hirdetés

FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés

Több mint 100 patkány rohamozott meg egy nőt, amikor átsétált egy londoni parkon

Susan Treftub elmondása szerint arra lett figyelmes, hogy mozog a fű, majd egy csomó rágcsáló támadott rá az ealingi Blondin Parkban.

Link másolása

hirdetés

Meghökkentő történetről számolt egy brit nő

Susan Treftub állítása szerint több mint száz patkány rohamozta meg, amikor átsétált egy londoni parkon

- írja a Mirror.

A 43 éves nő elmondása szerint arra lett figyelmes, hogy mozog a fű, majd egy csomó rágcsáló támadott rá.

"Felkúsztak a lábamon, le kellett őket rúgnom magamról. Már besötétedett, így nehéz volt látni, honnan jönnek"

- mesélte a nő, akinek a kezén és a lábán harapásnyomok és horzsolások keletkeztek a patkányok támadásától.

Susan azt is elmondta, hogy korábban többször járt az ealingi Blondin Parkba, de soha nem látott még patkányokat. Az incidens óta pedig vissza sem mert térni a parkba.

hirdetés

A kerület polgármestere az esetre úgy reagált, hogy az ilyen esetek megelőzése mindenki felelőssége. Az emberek pedig azzal tudnak segíteni, ha a szemetet hazaviszik és a kukába dobják, valamit nem etetik a parkban lévő állatokat, az ételmaradékok ugyanis elég vonzóak a patkányok számára.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ

Óriási tintahal vagy hatalmas cápa élhet az óceánok mélyén a tudósok szerint

Három aligátor tetemét dobták a Mexikói-öbölbe. Kettővel tudják, hogy mi történt, de a harmadikra csak ijesztő magyarázataik vannak a tudósoknak.

Link másolása

hirdetés

Meglepő következtetésre jutott egy tudományos kísérlet, melyben arra keresték a választ, hogy milyen életformák létezhetnek az óceánok mélyén, írja a Daily Star. A tudós arra jutottak, hogy az alig ismert mélységben él egy egyelőre ismeretlen élőlény, ami képes megenni egy egész aligátort.

Mivel az óceánok legmélyebb részeiről kevesebbet tudunk, mint a Hold felszínéről, ezért a louisianai egyetem két tudósa különös kutatásba kezdett. Clifton Nunnally és Craig McClain három elpusztult aligátor tetemét süllyesztette 51 napra a Mexikói-öböl fenekére, nagyjából 2 kilométeres mélységbe. A tudósok eleinte arra voltak kíváncsiak, hogy egy ilyen hatalmas hüllő teteme hogyan befolyásolja a mélytengeri táplálékláncot.

Az első aligátort a vártnál jóval gyorsabban, mindössze egy nap alatt elpusztították az olyan mélyben élő dögevők, mint például az óriás csigák. A második aligátortetemet 51 nappal később húzták a felszínre és jól látszott, hogy a csontjairól teljesen lepucolták a húst és az izmokat.

Hosszas kutatás után rájöttek, hogy egy addig ismeretlen féregfaj csupaszította le elképesztő hatékonysággal a hüllő csontvázát.

A harmadik tetemmel azonban valami teljesen megmagyarázhatatlan történt. Az aligátort valószínűleg felkapta egy jókora élőlény, és magával ragadta a hatalmas hüllő maradványait. A tetem helyén semmi más nem maradt, csak egy sekély mélyedés az óceán fenekén, még a fenéken rögzítéséhez használt súlyt is csak 10 méterrel távolabb találták meg.

hirdetés
McClain elmélete szerint a titokzatos nagytestű ragadozó egy hatalmas cápa vagy egy óriási tintahal lehetett. A tudós szerint azonban minden olyan cápa vagy tintahal, mely képes a nagyjából fél tonna súlyú aligátortetem elmozdítására, kizárólag eddig ismeretlen, teljesen új faj lehet.

McClain egy helyi lapnak úgy fogalmazott, hogy egyelőre el sem tudja képzelni, mekkora lehetett az aligátort elhurcoló élőlény, de "nem szeretne azon a hajón lenni, amivel majd egyszer felfedezik" a vélhetően termetes ragadozót.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés

Újabb veszélyes trend terjed a TikTokon: házilag próbálják eltávolítani a nők a fogamzásgátló spirált

A nőgyógyászok azonban arra hívják fel a figyelmet, hogy senki se próbálja otthoni körülmények között eltávolítani az eszközt.
Fotó: EWTN/YouTube - szmo.hu
2021. szeptember 16.


Link másolása

hirdetés

Újabb rendkívül veszélyes trend terjed a TikTokon, aminek követésétől óva intenek az orvosok - írja a Daily Mail.

A bizarr módszer lényege, hogy a fogamzásgátló spirállal élő nők maguk próbálják házilag eltávolítani az eszközt, ezt azonban kizárólag orvos tudja biztonságosan megtenni.

A brit lap szerint nők közül sokan azért keresnek házi praktikákat, mert több hónapot kell várniuk egy-egy időpontra a nőgyógyászuknál.

A fém eszköz eltávolítása azonban fájdalomhoz, vérzéshez, sőt, mélyebb beágyazódáshoz is vezethet, de a méh falának előreesését is okozhatja.

Sok TikTokker, köztük például a Mikkiegallagher néven posztoló nő is azzal büszkélkedett: egyszerűbb volt kiszedni a spirált, mint azt gondolta volna, ráadásul mindössze 2 percbe telt az egész.

hirdetés

A nőgyógyászok azonban mindenkit intenek attól, hogy otthon kísérletezzen a módszerrel. Dr. Gloria Bachmann, a Rutgers Robert Wood Johnson Orvosi Egyetem igazgatója szerint sokkal jobban járunk, ha a nőgyógyásznál távolíttatjuk el a spirált, mivel az orvosok felkészültebbek rá, hogy szembeszálljanak az esetleg felmerülő problémákkal.

“Amikor a rendelőben vesszük ki az eszközt, minden tisztán látható, míg otthon ugyanezt vakon csináljuk. Ha a spirál beágyazódik a méhizomba, sokkal erősebb fájdalmat és vérzést okoz, ráadásul az egész méhet magával ránthatja, ezt pedig mindenképp el akarjuk kerülni”

- mondta.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Egy exrab elárulta, mennyi mindenre lehet használni az egészségügyi betétet a börtönben

Egyes börtönökben értékes árucikkeknek számít a betét, mivel elég sok mindenre fel lehet használni.

Link másolása

hirdetés

Már több mint 1,6 millióan néztek meg TikTokon egy videót, amelyben egy korábbi fogvatartott mesél arról, mennyi különböző módon lehet használni az egészségügyi betétet a börtönben, szúrta ki az Indy100.

"Használhatod akár talpbetétként, alvómaszknak, vagy a cella tisztítására, mint egy kis felmosórongyot, amit aztán kidobhatsz" - mondta a videóban. "Készíthetsz belőle tampont is", tette hozzá, amit meg is kellett tennie, hogy átvészelje a menstruációt, mert egyes börtönökben Amerikában csak korlátozott mennyiségű betétet adnak a raboknak.

"Ezért egyes államokban értékes árucikkek is a betétek" - magyarázta.

Azoknak, akik szerint nem kellene panaszkodnia a kevés, kiosztott betét miatt, mivel eleve börtönbe se kellett volna kerülnie, azt üzente:

"Soha nem mondanád meg egy férfinak, hogy nem kaphat vécépapírt, így ne próbáld meg azt mondani a börtönben lévő nőknek sem, hogy nem érdemlik meg a legalapvetőbb dolgokat" - zárta a videót.

@jesken12#jessicakent #prisontiktok #prison #women #periods #jail #felonsoftiktok #prisonfacts♬ original sound - Jessica Kent

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés

45 percig volt klinikai halott, de sikeresen újraélesztették, azóta teljesen felépült

Az amerikai nagymama éppen akkor kapott szívrohamot, amikor a lánya szülni készült ugyanabban a kórházban.

Link másolása

hirdetés

Teljesen felépült az az amerikai nő, aki háromnegyed órán át volt a klinikai halál állapotában egy szívroham után - számolt be róla a CBS.

A Baltimore-ban élő Kathy Patten számára közel sem volt átlagos nap július másodika. Éppen egy golfpályán volt, amikor értesült róla, hogy a lányánál megindult a szülés. Mielőtt azonban találkozhatott volna újszülött unokájával, szívrohamot kapott, ettől pedig azonnal leállt a keringése.

Az asszony 45 percig volt klinikai halott, miközben a lánya vajúdott, császármetszésre volt szükség.

Végül azonban mindkettejük sorsa jóra fordult: a nagymamát nagy nehezen sikerült újraéleszteni, míg pár szobával arrébb sikeresen világra hozták a nyolcadik unokáját.

"Nagyon hálás vagyok Istennek, hogy adott egy második esélyt. Mostantól a lehető legjobb ember leszek. Nagyon ijesztő ez az egész, de azzal, hogy visszatértem, kaptam egy második esélyt az életre"

- mondta Kathy.

Lánya, Fifer pedig úgy érzi, a sors is úgy akarta, hogy édesanyja ott legyen a kórházban. "Ő egy élő csoda" - fogalmazott.

hirdetés

Az asszony esetén az orvosok is nagyon megdöbbentek. Egyikük köszönetet is mondott Kathynek, szerinte ugyanis a nő megtanította őket arra, hogy mit is jelent élni, és hogy sosem szabad feladni.

Patten a szívrohama óta teljesen felépült, ami óriási csoda, hiszen nagyon ritka, hogy valaki, aki ilyen sokáig a klinikai halál állapotában volt, maradandó károsodás nélkül éljen tovább.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: