hirdetés
hirdetés
hirdetés
 
 
hirdetés
Felvágta az ereit, most pszichológus kezeli Bándy Kata gyilkosát a börtönben
P. László öngyilkossággal fenyegetőzött és többször kapott fegyelmit is. A családjából csak az anyja látogatta, két éve már ő sem keresi.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. január 02.


hirdetés

Pszichológus kezeli a börtönben Bándy Kata gyilkosát, P. Lászlót, mióta 2017 elején megpróbált öngyilkos lenni, írja a 24.hu. A férfi többször fegyelmit is kapott, mióta megkezdte életfogytig tartó büntetését a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtönben.

P. László 2012 júliusában fojtotta meg a 26 éves rendőrségi pszichológusnőt Pécsen, előtte meg is erőszakolta. Az áldozat aznap este együtt szülinapozott a barátaival, hazafelé már egyedül ment - ekkor találkozott össze gyilkosával. Holttestét nem messze a lakásától, a bokrok között találták meg, hiányos öltözékben. A férfit egy héttel szörnyű tette után fogták el. Büntetéséből öt évet töltött le, legkorábban 2053-ban, 66 éves korában hagyhatja el leghamarabb a börtönt.

P. László 2017 elején nemcsak fenyegetőzött azzal, hogy megöli magát a börtönben, de fel is vágta az ereit, a börtönőrök azonban megakadályozták, hogy komolyabban károsítsa magát. A férfi sikertelen öngyilkossági kísérlete után elég problémásan viselkedett, folyamatosan kötekedett a rabtársaival és az őrökkel is. Mióta azonban hetente pszichológus kezeli, úgy tudni, lenyugodott, írja a portál.

A családjából csak az anyja látogatta egy ideig, két éve azonban már ő sem keresi, időnként csomagot küld fiának. A nyolc általánossal rendelkező P. László jelenleg betanított munkásként dolgozik a hulladékválogatóban, nem tanul a börtönben.


KÖVESS MINKET:
Horrorisztikus munkahelyi baleset történt Romániában
Az 55 éves áldozat géplakatosként dolgozott a csapágygyár karbantartó részlegén.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 19.


hirdetés

Az utóbbi évek talán legijesztőbb munkabalesete történt hétfőn egy romániai üzemben – írja a maszol.ro.

A cikk szerint egy férfi rázuhant egy fémforgácsaprító gépre, ami darabokra tépte a testét.

A helyi források beszámolói szerint az 55 éves áldozat géplakatosként dolgozott a csapágygyár karbantartó részlegén. Eddig ismeretlen körülmények között a munkás rázuhant az üzem fémforgácsaprító gépére, és halálos sérüléseket szenvedett.


KÖVESS MINKET:
Elios-ügy: Polt Pétert behívták az Európai Parlamentbe, de nem megy el
A legfőbb ügyészt arra kérik, hogy számoljon be az OLAF által is érintett ügyekről. Nem fog.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 19.


hirdetés

Az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottsága meghívja Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy számoljon be az OLAF által is érintett ügyekről - írja a hvg.hu. Információik szerint a bizottsági ülés március 4-én lesz.

A lap szerint

azután döntöttek így, hogy kiderült: a magyar kormány kivette azokat a számlákat az Európai Bizottságnak leadandó csomagból, amelyeket Orbán Viktor kormányfő vejének volt cége, az Elios állított ki az elvileg az unió által is finanszírozott közvilágítási projektekről.

Frissítés: Polt Péter nyílt levélben válaszolt a fentiekre, és a Legfőbb Ügyészség honlapján közzétett levelében azt írta, hogy nem megy el a március 4-ei ülésre. Mint írja, azért is döntött így, mert a magyar sajtóban megjelent a meghívásról szóló hír azzal az értelmezéssel, hogy a meghívás oka az OLAF Magyarországot érintő ajánlásai nyomán elrendelt nyomozások értékelése lenne.

Szerinte a sajtóhírek alapjául szolgáló európai parlamenti bizottsági tag facebookos bejegyzése azt a "hamis látszatot kelti", hogy a magyar ügyésznek megjelenési, sőt beszámolási kötelezettsége lenne" a Bizottság felé.

Az Elios dokumentumait annak idején az Európai Unió csalás elleni hivatala nem tartotta megfelelőnek - erről korábban mi is írtunk. Az Elios több településen is elvégezhette el a közvilágítás korszerűsítését. Az eljárásokban az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) szabálytalanságokat talált. Amikor nyomozást rendeltek el az ügyben, először azt lehetett tudni, hogy akár évekig is folyhat a nyomozás. Majd közölték, hogy lezárták a nyomozást bűncselekmény hiányában.

Az OLAF ezután úgy reagált az Elios-ügyre, hogy tovább folyik az eljárás, hiába zárták le itthon. Később kiderült, hogy magyar kormány inkább kiveszi a Bizottságnak leadandó végleges számlacsomagból az Elios által megvalósított, az OLAF által vitatott közvilágítási projektek számláit.

