hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Felvásároltak egy londoni céget – magyar programozók a világ legsikeresebb fejlesztői között
Automatizáljuk azt, ami bosszantó feladat lenne - foglalta össze a cég vezetője, hogy mit is csinálnak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 12.


hirdetés

trise-ról. Felhasználóként is mindenki tudja, hogy milyen gyakran jelennek meg frissítések a mobilon futó appokhoz – a Bitrise nevű magyar cég többek közt ezek menedzselését könnyíti meg. Mégpedig az appok fejlesztőinek.

A platform segítségével a fejlesztőcégek elsősorban a szükséges tesztelés mértékét tudják csökkenteni. Amikor a programozók beépítenek az appjukba egy új funkciót, a Bitrise rendszere kibogozza a programkódot, és időben figyelmeztet, ha a változtatás miatt elromolhat valami, ami korábban még működött. "Automatizáljuk azt, ami bosszantó feladat lenne" – foglalta össze munkájukat Hendrik Haandrikman, a vállalat növekedését felelős alelnöke.

Az Index beszámolója szerint a cég programozóknak gyárt programokat, tehát a termékükkel az egyszeri internetező sohasem fog találkozni. Mégis nagyon fontos, amit csinálnak: a mobilappok fejlesztését egyszerűbbé és hatékonyabbá tevő platformon dolgoznak, és ezt Japántól a Szilícium-völgyig használják.

Most a csapat eljutott arra a szintre, hogy felvásároljon egy londoni céget, az Outlyert.

A Bitrise eddig összesen 3,5 millió dollár befektetői tőkét vont be, és a világ egyik legsikeresebb üzleti inkubátor programjának, a Y-Combinatornak az első és eddigi egyetlen magyar résztvevője. Az általuk most felvásárolt Outlyer "monitorozási és analitikai technológiája könnyen használható, skálázható, erős és sokoldalú" – mondta Birmacher Barnabás, a Bitrise alapító tagja és vezérigazgatója az Idex.hu-nak.

Az "unikornisok", vagyis a gyakran milliárd dollárt érő startupok közös jellemzője, hogy gyorsan fejlesztenek, és nem érnek rá olyannal foglalkozni, ami nem tesz hozzá a termékhez. Azért használják a Bitrise-t, írja az Index, mert így gyorsan el tudnak indulni, és nagyobb sebességre kapcsolhatnak. Az Outyler megszerzése pedig abban segít, hogy ne csak a megjelenés előtt, hanem azt követően is tudják támogatni a fejlesztőket elemzéseikkel.


KÖVESS MINKET:




Mezőffy Tamás lett a harmadik legjobb virágkötő a világon
Az Európa-bajnoki cím mellé most egy újabb elismerést kapott meg.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 05.


hirdetés

A virágkötészet Európa-bajnoki címe után a világ harmadik legjobbjának választották meg Mezőffy Tamást.

Három éve első lett a Europe Cup – European Florist Championship versenyen, március első hétvégéjén pedig az Interflora World Cup 2019 világversenyen harmadik helyezést ért el

- írta a Balkonada.

Magyar felnőtt virágkötő még soha nem kapott ilyen magas elismerést, mint most Tamás a Philadelphiában rendezett versenyen, ahol több fordulóban kellett tehetségüket bizonyítani a versenyzőknek.

A győztes az ausztrál Bart Hassam, a második az orosz Natalia Zizko lett.


KÖVESS MINKET:




Itt találod Magyarország legjobb cukrászdáit
Hol kapható Magyarország legjobb krémese? Hol kapsz Dobos desszertet? És merre indulj ha valami újhullámos édességre vágysz? Nézd meg a listát!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 13.


hirdetés

A magyarországi gasztronómiai kalauz, a Volkswagen-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz az ország legjobb cukrászdáit is listára gyűjtötte.

2019-ban a Dining Guide Az Év Cukrászdája Díj nyertese a váci Mihályi Patisserie.

A korábban Desszert Szalon nevű cukrászda ma a Mihályi Patisserie, és az idén márciusban ünnepli 11. születésnapját. A Dining Guide 2018-ban az Év Cukrászdája díjjal értékelte Mihályi László desszert szalonjának teljesítményét.

Az alapító Mihályi László a klasszikus, a szó minden értelemben vett cukrász, az úgynevezett francia cukrászati stílus magyarországi megteremtője, úttörője. Dolgozott számos helyen, Ausztriától Norvégián át Sanghajig, de megfordult és többször tanult Japánban és Franciaországban is.

Elhivatott ember, aki a külföldön megszerzett tudást és tapasztalatot építette be karrierjének soksok előkelő állomása után a váci cukrászdába. A Mihályi Patisserie ma Magyarország legjobb cukrászdája. Ez a bátor kijelentés magabiztosan az idén is vállalható. Amit ma Mihályi László képvisel a cukrászatban, azt nagyon kevesen tudják az országban, a cukrászdájának hosszú évek óta töretlen a sikere. A desszertek választékában megtalálhatóak a tökéletesen elkészített magyar klasszikusok, a mára már ikonikussá vált Dobos desszert, vagy a “Csík” somlói, a Rákóczi túrós és az Eszterházy Art Cafe, de a választék részét képezik a formabontó megvalósítások, például a nagyon sikeres, ma már 10 éves Barangoló desszert, a francia és olasz inspirációk, a csúcsminőségű alapanyagok.

A Top 10 Cukrászda a Volkswagen-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz 2019 szerint:

1. Mihályi Patisserie

Auguszt Cukrászda (Budapest, Fény utca)

Bergmann Cukrászda

Cake shop

Desszert.neked

Édességlabor

Gerbeaud

Harrer csokoládéműhely és cukrászda

Málna The Pastry Shop

Százéves cukrászda

"A felsorolás nem rangsor. Csak a legjobbat választottuk ki, a többieket ABC sorrendben tesszük közzé" - írják a lista készítői.

TOP 10 vidéki cukrászda a 2018-as étteremkalauz szerint:

1. Mihályi Patisserie – Vác

Apátsági Rege Cukrászda – Tihany

Bergmann Cukrászda – Balatonfüred

Damniczki – Székesfehérvár

Desszertem – Miskolc

Édes Piros Cukrászda – Siófok

Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda – Sopron

Kiss Virág Cukrászda – Vámospércs

Mónisüti – Gyenesdiás

Százéves Cukrászda – Gyula

A felsorolás nem rangsort jelent, a legjobbat emelték ki külön, a többi cukrászda ABC-rendben szerepel a listán.

Apátsági Rege Cukrászda

A tihanyi Rege cukrászda üzemeltetését két évvel ezelőtt vette át a Pannonhalmi Apátság. Ezzel a legjobbat tették a Balaton legszebb teraszán működő cukrászdával. A kínálata teljesen megújult, egy klasszikus cukrászda mai felfogásban, részben egyedi választékkal, amelynek részét képezik a Tihanyi Bencés Apátság saját termékei is, a helyi édességek, Gellért atya gyógyteái, likőrök, valamint a Tichon apátsági sörök. A cukrászda többfunkciós, a téli időszakban csak korlátozott nyitvatartással, de a nyári időszakban reggeliző és ebédelőhelyként is kiváló alternatívát nyújt.

Auguszt Cukrászda (Fény utca)

Auguszt Elek 1870-ben nyitotta meg az első cukrászdáját. A mai, klasszikus magyar értékeken alapuló cukrászda tradíciójának, minőségének záloga Auguszt József cukrász, aki az ötödik generációja a nagy múltú családnévnek. Ennek megfelelően a Fény utcai Auguszt cukrászda falai között igazi magyar klasszikus desszerteket kaphatunk, ugyanakkor az újító törekvés sem idegen Auguszt Józseftől. Budapesten három helyen találkozhatunk Auguszt cukrászdával, a Dining Guide tesztelései alapján a Fény utcai Auguszt Cukrászda bizonyult a legmagasabb színvonalúnak.

Bergmann Cukrászdák

Az ikonikus balatonfüredi cukrászat, a Bergmann családi vállalkozásként működik. A cukrászda a klasszikus polgári cukrászdák, kávéházak hangulatát idézi, és a kínálat is igazodik a hely stílusához, de a nem mindennapi minőségű, klasszikus magyar desszertek mellett a Bergmann ház saját kreáció is kínálatban vannak. A vendégek szerint Magyarország egyik legjobb, ha nem a legjobb krémese a híres Bergmann krémes, már csak ezért is sokan érkeznek hozzájuk. A cukrászda kiemelkedő kenyereket is kínál vendégei számára.

Cake Shop

Sallay Fanni újhullámos édességeit két helyen is majszolhatjuk Budapestben. Az otthon melegében, majd Franciaországban cukrászmesterséget tanuló lány szenvedélyes édességpárti, és mindenkinek a villája alá szeretne tenni valami finomságot. A Cake Shop cukrászműhelyben glutén-, laktóz és cukormentes desszertek és sütemények is készülnek, így mindenki tobzódhat az endorfinban. Az üzletek is két irányt képviselnek, az egyik az Cake Shop Healthy az egészségtudatosabb kínálatot képviseli, míg a másik a Cake Shop Budapest a hedonistáknak ad lehetőséget.

Damniczki Cukrász Manufaktúra

A több mint 25 éves székesfehérvári cukrászda vezetője Damniczki Balázs cukrász, aki elkötelezett híve a magas minőségű alapanyagoknak. A Damniczki cukrászda komoly utat tett meg az indulása óta. A többszörösen díjazott különleges fagylaltjaik mellett a cukrászat mára az újhullámos vonalú francia desszertek irányában is elmozdult. A desszertkínálat kialakításában fontos szempont a régi hagyományos receptekből való kiindulás, modern korszerű megközelítésben és a Damniczkira jellemző egyedi ízvilág megtalálása.

Desszert.Neked

A Desszert.Neked története egy újlipótvárosi szuterénben kezdődött, és egy ékszerdoboz-szerű, modern, oldott hangulatú franciás hangulatú üzletben csúcsosodott ki a Paulay Ede utcában, amely azóta is a város egyik vezető újhullámos cukrászdája. Az elmúlt másfél évben egy észrevehető változás történt: az addig erősen tarte-okra koncentrált kínálat mellett mára erősödött, szélesedett a modern francia desszert kínálat is. A Desszert.Neked mindig híres volt a vendégei, vevői részére szervezett „edukációs képzésekről”, a Desszertkurzusokról, a tematikus oktatások ma is jellemzik a cukrászda mindennapjait.

Desszertem Cukrászműhely és Kávézó

Kelet-Magyarországon a cukrászdák kínálata kevésbé tart lépést a haladó gondolkodású éttermek egyre emelkedő színvonalával. Épp emiatt is bátor lépés volt egy francia (és modern magyar) stílusú desszertműhely létrehozása a miskolci színház közelében. A tulajdonosok a város egyik legjobb éttermét, a Végállomás Bistorant-ot is működtetik. Az ott tapasztalható gondolkodásmód, a magas minőségű alapanyag és a helyes technológia tudás tisztelete jelenik meg a Desszertem cukrászdában is.

Édes Piros Cukrászda

A halászteleki kastélyparkban található a 2017. szeptember elején megnyíló új Édes Piros Cukrászda. A klasszikus kézműves sütemények választéka mellett francia stílusú desszertek és speciality kávé, édes és sós aprósütemények, valamint reggeli kínálatot hoz a Csepel-szigeti egység. A házi krémes kimagasló minőségű, maradandó élményt okoz, a tepertős szilvás papucs felejthetetlen, az újhullámos választékából a búzaliszt-mentes „Mandorla” és a diós „Légies Eszti” egyaránt finom, lágy ízű desszertek.

Édességlabor

Az ÉdességLabor az egyik legletisztultabb cukrászda az újlipótvárosi helyek, cukrászdák, kávézók forgatagában. A név nem véletlen, az ÉdességLaborban valóban nem mindennapi kísérletezés folyik. A hely nagy erőssége a rendelésre készült különleges és magasminőségű torták választéka és az igazán innovatív, folyamatosan változó és mindig újító szellemben készülő szezonális desszert és süteménykínálatok. Az ÉdességLabor egyik szinte mindig elérhető „klasszikusa” a vendégek körében nagy sikert arató túrós csusza, mármint annak francia desszert változata.

Gerbeaud

A Gerbeaud Kávéház nemzetközileg ismert vendéglátóhely, ahol egyszerre fontos a tradíció őrzése és az innovációra való törekvés. A cukrászok újító szellemben vezetik a Gerbeaud műhelyét, hogy a népszerű klasszikusok a lehető legszebb formájukban kerülhessenek tányérra. A Gerbeaud csak a legjobb minőségű alapanyagokkal dolgozik, és tartja a lépést a legmodernebb technológiákkal is. Az árak a belvárosi turistákhoz vannak igazítva, de ha a süteményeket elvisszük, azt fél áron tehetjük. A világhírű Gerbeaud így is folyamatosan teltházzal megy.

Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda

Az osztrák Harrer cukrászdinasztia már négy generáció óta működő családi vállalkozás, melynek első magyarországi üzlete a soproni. Karl Harrer egykor Ausztria legfiatalabb cukrászmestere volt, versenyzett Kanadában, Japánban és Szingapúrban. Az első soproni üzletet 1995-ben nyitotta, a csokoládéműhely pedig nagy népszerűség mellett 2009 óta üzemel. Ez utóbbiban csokoládékóstolókat is rendeznek. A magas minőségű Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda hűen képviseli az ígéretét, amely a tudáson, a tapasztalaton és a magas színvonalon alapszik.

