hirdetés
beach-egg-cover-uj.png

Félted az értékeid a strandon? Már kipróbálható a lophatatlan magyar strandtojás

A Lupa tavon tesztelik a Beachegget, ami az egyik legnagyobb magyar IoT-durranás lehet.
Berei Dániel - szmo.hu
2017. július 01.


hirdetés

2016-ban fejlesztette ki a Virgo System (ők építették fel és adták el annak idején egymilliárdért a Telekomnak az iWiW-et) a lophatatlan magyar strandtojásként ismert IoT-eszközt (IoT = Internet of Things, a világhálóra kötött használati tárgyak), a Beachegget.

A Beachegg, az úgynevezett strandtojás a “lopásgátló törölköző” vetélytársa, egy széf, ami megőrzi az értékeidet a strandon, a Lupa tavon debütált.

Hiába viszik, úgyis elkapják a tolvajt

hirdetés

Egy németországból ideköltöző ismerősöm vette észre, mikor a Palatinuson strandoltunk, hogy amikor a magyarok a vízbe készülnek, a törölközőjüket a táskájukra, vagy csak simán, a földre dobált értékeikre terítik.

“Mire jó ez?” - kérdezte tőlem. Elmondtam neki, hogy ez egy évtizedes hagyománnyal rendelkező, szupertitkos fejlesztéseknek köszönhető technológia, amit a magyar nép előszeretettel alkalmaz az értékeinek megőrzésére.

“Hasonló ez, mint a Harry Potterben a láthatatlanná tévő köpeny: az úgynevezett “lopásgátló törölköző” ugyan nem zárható, könnyen megközelíthető és még riasztóra sincs kötve, varázserejének köszönhetően megóvja birtoklóját a gonosz tolvajtámadásoktól” - meséltem neki derülten.

Mint mind tudjuk, a táskára terített törölköző mit sem ér, a tolvajok simán kipakolnak minket a strandon, ha éppen ahhoz van kedvük. Ezt a problémát - milyen érdekes - épp egy magyar találmány igyekszik megoldani.

IMG_7462IMG_7460-2

A Beachegg lényege, hogy négyrétegű védelmi rendszer védi a belepakolt értékeinket: az első a fém héj, a második a mozgás hatására beinduló, hangos riasztó, a harmadik a strandon felügyelő biztonsági őr, akinek szintén jelez az éppen megfújt tojás, a negyedik pedig egy online rendszer, ami egyméteres pontossággal mutatja meg a térképen, hová vitték az értékeinket.

Egyszóval a Beachegg biztonságos, és ami még jó, hogy használata kényelmes és a strandon mindössze egy üdítő áráért bérelhetjük.

Délelőtt kiváltod, válladra akasztod, belepakolod a dolgaid, csobbansz, majd visszaviszed.

Hűtőládának indult, kecses tojás lett belőle

A Beachegg Halmi Gergő ötlete volt 2015-ben. Az ötletgazda egy guruló, földbe csavarozható, hűtőládára hasonlító dolgot talált ki, amikor megkereste a Virgo Systemet.

Ekkor jött a képbe Csapó Balázs, a Virgo kreatív, branddel és dizájnnal foglalkozó részlegének vezetője, aki a világban éppen beinduló trendben, az IoT-ban látta jövőt. Azt mondta, hogy az ötlet jó, de elég fura lenne, ha a bikinis csajok egy ládát húznának maguk mögött a strandon, ezért kitalálták neki a tojás-alakot, illetve a vascsavarozás helyett rákötötték az eszközt az internetre.

hirdetés

Hamar összeállt a letisztultnak, trendinek és szexinek egyszerre bátran nevezhető Beachegg, ami aztán 2016-ban bejárta a magyar sajtót is, de a debütálásra még várni kellett.

A fejlesztő és az ötletgazda ugyanis félúton megvált egymástól, egész pontosan Halmi kivásárolta Csapóék részesedését. Az egyik ok az volt, hogy más utat szántak a Beacheggnek, Csapó bevette volna cégstratégiába a B2C modellt (amikor a cég rögtön a felhasználóknak értékesít), Halmi kizárólag a B2B modellben hitt (ebben a cég a strandok üzemeltetőinek árulja a tojást).

Mivel a céget most Halmi vezeti, jelenleg neked nem lehet strandtojásod, csak strandon bérelheted. A strandoknak viszont teljes csomagot ajánlanak: van egy dizájnos standjuk (persze tojás alakú), amiben 60, 120 vagy 180 tojás tárolható. Ehhez jön a biztonságot jelentő szoftveres háttér.

IMG_7459

Közben a cég odáig fejlődött, hogy csak a strandok megrendelésére vár, tehát rendelkeznek a megfelelő szoftveres és hardveres technológiával, hogy megrendelés esetén akárhány tojást legyártsanak. Sőt, további tervek is vannak: a jövő évi tojások az értékmegőrző mellett gyerekmegőrzők is lesznek. Már fejlesztés alatt van a technológia, ami egy karpereccel felügyeli majd a gyereket.

Ha a gyerek kilép a tojás X méteres körzetéből, az beriaszt, majd a szülő karján lévő okosóra iránytű-szerűen jelzi, merre jár a csemete.

Július 1-től a Lupa tavon debütál

A Beachegg ebben a szezonban debütál, Halmi Gergő pedig elmondta, hogy az emberek szeretik és eddig csupa jó visszajelzés érkezett, mind a strand, mind a felhasználók részéről.

Lehet én is elviszem a Németországból érkezett haverom, és elmondom neki, hogy “nézd csak, nem csak a lopásgátló törölköző, ez is magyar találmány!”

Csapóék az IoT-val folytatják

Miután a Virgo és Csapó Balázs kiszálltak a Beacheggből, maradtak az IoT világánál. A Servo Movement elnevezésű projektben egy saját elektromos robogót (Linda) terveznek, melyet azoknak szánnak, akiknek a tömegközlekedés túl lassú és kényelmetlen. De nem “csak” egy robogót terveznek, egy különleges üzleti modellel is előrukkolnak, melynek központjában a sharing economy áll.

A Servo Movementről és Lindáról hamarosan mi is írunk.


KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
harkany-medence.jpg

Ez a 10 fürdő lett idén Magyarország legjobbja

Nektek melyik a kedvencetek? Mutatjuk a listát.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 08.


hirdetés

A termalfurdo.hu összeállította a 10 legjobb magyar fürdő listáját. Azt írták: az Év Fürdője szavazáson olyan különleges fürdők diadalmaskodtak, mint Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, Közép-Európa legnagyobb barlangfürdője, a legsokoldalúbb gyógyvízzel rendelkező fürdő, sokoldalú élmény-, gyógyfürdők és aquaparkok.

Az első helyen a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő áll. 18 medence, 7 csúszda, 3 szauna található benne. Strandmedencék, feszített víztükrű uszoda, gyermekmedence és csúszda várja a vendégeket - csúszdaparkja családi, 10 méterről induló kamikaze- és anakonda csúszdát is magában foglal. A gyermekvilágban vízesés, kalózhajó és kincsesbarlang található. A szolgáltatások között megtaláljuk a frissítő és gyógyító kezelések mellett a holisztikus gyógymódokat is. Gyógyvize a mozgásszervi panaszok mellett bizonyítottan jótékony hatással van nőgyógyászati és bőrbetegségekre is, írják róla.

hirdetés
A teljes lista így alakult:

1. Harkányi Gyógy- és Strandfürdő

2. Hungarospa Hajdúszoboszló

3. Zalakarosi Fürdő

4. Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

5. Gyulai Várfürdő

6. Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ

7. Demjéni Termál Völgy

8. Zsóry Gyógy- és Strandfürdő

9. Saliris Resort Gyógy és Wellness Fürdő

10. Miskolctapolca Barlangfürdő


KÖVESS MINKET:

hirdetés
gulyas-andras-legfiatalabb-polgarmester-1000x648.jpg

22 éves a legfiatalabb polgármester Magyarországon

Gulyás András Döbröce vezetője lett az októberi önkormányzati választások után.
Fotók: Mikola Gergely/Facebook - szmo.hu
2019. november 11.


hirdetés

Csak 22 éves Magyarország legfiatalabb polgármestere. Bár az Index nemrég készített egy videót a 26 éves Plachi Attiláról, akit Kóspallagon választottak meg polgármesternek, kiderült, hogy vannak nála fiatalabbak is.

Encsen a 24 éves Mikola Gergely nyert az októberi önkormányzati választáson.

hirdetés

A fiatal politikus tavaly még a Jobbik színeiben indult országgyűlési képviselőnek, idén viszont már ellenzéki támogatottsággal, de függetlenként indult Encsen, és el is nyerte a választópolgárok többségének bizalmát.

Azonban még van egy nála is fiatalabb polgármester, aki mindössze 22 éves.

Gulyás András maga hívta fel a figyelmünket erre a tényre. A fiatalember a Zala megyei Döbröcén indult a választáson függetlenként, és 35 szavazatot kapott, így csupán 4 szavazattal megelőzve eredményesebb riválisát (a harmadik jelölt egyetlen szavazatot sem kapott) sikerült győznie.


