hirdetés
ksifiu-enekel.jpg

5 és féléves kisfiú a miskolci adventi villamos sztárja

A Kis Kendét imádják Miskolcon.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. december 08.


hirdetés

A kis Kende minden vasárnap énekel a karácsonyi mézeskalácsházzá alakított Tátrán - mutatta be az RTL klub híradója. Legutóbbi produkcióját pedig az egyik utas videóra vette. A gyerek egyik kedvence a villamos, másik szenvedélye pedig az éneklés.hirdetés
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
mummy.jpg

Most meghallgathatjuk egy 3000 éves egyiptomi múmia eredeti hangját

A kutatás 6 évig tartott, egyelőre egy hangot tud „beszélni” a múmia.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 27.


hirdetés

Egy 3000 éves múmia beszédhangját sikerült rekonstruálnia egy angol kutatócsoportnak, CT szkennelés, 3D nyomtatás és egy elektromos gége segítségével – írja az IflScience. A hihetetlen projekt még 2013-ban kezdődött, és komoly jártasságot igényelt az orvostudományban, illetve régészeti, egyiptológiai, kurátori és elektromérnöki ismeretekre is szükség volt.

A kutatók több, mint 6 éve végeznek kutatásokat a 3000 éves Nesziámon mumifikálódott maradványain, hogy megpróbálják újraalkotni a beszédszerveit, és meghallgathassák egy ókori ember beszédhangját.

A „múmia” eddig egyetlen hang formálására képes, ami valahol az „a” és az „e” hangok között helyezkedik el.

A kísérletet az tette lehetővé, hogy Nesziámon gégecsöve gyakorlatilag tökéletes állapotban maradt meg a mumifikálódott testen belül. A beszédszerveket CT segítségével szkennelték be, az elkészült felvételből pedig 3D nyomtatóval alkották meg a rekonstruált másolatot.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés
nagyi.jpg

Megható pillanat: kiskutyát kapott a nagyi az unokájától, zokogva ölelte magához

Az érzelmes pillanatot többezren kedvelték az interneten.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 27.


hirdetés

Ez a kedves idős hölgy nagyon szeretett volna egy új kutyát, mióta az előző négylábú társa hirtelen elpusztult egy évvel ezelőtt.

A videót az unokája, Ali osztotta meg, aki édesanyjával együtt úgy döntött, valóra váltja a nagyi kívánságát, és megajándékozza egy új kiskutyával.

Hogy még nagyobb legyen a meglepetés, a dobozról először csak annyit mondtak a nagymamának, hogy pár dolgot visszahoztak benne, amire nem volt szükségük.

Így amikor végül kiderült, mi is a valódi ajándék, a nagyi magához ölelte a kiskutyát, és örömében rögtön elsírta magát.

Az ajándékot egyébként nem csak ő fogadta ilyen boldogan: a különböző közösségi média platformokon többezer ember kedvelte a megható pillanatról készült videót.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
ffi.jpg

800 ezer forintos kárt okozott, hogy megszerezzen egy egyfontos pénzérmét egy brit férfi

Az egyfontos érme vásárlás közben esett be egy olyan helyre a pultnál, ahol nem érték el. A férfi pedig nagyon bepöccent emiatt.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 27.


hirdetés

Paprikás hangulatába került egy helyi pékségben az a Dorset megyei férfi, aki a pultot is elkezdte szétbontani csak azért, mert egy pénzérme rossz helyre esett - írja honlapján a helyi rendőrség.

A rendőrségi pénteki közleménye szerint a férfi még december 28-án tért be a Christchurch városában található Greggs pékségbe, és vásárlás közben az egyfontos pénzérme beesett egy olyan helyre, ahol a személyzet nem érte el.

Amikor kiderült, hogy ezért nem tudják neki visszaadni, a férfi dühbe gurult majd a közlemény szerint „elkezdte széttépni a pultot”. Azt írják:

az akcióval kétezer fontos, azaz majdnem 800 ezer forintos kárt okozott a pékségnek, így a rendőrség rongálás bűncselekménye miatt keresi az egyelőre ismeretlen elkövetőt.

A rendőrség szóvivője a BBC brit közszolgálati adónak elmondta, hogy azt nem lehet tudni, hogy a férfinak végül sikerült-e megszereznie az alig négyszáz forintot érő egyfontos pénzérmét, vagy anélkül volt kénytelen távozni a pékségből.

hirdetés

hirdetés
KÖVESS MINKET:


hirdetés
kutya-1.jpg

Újra 7 kölyke született a klónozott kutyának tavaly május után Szibériában

Az anyja füléből vett sejtekből klónozták dél-koreai tudósok, akik a gyapjas mamut klónozásával is próbálkoznak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. január 27.


hirdetés

Megint hét kölyke született a Kerechene nevű klónozott kutyusnak, írja a Siberian Times.

Két fiú és öt lány kölyöknek adott életet, akik mindannyian egészségesen - derül ki a cikkből, amiben azt írják, vadászok kapják majd meg a kiskutyákat.

A kutya 2017-óta a szibériai Jakutszkban él, ahol már tavaly májusban is születtek kölykei, akkor is hét kiskutyát hozott világra. Kerechene-t egyébként az anyja füléből vett sejtekből klónozták dél-koreai tudósok, akik a gyapjas mamut klónozásával is próbálkoznak.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!