Kiss Virág Cukrászda

A helyiek körében népszerű vámospércsi cukrászda több mint húszéves múltra tekint vissza, ezt a két évtizedet azonban végig újító szellemű gondolkodásmód és magas minőségű alapanyagok keresése és használata jellemzi. A kínálatban ennek megfelelően a hagyományos desszertek újra gondolt, modernizált változatai szerepelnek. A Kiss Virág műhelyében nagyon jó és friss alapanyagokkal dolgoznak, ez folyamatosan érezhető a minőségen is. Kiváló cukrászda, jó volna, ha ilyen és ehhez hasonló cukrászdák jellemeznék a magyar vidék felhozatalát!

Málna The Pastry Shop

Az 2018-as év nagy cukrászda nyitása mindenképpen az óbudai Málna The Pastry Shop. Az egység szakmai vezetője és cukrásza az ismert, komoly szaktekintélynek számító Kolonics Zoltán. Az észak-budai régió ezzel rögtön kapott egy nagyon komoly, modern felfogású francia cukrászdát. A Málna desszert koncepciói nem „viccelnek”, komoly cukrászat nagyon finom, érzékeny süteményekkel. A Dining Guide tesztjeinek alapján a tavasz óta nyilvántartó cukrászda, a rövid idő ellenére egyértelműen a toplista második helyére került.

Mónisüti

A tavaly még rendhagyó módon, klasszikus értelemben vett cukrászda nélkül, csak, mint más cukrászdáknak, kávézóknak beszállító cukrászüzem szerepelt a Mónisüti, Kövérné Kalmár Mónika vállalkozása a Dining Guide topcukrászdákat ajánló listáján. Az addig csak megrendelésre, valamint a térség vendéglátó helyeire szállító cukrászat mára megnyitotta a cukrászdáját. A Mónisütikkel találkozhatunk még kb. 15 városban, a teljesség igénye nélkül Keszthely, Sopron, Szombathely, Hévíz, Balatonfüred, Zalaegerszeg, Sárvár, Balatonföldvár.

Százéves Cukrászda

A legendás gyulai cukrászda lassan 180 éves lesz, hiszen 1840-ben alapította Salis András cukrászmester. A helyet 2004 óta Balogh László üzemelteti, tiszteletben tartva a hely múltját. Balogh László cukrász elkötelezettsége a magyar, színvonalas cukrászat és a magas minőségű alapanyagok használata mellett teljesen új minőséget hozott Gyulára, Kelet-Magyarország legjobb cukrászdájába. A cukrászdában kaphatók a Kézműves Cukrászat által előállított minőségi sütemények és főzött fagylaltok, illetve Cadeau kézműves bonbonok, csokoládék.


KÖVESS MINKET:




Egy magyar Tokaji a világ legdrágább bora: több mint 11 milliót ér egy üveg
A 2008-as Royal Tokaji Esszencia igazi kuriózumnak számít, összesen 18 palackkal készült belőle.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 11.


hirdetés

Biztos nagyom finom lehet, de nagyon drága is: a Fortune szerint 40 ezer dollárt, vagyis több mint 11 millió forintot ér egy üveg 2008-as Royal Tokaji Esszencia.

Az Index.hu által idézett Fortune magazin szerint egyetlen üveg esszencia előállításához mintegy 180 kilogramm szőlő kell.

A szőlőszemeket kézzel szedik le, és az elkészült alapanyagot

hosszú ideig érlelik.

Így aztán nem meglepő, hogy ebből a borból 18 üveggel készült összesen, mégpedig 2008-ban.

A lapnak nyilatkozó borszakértő szerint 2008 szüret szempontjából kimagaslóan erős év volt, és ez a fajta bor olyan, ami

még száz évnél is tovább is eláll.

Az esszencia annyiban különbözik a többi aszútól, hogy teljes egészében aszú szőlőből készül, nem kevernek hozzá másmilyen bort.

A Fortune írásából az is kiderül, hogy a 11 milliós Royal Tokajit már meg is vásárolta valaki Sanghajban.

