hirdetés
david-petra-fitnesz-modell-1000x583.jpg

Fitneszmodell lett a túlsúlyos magyar lányból - ma már ő segít másoknak lefogyni

A testépítők nem hitték, hogy képes a változásra, azóta már versenyekre jár, személyi edzősködik, és eközben vegán táplálkozással igyekszik a környezettudatosságra is felhívni a figyelmet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 27.


hirdetés

A 31 éves Dávid Petra közel ötven kilót dobott le néhány évvel ezelőtt, hogy elérje álmait. A csinos fitneszmodell nemrég az IBFF vecsési versenyéről ezüstérmet tért haza.

Öt évvel ezelőtt Petra 100 kilósan, egészségügyi problémákkal küzdött, ekkor döntött úgy, hogy életmódot vált

– írja a Blikk.

Többször is bántották túlsúlya miatt, de kritizálóira rácáfolva közel egy év alatt dobta le magáról a fölösleget, és vált modellé.

A mozgás szeretete pedig olyannyira inspirálta, hogy ő maga is személyi edzőként dolgozik napjainkban. Azokon próbál segíteni, akik az ő cipőjében járnak, és túlsúllyal küzdenek.

hirdetés

Nemcsak személyi edzőként ér el átütő sikereket, hanem a versenyszezonokban is, mint testépítő.

Idén pedig vegán táplálkozás móddal indult neki a versenynek, hogy a környezetvédelemre és az étrend megválasztásának fontosságára hívja fel a figyelmet. Ezt a legtöbb társa lehetetlennek tartotta, de ő úgy véli pont a lehetetlenek viszik előre, mikor valaki azt monda, neki: „nem fog sikerülni”. Ugyanis anno saját edzői se hittek benne.

Petra felhívja mindenki figyelmét rá, hogy a hirtelen fogyás veszélyes lehet, és kis célokat kell kitűzni. 100 kilóról indulva ajánlatos először csak 3-5 kilót ledobni magunkról egy kitűzött időintervallumon belül. Hetente általánosságban testünk 1 százalékát tudjuk leadni egészséges keretek között, így érdemes ezzel kalkulálni életmód váltási célok esetén.


hirdetés
KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
ZZ_4980-1-2.jpg

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a test már az első perctől fogva tiltakozik – interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon világbajnokkal

Ő az egyetlen ember a világon, aki két alkalommal is teljesítette a 20-szoros Ironmant. 43 éves volt, amikor 2008-ban elkezdett sportolni, ma az egyik legismertebb magyar triatlonista, nevét Mexikótól Svájcon át az USA-ig mindenhol ismerik, Racemachine a beceneve.
Szponzorált tartalom (x) - szmo.hu
2020. november 23.


hirdetés

Csak az extrém kihívások érdeklik, saját magát edzi és motiválja. Szőnyi Ferenc minden versenyén a teljesítőképességének határait súrolja és úgy tűnik, 56 évesen is megállíthatatlan.

Egy hétköznapi ember számára felfoghatatlan megmérettetéseken vesz részt, legtöbbünknek egynapi edzésprogramja is bőven megerőltető lenne.

Eddigi pályafutása során 173 Ironmant teljesített, csak a tavalyi versenyein 2000 km-t futott. Edzésprogramja körülbelül ötször annyi, mit a versenyeken megtett távok.

Ugyan a vírushelyzet miatt idén le kellett mondania a versenyekről, Szőnyi Ferenc minden nap a jövőbeli új kihívásokra készül. A BioTechUSA által támogatott triatlonista kemény és következetes edzésekkel, tudatos étkezéssel és étrendkiegészítőkkel készül a jövő évi versenyszezonra.

43 évesen kezdtem el sportolni és ez az egész életemet megváltoztatta, életformámmá vált. A sport rengeteget adott mentálisan és fizikálisan is, általa lettem igazi életszerető ember: erős, kitartó, fegyelmezett, szorgalmas és progresszív – avatott be minket Szőnyi életformájával kapcsolatos gondolataiba. A hétköznapokban nem követ speciális diétát, ám testét folyamatosan karban tartja és az edzések között figyel a megfelelő mennyiségű és minőségű pihenésre is, emellett pedig rendszeresen szed étrend-kiegészítőket.

hirdetés

Egész évben a BioTechUSA étrend-kiegészítőit használom, ezek végigkísérnek a versenyek előtti felkészülési időszakban és a megmérettetések közben is. Zab shake-kel indul a napjaim többsége, aztán pedig további termékekkel folytatódik. C-vitamin, multivitamin, koenzim, L-karnitin és végül Arthro Guard italpor kerül a poharamba reggelente. 2500-3000 kalóriát viszek be egy nap, igyekszem minőségi, tápanyagokban gazdag, de szénhidrátokban szegény ételeket fogyasztani. Kerülöm a vöröshúsokat és zsírokat, törekszem rá, hogy magas fehérjetartalmú ételeket válasszak, amiket szezonális, friss gyümölcsökkel és zöldségekkel egészítek ki.

A vírushelyzet Szőnyi 2020-as versenyterveit is befolyásolta, az egész szezont újra kellett terveznie, de nem csügged. Mindig van újabb nagyszabású terve és számára a versenyek továbbra is ugyanarról szólnak: rájönni, hogy hol van a teljesítőképességének a határa vagy létezik-e egyáltalán.

hirdetés
KÖVESS MINKET:
hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.


hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.


hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:

hirdetés

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
1970. január 01.


hirdetés


hirdetés
KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!