hirdetés
olaszliszkai-emberoles-vadlott-mti-foto-1000x667.jpg

Feltételesen szabadlábra helyezik az olaszliszkai gyilkosság egyik elkövetőjét

Július 15-én szabadulhat az elítélt férfi, aki 17 év börtönt kapott Szögi Lajos tiszavasvári tanár agyonveréséért.
MTI, fotó: MTI/Balázs Attila - szmo.hu
2019. június 14.


hirdetés

A Szegedi Törvényszék három bíróból álló másodfokú tanácsa helybenhagyta a büntetés-végrehajtási bíró az emberölés és rongálás miatt 17 év szabadságvesztéssel sújtott ifj. H. D. elítéltet feltételes szabadságra bocsátásáról hozott döntését - tájékoztatta Juhászné Prágai Erika, a bíróság szóvivője pénteken az MTI-t.

Az elítélt szabadságvesztését a Szegedi Fegyház és Börtönben tölti, amelyből feltételes kedvezménnyel július 15-én szabadulhat.

Ezt annak köszönheti, hogy a börtönben kifogástalan magatartást tanúsított. A büntetés-végrehajtási bíró ezért úgy döntött, akkor is eléri a célját a büntetése, ha a férfit feltételes szabadságra bocsátják.

A Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsa úgy vélte, az elsőfokú bíróság helyesen járt el akkor, mikor a feltételes szabadság próbaidejének tartamára elrendelte az elítélt pártfogó felügyeletét, így biztosítva életvitele rendszeres figyelemmel kísérését.

A Szegedi Törvényszék határozatával a döntés véglegessé vált.

Ifj. H. D.-t a Debreceni Ítélőtábla 2009. november 13-án sújtotta jogerősen 17 év fegyházbüntetéssel az olaszliszkai emberölési ügy elsőrendű vádlottjaként. Az ügyben a bíróság három vádlottat ítélt életfogytig tartó fegyházbüntetésre.

Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én, a Borsod megyei Olaszliszkán, miután a feltételezések szerint - amit azóta az eljárás megcáfolt - elsodort egy kislányt, aki árokba esett, de nem sérült meg.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
boldog-istvan.jpg

A Pride betiltásáért szólalt fel a parlamentben egy fideszes képviselő

Boldog István szerint meg kell akadályozni, hogy Budapest utcáin félmeztelen embereket lássanak a gyermekek.
Címkép: MTI, Kovács Attila - szmo.hu
2019. június 14.Boldog István, a Fidesz frakcióvezető-helyettese csütörtökön a parlamentben a médiaszolgáltatással kapcsolatos törvények vitájában többek között arról beszélt, hogy miért kellene betiltani a Pride-felvonulást Budapesten. A politikust a 444 idézi: szerinte meg kell védeni „gyermekeinket a szexuális és egyéb aberráltságoktól", ezért arra kérte a képviselőket, tegyenek meg mindent azért, hogy ne lehessen nyilvánosan megtartani az eseményt.

"Mindenki azt csinál a négy fal között szexuálisan, amit akar, engem ez nem zavar. Nem velem van vitája, hanem a természettel"

- jelentette ki Boldog.

Emellett azt is mondta:

"... lesznek szívesek megakadályozni, hogy Budapest utcáin félmeztelen embereket lássanak a gyermekek. Mert ha valami rossz dolgokat hoz egy gyermekben, rossz gondolatokat, akkor azt gondolom, hogy ez."


KÖVESS MINKET:hirdetés
4-6-villamos.png

Pótlóbuszok, autós korlátozás a 4-6-os vonalán - szombaton kezdődik a nyári villamosfelújítás

Fontos változások jönnek, itt vannak a részletek.
MTI, címkép: illusztráció/BKK Instagram - szmo.hu
2019. június 14.Szombaton kezdődik Budapesten a szokásos nyári villamosfelújítás a 4-es és a 6-os vonalán, a szerelvények a Széll Kálmán tér és a Corvin-negyed között közlekednek,

a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között pótlóbuszra kell szállni.

A Budapesti Közlekedési Központ csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: szombat reggel 7 órától a Széll Kálmán tér és a Corvin-negyed között, 4-6 jelzéssel közlekednek a villamosok.

A Corvin-negyedtől Újbuda-központ felé a 4-es, a Móricz Zsigmond körtér felé a 6-os jelzésű pótlóbusszal lehet továbbutazni, mindkét pótlóbusz a Pál utcai kereszteződéstől indul.

Június 15-től változik a forgalmi rend a József körút Csepreghy utca és Üllői út közötti szakaszán, a Ferenc körút teljes hosszán, valamint a Petőfi híd pesti és budai hídfőjénél. A József körúton az Üllői út és a Csepreghy utca között mindkét irányba buszsávot jelölnek ki, a gépkocsival közlekedők irányonként egy-egy sávon haladhatnak majd. A Nagykörútnak ezen a szakaszán megállási tilalom lép életbe már péntektől.

