FELFEDEZŐ

Újít a Pepsi: így fog kinézni az új logójuk

Bár a jelenlegiben a Pepsi szó a kör mellett van, a többségnek nem ez ugrik be, úgyhogy a cég nem erőlteti tovább.

Link másolása

Ismét logót vált a Pepsi, először csak Észak-Amerikában, majd jövőre a világ minden táján - írja a CNN.

A Pepsi legutóbb 2008-ben változtatott logót, és bár hivatalosan a Pepsi szó a piros-fehér-kék kör mellett van, az emberek többségének az ugrik be, hogy a szó benne van.

"Ezt nem hagyhattuk figyelmen kívül. Ahelyett, hogy tiltakoznánk ellene, inkább elfogadjuk - mondta a CNN-nek Mauro Porcini, a cég arculatért felelős vezetője.

Az új dizájn főleg arra emlékeztet, amit a 90-es években használt a cég,

és sokak fejében ez rögzült, de kicsit modernebb: a Pepsi szó ezúttal feketével van a kör fehér részén, és más a betűstílusa és a szegélye. A cél az, hogy a Zero termékekre emlékeztessen, amelyek fontos részei a cég stratégiájának.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Videó: 20 év után nyitották ki a dédi rejtett szobáját, bizarr dolgokat találták benne
A család eléggé meglepődött, miután sikerült feltörni a két évtizede lezárt ajtót.

Link másolása

Egy mexikói nő, Dayanne Flores egészen meglepő titokra jött rá: a nemrég elhunyt dédije házában talált egy szobát, amit több mint húsz éve nem nyitott ki senki - írta meg a 24.hu.

Az alábbi videón az látszik, hogy egy férfi próbálja feltörni a zárt ajtót annak érdekében, hogy megnézhessék, mit rejt a szoba.

@dayannefloresa ¿Quieren saber que habia adentro? #miedo #fyp #viral #parati #escalofriante ♬ Amityville Horror - Scary Halloween Sound Effects - Halloween Sound Effects

Aztán egy következő videón már lehullt a lepel: a szobában vallási szobrok, bizarr festmények és ijesztő csecsebecsék voltak szétszórva minden felé, és még a keresztre feszítésről is volt egy ábra a falon.

@dayannefloresa no sabemos que nos podamos encontrar ? #miedo #fyp #viral #parati #escalofriante ♬ Horror, suspense strange sound - DN.FACTORY

A nő elmondta azt is, hogy a tervek szerint teljesen átalakítják majd a szobát egy kiadós takarítás után.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
Videón, ahogy rongybabaként dobálnak egy hajót az orkák Gibraltárnál
Egyre gyakoribbak és súlyosabbak a gyilkos bálnák által elkövetett támadások a hajósok ellen.
Fotó: Efraimstochter / Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2023. június 05.


Link másolása

Elképesztő bálnatámadásról készített videót egy hajós Gibraltárnál: a 60 éves Iain Hamilton kapitány felvételein az látszik, ahogy vitorlását a hatalmas állatok úgy lökdösik, mint egy rongybabát. Hamilton szerint az állatok „összehangolt támadást” intéztek hajója ellen, de úgy véli, az orkák csak játszottak a kormánnyal, amivel akaratlanul is nagyon veszélyes szituációba keverték.

A kapitány a BBC Radio 4 csatornának így mesélte az esetet:

„20 mérföldre nyugatra vitorláztam Gibraltártól, észrevettem egy uszonyt, majd érzékeltem egy enyhe ütést, majd egy nagyon nagyot, körbenéztem, egy nagyon nagy bálna úszott ott, és megpróbálta megharapni a kormányt. Volt egy nagyobb és egy kisebb bálna is, és csak lökdösték és lökdösték a hajót, aztán egyiküknek sikerült leszednie az egyik kormányt, amiből kettő van a hajón.

Aztán elvesztettük a második kormányt is, így nem tudtuk kormányozni a hajót, a bálnák irányították azt úgy, hogy lökdöstek minket, mint egy rongybabát”.

Hamilton szerint egy nagyobb nőstény bálna vezethette a támadást, és négy fiatalabb orka csatlakozott a csónak üldözéséhez „szinte szinkronúszásszerűen”.

A gibraltári vizeken dolgozó spanyol Salvamento Maritimo szerint meredeken megemelkedett az orkák (más néven gyilkos bálnák vagy kardszárnyú delfinek) támadása a hajók ellen:

idén kevesebb mint fél év alatt már több mint kétszer annyi, összesen 24 vitorlást kellett a partra segítenie, mint tavaly egész évben.

A szakértők abban reménykednek, hogy a bálnák felszerelése GPS-jeladóval elejét veheti a hasonló támadásoknak, amik egyre veszélyesebbé kezdenek válni.

Hamilton kapitány szerint csak idő kérdése, hogy mikor válik annyira elterjedtté az orkatámadás, hogy a társaságok erre már nem lesznek hajlandóak biztosítást kötni. A kardszárnyú delfinek támadásai már most is annyira gyakoriak a spanyol partoknál, hogy tudósok vizsgálják az eseteket.

(Forrás: Daily Mail)


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Összefogtak a szülők és az iskolák, hogy ne legyen a gyerekeknek okostelefonja a középiskoláig
„Okostelefon-mentességi kódexet” fogadtak el egy ír kisvárosban. Az egészségügyi miniszter az egész országra kiterjesztené a gyakorlatot.

Link másolása

Összefogtak az írországi Greystones városában élő szülök a helyi iskolákkal, és elfogadtak egy „okostelefon-mentességi kódexet”. Ennek értelmében a kezdeményezéshez csatlakozó szülők vállalják, hogy középiskolás korukig nem vesznek okostelefont a gyerekeknek.

A paktumot a szülők kezdeményezték a múlt hónapban, mert sokan tartanak attól, hogy az eszközök segítségével a kicsik túl korán szembesülnek az életkoruknak nem megfelelő tartalmakkal.

Reményeik szerint, ha az egész városban az iskolákkal közösen lépnek fel az ügyben, akkor egyik gyereknek sem kell magát „különcnek” éreznie, amiért neki nem lehet okostelefonja.

Az iskolák első körben felmérték a szülők igényeit, majd szerveztek egy gyűlést is, ahol a többség úgy döntött: az egész városra szükség van ahhoz, hogy a kezdeményezés sikeres legyen.

A kódex azonban nem kötelező érvényű. Ha egy szülő úgy dönt, továbbra is vehet okostelefont a gyerekének. Azonban a kezdeményezők azt remélik, hogy a többség példája jó hatással lesz, és idővel az válik normává, hogy a kisgyerekeknek nincs ilyen készülékük.

A városi iskolákban eddig is tiltották, vagy korlátozták a gyerekek okostelefon-használatát. Rachel Harper, a kezdeményezést vezető St. Patrick iskola igazgatója szerint azonban így is egyre fiatalabb korban kérték a gyerekek az okos eszközöket a szülőktől. Harper szerint azonban az egész városra kiterjedő szabály csökkenti az esélyét, hogy a diákoknak olyan társaik legyenek, akiknek van okostelefonjuk.

Ráadásul a szülők is könnyebb helyzetben vannak, hiszen így a gyerekek nem őket, hanem az iskolát hibáztatják, amiért nem kapják meg az áhított készüléket.

Az ügy felkeltette más írországi és nemzetközi szülői szervezetek, sőt a Greystones közelében élő ír egészségügyi miniszter figyelmét is. Stephen Donnelly azt is felvetette, hogy a gyakorlatot az egész országra is kiterjeszthetnék.

(Forrás: Telex, Guardian)


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Tik-Tokon mutatta meg a nő, hogyan „mérgezi” meg az ételét, hogy lakótársai ne vigyék el
Elege lett abból, hogy állandóan eltűnt az étele, itala. A kommentelők között volt aki még ennél is durvább dolgokat javasolt.

Link másolása

Egy nő „megmérgezi” az ételét, ezzel akadályozza meg, hogy lakótársai ellopják - írja az Indy100.

A TikToker Sarah egy rövid videót is megosztott arról, hogy hogyan próbálja megóvni a saját ételeit. A nő, miután észrevette, hogy lakótársai rendszeresen ellopták az ételeit, italait, sajátos módszerhez folyamodott.

Elmondta, hogy drasztikus intézkedésekre kényszerítették: "Meg kellett 'mérgeznem' az ételemet, mert a lakótársaim folyamatosan lopták."

Majd egy felvételt is megosztott arról, hogyan tette mindezt.

Egy tejes dobozba sót öntött, majd jól összerázta, végül még egy adag sót szórt bele.

A végén pedig elárulta, hogy "És egyáltalán nem bántam meg, és igen, valaki megitta."

A bejegyzését rengeten látták és több százan hozzá is szóltak. Elmesélték hasonló tapasztalataikat, és elárulták, hogy ők hogyan próbáltak bosszút állni a lopkodós társakon.

Volt aki közölte a lakótársával, hogy "cuccot" tesz az ételbe, volt aki citromlevet javasolt a tejhez adni, és akadt aki zsírt vagy kék festékett javasolt.

VIDEÓ: Megmutatja, mit csinált

@saatje32 And I have absolutely no regrets and yes someone drank it #university #flatmates #freshers ♬ son original - Sarah??‍♂️


Link másolása
KÖVESS MINKET: