A Rovatból

Visszatért Drotár Adrienn, aki felrobbantotta a magyar netet a szürreális videójával

Drámai hangulatú zenei aláfestéssel jelentette be: indul a választásokon!

Link másolása

"Értékteremtő munkahelyeket kell létrehozni a választókerületekben, ezért mindent megteszek!" - közli rögtön az elején Drotár Adrienn a választási kampányhoz készült videójában.

Szinte szó szerint felrobbantotta a netet 2017-ben azzal a - kissé szürreális hangulatú - felvétellel, amely a Hajdúszoboszló Televízió stúdiójában zajlott közte és a műsorvezető között.

#választás #politika #április8 #képviselő #szavazok #párt #policy #representative #parlament #policychange #honestyisthebestpolicy #policyandchange #policy

69 Likes, 4 Comments - Adrienn Drotár (@adrienndrotar) on Instagram: "#választás #politika #április8 #képviselő #szavazok #párt #policy #representative #parlament..."

Akkor még a Magyar Gazdák és Polgárok Pártja élén állt, most az Új Magyar Front Mozgalom színeiben jelöltette magát, az ajánlásokat sikeresen megszerezte, a szoboszlóiak akár rá is szavazhatnak. És mit ígér, illetve mint mond magáról Magyarország minden bizonnyal egyik legérdekesebb jelöltje?

"Születésem óta Hajdúszoboszlón élek, több mindennel foglalkozom, így ingatlanközvetítés, fogtechnika, taxizás" - árulja el Drotár Adrienn.

"Mindent önerőből értem el." És mi a programja? Például az, hogy olyan családoknak segítsen, akik nem tudják sportolni vagy nyári táborba vinni a gyerekeiket. A videóból sokkal többet nem tudhatsz meg, de érdemes megnézni.

VIDEÓ: Drotár Adrienn kampányfilmje:

Drotár Adriennt tavaly fiatal, ambíciókkal teli vállalkozóként mutatta be a Hajdúszoboszlói Városi Tv, aki "politikai babérokra tör". Ő pedig rögtön az elején meg is indokolja, miért vállalta el a Magyar Gazdák és Polgárok Pártjának országos alelnöki pozícióját. "A jövő mi vagyunk, fiatalok és az emberek, és igazából ha tehetünk érte, és van céljaink, akkor miért ne próbálnánk meg."

A párt szlogenje ismerős lehet: "Isten, haza, család". Drotár Adrienn meg is magyarázza: "Nagyon fontosnak tartjuk ezt, hogy a család támogatásait, és hogy részt vehessünk minden embernek, hisz a családból... tehát az táplálja az országot, hogyha családok vannak."

A tavalyi beszélgetés, amire több mint félmillióan kattintottak:

Ha kíváncsiak vagytok Drotár Adriennre, Facebookon és Instagramon is követhetitek!

#taxi #barbietaxi #barbie #vasut #pink #opelzafira #taxigirl #taxiday #taxitime #taxiforever #taxi? #taxistas #taxilife #taxilove

119 Likes, 4 Comments - Adrienn Drotár (@adrienndrotar) on Instagram: "#taxi #barbietaxi #barbie #vasut #pink #opelzafira #taxigirl #taxiday #taxitime #taxiforever #taxi?..."

Gyűjteményem újabb szerzeménye ! ????❤️????? #bmw #bmwpower #bmw93 #bmwcabrio #bmwlove #bmwforever #bmwclub #bmwmpower #bmwmpaket #mpaket #bmwfanatik

165 Likes, 5 Comments - Adrienn Drotár (@adrienndrotar) on Instagram: "Gyűjteményem újabb szerzeménye ! ????❤️????? #bmw #bmwpower #bmw93 #bmwcabrio #bmwlove #bmwforever..."


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
Nem kapott sem enni, sem inni, de még 28 napig életben maradt egy 88 éves nő Walesben
Bár hivatalosan nem szabadna így bánni a haldokló betegekkel az Egyesült Királyságban, mégis előfordul, hogy szó szerint halálra éheztetik őket.

Link másolása

A 88 éves Sarene Taylor sztrókot kapott, ezért egy walesi kórházba szállították körülbelül négy héttel ezelőtt. Az orvosok azt mondták a fiának, Robnak, hogy már nem tudnak rajta segíteni. Utána

átszállították egy idősotthonba, ahol 28 napon át nem adtak neki vizet és élelmet, úgynevezett életvégi kezelés keretében, amíg az asszony meg nem halt

- írja a Daily Mail.

A fia embertelennek és szívfacsarónak nevezte a bánásmódot, amiről a rendőrségnek és az egészségügyi ombudsmannak is be fog számolni.

"Nagyszerű munkát végeznek a haldoklókat kezelő orvosok és ápolók, de megtagadni valakitől a vizet és az ételt méltatlan bánásmód. Nekünk mint társadalomnak nem szabad hagynunk, hogy ez megtörténjen"

- számolt be a történekről egy videóban nem sokkal édesanyja halála előtt.

A nő ekkor már 24-25 napja nem kapott se vizet, se élelmet, se infúziót, naponta egyszer egy nővér ellenőrizte az állapotát.

"Semmit sem tehetünk, tényleg semmit. Hiába viselkednek nagyszerűen, egyszerűen hihetetlen, hogy mennyire szenvedhet" - mondta a videóban.

Hangsúlyozta, hogy ez a bánásmód etikai szempontból problémás, elfogadhatatlan 2023-ban.

A Daily Mail emlékeztet rá, hogy a Liverpooli Beteggondozási Útmutatót - benne többek között olyan irányelvekkel, amelyek a haldokló betegek életmentő beavatkozásainak megtagadásáról szólnak - 2014-ben betiltották, mert sokszor olyan emberek esetében is alkalmazták, akik amúgy életben maradhattak volna. Ennek ellenére egyre több jelentés érkezik arról, hogy továbbra is alkalmazzák. Az útmutatót sokak szerint csak arra használják, hogy felgyorsítsák a haldoklás folyamatát, például hogy a beteg beleegyezése nélkül megvonják tőle az ételt, a vizet és a gyógyszereket.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
241 év börtönre ítélték, végül csak 27 évet ült – ezeken döbbent meg leginkább a szabadulása után
Az amerikai férfi azután került rács mögé, hogy tinédzserként, bedrogozva ámokfutásba kezdett. Azóta tanult, könyveket is írt a börtönben, és küzdött azért, hogy szabadlábra helyezzék.

Link másolása

Bobby Bosticot 1997-ben ítélték el, 16 évesen. Egy napon ugyanis az egyik barátjával rengeteget drogoztak és ittak, majd pisztollyal a kezükben indultak útnak:

ellopták egy nő autóját, egy jótékonysági szervezettől is elvitték a szegényeknek szánt karácsonyi ajándékokat, illetve el is sütötték a fegyvereket.

A bíró akkor összesen 16 bűncselekményben ítélte el úgy, hogy egymás után kelljen letöltenie a büntetéseit.

Így összesen 241 évre nyúló börtönbüntetés volt az ítélet. Arra sem volt esély, hogy még életében a szabadlábra helyezését kérvényezhesse

- írja az UNILAD.

Bobby viszont sokat tanult, művelte magát a börtönévek alatt, több könyvet is írt, és igyekezett valahogyan csökkenteni a büntetését.

Ebben az a bíró segített neki, aki annak idején elítélte. Evelyn Baker Bobby fejlődését látva átgondolta döntését, és az elmúlt években azért küzdött, hogy szabadlábra helyezhessék azokat, akiket fiatalkorúként ítéltek el.

"Ő már nem ugyanaz a Bobby Bostic, akit elítéltem"

- mondta a volt bírónő.

Bobby így végül 43 éves korában szabadult 2021-ben. Egy később interjúban arról beszélt, hogy az egyik legnagyobb változás azóta az életében az, hogy kedves, mosolygós embereket lát maga körül.

"A rabtársakhoz képest mindenki nagyon barátságos. Ha belépsz egy boltba, köszönnek, felajánlják a segítségüket. A börtönben meg csúnyán néznek rád, és megfenyegetnek"

- nyilatkozta.

A másik meglepő dolog számára a technológia volt.

A vezeték nélküli fülhallgatók miatt többször azt hitte, hogy az emberek magukban beszélnek, és nem értette, ki az az "Alexis", akit folyton emlegetnek.

Az önkiszolgáló italautomatákat is furcsálta először. Ennek ellenére nem találta nehéznek a kinti élethez való alkalmazkodást.

"Mert mélyen legbelül mindig az emberségre vágysz. Az emberi kapcsolatokra. Erről szól az élet. Ez a szépsége, ezért jó embernek lenni" - mesélte.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Bátran felvállalja mellbimbó nélküli melleit egy mellráktúlélő nő a TikTokon
A New York-i nő a videóival szeretne energiát adni a hozzá hasonló műtéten átesett nők számára.

Link másolása

A mellrák elleni küzdelem fontosságára szeretné felhívni a figyelmet egy mellbimbók nélkül élő New York-i nő a TikTokon, írja a Daily Star. Dani Trops kettős masztektómián vagyis, részleges emlőeltávolításon esett át, mivel a daganat az orvosok szerint túl közel volt már a mellbimbóihoz.

Még július elején töltött fel a közösségi oldalra egy rövid videót, amin átlátszó felsőben, melltartó nélkül mutatja meg a testét. Az azóta 21 milliós megtekintés elérő felvételen jól látszik, hogy a beavatkozások óta mellbimbók nélkül él a 34 éves nő, akinél még 2017 őszén állapították meg a daganatos betegséget.

Danielle Trops a videóban azt is felsorolja, hogy ha ebben a felsőben meglátják az emberek, akkor milyen kérdéseket tesznek fel.

Gyakran azt hiszik, hogy egy szinte láthatatlan melltartót visel, mások egyszerűen csak azt kérdik, hogy hol vannak a mellbimbói. Akad olyan is, aki megkérdezi tőle, hogy mi történt. De az sem ritka, hogy az összezavarodott emberek a megjelenése törvényességét firtatják.

Dani Trops a hihetetlen népszerű videóval kapcsolatban elmagyarázza, hogy a mellein látható szalagok valójában a műtét után hátramaradt hegek. A nő szerint az orvosok tökéletes munkát végeztek, nagyon hálás nekik azért, ahogy a beavatkozások után kinéz és persze azért is, hogy megmentették az életét.

Trops célja az, hogy a mellrákon hozzá hasonlóan részleges vagy teljes masztektómiával áteső nők ne szégyelljék a testüket. A fiatal nő videóival szeretne erőt és pozitív energiákat adni a műtéten átesett sorstársainak.

A TikTokon terjedő videót itt lehet megnézni:

@dani_trops Blowing minds one day at a time all while educating about Cancer ? #foob #foobs #breastcancer #mastectomy #cancersurvivor #womenempowerment #scarstoyourbeautiful #humanrights #healthadepopit #cancer #hiimdory ♬ Hi I'm Dory! - strawbwearyzvsp

Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Majom rabolt el egy kiskutyát, majd a tetőkön át menekült áldozatával Indiában
A piacon ácsorgó emberek segítség helyett nevetgélve figyelték, ahogy a majom angolosan távozik a kiskutyát himbálva.

Link másolása

Majom rabolt el egy kiskutyát egy nyüzsgő indiai Dzsaipur piacának közelében, írja a New York Post. A lap cikkében látható felvétel alapján a majom egy ideig a háztetőn ücsörgött fekete-fehér áldozatával, majd amikor feltűnt neki, hogy egyre többen bámulják, egyszerűen kereket oldott a kölyökkutyát szorongatva.

Nem teljesen világos, hogy miért nem próbát senki sem segíteni a szorult helyzetbe került kiskutyának, ahogy az sem derült ki, hogy mi lett az eb sorsa. A felvételen hallható, ahogy az emberek közben nevetgélve arról beszélgetnek: az egész eset olyan, mintha a King Kong híres menekülős jelenetét látnák, csak élőben.

A majom láthatóan könnyedén szorítja magához a kölyköt, majd egyik épületről a másikra ugrálva eltűnik a házak között.

Sok jóra nem számíthat a kiskutya, ha még életben van egyáltalán. Ugyanezen a környéken egy majompár bosszúból kivégzett 250 kutyát, miután egy eb korábban halálra sebesítette kölyküket. A majmok egyszerűen felcieplték a fák tetejére az állatokat, ahonnan a mélybe dobták a kutyákat. A hatóságok később befogták és máshova költöztették a majompárt.


Link másolása
KÖVESS MINKET: