Félmilliót költött a "nyuszis" hajléktalan János bácsi a gyerekekre idén Mikuláskor
Mi már többször bemutattuk őt, de most Gyurcsány Ferenc is felfedezte.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 07.


Már többször is írtunk arról a hajléktalan férfiról, aki minden évben félretesz annyi pénzt, hogy gyerekeket ajándékozzon meg. János bácsi a nyuszijával szinte minden nap kijár a Stadionok autóbusz-pályaudvar lépcsőjéhez.

A férfi Borsodban született, és annak idején, az érettségit követően a főiskola miatt költözött Budapestre. Villamosmérnöknek tanult, de egy év után abbahagyta a tanulmányait. Csak annyit mond: „Nőügyek.”

Később az építőiparban kezdett el dolgozni, de elveszítette a munkáját, s ezzel szinte egy időben a családját is. Ennek már több mint tíz éve. Azóta nem sikerült újra elhelyezkednie. „Itt keresek valami kis pénzt – mondja. – Amit kapok, abból a nyúlnak veszem meg, amire szüksége van, meg nekem is jut belőle egy kicsi. Így elvagyok.”

János bácsi rendszerint húsvétkor és Mikulás napján is csokival készül - a gyerekeknek szánja.

Tavaly már 250 Mikulás-csomagot készített. Idén pedig félmillió forintot költött ajándékokra János bácsi.

Most Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán látható egy videó, amelyben János bácsi szerepel. A Mikulásnak öltözött, szakállas férfi egy általános iskolai osztályban osztotta az ajándékokat. A felvételen az is látszik, hogy Gyurcsány Ferenc is ott volt, ahol a hajléktalan bácsi Mikulásként látogatta meg a gyerekeket.

"Az emberség nem kötődik sem életkorhoz, sem vagyoni helyzethez, sem bármely valláshoz. Ember maradhatsz a poklok poklában is, és gyarló önzőséget mutathatsz erős, gazdag emberként is. Alább János bácsit láthatjátok, aki minden éjszakáját hajléktalanszállón tölti, napközben az utcán él, és az összeszedett forintokból ilyenkor, Mikuláskor sok száz csomagot készít rászoruló gyerekeknek. Ennek lesztek tanúi a következőkben" - írta a politikus a posztszövegben.

Gyurcsány Ferenc videója:


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x