FELFEDEZŐ
A Rovatból

Videón egy tinilány kiborulása, amiért nem Mercedest, hanem Teslát kapott szülinapjára

Egyeseknek semmi sem jó. A TikTok népe mindenesetre egy emberként háborodott fel az elkényeztetett lányon.


Egy amerikai nő a TikTokra töltött fel egy gyakorlatilag mindenki számára felháborító videót – írja a Sassy.

Az anya a lánya 16. születésnapjára vett neki egy autót, még egy piros masnit is tett rá. Utána kihívta a lányát a házból, még a szemét is bekötötte, azonban a lány nem is leplezte csalódottságát, mikor meglátta az ajándékba kapott kocsit.

„Én nem Teslát kértem. Nem szeretem az elektromos autókat. Én egy rózsaszín Mercedest kértem”

– jelenti ki felháborodottan a tizenéves.

Az anya ledöbben, próbálja felvidítani a lányát, kéri, hogy nézze meg a szélvédőn lévő ajándékdobozt. Abban a kocsikulcs van, és további ajándék, méghozzá 1600 dollár (több mint félmillió forint) készpénz. De a tinédzser a pénzt sem tartja elégnek.

„Csak ennyivel voltál képes előállni a 16. születésnapomon?”

– kérdezi, és hisztizik, mondván, ő nem fogja állandóan töltögetni az elektromos autót, aztán dühösen visszanyomja az anyja kezébe a kocsikulcsot.

„Ez életem legrosszabb születésnapja”

– mondja, miközben visszamegy a házba. Az anya utána elnézést kér a nézőktől a lánya hálátlan viselkedése miatt. Ennek ellenére azt mondja, hogy visszaviszi a kocsit, és megpróbál egy rózsaszín Mercedest szerezni.

@neshieslife2340 Surprised my daughter with her sweet 16 gift and she didn’t even like it I’m so piss right know I can’t stand a ungrateful kids!???? #spoiledkids#momlife #viralvideos ♬ original sound - Neshie’s life

A kommentelőket felháborította a lány viselkedése.

„Vidd vissza a Teslát, és vegyél egy rózsaszín Mercedest magadnak” – írta az egyik hozzászóló.

„Ezek után véletlenül se vegyél neki Mercedest!” – áll egy másik hozzászólásban.

„Én már azért hálás lennék, ha valaki egy biciklit venne nekem!” – jegyezte meg az egyik követője

Mások szerint viszont pont azért viselkedik így a lány, mert a szülei elkényeztették. De olyan is volt, aki a szerint ez csak egy vicc lehet.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Pottyondy Edina: Orbán Viktor olyan, „mint egy alkoholista férj, aki eljátékgépezi a családi kasszát, aztán elkezd zsidózni”
Kapott a humoristától a miniszterelnökön kívül még az Ötkertben bulizó Magyar Péter és a visszavonulni képtelen Gyurcsány Ferenc is.


Ismét videóval jelentkezett Pottyondy Edina, amiben újfent az elmúlt hét politikai (jellegű) eseményeit állította pellengérre. Ezúttal is volt mit elemeznie.

Magyar Péter elhíresült ötkertes bulizását ő sem hagyhatta ki. Szerinte a TISZA Párt politikusa a buliról kiszivárgott videókon olyan volt, mint a negyvenes apuka, aki a lánya barátnőire próbál meg ráhajtani. Arra is felhívta a figyelmet, hogy ha egy magát kormányváltó erőnek mutató, keresztény és konzervatív értékrendű politikus elmegy szórakozni, kicsit körültekintőbben is viselkedhetne – főként, hogy saját állítása szerint is van olyan, akit a provokálására állítottak rá:

„Én félve kérdezem, hogy ha legközelebb Rogán egy olyan szuperügynököt küld, aki nem árulja el Péternek a céljait, akkor vajon meddig fajulnak majd az események?”

Magyar Péter botrányba fulladt bulizása mellett a hét másik nagy eseménye, amit Pottyondy kommentálásra méltónak talált, Orbán Viktor hoppon maradása volt – már ami az európai frakciónélküliségét illeti. Mint arról korábban írtunk, miután Giorgia Meloni és a konzervatív radikálisok kikosarazták a Fideszt, szinte azonnal felvették a zsidó- és magyarellenes, szélsőjobboldali román AUR-t – amire viszont a Fidesz EP-frakcióvezetője közölte, hogy ezzel a párttal nem akarnak egy frakcióban ülni. „Milyen önérzetes kis lator. Mintha az ő döntésük lenne” – kommentálta a történéseket Pottyondy. Ezután rátért arra, hogy Orbán szerint korábbi pártjuk, a Néppárt elnöke, Manfred Weber magyarellenes, ezért nem jöhet szóba ez a pártcsalád sem.

„Olyan a fickó, mint egy alkoholista férj, aki eljátékgépezi a családi kasszát, aztán elkezd zsidózni”

– jegyezte meg a humorista.

Pottyondy Edina ezen kívül megemlítette még az ország legszegényebbé válását az Unióban és arról, hogy Gyurcsány Ferenc nem tud akkorát veszíteni, hogy elgondolkodjon a visszavonulásán.

A teljes videót itt nézhető meg:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
A Rovatból
Durva utazós trend indult: van, aki végig „nyers kutyázik” akár egy 12 órás repülést is
Sokan szinte spirituális élményként beszélnek a dologról. Mások szerint egyszerűen embertelen.


Új utazós trend kapott szárnyra idén nyáron: a „raw-dogging”. Mint a LadBible írja, a bloggerek és Instagram-celebek újabban egymásra licitálnak.

A lényeg, hogy ki tud hosszabban „raw-dog” módon utazni repülőn: van, aki 7, más akár 12,5 órás rekorddal büszkélkedik.

A „raw-dogging” (szó szerinti fordításban „nyers kutyázás”), mint kifejezés, az amerikai szlengből származik. A '90-es években még a védekezés nélküli szexre használták, újabban már arra, ha valamibe felkészületlenül vág bele valaki. Van, aki azt is „raw-doggingnak” hívja, ha vaj nélkül eszi a vajas kenyeret.

Utazással kapcsolatban a LadBible szerint először 2022-ben használták a kifejezést, trend viszont csak most lett belőle. A lényeg: egyáltalán semmivel nem szabad szórakoztatnia magát az utasnak, amíg a repülőn ül. Se zenehallgatás, se olvasás, különösen nem netezés.

„Más emberként szálltam le a gépről”

– írta valaki egy hosszú út után az X-en. Más így fogalmazott az élményről:

„Az elmém nem ismer határokat.”

De olyan X-blogger is akad, akit elborzaszt a trend:

„Akik képesek maguk elé nézve ülni órákat egy gépen, nem is emberek.”

Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Egy euróért vett házat Szicíliában egy brit férfi – videókat osztott meg a felújításról, és a tapasztalatait is elmeséli
Szerinte még a rengeteg renoválás mellett is megérte a vásárlás, főleg, hogy az élet is sokkal olcsóbb az olaszországi szigeten, mint az Egyesült Királyságban.


Angliában annyira elszálltak az ingatlanárak és a megélhetési költségek, hogy egy fiatal brit úgy döntött, máshol próbál szerencsét, ha valaha saját otthont szeretne. Szicíliában vett egy háromszobás házat egy euróért.

Olaszország több pontján próbálnak új lakókat vonzani az elnéptelenedő településekre, így aprópénzért kínálnak elhagyatott ingatlanokat. A vevők persze nem azonnal költözhető házakat kapnak, vállalniuk kell a felújítás költségeit.

George Laing, Eastbourne-i lakos, azért döntött egy egyeurós szicíliai ház mellett, mert úgy gondolta, szinte esélytelen, hogy otthon valaha saját lakáshoz jusson. Az Egyesült Királyságban az első otthont vásárlóknak minimum 288 ezer fonttal (több mint 134 millió forinttal) kell számolniuk.

A 31 éves vállalkozó és üzletember az utóbbi években Londonban próbált megvetni a lábát, de a magas lakbérek és a megélhetés költségei miatt alig tudott megélni.

Az interneten keresgélve talált rá az olasz egyeurós házakra. Utánanézett, majd belevágott a projektbe.

Laing egy hegytetőn álló, Mussomeli nevű városkában vett egy erősen felújításra szoruló, három hálószobás házat. Az adókkal és a papírmunkával együtt 5 ezer fontot (kb. 2,3 millió forintot) fizetett ki, mire az ingatlan a nevére került.

George tudta, hogy az egyeurós házak lakható állapotba hozása hatalmas költségekkel járhat. Akár 50 ezer fontot (kb. 23 millió forintot) is rá kell szánnia, ha talál megfelelő szakembert az elnéptelenedő régiókban. Így úgy döntött, inkább mindent saját kezűleg csinál majd.

Amikor Laing átvette a házat, a tetőn hatalmas lyuk tátongott, több gerenda elrohadt, a falak repedezettek voltak, és nem működött sem a vízvezeték, sem az elektromos hálózat.

Laing elmondta, hogy korábban soha nem végzett hasonló munkát, de a YouTube-ról bármit meg lehet tanulni, még a víz- és villanyszerelést is. A felújítási munkálatokról videókat oszt meg az Instagramon.

A brit férfi 2023 tavaszán vágott bele a kalandba, és bár sokszor érezte úgy, hogy túl nagy fába vágta a fejszéjét, biztos benne, hogy élete legjobb döntését hozta. A felújításra még 10 ezer fontot költött, így az egész projekt nagyjából 15 ezer fontjába (közel 7 millió forintjába) került. Közben rengeteget tanult a házfelújítási munkákról, beilleszkedett a helyi közösségbe, és most van egy saját háza, amelynek erkélyéről szédületes kilátás nyílik a környező hegyekre és a tengerre.

Laing szerint nem csak a háza volt olcsó, de Szicíliában az árak is nevetségesen alacsonyak ahhoz képest, amit Londonban megszokott. Mussomeliben például 1,5 euróért (kb. 600 forintért) ihat egy korsó sört vagy egy koktélt, míg egy pohár borért 2 eurót (kb. 800 forintot) fizet, miközben Londonban átlagosan 7,5 fontot (majdnem 3500 forintot) kérnek el egy korsó sörért. A brit férfi hozzáteszi, az élet nem csak olcsóbb, de sokkal nyugodtabb és kellemesebb is Szicíliában, mint a stresszes, túlzsúfolt brit fővárosban.

via The Sun, 24.hu

Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Bringásokat próbált megnevelni a rendőrség, helyette kínosan leégette magát
Videóban próbálta elmondani a rendőrség, hogy mindenkinek biztonságosabb, ha a biciklis a bicikliúton megy. Csakhogy a bringasávban egy teherautó parkolt a rendőrök videóján.
FM. Kép: - szmo.hu
2024. június 25.Kedden tett közzé egy friss videót a rendőrség, amiben a kerékpárosoknak üzent:

„Egyszerű mozdulat. Most megmutattuk, de igazából nem is kellünk mi ehhez: biciklivel válaszd a kerékpárutat. Tudod miért? Mert neked van! És tudod miért van neked? Hogy mindenki hazaérjen!”

A videón, ami fél perces sincsen, az látható, amint Gál Kristóf rendőrségi szóvivő fejcsóválva áttesz egy biciklist az úttestről a bicikliútra.

Csakhogy éppen ott, ahol a felvétel készült, egy teherautó parkolt a biciklisávban. Ráadásul amíg kerékpárral lehet szabályosan közlekedni úttesten is, a biciklisávon tilos parkolni – a teherautóval mégsem foglalkoztak a rendőrök a videóban.

A dühös kommentelőket persze már a rendőrök beszédmódja is a poszt alá vonzotta, ám a lényegre a rendőrség oldalán szintén kommentelő Halász Áron, a Kerékpárosklub elnökségi tagja és az I bike Budapest főszervezője mutatott rá. Halász ezt írta:

„Ezen a szakaszon jellemzően mindenki a kerékpársávon halad, mert jól használható. Kivéve, ha épp rajta parkol a sörös teherautó, mint ezen a kioktató videón. Nagyon kedves a rendőrségtől, hogy próbál a zsigerből hőbörgő kommentelők stílusában kommunikálni, ha már nincs picit tágabb víziója az általa kezelt közlekedési problémákról, de legalább ne lógjon már ki ennyire a lóláb, hogy a saját videójukon ekkora kettős mércét alkalmaznak.”

Ironikus egybeesés, hogy az I bike Budapest közösségi oldalára éppen néhány órával korábban került ki egy poszt arról, hogy „bringasávon parkolni nem csak bunkóság, hanem tilos is, és a gyengébb közlekedőket veszélyeztetik”.

Link másolása
KÖVESS MINKET: