hirdetés
sote-koraszulott-osztaly.jpg

Felmentették a SOTE egyik koraszülöttcentrumának osztályvezető főorvosát

A 24.hu szerint a főorvoson kívül egy másik orvos is távozik, így a koraszülöttek intenzív ellátását végző osztályon nem marad neonatológus. Ezt azonban a kórház cáfolja, szerintük az ellátás biztonságos..
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. december 06.


hirdetés

Csütörtökön felmentették Kocsis Istvánt, a Semmelweis Egyetem II. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája PIC osztályának osztályvezető főorvosát - értesült a 24.hu.

A lap úgy tudja,

a főorvoson kívül egy másik orvos is távozik, így a koraszülöttek intenzív ellátását végző osztályon nem marad neonatológus. Azt egyelőre nem tudni, hogy miért mentették fel az osztályvezetőt.

Kocsis István öt éve vezette a 24 ágyas osztályt, ami közel kétszer akkora, mint Honvédkórház PIC osztálya.

A Semmelweis Egyetem közleménye:

A Semmelweis Egyetem cáfolja a 24.hu értesüléseit, mely szerint neonatológus nélkül maradt az egyetem egyik koraszülött ellátásért felelős osztálya.

A Semmelweis Egyetem az ország egyik legnagyobb koraszülött ellátásért felelős központja. Az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán, valamint a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika két telephelyén elhelyezkedő összesen három Perinatális Intenzív Centrum (PIC) mindegyike a legmagasabb, III. progresszivitási szinten végzi betegellátó tevékenységét. A PIC osztályokon továbbá olyan egyedi gyógyítási eljárások is elérhetők, amelyeket a fővárosban és a közép-magyarországi régióban egyedülállóan csak a Semmelweis Egyetem kínál. Ilyenek például az oxigénhiányos újszülöttek hűtéses kezelése, újszülött sebészet, újszülött bronchológia, anyagcsere-krízis állapotú újszülöttek intenzív kezelése, valamint az újszülött dialízis kezelés.

Az egyetem Perinatális Intenzív Centrumaiban az ellátottak száma éves szinten közel 1500.

A Nőgyógyászati Klinika egyik Perinatális Intenzív Centrumának osztályvezetőjétől az egyetem ma visszavonta a vezetői megbízást, ugyanakkor az említett orvos továbbra is a klinikán dolgozik. Az ellátás stabil, a PIC osztályokon minden nap minden órájában folyamatos szakorvosi jelenlét mellett, az osztályok méretének megfelelő létszámú egészségügyi szakdolgozó és szakorvosjelölt végzi a gyógyító munkát.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
jurijc.jpg

Óriási autós üldözés után rázta le a koreai sajtót a Viking Sigyn ukrán kapitánya

Az újságírók azt akarták elérni, hogy Jurij C. kérjen bocsánatot, de nem jártak sikerrel.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 15.Komoly autós üldözés zajlott le a csütörtökön szabadlábra helyezett Jurij C.-t szállító kisbusz és a koreai média között - számolt be az Index. A hírportál egy videót is közzétett, amin a Viking Sigyn ukrán kapitánya, Jurij C. az arcát takarva beszáll egy Mercedes kisbuszba, majd elhagyja a Nagy Ignác utcai intézetet.

A koreai média azonban nem akarta ilyen könnyen elengedni a férfit, és rögtön üldözőbe vették.

Az autók először a Nyugati felüljáró felé hajtottak, majd a kisebb utcákban köröztek - olykor 70km/h-ás sebességgel. A koreai beszámolók szerint Jurij C. sofőrje mindent megtett, hogy megszabaduljon a sajtó munkatársaitól, akik egy idő után valóban feladták a kergetőzést.

Az esetről közzétett felvételeket egy koreai tévé is, és jól látszik, hogy a kapitány nem hajlandó szóba állni senkivel (30 perctől látható Jurij C.):


KÖVESS MINKET:hirdetés
nyéládháza-baleset-auto-banyato-1000x665.jpg

Egy 10 éves kislány és egy férfi holttestét találták meg egy bányatóba csúszott autóban

Feltehetően apa és lánya halt meg a tragédiában, akik a tónál aludtak az autóban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 15.Egy tíz év körüli kislány és egy negyven év körüli férfi halt meg, miután autójukkal bányatóba gurultak Nyékládházán. A tragédia tegnap este valamivel 11 óra után történt - számolt be az RTL Híradó.