A villamospótló buszok a József körút és a Csepreghy utca kereszteződésénél fordulnak majd meg, ezért ott ideiglenes jelzőlámpás forgalomirányítást építenek ki.

A Csepreghy utcát a József körút felől lezárják, ezért csak a Mária utca felől lesz elérhető. A villamosok a József körút Nap utcai / Pál utcai csomópontjában fordulnak majd vissza, így ott nem lehet a villamosvágányon áthaladni. Emiatt a Pál utcából nem lehet majd balra fordulni, illetve a Nap utca felé továbbhaladni, hanem csak jobbra kanyarodni. Ezt a közúti kapcsolatot a Mária utca-Üllői út-Nagy Templom utca útvonal pótolja majd.

A Ferenc körúton elkerítik a vágányokat és a mellette lévő felvonulási területet.

A Petőfi híd irányába két sávon haladhatnak majd a gépkocsival közlekedők, az Üllői út irányába azonban a külső sávban buszsávot alakítanak ki, amely mellett csak egy sávon haladhatnak az autósok.

A Ferenc körúton szintén megállási tilalom lesz érvényben péntektől.

A nyáron a nagykörúti villamosvonal egy másik szakaszán, a Margit híd budai hídfője és a Széll Kálmán tér között várhatóan július első felétől a tanítási szünet végéig tart a munka.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
jozef-rohac-prisztas-gyilkossag-mti-foto-1000x564.jpg

Beismerte Prisztás József meggyilkolását Jozef Rohac

A szlovák férfi a szegedi Csillag börtönből videotechnika segítségével tett vallomást. Azt is elárulta, kitől kapta a megbízást a milliárdos lelövésére.
MTI, fotó: MTI/Kovács Tamás - szmo.hu
2019. június 14.Beismerte Prisztás József meggyilkolását Jozef Rohac a Fővárosi Törvényszéken perújítás keretében megtartott pénteki tárgyaláson. A szlovák férfi a szegedi Csillag börtönből videotechnika segítségével tett vallomást.

Rohac azt mondta,

a megbízást az ukrán maffiától kapta, a dunaszerdahelyi bűnözői csoport közvetítésével, és a gyilkosságot 15 ezer márkáért hajtotta végre.

Szerinte a vallomását támasztja alá, hogy csak az elkövető, vagyis, ő tudhatja, hogy a nyomozók nem találtak töltényhüvelyt a helyszínen. A hüvely ugyanis abban a nejlonszatyorban maradt, amellyel "álcázta" a hangtompítós pisztolyt.

Amikor arról érdeklődtek nála, miért pont most és ebben az ügyben szólalt meg a lelkiismerete, miért vallotta be a gyilkosságot, azt állította, megváltozott, majd a következőket mondta:

"Sok rosszat csináltam az emberekkel. Itt van most valaki, aki 15 évet kapott azért, amit én tettem. Ebben csak ennyi van. Sok dolgon nem tudok változtatni, de ezen még igen"

– válaszolta az egyik ügyvéd által feltett kérdésre.

Rohac egyébként már tavaly augusztusban magára vállalta a gyilkosságot, de nem hittek neki. Akkor a férfi azt mondta, nem akarta, hogy bárki ártatlanul üljön le évtizedes börtönbüntetést olyan bűncselekmény miatt, amit ő követett el.

Prisztás József milliárdost fényes nappal ölték meg 1996. november 1-én, mikor autójába akart beszállni Óbudán. Hiába vallotta annak idején az unokatestvére, hogy az akkori gyanúsított István az elkövetés idején náluk volt, a bíróság nem hitt nekik. A gyilkosság ügyében a bíróság korábban jogerősen 15 év szabadságvesztéssel sújtotta felbujtóként Portik Tamást, továbbá elítélték tettesként Hatvani Istvánt és bűnsegédként egy harmadik vádlottat.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
orban-gaspar-avatas.jpg

Törölte a videót Orbán Gáspár katonai esküjéről a szolnoki tévé

Csütörtökön körbement a sajtóban a hír, nem sokkal később eltűnt a felvétel a netről.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 14.Korábban mi is megírtuk, hogy bevonult a hadseregbe Orbán Gáspár.

A miniszterelnök fia 21 társával együtt elvégezte a Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár kiképző századának kiképző tanfolyamát.

Az eskütétel Szolnokon zajlott, amit a helyi tévé közvetített is. Orbán Viktor és Gáspár látszanak a felvételeken, azonban

miután a média felkapta a hírt, eltávolították az egész adást a Szolnok Tv oldaláról

- szúrta ki a 444.

Az eseményről készült tudósításokban egyébként nem említik név szerint sem Gáspárt, sem azt, hogy apja és nagyapja is részt vettek az avatásán.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x