Felmentették a menekülteket megrugdosó operatőrt, a Kúria szerint nem bűnös
Csak rendzavarás történt, de az elévült, állapították meg.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. október 30.Annak ellenére, hogy a Szegedi Törvényszék korábban jogerősen garázdaság miatt elítélte László Petrát, a mostani Kúria-döntés bűncselekmény hiányában felmentette az operatőrt - írja a hvg.hu. László Petra volt az, aki 2015 szeptemberében a szerb–magyar határszakaszon tudósítás közben többször is megrúgott rendőrök elől menekülő embereket, köztük egy gyereket.

A Kúria szerint az első- és másodfokú bíróságok megsértették a büntető anyagi jog szabályait, amikor a terhelt bűnfelelősségét megállapították, és vele szemben intézkedést alkalmaztak. A Kúria szerint a garázdaság vétségét az operatőr nem követte el, csak a rendzavarást, de ez a szabálysértés már elévült, ezért az eljárást megszüntették.

Az eset, amely miatt most felelősségre vonták László Petrát, néhány nap alatt vált a menekültekkel szembeni embertelenség jelképévé 2015 szeptemberében. Jelentős külföldi lapok is beszámoltak róla.

Az események 2015. szeptember 8-án történtek a röszkei gyűjtőpontnál. Körülbelül 1300 fős tömeg gyűlt össze, amikor fél kettő körül nagyjából 400 menekült kitört, és futni kezdett a kukoricás irányába. László Petra közvetlenül a rendőrsorfal mögött forgatott ekkor.


KÖVESS MINKET:

Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x