hirdetés
sziget2019-rockstarphotographer-1000x666.jpeg

Félmillió belépés fölött zár a Sziget - százezren jöttek a világ több mint 100 országából

A fesztivál főszervezője beszélt többek között a K-híd felújításáról és a zajhatár túllépéséért indított eljárásról is.
Címkép: Rockstar Photographers - szmo.hu
2019. augusztus 13.


hirdetés

A Sziget idén mintegy 100.000 külföldi látogatót vonzott Budapestre a világ több mint 100 országából. A legtöbben az Egyesült Királyságból érkeztek, majd sorban Hollandia, Franciaország, Németország illetve Olaszország, hogy csak a legnagyobbakat említsük. A több mint 1000 fellépő a világ 62 országából érkezett és az egyszerre bentlévő látogatók idén kb. 53-47%-ban magyarok illetve külföldiek.

A fesztivál ugyan teltházzal nyitott, de a főszervező, Kádár Tamás szerint a zárónapon biztos nem lesz teltház.

„Sajnos az időjárás előrejelzés hatása a napijegy vásárláson már látszik, de így is a végső heti látogatószám közel lesz az 530 ezerhez”

– mondta a főszervező, aki kitért az első napi teltházas hírekre is.

„A teltház a Sziget infrastruktúra fejlődésével és a helyszínek, nézőterek pozícionálásával nőtt az évek során 95 ezerre, a hatóságoktól is ekkora napi létszámra van rendezvénytartási engedélyünk” – mondta a főszervező, aki hozzátette, a nyitónapon nem volt vészhelyzet, a sok egyéb program mellett egy hazai viszonylatban rekordlétszámú koncert zajlott le és a nap végén a teltházas tömeget a protokollnak megfelelően vezették ki a területről. Ed Sheeran első magyarországi fellépése egyébként hatalmas koncertélmény volt a rajongóinak.

A csütörtöki nap egyik legnagyobb „sztárfellépője” Jane Goodall főemlőskutató, aki a Sziget Love Revolution „mozgalmának” jegyében lépett a Nagyszínpadra egy tízperces előadással, megfogalmazva azt, amit a Sziget a kiáltványában is leír, hogy „együtt képesek vagyunk rá, együtt meg fogjuk tenni” – utalva a környezetvédelemre.

A Love Revolution jegyében mások is színpadra léptek, mint például a két akrobata fiúból álló The Arrow, aki előadásukban azt mutatták be, hogy minden szerelem egyenlő. „Számomra nagy fegyvertény, hogy sikerült meghívni Emi Mahmoud költőt, aktivistát és UNHCR jószolgálati nagykövetét, aki egykori menekültként sorstársai és a hátrányos helyzetű közösségekben élők helyzetére igyekszik felhívni a figyelmet” – mesélte a főszervező.

Mahmoud mostani előadásában arról is beszélt, hogy az határozza meg az embert, hogy hogy viselkedik a másikkal. A főszervező elmondta, hogy már a jövő évi „speaker”-ek meghívásán dolgoznak, s bár konkrétumokat még nem árult el, de utalt arra, hogy ismert, jelentős személyekről van szó.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:

hirdetés
the-king-brad-pitt-producer.jpg

Emiatt járt Brad Pitt Magyarországra: kijött a Szilvásváradon forgatott film előzetese

Pitt volt a producer, emiatt sokszor lehetett látni akkor Egerben és környékén. Egerszalókon volt a szállása.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 28.Az utóbbi időkben sok külföldi filmet forgattak Magyarországon.

Többek között nálunk zajlottak az Én, a kém, a Herkules, a Szárnyas fejvadász 2049, a Z világháború, a Terminátor harmadik részének munkái, A marsi című film kedvéért a Bálna lett a NASA központ. Itt vettek fel jeleneteket a Vörös verébhez, az Infernóhoz is. Nálunk készült a Borgiák, a Drakula és A katedrális című sorozat is.

Nemrég a Dűne, illetve a Netflix The King című történelmi drámája forgott Magyarországon. Utóbbiban Timothée Chalamet egy olyan herceget játszik, aki nem akart uralkodó lenni, mégis el kell foglalnia az angol trónt.

A királyos film jeleneteinek egy részét Szilvásváradon vették fel, Brad Pitt producerként vett részt a munkában. "Egerszalókon volt a szállása, és többen látták is az ismert színészt délben az egri piacon is" - írta akkor a heol.hu.

VIDEÓ: A király előzetese:


KÖVESS MINKET:hirdetés
1-32.jpg

Diktafonra vallanak a legkegyetlenebb sorozatgyilkosok – Hidegrázós a Mindhunter 2. évada

Az FBI-os John Douglas Sorozatgyilkosok című könyve alapján készült a sorozat, ami után este nehéz sötétben elaludni.
Szajki-Vörös Adél, fotók: Netflix, Instagram - szmo.hu
2019. augusztus 27.A 2017-es év nagy meglepetése volt a Mindhunter című Netflix-széria - magyar felirattal is nézhető - , amelyen David Fincher vezető rendezőként már ekkor meglehetősen erősen rajta hagyta kéznyomát (ma már írója is). Nem volt kérdés, hogy Finchernek van keresnivalója a témában és biztos kézzel fog hozzányúlni, hiszen a Harcosok klubjának, a Hetediknek és minden idők egyik legnagyszerűbb, sorozatgyilkossal foglalkozó, valós történeten alapuló filmjének, a Zodiákusnak is ő volt a rendezője.

Ha a kriminalisztika és film találkozásának kapcsán szóba kerül a Zodiákus, bevallom, részemről minden fórumon igyekszem dicsérni, mert

elképesztő művészi teljesítmény volt úgy elmesélni egy sorozatgyilkos utáni hajsza történetét, hogy a hatvanas-hetvenes évek miliőjét az utolsó gombostűig pontosan jelenítette meg Fincher.

És ez csak egyetlen szempont, de a rendező már-már kínos perfekcionizmusa a Mindhunteren is érezhető, akárcsak az a jellegzetes távolságtartás, amellyel a sorozatgyilkosságokat kezeli. Nem a vérben akar tocsogni, nem ez a lényeg a számára.

A Mindhunter ugyanis nem olcsó borzongatással éri el azt, hogy lefekvés előtt kétszer is ellenőrizzük a zárat, hanem az életszerűségével, eleganciájával, tökéletes ritmusával, fantasztikusan megírt forgatókönyvével, és a legutolsó epizódszereplőig jól kiválasztott karakterszínészeivel.

Meg azzal, hogy tudjuk: amikor Richard Speck sorozatgyilkos belevág egy előtte babusgatott kismadarat a ventilátorba egy interjú végén, azt az életben is megcsinálta.

A sorozat sztorija lazán John Douglas Sorozatgyilkosok című regényén alapul - ezt nemrég újra kiadták, hogy meglovagolják a széria népszerűségét. Ez a könyv legalább annyira lebilincselő, mint a sorozat. Írója az FBI viselkedéstudományi részlegének alapítója, aki nélkül talán nem is született volna meg a profilozás, vagy legalábbis ennyire komoly, intézményesített formában nem biztos.

Douglas már-már látnoki képességekkel rendelkezik, olyan ösztönösen érez rá a gyilkos által hagyott nyomok és az elkövetési mód alapján a bűnöző személyiségére, hogy pályája során számtalanszor még külsőleg, életkor és egyéb jellegzetességek szerint képes volt pontosan leírni a rendőrségnek, kit kell keresniük, így segített megtalálni az elkövetőt.

Lapozz a továbbiakért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
alfoldi.jpg

Rekordszámú jelentkező Alföldi Róbert West Side Storyjára, a kis mellékszerepekre is sokan vágynak

A premier a Szegedi Szabadtéri Játékokon lesz jövő augusztusban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 29.Már most nagy az érdeklődés a jövő nyári szegedi szabadtéri színpadon látható West Side Story musical iránt. Nem csak a nézők, hanem a színészek körében is igen népszerű a darab, melyet Alföldi Róbert rendez majd.

A 2020-ban bemutatandó darab casting felhívására mintegy 350-en jelentkeztek

- írta meg a Blikk.

A kiírás szerint: "Az előadás főszerepeire és mellékszerepeire keresnek jó tánctudással rendelkező, referenciát felmutatni képes férfiakat és nőket."

A rekordszámú jelentkező közül 200-an kaptak meghívást egy személyes meghallatásra. A kétnaposra tervezett válogatón a rendező és alkotótársai találkoznak a jelentkezőkkel.

Lapozz a dátumokért:

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
pajkaszeg-a-mi-kis-falunk-negyedik-evad-rtlklub.jpg

Visszatér a képernyőre A mi kis falunk a negyedik évaddal

A szombat esti premierhez egy előzetes is érkezett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. augusztus 31.Mi is beszámoltunk arról korábban, hogy megtartotta az őszi tévés szezon nyitányát jelző sajtótájékoztatóját az RTL Magyarország, ahol Kolosi Péter, a médiavállalat programigazgató vezérigazgató-helyettese ismertette, milyen műsorokra építi stratégiáját az RTL Klub a következő időszakban.

Szombaton este (augusztus 31-én) este 8-kor indul A mi kis falunk negyedik évada az RTL Klubon.

A sorozathoz már előzetes is érkezett.

A mi kis falunk hatalmas sikert aratott a csatornán, szombatonként este 8-tól láthatjátok, a negyedik évadban néhány új szereplő lép be a történetbe.

VIDEÓ: Az előzetes


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x