hirdetés
debrecen-magyarorszag-fovaros-budapest.jpg

Felmerült a kormányban, hogy Budapest helyett Debrecen legyen a főváros

Gulyás Gergely azt mondta a kormányinfón egy kérdésre, hogy felmerült, de elvetették az ötletet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 08.


hirdetés

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón visszaigazolta, hogy korábban valóban felmerült a kormányzat részéről az az ötlet, hogy

Debrecen legyen Magyarország fővárosa.

Dr. Ifj. Lomnici Zoltán is arról írt a közmédiás blogjában "A konzervatív Debrecen, mint a nemzeti ellenállás fővárosa" című bejegyzéslben, hogy "A 2019. október 13-án tartott magyarországi önkormányzati választások sajátos politikai konzekvenciáinak eredményeként,

hirdetés

ma részben ismét Debrecen töltheti be a honi konzervativizmus politikai hátországában kiemelt szereppel bíró közigazgatási központ, és a szellemi-közéleti értelemben vett és pertinax acis nemzeti ellenállás új „fővárosának” szerepét."

Az Alfahír szerint Gulyás Gergely kancelláriaminiszter újságírói kérdésre válaszolva mondta, a 2011-es alkotmányozás során vetődött fel az ötlet, hogy Debrecen a főváros, de úgy döntöttek, hogy Budapest marad.

"Felmerült, de elvetettük"

– mondta Gulyás Gergely.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
osszevert.jpg

Lépett a rendőrség a Bujákon brutálisan összevert nő ügyében

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense nyilatkozott a témával kapcsolatban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. november 13.


hirdetés

Mi is megírtuk, hogy egy miskolci nő fotókkal dokumentált, sokkoló Facebook-bejegyzésben számolt be arról, hogy múlt szombaton szinte a felismerhetetlenségig összeverte őt egy nyugalmazott katonai alezredes.

A hatgyermekes anya a posztban leírja azt is, hogy nem ez volt az első alkalom arra, hogy volt párja, akivel tavaly október óta élt párkapcsolatban, erőszakosan viselkedett vele, azonban fenyegetése miatt ő eddig nem mert feljelentést tenni.

Az első durva bántalmazásra júniusban került sor egy családi rendezvényen, amikor a férfi ittasan nekirontott, beleverte a fejét a falba, majd miután hazaértek, tovább folytatta a bántalmazást.

hirdetés

Ezt követte az az eset, amikor lebukott Bernadett előtt, hogy van egy másik barátnője is. Akkor a férfi már azzal fenyegetette, hogy a szobában lévő életlen szamuráj karddal elvágja a torkát.

Múlt szombaton pedig egy bujáki katonai rendezvényen, egy szállodai szobában szabadult el a pokol, ami után Bernadett kórházba került és a kórház feljelentést tett.

"...csak azért, hogy ha már az övé nem lehetek, másé se legyek. Az orromat eltörte, a fejem és testem szétzúzta ököllel, hajam kitépte, majdnem sikerült megfojtania, fogamból letört, össze vissza dobált mint egy rongybabát..."

- áll a bejegyzésben, amit a nő azért osztott meg, mert saját elmondása szerint "nem volt más eszköz a kezében":

A múlt szombati eset után Bernadett távoltartást és személyi védelmet is kért a rendőrségtől, de kérését elutasították, a mostani tájékoztatás szerint ugyanakkor az új adatok alapján előbbit mégis kezdeményezte a rendőrség - tudta meg a 24.hu.

Nágel Tamás százados, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán azt nyilatkozta a lapnak, hogy a Pásztói Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében kezdeményezte az illetékes ügyészségen a férfi távol tartásának elrendelését.

A portál szerint a rendőrség azt is közölte, hogy az érintett "nem volt, és jelenleg sem a rendőrség állományának tagja". A nő ugyanakkor nem is ezt állította, hanem hogy az elkövető egy nyugalmazott katonatiszt, akinek fegyverei is vannak.

Az ügyben büntetőeljárás folyik, melynek részleteiről az eljárás érdekében nem adnak bővebb tájékoztatást.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
tesco_bejarat.jpg

Csalók ígérnek a Tesco és a Coop nevében 85 ezres kupont

A Tesco megtette a szükséges lépéseket a csalók ellen.
Fotó: Wikipedia - szmo.hu
2019. november 13.


hirdetés

Már eleve az gyanús, hogy 85 ezer forintos értéke van egy kuponnak, de hogy mindezt még szinte ingyen hozzánk is vágják? Az Urbanlegends.hu írta meg először, hogy valakik ilyen összegű vásárlási utalványt ígérnek a Tesco és a Coop nevében az interneten, cserébe csak három egyszerű kérdésre kell válaszolni.

"Gratulálunk! Azért választották meg, hogy vegyen részt egy rövid felmérésünkben, hogy ingyenes 85000 Ft Tesco Magyarország kupont szerezzen! Csak 232 kuponunk van hátra, így siess!" - olvasható a Google Translate-minőségű magyarsággal megírt kamunyereményhez tartozó posztban.

hirdetés

A Tesco gyorsan reagált a csalásra, és szintén a Facebookon figyelmeztetett mindenkit:

"FIGYELEM! Ismeretlen csalók ismét visszaéltek a Tesco nevével, hamis nyereményjátékot, kupont hirdetve. Érdemes figyelni Facebook és Instagram csatornánkat, valamint a tesco.hu/akciok-nyeremenyjatekok oldalt, ahol minden esetben tájékoztatást adunk aktuálisan folyó nyereményjátékainkról."

A portál kiemeli, hogy nyáron a Penny Market és a Spar volt szenvedő alanya egy hasonló átverős nyereményjátéknak.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
ebola-kep.jpg

Megvan az ebola elleni védőoltás két évtizednyi kutatás után

Az Ervebo hatékony védelmet jelent a betegség ellen.
képünk illusztráció, fotó: Pixabay - szmo.hu
2019. november 13.


hirdetés

Két évtizedig kutatták, de végre megvan az ebola elleni védőoltás. A Merck amerikai gyógyszeripari cég Ervebo névre keresztelt készítményének forgalomba hozását hétfőn engedélyezte az Európai Bizottság, írja a Stat. Az első dózisok várhatóan jövő év közepétől lesznek elérhetőek.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szakértői csoportja azt javasolja, hogy mihamarabb vegyék fel a szert a szervezet ebola elleni eszköztárába.

A WHO közlése szerint a Kongói Demokratikus Köztársaságban már 236 ezer embert oltottak be Ervebóval, köztük 60 ezer egészségügyi dolgozót. Ezt egy különleges engedéllyel tehették meg, még a hivatalos engedélyeztetés előtt.

hirdetés

Az Európai Bizottság szerint a vakcina mielőbbi engedélyeztetése létfontosságú volt, különösen a 2014-2016-os nyugat-afrikai kitörés óta. A történelem legnagyobb Ebola-járványában több mint 28 ezren fertőződtek meg, közülük 11 ezer ember életét vesztette.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
puskasferencstadion.png

500 parkolóhely jut az új Puskás-stadion megnyitójára érkező 68 000 emberre

Ráadásul oda is csak a VIP-vendégek hajthatnak be. A zuglói polgármester a kerület honlapján kéri az embereket, hogy hagyják otthon az autókat.
Fotó: YouTube/M1 - Híradó - szmo.hu
2019. november 13.


hirdetés

Erdogan múlt heti látogatása után esélyes, hogy pénteken újra megbénul a főváros. November 15-én avatják fel az új Puskás Ferenc Stadiont, az ünnepségre és az azt követő Magyarország-Uruguay meccsre pillanatok alatt elkapkodták az összes belépőt.

Csakhogy nincs annyi parkolóhely, ami kiszolgálná a várhatóan 68 ezer embert: a stadionhoz csupán 500 férőhelyes parkolót terveztek, ami kizárólag a VIP-vendégeknek érhető el, írja Zugló hivatalos honlapján a kerület polgármestere.

hirdetés

"...arra kérnénk mindenkit, hogy kizárólag közösségi közlekedéssel érkezzen majd a megnyitóra, illetve az azt követő mérkőzésre, mert a stadion környéke aznap 15 órától éjfélig hermetikusan le lesz zárva. Ez azt jelenti, hogy még az ott lakók sem tudnak majd ki- vagy behajtani a lezárt területre. Ezért tőlük is megértést kérünk, illetve azt, hogy aznap, vagy hagyják otthon az autójukat, vagy máshol parkoljanak le" - idézi az oldal Horváth Csabát.

A kerület ellenzéki vezetője hozzátette: mivel a jövőben évente 12 hasonló nagyszabású rendezvénnyel számolhatnak, már most azt kérték az üzemeltetőktől, hogy a stadion, illetve a szomszédos Papp László Sportaréna hangolja össze éves programjait annak érdekében, hogy véletlenül se találkozzanak majd a rendezvények.

A rendőrség honlapján ugyancsak szerdán tette közzé a stadionavató környékén várható korlátozásokat. Ebből kiderül, hogy pénteken reggel 7 órától egészen 23 óráig a VII., VIII. és a XIV. kerület egyes részeit érintik majd a lezárások.

A teljes listát térképekkel együtt a police.hu cikkében lehet elolvasni.


KÖVESS MINKET:Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!