hirdetés
kosdi-lakastuz-meghalt-kisfiu-1000x590.jpg

Felfüggesztett börtönt kapott a férfi, akinek 4 éves kisfia bennégett a családi fészerben

A bíró az ítélethirdetéskor azt mondta: nem lehet annál nagyobb büntetést adni egy apának, mint hogy halálra ég a gyermeke. A férfi visszakapta a szülői felügyeleti jogát gyermekei felett.
MTI - szmo.hu
2019. október 15.


hirdetés

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék azt a férfit, akinek gyermeke tavaly nyáron bennégett házuk melléképületében.

A törvényszék bűnösnek mondta ki az apát gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének és kiskorú veszélyeztetésében, ezért a bíróság halmazati büntetésül 1 év, 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, és a próbaidő alatt pártfogó felügyeletét rendelte el.

A férfi és felesége kapcsolatából négy gyermek született. A férfi a nevelésükben nem vett részt, szabadidejében italozott, tévézett, internetezett.

A 7 és 4 éves sértettek speciális nevelést igényeltek, mivel "szellemi fejlettségük kissé elmaradt a koruktól" - tették hozzá.

2018. augusztus 13-án az apa bezárkózott a szobájába, gyermekei felügyeletével nem foglalkozott. A gyerekek a ház melléképületében tüzet okoztak. A nagyobbik gyereknek sikerült kimenekülnie a melléképületből, a kisebbik azonban megijedt, és a fal sarkában összekuporodott, segítségért kiáltott.

A hatalmas tüzet látva az egyik szomszéd értesítette a tűzoltókat. Ők már csak a kisfiú megégett holttestét találták meg.

Az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a gyermek halálát a füstgáz belégzése és a szén-monoxid-mérgezésből bekövetkező légzési-keringési elégtelenség, majd szívleállás okozta.

A kisfiú testének a 95 százaléka megégett, amire kihozták az épületből.

A férfi a tárgyalás előtt a 24.hu-nak azt mondta, a kisfia halála után született még egy gyerekük, párja viszont elhagyta őt, amikor a kicsi még csak 8 hónapos volt. Idén februárban a gyámhivatal elvette mind a három fiát, akik ideiglenesen nevelőszülőkhöz kerültek.

"Szerencsére jó kezekben vannak, havonta kétszer találkozhatok velük. Azt mondták a gyámhivatalnál, hogy nem fogom visszakapni őket, mert egyedül vagyok, és nem tudom ellátni őket"

- mondta a lapnak az apa.

A férfi azt is elmondta, hogy máig képtelen beszélni a tragédiáról. Az ügyész az ítélethirdetés előtt azt mondta,

nem lehet annál nagyobb büntetést adni egy apának, mint hogy halálra ég a gyermeke.

A bíró is elmondta, hogy igyekezett emberközpontú ítéletet hozni. Mivel alkalmasnak találta a férfit a gyerekei gondozására, az apa visszakapta a szülői felügyeleti jogát.

Az ítélet jogerős.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
nyiregy-baleset.png

Fiatal anyuka halt meg a nyíregyházi mentőbalesetben - párja már a lánykérésre készült

A 31 éves Heninek esélye sem volt túlélni az ütközést, szerelme, a sofőr zúzódásokkal megúszta.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 15.Szörnyű tragédia történt hétvégén Nyíregyházán: mentővel karambolozott egy autó, a balesetben egy 31 éves nő meghalt.

A baleset a Pazonyi út és a Törzs utca lámpás kereszteződésében történt. A Renault Cliót vezető sofőr nem vette észre a megkülönböztető jelzést használó mentőautót, eléhajtott a kereszteződésben, írja a Blikk. A lap úgy tudja, a szürke autó zöld jelzésen haladt, amikor ütköztek.

Nemcsak a kocsi, de a mentőautó is totálkáros lett, még a kerekei is kitörtek a helyükről.

A Blikk megszólaltatta a Renault sofőrjét, Dominikot, Henrietta párját. Azt mondta: a mentő nem használta a szirénáját, csak a fényjelzést, ezt pedig nem is látták.

Ő maga zúzódásokkal ugyan, de túlélte a balesetet, azonban

szerelme a helyszínen meghalt. Mint kiderült: meg akarta kérni a kezét.

Lánya halálhírére Heni édesanyja sokkot kapott, a nő testvére pedig teljesen kikészült, miután a baleset helyszínén holtan látta, mondta el a lapnak egy ismerősük.

Heni korábban néhány évig házasságban élt kislánya apjával, ám később elváltak. A férfi Angliában volt a tragédia pillanatában, de volt párja halálhírére azonnal hazajött.

A rendőrség eljárást indított, egyelőre vizsgálják, kinek a hibájából történt a baleset. A mentők arról tájékoztatták a Blikket, hogy kollégájuk vasárnap este egy sztrókos esethez sietett, az autóban használta a megkülönböztető jelzést.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x

hirdetés
domokos-agnes-dk-kepviselojelolt.jpg

Orbán Ráhel hasonmása megnyerte egyéni választókörzetét

Domokos Ágnes az ellenzék közös jelöltjeként indult Óbuda-Békásmegyer 15. számú körzetben.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 14.Domokos Ágnes, a Demokratikus Koalíció színeiben indult a képviselőségért Óbuda-Békásmegyer 15. számú körzetben az őszi önkormányzati választáson, amit végül meg is nyert - írja a 168 Óra.

Az ellenzék közös jelöltje korábban azért is kapott nagyobb figyelmet, mert

a róla készült plakátképeken kísértetiesen hasonlít Orbán Viktor lányára, Orbán Ráhelre, és ezt rendszeresen meg is jegyezték neki.

Domokos Ágnes

Domokos Ágnes updated their profile picture.

"Állandó poén tárgya a környezetemben, hogy hasonlítok Orbán Ráhelre, de szerencsére a külsőségeken kívül nincs hasonlóság"

- mondta korábban a képviselő.

Domokos Ágnest kerületi lakosként a helyi választókerületi elnök kérte fel, hogy induljon a választáson. Állítása szerint a kiválasztásában nem játszott szerepet az, hogy hasonlít Orbán Ráhelre, és a plakáton sem játszottak rá külön erre.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
balog.jpg

Simán bejutott az asszonyverő Balogh József a képviselőtestületbe, lánya pedig polgármester lett Fülöpházán

A polgármesteri székétől a jogerős szabadságvesztést kimondó 2016 nyári ítélet miatt volt kénytelen megválni.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 14.A Bács-Kiskun megyei Fülöpházán 58,42 százalékkal beválasztották a négyfős képviselő-testületbe Balogh Józsefet - írja a 444.

A politikus 2013-ban arról lett országosan ismert, hogy egy este részegen olyan súlyosan megverte élettársát, hogy az asszonynak eltört az orra és a járomcsontja is, kórházba került. A kórház tett feljelentést, Balogh végül tíz hónap szabadságvesztést kapott, felfüggesztve.

Balogh közben elindult a 2014-es önkormányzati választáson, ahol függetlenként választották újra, amiben segítség volt, hogy egyedüli jelöltként indult. A polgármesteri székétől a jogerős szabadságvesztést kimondó 2016 nyári ítélet miatt volt kénytelen megválni.

A polgármesteri széket pedig egyedüli jelöltként Balogh József lánya, Nagyné Balogh Csilla szerezte meg.


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x


hirdetés
medve-bocs-pixnio-1000x666.jpg

Kétbocsos anyamedve ölte meg a nyárádmagyarósi jegyzőt

A férfi horgászás közben találkozott a bocsaival érkező vadállattal, a támadást pedig nem élte túl.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 14.Medvetámadás áldozata lett a romániai Nyárádmagyarós jegyzője. A férfi szombaton késő este a Kóródszentmártonhoz tartozó Vámosudvarhelyen horgászott a Küküllő partján, amikor a nőstény medvével találkozott - írja a Székelyhon.ro.

Bartos Csaba, Kóródszentmárton alpolgármestere a lapnak azt mondta,

egy kétbocsos anyamedve átjött a Küküllőn, mögötte a bocsok 7-8 méterre követték, a horgász pedig bekerült az anya és a bocsok közé. A vadászok szerint ezért támadhatta és ölte meg a vadállat az előle menekülni próbáló férfit.

Bartos Csaba úgy tudja, az áldozat Nyárádmagyarós jegyzője volt. Ezt később a település polgármesteri hivatala is megerősítette a Székelyhonnak. A lap úgy tudja, a férfi régóta járt ugyanarra a helyre horgászni, szinten minden hétvégén ott volt.

Mint kiderült, a medvét már október elején is látták Vámosudvarhelyen az egyik faluszéli utcában, akkor a rendőrök, a csendőrök, a vadászok és az erdészek elűzték onnan. A közeli hegyen legeltető kecskepásztor szerint

az állat napi szinten jár a falu közelében, csak a villanypásztor és a nagy kutyák állítják meg.

Címkép: illusztráció (Pixnio)


KÖVESS MINKET:
Címlapról ajánljuk
x
Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!