KÖVESS MINKET:


hirdetés
dobos.jpg

A dobostorta bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe

A Magyar Értéktár négy új elemmel bővült: a hosszifuruglával, a regöléssel, a magyar cifraszűrrel és a betyárköltészettel.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 05.


hirdetés

Bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe a dobostorta és bővült a Magyar Értéktár is - közölte az Agrárminisztérium.

A dobostortát a magyar szakács- és cukrászművészetért sokat tevő, sokoldalú szakember és szakíró, Dobos C. József 134 évvel ezelőtt mutatta be először a nagyközönségnek, és kóstolói között ott volt Erzsébet királyné és I. Ferenc József is.

A Hungarikum Bizottság döntése alapján a Magyar Értéktár része lett:

- a jellegzetes dunántúli pásztorhangszer, a hosszifurugla,

hirdetés

- a regölés,

- a magyar cifraszűr,

- a betyárköltészet.

A regölés, a hozzá kapcsolódó szokás és ének olyan kuriózum Európában, amely csak a Kárpát-medencei magyarságra jellemző, különleges termékenységvarázsló és köszöntő rítus. A hosszifurugla mind játéktechnikájában, hangsorában és morfológiai kiképzésében is egyedülálló sajátosságokat hordoz. A magyar cifraszűr nemcsak egy reprezentatív magyar népi ruhadarab, hanem nemzeti szimbólumunk is, míg a magyar betyárköltészet közel 200 éves múltra tekint vissza és hozzájárult a magyar virtus eszmei tartalmának fennmaradásához.

A bővítéssel a Hungarikumok Gyűjteményébe 71 érték, a Magyar Értéktárba 167 érték tartozik.

A közleményben olvasható, hogy Nagy István szerint az értékmentés egyre jobban felértékelődik, ezért fontos feladatnak nevezte a települési, megyei és nemzeti értékek számbavételét, megőrzését, továbbörökítését a Hungarikum Bizottság keddi ülésén.

Bővebben a Hungarikum oldalon olvashatsz.


KÖVESS MINKET:


hirdetés
500-fos-rockzenekar-kecskemet-1000x644.jpg

500 rockzenész játszott egyszerre Kecskeméten - több mint 24 millióan látták már a videóikat

Magyarország legnagyobb rockzenekarában a legfiatalabb tag 6, a legidősebb pedig 69 éves volt a nem mindennapi kecskeméti koncerten. Elképesztően látványos klipek készültek a közös zenélésükről.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 07.


hirdetés

Nem kevesebb, mint 500 zenész játszott egyszerre Kecskeméten a Cityrocks Hungary által szervezett Kecskemétrocks esemény keretén belül.

A nem mindennapi koncerten 12 dalt játszott el Magyarország legnagyobb rockzenekara, amelyben a legfiatalabb zenéz 6, a legidősebb pedig 69 éves volt.

A dalok közül négyről (Depeche Mode – Personal Jesus, Metallica – Enter Sandman, Bikini – Végleg elmegyek, Queen -Joan Jett-LGT medley) videóklip is készült, amelyek október elején kerültek fel a YouTube-ra.

Alig egy hónap alatt egyenként már több százezren látták mindegyik videót, összesen pedig már több mint 24 millióan nézték meg a klipeket

hirdetés

- olvasható a Cityrocks oldalán.

A közösségi oldalakra felkerült videókat később aztán több, világszerte tartalommegosztó is átvette, így még nagyobb nézettségük lett mindenféle felületen.

„Természetesen nagyon örülünk a videók sikerének, nézettségének. De sokkal inkább büszkék vagyunk arra az ötszáz zenészre, akik végigcsinálták a válogatás procedúráját, megtanulták a számokat, majd pedig a kétórás esőszünet után is teljes odaadással játszották el a dalokat a több ezer nézőnek. Óriási élmény volt számunkra azt a hatalmas „boldogságrezgést” átélni velük a helyszínen, amit a filmjeinkben nem is tudtuk visszaadni, mert az lehetetlen”

– mondta Révész Zsolt, a Cityrocks Hungary kommunikációs vezetője.

"Szeretnénk, ha kezdeményezésünk – amely az élőzene fontosságáról, a kezdő zenészek segítéséről és persze a közönség szórakoztatásáról szól – minél több magyar nagyvárosba eljusson, hisz akkor a már 500 fős nagyzenekarunkhoz az ott élők is csatlakozhatnak majd. Számunkra az élő koncert varázsa a legfontosabb, és azt szeretnénk, ha azt az energiabombát, amit a több száz zenész tud adni, minél többen testközelből is átélhetnék” – mondta Gajda Ferenc a Cityrocks Hungary főszervezője.

A szervezők már dolgoznak Magyarország legnagyobb rockzenekarának 2020-as koncertjének megszervezésén is, amelynek helyszínét és időpontját decemberben teszik majd nyilvánossá.


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!