Polt Péter meghívásáról Jávor Benedek, a Párbeszéd által delegált európai parlamenti képviselő azt írta a hivatalos Facebook-oldalán: "Kezdeményezésünkre meghívja Polt Pétert az Európai Parlament Költségvetési ellenőrző bizottsága! A bizottság az uniós források otthoni elköltését ellenőrző másfél évvel ezelőtti magyarországi útjának folytatásaként

a zöld frakció javaslata alapján hívta meg Polt Pétert, hogy megvitassunk egy sor olyan kérdést, ami már a tényfeltáró látogatásunk során is felmerült. Az Európai Ügyészséghez csatlakozás kérdése, a szervezett bűnözés elleni fellépés, vagy a nemzetközi együttműködések kérdése mellett a legfontosabb kérdésként az OLAF-jelentések magyarországi bizonyítékként való elfogadásának kérdése is napirendre kerül.

Vajon miért nem tudja elfogadni az ügyészség az OLAF által gyűjtött információkat, és miért jutnak a magyar hatóságok számos kényes ügyben sorozatosan más következtetésre, mint az OLAF? Miért véli úgy számos ügyben az ügylszség, hogy az OLAF által gyűjtött bizonyítékok nem elfogadhatóak?


KÖVESS MINKET:

199 magyar képviselő közül 98-nak nincs nyelvvizsgája, 2020-tól nem vennék fel őket a magyar felsőoktatási intézményekbe
Mindez azonban nem jelenti azt, hogy ennyien ne beszélnének idegen nyelvet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 19.


hirdetés

"2020-tól nyelvvizsga kell az egyetemre, vajon hány képviselő jutna be?" - tette fel a kérdést a 24.hu, akik pontosan utána is jártak a témának. Lekérték a kapcsolódó adatokat és kiderült: a képviselők fele nem, hszen 199 képviselő közül 98 egyáltalán nem rendelkezik nyelvvizsga-bizonyítvánnyal.

Hét képviselőnek csak alapfokú nyelvvizsgája van, ami nem lenne elég egy egyetemi felvételihez, vagy ma egy diploma átvételéhez, 9 képviselő csak írásbeli, vagy csak szóbeli vizsgát tett le egy idegen nyelvből, vagyis 58%-uk nem jutna be felsőktatási intézménybe.

Pártok szerint is megvannak az adatok:

Fidesz: 76 képviselőnek nincs nyelvvizsgája - ez a 116 tagú frakció 65%-a

KDNP: 11 képviselőnek nincs nyelvvizsgája - ez a 16 tagú frakció 64%-a

Jobbik: 8 képviselőnek nincs nyelvvizsgája - ez a 22 tagú frakció 36%-a

MSZP: 5 képviselőnek nincs nyelvvizsgája - ez a 15 tagú frakció 33%-a.

Ezen kívül 6 DK-s, 3 LMP-s, 1 párbeszédes, 1 független illetve az egyetlen nemzetiségi képviselőnek sincs papírja a nyelvtudásáról.

A portál hozzáteszi: papír ide vagy oda, azért nyelveket beszélnek a képviselők. Nincs például nyelvvizsga-bizonyítványa Orbán Viktornak vagy Gyurcsány Ferencnek, de mindketten tárgyalási szinten beszélnek angolul. A rekorder Vadai Ágnes, akinek angolból és spanyolból felsőfokú, franciából, norvégból és oroszból pedig középfokú oklevele van.


KÖVESS MINKET:

Keményen beszólt az Európai Bizottság az új plakátra, amin Soros György és Jean-Claude Juncker szerepel
'Sokkoló, hogy egy ilyen nevetséges összeesküvés-elmélet ilyen mértékben elérte a politika fősodrát.'
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. február 19.


hirdetés

Új plakátot tettek közzé a Magyarország Kormánya Facebook-oldalon. A képet, amelyen Soros György és az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker szerepel, az alábbi szöveggel publikálták.

"A kormány tájékoztató akciót indít a bevándorlást ösztönző brüsszeli tervekről. Mindenkinek joga van tudni, melyek azok az aktuális javaslatok, amelyek alapjaiban veszélyeztetik Magyarország biztonságát."

A képen pedig azt írják, hogy be akarják vezetni a kötelező betelepítési kvótát, gyengítenék a tagállamok határvédelmi jogait, és migránsvízummal könnyítenék meg a bevándorlást.

Magyarország Kormánya

A kormány tájékoztató akciót indít a bevándorlást ösztönző brüsszeli tervekről. Mindenkinek joga van tudni, melyek azok az aktuális javaslatok, amelyek alapjaiban veszélyeztetik Magyarország biztonságát.

A hvg.hu azt írja, hogy reagált nekik a most megjelent képre, illetve a vádakra az Európai Bizottság szóvivője, és Natasha Bertaud álhírnek nevezte a kormány támadását.

"A Jean-Claude Juncker vezette Európai Bizottság hitet tett amellett, hogy harcol a dezinformáció és az álhírek ellen, és ez az eset sem kivétel.

A magyar kormány kampánya egyszerűen hihetetlen a számunkra. Sokkoló, hogy egy ilyen nevetséges összeesküvés-elmélet ilyen mértékben elérte a politika fősodrát."

A szóvivő szerint semmilyen konspiráció nem létezik, a magyarok pedig a tényeket érdemlik meg, nem pedig a valótlanságokat" - írja a hvg.

Margaritis Schinas bizottsági szóvivő pedig ayt mondta: "Nem igaz, hogy az EU aláássa a nemzeti határvédelmet, épp ellenkezőleg. Úgynevezett migránsvízumra sincs semmilyen tervünk, azt maguk a tagállamok döntik el, hogy milyen mértékben akarnak befogadni legális bevándorlókat."


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x