Nyitóképünk illusztráció


KÖVESS MINKET:




Ananászlevélből és parafából készít minőségi táskákat Szakáll Anetta, hogy óvja a környezetet
A SACAL márka alapítója a környezettudatosság és a fenntarthatóság jegyében varr a legkülönbözőbb természetbarát alapanyagokból. Most például ananászlevélből készült textillel dolgozik.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. március 14.


hirdetés

„A varrás terápia” – ezt vallja Szakáll Anetta, akinek már gyermekkora óta meghatározó szerepet tölt be a tű és cérna, illetve a legkülönbözőbb anyagok, amikből alkotni lehet. Csak hét éves volt, amikor először próbálta a tűbefűzést, 16 évesen pedig már géppel kezdett dolgozni. A varrás azonban már nem csak hobbi és kikapcsolódás számára, hiszen 2017-ben elindította saját márkáját, a SACAL-t, amely környezetbarát és természetes alapanyagokból készített táskák, tárcák és egyéb kiegészítők gyártásával foglalkozik. Geográfusként célul tűzte ki, hogy

a varrás során minimalizálja az ökológiai lábnyomot, hiszen saját bevallása szerint az ember életének alapvető sajátossága a környezettel való együttélés, ezért törekedni kell a fenntarthatóságra.

A varrás „varázserejéről”, a nem mindennapi anyagfelhasználásról és vállalkozásáról beszélgettünk Szakáll Anettával.

Mi vagy ki indította el benned a varrás iránti szeretetet?

A dédnagymamám imádott varrni. A legelső kis játék állatkák a gyerekszobában mind az ő keze munkái voltak. Hét éves voltam, amikor megtanított hímezni. A kedvencem volt a szebbnél-szebb minták kivarrása. Nagymamám is szabta-varrta ruháit. Gyakran adtunk új fazonokat a megunt daraboknak, sőt Anya szerint túl gyakran. Pedig ő is varrt. Kitalálta, kiválasztotta, kiszabta, megvarrta, kibontotta, összevarrta a legkülönlegesebb menyecskeruhát, pontosan azért, mert maga a menyecske varrta. A gépi varrást ők tanították, így a varrás szeretete generációkon át ível nálunk.

Mikor és miért gondoltad úgy, hogy a varrás nem csak hobbi lesz számodra, hanem vállalkozás is?

Még most is hobbiként tekintek rá. A SACAL márka 2017-ben született, jelenleg egy kis műhely lakója. Számomra a varrás terápia, és szeretném, ha az is maradna.

A termékeid az egyszerűséget és a letisztultságot képviselik. Miért a minimalista stílust választottad?

Szeretem a csendet, szeretem az egyszerű dolgokat, számomra a kevesebb mindig több. Ilyen az életem, törekszem a minimalizmusra.

Eddig milyen különleges, környezetbarát alapanyagokat használtál a termékeidhez?

2013-ban találkoztam a patchworkkel. Habár varrni tudtam, mégis rengeteg dologra tanított meg a foltvarrás - alázatra, türelemre és segítőkészségre. Megmutatta azt, hogy nem a tudás birtoklása a cél, hanem annak átadása. Geográfusként környezettudatos szemléletem miatt a patchwork maga volt a megvalósult álom, hiszen minden anyagdarab felhasználásra került. Ezt a felfedezett világot igyekszem továbbalakítani, ezért kutatok olyan természetes alapanyagok után, melyek magukban hordozzák ezt a szellemiséget, így találtam rá a parafára és a Pinatexre.

Nehezíti a munkát az, hogy nem átlagos, hanem környezetbarát alapanyagokból dolgozol?

Nem mondanám, hogy nehezíti a munkát. Nagyon jó érzés olyan textilekkel dolgozni, amelyek mögöttes tartalommal bírnak. Ezért szeretek régi textilekkel dolgozni a "nagyim bőröndjéből", ezért használom a parafát, és ezért fantasztikus felfedezés számomra a Pinatex.

Ami ugye az ananászlevélből készült textil. Mi a jellemző erre az anyagra?

Az ananász a mangó után a legtöbbet termesztett növény a világon. A Pinatex az ananász leveleiből készül, ami gyakorlatilag a termelés mellékterméke. A feldolgozáshoz semmilyen vegyszert nem használnak, csak megújuló erőforrásokat, folyóvízzel mossák át, napon szárítják. Különleges alapanyaggal van dolgunk. Vízlepergető, erős, könnyű és rugalmas egyszerre.

Ezek után milyen alapanyagokkal tervezel még dolgozni a jövőben?

Mindenképpen környezetbarát vonalon haladok tovább. Számomra rendkívül fontos, hogy odafigyeljünk arra a környezetre, ahol élünk. Van már tervem a jövőre, de egyelőre ez maradjon az én titkom.

A SACAL termékeit ide kattintva nézheted meg. Még több képért kattints ide!


KÖVESS MINKET:







Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x