mna-youtube
Felszámolták a Magyar Nemzeti Arcvonalat
Sajtóértesülések szerint mára nincs működőképes egysége a szervezetnek.
Szeretlek Magyarország
2016. december 08.

A Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) szélsőséges hungarista szervezet valamennyi aktív tagját meggyanúsították, hárman közülük előzetes letartóztatásban vannak; az MNA-t ezzel gyakorlatilag felszámolták - idézi a Magyar Időket az Index. Legutóbb múlt héten találtak a szervezethez köthető fegyvereket egy házkutatás során, erről itt írtunk.

A napilap értesülései szerint az MNA jászberényi alcsoportjának felszámolása ugyan nagyobb publicitást kapott, mint a többi alcsoporté, ám

mára nincs működőképes, szervezett militáns alakulata a szervezetnek.

mna-youtube_

A lap szerint a szervezetnek mind a tizenkilenc aktív tagját, akik a belső, szervezett magot jelentették, meggyanúsították, többségüket fegyverrel, lőszerrel, robbanóanyaggal való visszaéléssel, illetve közösség tagja elleni erőszak előkészületével is. Utóbbiak között van a rendőrgyilkos, MNA-alapító Győrkös István egyik fia, ifj. Győrkös István is. Nála november közepén tartottak házkutatást.

tek-razzia1

Rengeteg lőfegyvert találtak a házkutatások során

A cikk szerint a tizenkilencedik gyanúsított a szervezet alapítója, idősebb Győrkös, aki előzetes letartóztatásban van. Őt rendőrgyilkosság, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt fogták el: a bőnyi családi házához házkutatásra érkező rendőrök egyikét lőtte le gépkarabéllyal október végén.

Címlapkép: YouTube


KÖVESS MINKET:
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!