hirdetés
demeter-marta-lmp-mentelmi-jog.jpg

Felfüggesztették az LMP-s Demeter Márta mentelmi jogát

A képviselőt a Fidesz jelentette fel hivatali visszaélés és személyes adatokkal való visszaélés miatt.
MTI - szmo.hu
2019. július 12.


hirdetés

Felfüggesztette az LMP-s Demeter Márta képviselői mentelmi jogát az Országgyűlés pénteken.

A képviselők 131 igen, 52 nem szavazattal, kétharmados többséggel döntöttek a mentelmi jog felfüggesztéséről, amelyet Polt Péter legfőbb ügyész indítványozott Kövér László házelnöknél "hivatali visszaélés ügyében".

Szerinte Demeter Márta közérdekből nem nyilvános adatokat adott ki.

Az ellenzéki politikus tavaly ősszel országgyűlési képviselőként a Magyar Honvédség működésével kapcsolatos adatokról szerzett tudomást, majd azokat a közösségi oldalán közzétette azzal a valótlan megjegyzéssel, miszerint a honvédség a miniszterelnök közvetlen hozzátartozóját törvénysértő módon szállította.

Demeter Márta a törvényi kötelezettségét megszegve, közérdekből nem nyilvános adatokat adott ki - közölte korábban a Legfőbb Ügyészség, amely szerint ez a cselekmény hivatali visszaélés bűntettének megállapítására lehet alkalmas.

A büntetőeljárás lefolytatására az országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség.

Tavaly október 16-án Demeter Márta - aki akkor még az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának LMP-s alelnöke volt - írásbeli kérdésekkel fordult az illetékes miniszterekhez azt tudakolva, hogy a honvédség Airbusával miért utaztatták Orbán Viktor lányát.

"Kiderült azonban, hogy ilyen nem történt, valójában egy Orbán vezetéknevű magyar katona és családja utazott a gépen, engedéllyel" - írta az MTI a közleményben.

A Fidesz az esetet követően Demeter Mártát feljelentette hivatali visszaélés és személyes adatokkal való visszaélés miatt, valamint a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult.

Az ügy folyományaként Demeter Mártát februárban a házelnök javaslatára a parlament felmentette bizottsági alelnöki tisztségéből és bizottsági tagságából, miután az Alkotmányvédelmi Hivatal nemzetbiztonsági felülvizsgálati eljárása során a képviselő személyében nemzetbiztonsági kockázatot állapított meg.


KÖVESS MINKET:

hirdetés
halalos-aramutes-nyiregyhaza-2.jpg

75 percig harcoltak az egyéves Kristóf életéért - haláltusáját végignézte az édesapa

Az apa magát hibáztatja a történtekért, az anya várandós és azóta sokkos állapotban van.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 12.Halálos áramütés ért egy egyéves gyermeket szerda délután Nyíregyházán.

Mint arról mi is beszámoltunk,

otthonában érte az áramütés a gyereket, aki a kórházba szállítása után meghalt.

A helyszínre villámgyorsan megérkezett több mentőegység és egy helikopter.

A segítők 75 percen keresztül küzdöttek a kisfiú életéért, de sajnos hiába.

A Bors azt írja, hogy az áramszolgáltató szakemberei is kimentek a házhoz. A lap úgy tudta, hogy korábban már az egész házat áramtalanították, és hogy azt vizsgálják, nem történt-e visszaélés az áramfogyasztással kapcsolatban.

A folytatáshoz kérjük, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:hirdetés
horvat-autopalya-magyar-auto-baleset2.jpg

Friss információkat közölt a külügy a horvát autópályán megsérült család állapotáról

Az apa, az anya és a fiú is túlvan az életveszélyen, állapotuk stabil.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 12.Új információkkal szolgált a magyar külügyminisztérium a horvátországi A4-es autópályán balesetet szenvedett magyar család tagjainak állapotáról.

Mint arról beszámoltunk, súlyos karambolt történt, amikor Horvátországban az A4-es autópályán egy magyar rendszámú autóba teljes sebességgel belecsapódott egy hátulról érkező kocsi.

A baleset július 11-én, csütörtökön, 12 óra 40 körül történt Szentivánzelina (Sveta Helena) határában. Ahogy az a nemrég nyilvánosságra került térfigyelő kamerás felvételen is látszik, a magyar család autója a fizetőkapuhoz érve lassított, miközben

a hátulról érkező BMW fékezés nélkül, teljes sebességgel beléjük rohant. Az óriási ütéstől a magyarok autója először nekicsapódott a beton úttorlasznak, majd a fizetőkapu bódéjának, ezután megpördült a tengelye körül, és egy másik bódénak, illetve az ott várakozó magyar rendszámú autónak is nekicsapódott.

