hirdetés
Felrobbant még egy bomba Srí Lankán, a rendőrök találtak még 87 robbanószerkezetet
Egy Srí Lanka-i szélsőséges csoport, a Nemzeti Tauhít Dzsamaat követhette el a merényleteket a helyi rendőrség szerint, 27 embert vettek eddig őrizetbe.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 22.


hirdetés

Felrobbant egy újabb, autóba rejtett bomba a Srí Lanka-i Szent Antal katolikus templomnál hatástalanítás közben - írja a BBC. A templom környékén hatalmas pánik tört ki a Guardian szerint.

A rendőrök letartóztattak egy férfit a templom előtt, amikor elvitték, a feldühödött tömeg körbevette őket. Miközben elvezették, a dühös tömeg körbevette őket.

Az AFP szerint a rendőrség azt közölte, hogy

újabb 87 bombát találtak a colombói buszállomáson.

Az eddigi feltételezések szerint egy Srí Lanka-i szélsőséges csoport, a Nemzeti Tauhít Dzsamaat követte el a merényleteket. Eddig összesen 24 gyanúsítottat tartóztattak le Srí Lankán, akik összefüggésbe hozhatóak a vasárnap történt robbantásokkal, mindannyian helyiek.

A hétfő reggeli adatok szerint 290 ember vesztette életét Srí Lankán, ahol egy összehangolt merényletsorozatban nyolc helyen történt robbantás. A eseményekkel összefüggésben huszonnégy gyanúsítottat vettek őrizetbe, mindannyian helyiek.

A helyi rendőrség szerint a sebesültek száma már hozzávetőleg ötszáz.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:





hirdetés
Megtalálták a kislányával eltűnt biztonsági őrt
A szigetszentmiklósi rendőrök Dunavarsányban találták meg az eltűntként keresett férfit és lányát.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 23.



A hétvégén 17 éves lányával, Natáliával együtt tűnt el egy biztonsági őr. A rendőrség honlapján közölte: szigetszentmiklósi rendőrök Dunavarsányban megtalálták az eltűntként keresett férfit és a lányát.

A közlemény szerint a település külterületén akadtak rájuk, amikor gyalogoltak. A férfit és gyermekét előállították a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányságra, ahol megkezdték a meghallgatásukat az eltűnésükkel összefüggésben.

Az elsődleges adatok szerint sem a férfi, sem a lánya sérelmére nem történt bűncselekmény eltűnésük ideje alatt.


KÖVESS MINKET:



hirdetés
5-10 év túlélést ígértek, de a beteg meghalt a terápia közben, most feljelentést tett a család
A kórház szerint minden a protokoll szerint zajlott, és a kockázatokról is tájékoztatták a beteget és a hozzátartozókat.
Kép: Pixabay - szmo.hu
2019. április 23.



Feljelentést tett egy budapesti kórház ellen egy család, mert egy 65 éves leukémiás nőnek azt ígérték: az immunrendszere lenullázása, majd újraépítése után még öt-tíz évig élhet. A nő azonban fertőzést kapott a kórházban, és egy tüdőgyulladás után meghalt április elején.

A történetnek az Index járt utána. A portál azt írja: kórház szerint minden a protokoll szerint zajlott, és a kockázatokról is tájékoztatták a beteget és a hozzátartozókat.

A nő fia ezzel szemben azt mondja: a budapesti kórházban azt a tájékoztatást kapták, hogy édesanyja olyan kezelést kap, amely „lenullázza” az immunrendszerét, ami ezután újra tudja építeni magát, és a csontvelő újra egészséges sejteket termelhet és a közben fellépő esetleges fertőzéseket is tudják kezelni.

A családtag beszámolója szerint a kezelés indulása után

azonnal rosszabbodni kezdett a nő állapota fáradékonyabb lett és légzés nehézségei is lettek, később egy fertőzést is elkapott.

A fiú szerint a kórterembe ki-be járhatott ott bárki, amikor ő vagy a lánytestvére nem voltak ott a betegágy mellett, ami növelhette a fertőzésveszélyt, ahogy az is hogy a takarítók koszos felmosóvízzel dolgoznak.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:




hirdetés
Matolcsy fia méregdrága Porschékat gyűjt
Matolcsy Ádám négy luxusautójának becsült értéke összesen 60-70 millió forint lehet.
Címkép: illusztráció (Pixabay) - szmo.hu
2019. április 23.



Porschékat gyűjt Matolcsy György jegybankelnök fia, Ádám, írta meg az Átlátszó. A portál egyik olvasója hívta fel a figyelmet arra, hogy három Porsche 911 Targa parkol egymás mellett egy XIII. kerületi garázsban.

A cikkből kiderül, az ifjabb Matolcsy négy darab Porsche 911 Targát tulajdonol, ezek közül három állt abban a garázsban, ami az általa használt loftlakás közvetlen közelében van. A gyűjtemény parkolóhelye azóta máshol van, mostanra a Millenáris Mélygarázsba költözött - az Átlátszó itt talált rá a negyedik autóra.

A parkolóhelyeket a New Wave Service Kft. bérli, amely a Magyar Stratégiai Zrt. tulajdona. A holdingcég egyedüli tulajdonosa Matolcsy Ádám, aki maga is megerősítette a lap információit. Mint írta, az autókat különlegességük miatt választotta. Azért vásárolt befektetési céllal ugyanolyan kivitelű és típusú autókat, hogy így egy későbbi együttértékesítés esetén nagyobb értéknövekedést érjen el velük.

A négy Porsche becsült értéke összesen 60-70 millió forint lehet, együtt több mint 1200 lóerősek.


KÖVESS MINKET:




hirdetés
Medián: Esik a politikusok népszerűsége, Puzsér negatív rekorder lett
Az általános népszerűségvesztés sokkal inkább érintette az ellenzékieket, mint a kormánypárti szereplőket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. április 23.



A hvg.hu készített táblázatot a Medián információi alapján politikusaink népszerűségéről.

Ebből kiderül: Áder János és Kásler Miklós kivételével jóformán csak visszaesés látható a listán.

Az általános népszerűségvesztés sokkal inkább érintette az ellenzékieket, mint a kormánypárti szereplőket. Előbbieknél Gulyás Gergely kancelláriaminiszter bukta a legtöbbet (-3), az ellenzéknél ehhez képest van -7 (Demeter Márta), -6 (Puzsér Róbert, Szabó Tímea és Fekete-Győr András), illetve -5 (Márki-Zay Péter, Hadházy Ákos, Molnár Csaba). A lap azt írja: ezek már egyaránt a hibahatáron túli esések, így akár jelzésértékűeknek is mondhatók.

Érdekességnek mondható az is, hogy az LMP-nek a listán szereplő politikusai egyaránt a lista aljára kerültek, akaratlanul is felértékelve ezáltal Gyurcsány Ferencet, aki hosszú éveken keresztül sereghajtó volt.

Az ellenzékben változatlanul Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely a legtámogatottabb közszereplők 34 és 33 százalékkal.

Ami pedig a potenciális harmadik főpolgármester-jelöltet illeti, Puzsér Róbert most azzal tűnik ki, hogy 13 százalékos népszerűsége a Medián 2010 utáni méréseiben mélypontnak számít: az utóbbi 9 évben nem volt ennyire kevéssé elfogadott, országosan ismert politikus.


KÖVESS MINKET:






Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x