hirdetés

FELFEDEZŐ

Vasalóval, kávéfőzővel és vízforralóval készít komoly fogásokat egy karanténba zárt brit szakács

Néhány módszer még a kollégiumban edződött barkácsszakácsoknak is mutathat újat.
Fotó: @jagoscrandles TikTok - szmo.hu
2020. december 05.

hirdetés

Milliók nézik annak a brit séfnek a TikTok-videóit, aki egy hotelszobába zárva készít hihetetlen fogásokat komolyabb konyhai eszközök nélkül - írja a CornwallLive.

Jago Randles még novemberben érkezett a kanadai Vancouverbe, hogy munkába álljon a várostól északra található Whistler síparadicsom egyik éttermében. A járványhelyzet miatt azonban kéthetes karanténra kötelezték, amit a vancouveri GEC Granville Suites hotelben kellett eltöltenie.

A fiatal séf a szobát sem hagyhatta el, ebédelni sem mehetett le, azonban úgy döntött, hogy nem fog az ételrendelésre hagyatkozni, ha már egyszer séf. Még akkor sem, ha a szállodai szobájában nem volt konyha.

@jagoscrandles

Hotel room cooking pt. 2 ##food ##fyp ##cooking ♬ original sound - Jago Randles

Volt viszont vízforraló, kávéfőző és vasaló, a séf pedig úgy döntött, azzal főz, amije van, a karanténkonyháról készített videókat pedig fel is töltötte TikTokra. Randles természetesen megugrotta a kollégisták által jól ismert szintet: nem virslit és tojást főzött a vízforralóban, és nem is zacskóslevest tálalt fel magának.

hirdetés

Csinált viszont sült lazacot, buggyantott tojást hollandi mártással, tacot, hamburgert, sőt, még giroszt is.

Az ételeket tényleg a lehető legminimálisabb eszköztárral készítette el: a sülteket a vasalóra terített beolajozott sütőpapíron sütötte készre, a zöldségeket a vízforralóban párolta készre, de a kávéfőzővel is képes tojást sütni.

@jagoscrandles

Hotel room cooking Pt.11 ##food ##foryou ##fyp ##cooking ##chef ♬ original sound - Jago Randles

A videók híre még a legendásan kritikus Gordon Ramsayhez is elért, aki mostanában gyakran véleményez szakácsvideókat a TikTokon. A legnagyobb meglepetésre még a mocskosszájú séf sem tudott belekötni:

"Egész takaros ételnek tűnik, biztos, hogy az egyik legtakarosabb, amit valaha hotelben láttam."

Bár a videók már többtízmilliós megtekintéseknél járnak, és javában pozitív visszajelzéseket kap, vannak fanyalgók is - elsősorban a szállodaiparban dolgozók közt. Az egyik takarítónő például felidézte, mennyire rossz a szobában főző családok után takarítani, egy másik pedig a higiéniai szempontokat vetette fel - mennyire gusztusos például egy olyan vasalóval sütni, amelyet előtte rengetegen használtak már.

@jagoscrandles

Hotel room cooking pt.1 ##food ##foryou ##fyp ##chef ##cooking ♬ original sound - Jago Randles

A teljes karanténkonyha-szakácskönyvet itt lehet böngészgetni.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ

Erotikus fotói miatt zaklatnak egy kaliforniai háromgyerekes anyukát

Az iskola szülői közül néhányan úgy gondolják, nem helyes, amit az anya képvisel, még gyermekei elbocsátását is követelik.
Fotó: the.real.mrs.poindexter / Instagram - szmo.hu
2021. február 22.

hirdetés

Kalifornia egyik iskolájában egy érdekes kérdés tartja lázban a szülőket: vajon lehet-e jó anya, a közösség megbecsült tagja egy nő, aki erotikus fotókkal (is) keresi kenyerét? Sőt a helyzet ennél bonyolultabb: Tiffany Poindextert már többen zaklatták az interneten, amiért az OnlyFans nevű, pénzért erotikus szolgáltatásokat nyújtó oldalon árulja fotóit.

Tiffanynak már Instagram-oldala sem mellőzi a fülledtséget, de természetesen fizetős oldalán ennél jóval pikánsabb képekkel is találkozhatnak az arra tévedők - írja a New York Post.

A háromgyerekes, eredetileg informatikus édesanya szerint a legkevesebb, hogy undorítónak nevezik, de egyesek már azt is kezdeményezték, hogy gyerekeit bocsássák el az iskolából anyjuk képei miatt.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ

Kevesen jönnek rá azonnal a forgó ház titkára, pedig csak egy optikai csalódás

Ránézésre csak egy takaros házikó a mezőn, de valami mégsem stimmel az útmenti épülettel Ausztráliában.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. február 23.

hirdetés

Sydney külvárosában, az egyik út szélén található az a rejtélyes ház, amiről hétfő óta terjed egy videó az interneten, írja a The Sun.

A néhány másodperces felvételt az úton haladó autóból készítették, a néhány méterre álló épület pedig úgy néz ki, mintha folyamatosan fordulna a kocsi sofőrje után.

A rejtélyes forgó ház titkára kevesen jönnek rá azonnal. Az épületről készült videót eddig 1,5 millióan nézték meg a TikTokon:

@hazelannm

##opticalillusions ♬ drivers license - Olivia Rodrigohirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Több mint 3 millió követőt szerzett egy magyar srác a TikTok-on azzal, hogy Lionel Messinek adta ki magát

Király Dávid Izmael azt mondja, azt akarta bebizonyítani, hogy így is lehet valakiből nemzetközi híresség. Most, hogy ennyien követik, az a célja, hogy különféle megbízásokból havi több millió forintot is keressen.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. február 23.

hirdetés

Király Dávid Izmael november óta posztolt a TikTok-ra Lionel Messi nevében. A 21 éves srác a Fókusznak azt mondta, látta, hogy a sztárfocista nincs fent a közösségi oldalon, ezért úgy gondolta, hogy csinál egy profilt a nevében.

Tavaly novemberben tette ki az első videót, alig két hét alatt lett 2 millió követője. Van olyan klipje, amit már 53 millióan láttak. Dávid meg is kapta az oldalához a hitelességet igazoló kék pipát. A videós közösségi oldal üzemeltetői ezek szerint elhitték, hogy ő Messi.

"Megpróbálok olyan tartalmakat gyártani, és olyan videókat feltenni, ami szinte olyan, mintha Messi tenné ki. Minőségi videókról van szó, és ezáltal ugye el fogják hinni szerintem, ez volt a véleményem, hogy ez a Lionel Messi. És akkor be fognak sokan követni"

- mondta Dávid a Fókusznak.

Ez össze is jött a 21 éves srácnak, 40 videóját már összesen csaknem 200 millióan látták, és mostanra 3 millióan követik. Közben rajongóira nevezte át oldalát, így biztosítva azt, hogy nem törlik a videómegosztóról.

Most, hogy ennyien követik az oldalát, Dávid a sikert anyagilag is meg szeretné lovagolni.

hirdetés
Célja, hogy különféle megbízásokból havi több millió forintot is keressen.

Pedig a szakértő szerint az, amit csinál több jogi aggályt is felvet.

"Az a fajta személyiségi jog, ami az én saját profilomhoz kötődik, és csak én tehetek arról, hogy a közösségi médiában hogyan és miképp jelenek meg, ez az elsődleges aggály. Arról nem is beszélve, hogy azontúl, hogy ő ezt a profilt létrehozta, emellett Lionel Messi nevében is hozzászólt bizonyos témákhoz, ami erősen megtévesztő volt. Ez természetesen jogi problémákat vethet fel" - mondta a Fókusznak Herczeg Attila közösségi média szakértő.

Dávidnak eddig csak két videóját kellett eltávolítania. Azt mondja, miután kérték, hogy szedje le azokat, ő törölte, nem lett belőle per sem.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Óriási összeget adományoztak az ételfutárnak, aki sírva vallotta be, hogy borravalók nélkül utcára kerülhet

Riley annyi pénzt kapott, hogy maga is továbbadományozta az összeg egy részét.
Fotó: livefreestudios/TikTok - szmo.hu
2021. február 24.

hirdetés

Sírva mesélte el egy ételfutár a TikTok-on, hogy ismét a hajléktalanság fenyegeti, mert képtelen megélni a munkájából. Ennek oka, hogy a házhozszállítás nagyon keveset fizet, a borravaló pedig általában elmarad - írja a Daily Star.

A las vegasi férfi most arra kérte az embereket, gondoljanak a hozzá hasonlókra, és ne mulasszanak el borravalót adni.

Riley Elliot felidézte, volt, hogy 45 perces út után 3 dollárt kellett fizetnie a parkolásért, de csak 4 dollárt keresett a borravalóval együtt.

Ez már a harmadik alkalom lenne, hogy Riley utcára kerül, azóta, hogy 2020 májusában a koronavírus elszabadult az Egyesült Államokban.

Több munkahelye is volt, de nem sikerült az albérletét fenntartania.

hirdetés

“Szeretném, ha az UberEats-től rendelő emberek megértenék, milyen érzés kajafutárnak lenni” - mondta az autójában ülve és a könnyeit törölgetve.

“Nem számít, hogy több állásban dolgozom, nem számít, hogy alig alszom és eszem. Harmadjára kerülök utcára, csak azért, mert nem adnak nekünk borravalót” - tette hozzá az azóta virálissá vált videóban, aminek hatására az emberek adakozni kezdtek neki. Riley-nak így végül 55 ezer dollárt, azaz több mint 16 millió forintot adományoztak a jószívű követők.

A férfit mélyen meghatották a történtek:

“Egyáltalán nem számítottam rá, nem azért tettem ki a videót, mert pénzt vagy bármilyen juttatást vártam volna” - mondta, ráadásul az óriási összeg egy részét maga is továbbadományozta, hogy másoknak segítsen vele.

“Körülbelül 15 ezret adományoztunk belőle, például texasiaknak, akiknek a hideg miatt megrepedtek a vízvezetékeik, és olyanoknak, akiknek gyógyszerre volt szüksége, vagy egyszerűen csak meg voltak szorulva” - tette hozzá.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: