Felmentették a SOTE egyik koraszülöttcentrumának osztályvezető főorvosát
A 24.hu szerint a főorvoson kívül egy másik orvos is távozik, így a koraszülöttek intenzív ellátását végző osztályon nem marad neonatológus. Ezt azonban a kórház cáfolja, szerintük az ellátás biztonságos..
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 06.Csütörtökön felmentették Kocsis Istvánt, a Semmelweis Egyetem II. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája PIC osztályának osztályvezető főorvosát - értesült a 24.hu.

A lap úgy tudja,

a főorvoson kívül egy másik orvos is távozik, így a koraszülöttek intenzív ellátását végző osztályon nem marad neonatológus. Azt egyelőre nem tudni, hogy miért mentették fel az osztályvezetőt.

Kocsis István öt éve vezette a 24 ágyas osztályt, ami közel kétszer akkora, mint Honvédkórház PIC osztálya.

A Semmelweis Egyetem közleménye:

A Semmelweis Egyetem cáfolja a 24.hu értesüléseit, mely szerint neonatológus nélkül maradt az egyetem egyik koraszülött ellátásért felelős osztálya.

A Semmelweis Egyetem az ország egyik legnagyobb koraszülött ellátásért felelős központja. Az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán, valamint a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika két telephelyén elhelyezkedő összesen három Perinatális Intenzív Centrum (PIC) mindegyike a legmagasabb, III. progresszivitási szinten végzi betegellátó tevékenységét. A PIC osztályokon továbbá olyan egyedi gyógyítási eljárások is elérhetők, amelyeket a fővárosban és a közép-magyarországi régióban egyedülállóan csak a Semmelweis Egyetem kínál. Ilyenek például az oxigénhiányos újszülöttek hűtéses kezelése, újszülött sebészet, újszülött bronchológia, anyagcsere-krízis állapotú újszülöttek intenzív kezelése, valamint az újszülött dialízis kezelés.

Az egyetem Perinatális Intenzív Centrumaiban az ellátottak száma éves szinten közel 1500.

A Nőgyógyászati Klinika egyik Perinatális Intenzív Centrumának osztályvezetőjétől az egyetem ma visszavonta a vezetői megbízást, ugyanakkor az említett orvos továbbra is a klinikán dolgozik. Az ellátás stabil, a PIC osztályokon minden nap minden órájában folyamatos szakorvosi jelenlét mellett, az osztályok méretének megfelelő létszámú egészségügyi szakdolgozó és szakorvosjelölt végzi a gyógyító munkát.


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x