A Híradó információi szerint a két áldozat, valószínűleg apa és lánya, aludhatott a kocsiban, amikor az eddig tisztázatlan okokból gurulni kezdett, letarolt egy bokrot és kicsit balra tartva a tóba gurult, körülbelül egy húsz méter távolságra süllyedt el a víz alá.

A kocsit három méterre a víz felszíne alatt találták meg. A Neptun Búvár Klub és Mentő csapat elnöke az RTL Híradónak azt mondta, egy búvárra volt szükség, hogy a vízbe menjen. Kötélbiztosítás mellett indult be a tóba és rövid időn belül megtalálta a kocsit. A gépjárműre egy biztosítókötelet rögzített és a tűzoltósági szerkocsiról a csörlővel vontatták a partra. A mentés mindössze húsz percig tartott. De az autóban ülőkön már nem tudtak segíteni.

Az RTL Híradó úgy tudja, a kocsiban egy 40 év körüli férfit és egy 10 éves kislányt találtak, valószínűleg apát és lányát. A bányató ilyenkor, nyáron a legnépszerűbb, sokan töltik itt szabadnapjaikat, sátraznak, horgásznak. Valószínűleg a kislány és az apukája ezt a programot választotta az iskola végeztével, a nyári szünet első napján. Azt, hogy honnan jöttek egyelőre nem tudni. A rendőrség pedig még vizsgálja azt is, hogyan szabadult el az autó.

Az RTL Híradó riportja:


KÖVESS MINKET:
hirdetés
nyito-4.jpg

Újabb razzia volt Budapesten: 10 óra alatt 60 embert fogtak el a rendőrök

Egy férfi az ágya mögött kialakított rejtekhelyen próbált elbújni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 15.A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztálya együttműködve a Bűnügyi Bevetési Osztállyal, a Közrendvédelmi Főosztállyal és a három kerületi rendőrkapitányság munkatársaival, 2019. június 13-án 5 órától 15 óráig összehangolt ellenőrzést tartott Ferencvárosban, Kőbányán valamint Kispesten - írja a police.hu.

A rendőrök összesen 60 főt fogtak el az idén bevezetett új típusú körözési akció negyedik hullámában, az elfogott személyeket bűncselekmények elkövetésének gyanúja, és szabadságvesztés letöltésének elmulasztása miatt körözték.

A körözött személyek között volt néhány egészen extra eset, egy 38 éves férfi például az ágya mögött kialakított rejtekhelyen próbált elbújni a hatóságok elől.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az elkövetkező időszakban is folytatja a főváros több kerületét érintő közbiztonsági és körözési akciósorozatát.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
dunaujvaros-fenyegetozes-kessel-fiatal-1000x694.jpg

Közzétette a videót a rendőrség, amin egy 18 éves tini késsel fenyegetőzik, hogy megöli az első szembejövőt

Egy fekete vadászkést mutogat, miközben arról beszél, hogy ő nem fél senkitől, és még ma meg fog ölni valakit.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. június 15.Nyilvánosságra hozta a rendőrség azt a videót, amit egy 18 éves dunaújvárosi férfi látható. A fiatal késsel a kezében fenyegetőzik és azt mondja, kimegy az utcára és az első embert megöli, akivel találkozik.

A videót egy kereskedelmi tévé riporterének küldte el e-mailben, aki június 15-én délelőtt eljuttatta azt rendőrségre.

Ebben a fiatal egy fekete vadászkést mutogat, miközben arról beszél, hogy ő nem fél senkitől, a rendőröktől se és, hogy még ma meg fog ölni valakit. Aztán a többi fegyverét is felsorolja, amik állítása szerint most nincsenek nála.

A Fejér megyei rendőrök azonnal elrendelték a 18 éves férfi körözését, miután kiderült, hogy kiről van szó, és rövid időn belül Dunaújvárosban, egy menetrend szerinti buszon el is kapták. A helybeli Gy. Dávid ruhájában elrejtve a járőrök megtalálták azt a kést, amivel a felvételen az emberöléssel fenyegetőzött.


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x