A horvát rendszámú autót egy 35 éves horvát állampolgár vezette. A Jutarnji list információi szerint a sofőr bekapcsolta a tempomatot,

amikor pedig letarolta a magyar család autóját, 150 km/h-s sebességgel hajtott.

A lap úgy tudja, a férfi egy nővel telefonált éppen, a mobil viszont az ütközést követően sem esett ki a kezéből.

"K.rva, k.rva!" - kiabálta a csattanás után

a lap szerint.

A tűzoltók 45 percen át szabadították ki a sérülteket: a 38 éves magyar férfit és a 38 éves magyar nőt, valamint a gyermeküket.

A család tagjait válságos állapotban szállították kórházba. Egy horvát lap délután még arról számolt be, hogy nem javult az állapotuk, a magyar külügyminisztérium azonban kora este már azt közölte, hogy

az apa, az anya és a gyerek állapota is stabil.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>


KÖVESS MINKET:
hirdetés
bosszubol-fekezett-volvo-balaton-peugeot.jpg

Bosszúból taposott a fékbe a sofőr az M7-esen, sérüléses baleset lett a vége

A Volvót vezető férfi egy közlekedési konfliktust akart azzal megtorolni, hogy bevágott a Peugeot kisteherautó elé a Balatonhoz vezető úton. A kisteherautó felborult miatta.
MTI, Police.hu, Fotó: Police.hu - szmo.hu
2019. július 12.Felborult egy kisteherautó az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalán, a 82-es kilométerszelvényben csütörtök reggel.

A balesetben sérülés is történt -írta a rendőrség a honlapján.

A rendőrség közlése szerint az történt, hogy

egy budapesti férfi Peugeot kisteherautójával haladt az M7-es autópályán Lepsény felé, de menet közben bevágott elé egy Volvo és hirtelen, intenzíven fékezni kezdett.

A kisteherautó vezetője

el akarta kerülni az ütközést, és megpróbálta az előtte fékező autóst kikerülni, de a kisteherautó irányíthatatlanná vált és a szalagkorlátnak csapódott.

Az ütközés erejétől a Peugeot felborult, és

az oldalán-tetején többször átfordulva a leállósávban állt meg. A sofőr könnyű sérüléseket szenvedett.

A Volvót vezető 48 éves férfi tovább haladt, majd a balesetet észlelve visszatolatott segítséget nyújtani. A helyszínre kiérkező rendőrök azonban megállapították, hogy

a Volvót vezető férfi a baleset előtt egy közlekedési konfliktust akart azzal megbosszulni, hogy bevágott a Peugeot elé és hirtelen fékezni kezdett,

ezért ellene közúti veszélyeztetés miatt indult eljárás.


KÖVESS MINKET:
hirdetés
pendrive-pixa-1000x618.jpg

Elhagyták a BRFK pendrive-ját, rajta az összes munkatárs személyes adataival

Egy értekezletre vitte magával egy rendőr az adathordozót, de csak másnap vette észre, hogy elveszett. Január óta nem is került még elő.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. július 12.A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság 5 millió forintra bírságolta a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, amiért elhagytak egy 4 GB-os pendrive-ot, rajta az összes munkatárs személyes adataival - írja az Index a hatóság határozata alapján.

Az adathordozón tárolták a BRFK teljes nevesített személyzeti állománytábláját, születési névvel, születési idővel, anyja nevével, taj számmal, beosztással és munkakörrel együtt.

A BRFK munkatársa még janurában vitte magával egyszer a pendrive-ot egy értekezlete. Az adathordozót a kulcskarikájára fűzte, a kulcsot pedig magával vitte a szállodai szobájába. Másnap kijelentkezett a szállodából, majd egy rövid gyorséttermi kitérő után

visszatért a budapesti szolgálati helyére, ahol észrevette, hogy nincs meg a pendrive.

A problémát még aznap jelentette az elöljárónak, ezután pedig rögtön megindult a telefonálgatás az eltűnt pendrive után. Telefonáltak a szállodába és a gyorsétterembe is, de hiába.

A rendőr a személyes adatokat tartalmazó dokumentumokat nem a szolgálati, hanem magáncélra használt adathordozóra másolta át, és nem alkalmazott semmilyen biztonsági intézkedést a tárolt adatokkal kapcsolatban, ezért vele szemben fegyelmi eljárás indult.

A pendrive azóta sincs meg.

Címkép: illusztráció (Pixabay)


KÖVESS MINKET:


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!
x