hirdetés
beach-egg-cover-uj.png

Félted az értékeid a strandon? Már kipróbálható a lophatatlan magyar strandtojás

A Lupa tavon tesztelik a Beachegget, ami az egyik legnagyobb magyar IoT-durranás lehet.
Berei Dániel - szmo.hu
2017. július 01.


hirdetés

2016-ban fejlesztette ki a Virgo System (ők építették fel és adták el annak idején egymilliárdért a Telekomnak az iWiW-et) a lophatatlan magyar strandtojásként ismert IoT-eszközt (IoT = Internet of Things, a világhálóra kötött használati tárgyak), a Beachegget.

A Beachegg, az úgynevezett strandtojás a “lopásgátló törölköző” vetélytársa, egy széf, ami megőrzi az értékeidet a strandon, a Lupa tavon debütált.

Hiába viszik, úgyis elkapják a tolvajt

Egy németországból ideköltöző ismerősöm vette észre, mikor a Palatinuson strandoltunk, hogy amikor a magyarok a vízbe készülnek, a törölközőjüket a táskájukra, vagy csak simán, a földre dobált értékeikre terítik.

“Mire jó ez?” - kérdezte tőlem. Elmondtam neki, hogy ez egy évtizedes hagyománnyal rendelkező, szupertitkos fejlesztéseknek köszönhető technológia, amit a magyar nép előszeretettel alkalmaz az értékeinek megőrzésére.

“Hasonló ez, mint a Harry Potterben a láthatatlanná tévő köpeny: az úgynevezett “lopásgátló törölköző” ugyan nem zárható, könnyen megközelíthető és még riasztóra sincs kötve, varázserejének köszönhetően megóvja birtoklóját a gonosz tolvajtámadásoktól” - meséltem neki derülten.

Mint mind tudjuk, a táskára terített törölköző mit sem ér, a tolvajok simán kipakolnak minket a strandon, ha éppen ahhoz van kedvük. Ezt a problémát - milyen érdekes - épp egy magyar találmány igyekszik megoldani.

IMG_7462IMG_7460-2

A Beachegg lényege, hogy négyrétegű védelmi rendszer védi a belepakolt értékeinket: az első a fém héj, a második a mozgás hatására beinduló, hangos riasztó, a harmadik a strandon felügyelő biztonsági őr, akinek szintén jelez az éppen megfújt tojás, a negyedik pedig egy online rendszer, ami egyméteres pontossággal mutatja meg a térképen, hová vitték az értékeinket.

Egyszóval a Beachegg biztonságos, és ami még jó, hogy használata kényelmes és a strandon mindössze egy üdítő áráért bérelhetjük.

Délelőtt kiváltod, válladra akasztod, belepakolod a dolgaid, csobbansz, majd visszaviszed.

Hűtőládának indult, kecses tojás lett belőle

A Beachegg Halmi Gergő ötlete volt 2015-ben. Az ötletgazda egy guruló, földbe csavarozható, hűtőládára hasonlító dolgot talált ki, amikor megkereste a Virgo Systemet.

Ekkor jött a képbe Csapó Balázs, a Virgo kreatív, branddel és dizájnnal foglalkozó részlegének vezetője, aki a világban éppen beinduló trendben, az IoT-ban látta jövőt. Azt mondta, hogy az ötlet jó, de elég fura lenne, ha a bikinis csajok egy ládát húznának maguk mögött a strandon, ezért kitalálták neki a tojás-alakot, illetve a vascsavarozás helyett rákötötték az eszközt az internetre.

Hamar összeállt a letisztultnak, trendinek és szexinek egyszerre bátran nevezhető Beachegg, ami aztán 2016-ban bejárta a magyar sajtót is, de a debütálásra még várni kellett.

A fejlesztő és az ötletgazda ugyanis félúton megvált egymástól, egész pontosan Halmi kivásárolta Csapóék részesedését. Az egyik ok az volt, hogy más utat szántak a Beacheggnek, Csapó bevette volna cégstratégiába a B2C modellt (amikor a cég rögtön a felhasználóknak értékesít), Halmi kizárólag a B2B modellben hitt (ebben a cég a strandok üzemeltetőinek árulja a tojást).

Mivel a céget most Halmi vezeti, jelenleg neked nem lehet strandtojásod, csak strandon bérelheted. A strandoknak viszont teljes csomagot ajánlanak: van egy dizájnos standjuk (persze tojás alakú), amiben 60, 120 vagy 180 tojás tárolható. Ehhez jön a biztonságot jelentő szoftveres háttér.

IMG_7459

Közben a cég odáig fejlődött, hogy csak a strandok megrendelésére vár, tehát rendelkeznek a megfelelő szoftveres és hardveres technológiával, hogy megrendelés esetén akárhány tojást legyártsanak. Sőt, további tervek is vannak: a jövő évi tojások az értékmegőrző mellett gyerekmegőrzők is lesznek. Már fejlesztés alatt van a technológia, ami egy karpereccel felügyeli majd a gyereket.

Ha a gyerek kilép a tojás X méteres körzetéből, az beriaszt, majd a szülő karján lévő okosóra iránytű-szerűen jelzi, merre jár a csemete.

Július 1-től a Lupa tavon debütál

A Beachegg ebben a szezonban debütál, Halmi Gergő pedig elmondta, hogy az emberek szeretik és eddig csupa jó visszajelzés érkezett, mind a strand, mind a felhasználók részéről.

Lehet én is elviszem a Németországból érkezett haverom, és elmondom neki, hogy “nézd csak, nem csak a lopásgátló törölköző, ez is magyar találmány!”

Csapóék az IoT-val folytatják

Miután a Virgo és Csapó Balázs kiszálltak a Beacheggből, maradtak az IoT világánál. A Servo Movement elnevezésű projektben egy saját elektromos robogót (Linda) terveznek, melyet azoknak szánnak, akiknek a tömegközlekedés túl lassú és kényelmetlen. De nem “csak” egy robogót terveznek, egy különleges üzleti modellel is előrukkolnak, melynek központjában a sharing economy áll.

A Servo Movementről és Lindáról hamarosan mi is írunk.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
fiatal.jpg

Ez a 13 éves találhatta fel a hasnyálmirigyrák kezelésének legbiztonságosabb módját

A fiatal diák egy rangos díjat is elnyert ötletével.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 14.A hasnyálmirigyrák túlélési mutatói rendkívül alacsonyak - körülbelül 9%-os akkor, ha öt évet veszünk alapul, és körülbelül 1%-os 10 év távlatában. A helyzet az elmúlt 40 évben nem is javult jelentősen.

Ám a 13 éves Rishab Jain elhatározta, hogy megváltoztatja ezeket a statisztikákat AI-alapú eszközével, a PCDLS Net-tel, amely javítja a hasnyálmirigy állapotának nyomon követését a sugárkezelés során. Jain ötletével megnyerte a 2018-as Discovery Education 3M Young Scientist Challenge-t, úgy, hogy akkor még a középiskolát sem kezdte el.

A szakértők szerint a fiatal egy biztonságosabb módszert alkotott meg a hasnyálmirigyrák kezelésére.

A fiatal a Business Insider-nek elmondta: az egész 2017 nyarán kezdődött, amikor meglátogatta a bátyját Bostonban, és ott megtudta, hogy milyen kutatások zajlanak. Megismerte a meglepően rossz statisztikákat a hasnyálmirigyrákról.

"Ezek után létrehoztam egy mesterséges intelligencia alapú PCDLS Net-eszközt, ami segíti a hasnyálmirigy állapotának követését a sugárkezelések során - mondta a fiatal.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
duotogni1.jpg

Állva tapsolt az America's Got Talent zsűrije egy magyar lánynak és párjának

Csak a tehetségkutató miatt utaztak Los Angelesbe, és úgy tűnik, megérte.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 17.A zsűri és a közönség is álló tapssal jutalmazta a magyar Antal Loretta és olasz partnere, Daniel Togni produkcióját az America's Got Talent válogatóján – írta meg a Blikk. A Duo Togni névre hallgató akrobata kettős valósággal elkápráztatott mindenkit.

A lány a lapnak azt mesélte, csak a tehetségkutató miatt utaztak Los Angelesbe, ahol az első körös meghallgatás zajlott.

"Nagyon izgatottak voltunk. Bár próbáltunk higgadtak maradni, amikor a színpadra léptünk, megláttuk Simon Cowellt, az America's Got Talent megalapítóját, és egy kissé bepánikoltunk"

– emlékezett vissza Antal Loretta, aki hat évvel ezelőtt ismerte meg Danielt a Fővárosi Nagycirkuszban. 2015 óta dolgoznak együtt, a színpad mellett a magánéletben is egy párt alkotnak.

A lányt egy artista ismerőse hívta el évekkel ezelőtt az egyik fellépésére, ami elsőre lenyűgözte. Ezután felvételizett a Baross Imre artistaképzőbe, ahol adtak neki egy esélyt, bár semmi alapja nem volt egy spárgát leszámítva.

A Duo Togni több méteres magasságban hajt végre hajmeresztő mutatványokat. Bár a válogatóról Loretta még csak nagyon szűkszavúan beszélhetett, hiszen egyelőre nem került adásba az egész, annyi biztos, hogy ez is rendkívül látványos volt. Az egyik jelenetben például párja a hajánál fogva lógatja őt.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
dinnyes_okolicsanyi-2-1.jpg

Gyerekként egy nagy vár megépítéséről álmodott, felnőttként létrehozta a világon egyedülálló Várparkot

Alekszi Zoltán makettjei kétszer is Guinness Rekorderek lettek, idén pedig még egy Árpád-kori tematikájú skanzent is készített.
Szöveg és képek: Söptei Zsuzsanna - szmo.hu
2019. július 17.Szinte minden kisgyerek imád várat építeni - homokból, fakockából, bármiből, ami a keze ügyébe esik. De akad olyan gyerek, aki ezt a szenvedélyét egészen felnőtt koráig magával viszi... Egy nagy várról álmodik... és a végén létrehoz valami nagyot, de egészen más módon.

A Velencei-tó déli partján különleges csemegéket kínál Dinnyés. A leghíresebb látványossága - egy kisgyerek megvalósult álma - a Várpark, ahol a történelmi Magyarországon állt középkori várakat nézheted meg – piciben. Bár makettek, de mégsem a hagyományos módon.

Érdekességük, hogy anyaghűek, és elhelyezkedésük is olyan, mint annak idején a valóságban lehetett. A "vármentő" parkban olyan építmények láthatók, amelyek ma már nem léteznek, vagy csak nagyon romos állapotban. A makettek kőből, fából, téglából épültek fel, és minden apró részlet kidolgozott az ablakpárkánytól a kapuzsanérig.

A park jelenleg 38 vár-makettet mutat be, és ezzel 2018-ban

megkapta a Guinness Rekordoknak járó elismerést,

mint a világ legnagyobb, vármaketteket bemutató kiállítása. A tulajdonos, Alekszi Zoltán a második oklevelet a Szeretlek Magyarországnak mutatta be először.

Zoltán, a Várpark megálmodója elmesélte nekünk, hogy 2012 óta foglalkozik a különleges gyűjteménnyel. Alapos kutatómunka után készültek el az eredeti vár építőanyagaihoz hasonló anyagokból épített várak. Az építmények mellett haladó sétányon emlékoszlopok idézik meg a magyar történelem nagy alakjait, a magyar királyokat, Árpád-kori és erdélyi fejedelmeket.

A „várkapitány” lelkesen mesél a kezdetekről is.

Gyerekként már azt találta ki, hogy egy nagy várat épít majd. Aztán mikor felnőtt, a várról nem mondott le, de rájött, hogy inkább vármentő parkot csinálna, ahol egyedülálló módon mutathatja be a középkori magyar várakat.

Az eddig elkészült maketteket mind saját maga rakta össze. Annyit elárult, hogy sokszor saját kárán jött rá a megfelelő technikára, volt, hogy leomlott a fal, amit rakott, de nem adta fel, és ma már tökéletes várfalakat tud csinálni kőből, fából.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
maklari-kotelugro-csapat.eb-europa-bajnoksag-norvegia-2.jpg

Lenyűgözte a világot a maklári kötélugró csapat - arannyal és ezüsttel tértek haza

Hatalmas sikert arattak.
Fotó: Maklári Bosch Kötélugró Klub - szmo.hu
2019. július 14.Tarolt egy magyar csapat a kötélugrók világbajnokságán, Norvégiában.

Mint arról a heol.hu beszámolt,

aranyérmekkel és ezüstérmekkel jöttek haza a Maklári Bosch Kötélugró Klub versenyzői.

A nemrég lezajlott World Jump Rope-on a Demó Versenyben például, ahol tizenhárom versenyző öt percen keresztül zajló összehangolt munkájára volt szükség, ezüstéremmel jutalmazták a csapat teljesítményét

A megmérettetésen 26 ország majdnem 1000 versenyzője vett részt. A maklári csapat fiatal versenyzői, Bozsik Regina, Zelei Dorottya, Zelei Diána és Hanuszik Lilla, páros duplakötélben hibátlan gyakorlatot mutattak be, ez első helyet ért.

"A 4×30 másodperces csapat gyorsasági számban Hanuszik Éva, Bánhegyi Hanna, Bánhegyi Flóra, Tatár Laura első helyen végeztek. A 2×60 másodperces duplaköteles gyorsasági számban Kurtán Adél, Hanuszik Éva, Bánhegyi Hanna, Bánhegyi Flóra aranyérmet vehettek át. Ugyancsak a legjobb volt a Kovács Réka, Bánhegyi Hanna és Bánhegyi Flóra alkotta hármas a 3×40 másodperces duplakötél számban. Ezüstérmet szerzett Bánhegyi Hanna és Tatár Laura a 2×30 másodperces duplázásban. Mind a négy gyorsasági számmal a legjobbak között a Grand Fináléban újra versenyezhettek, amely végén a 4×30 másodperc gyorsaságiban győztesként a magyar himnuszt hallhatták ismét" - írja a lap.

Az egyéni számokban Zelei Diána a juniorok között ezüstöt szerzett szabadon választott gyakorlatával. Ugyancsak ezüstérmet vehetett át Bánhegyi Hanna a 30 másodperces és 3 perces gyorsasági számokért is.

Hanuszik Éva egy másik korcsoportban szerzett ezüstérmet gyorsasági eredményével, akit ugyanebben Bánhegyi Flóra követett a harmadik helyen.

Bánhegyi Flóra összetett bajnok lett - az összes korcsoport eredményeit figyelembe véve ő volt a legjobb.

A fotókért és videókért kérjük, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x