FELFEDEZŐ
A Rovatból

Szexrobotok segíthetnek a bentlakásos intézetek és hospice-ok magányos lakóinak

Több idősotthonban már bevetették a robotokat, amelyek érzelmi többletet adtak a lakóknak.
Fotó: ABC News/YouTube - szmo.hu
2021. október 23.


Link másolása

Szexrobotokat használhatnak a bentlakásos intézetekben és a hospice-okban, hogy ilyen módon vígasztalják a magányos bentlakókat - írja a Daily Star.

A bioetikus Nancy jecker még tavaly javasolta, hogy a fogyatékkal élők mentális és fizikai állapotának javítására írhatnák fel a robotokat. 2020 szeptemberében ezért alapkészségekkel rendelkező robotokat küldtek az Egyesült Királyság több idősotthonába is, hogy teszteljék a hatásukat a bentlakókon.

De vajon működhet-e ugyanez a hospice-okban is? Dr. David Levy, a “Szex és szerelem robotokkal: az ember-robot kapcsolatok fejlődése” című könyv szerzője szerint a gépeknek nagyon is fontos helyük van a szenvedő emberek mellett.

“A robotokat sikeresnek találták a gondozó intézményekben, sokaknak adtak érzelmi többletet, akik találkoztak velük. Általában pozitívan reagálnak rájuk, főleg, hogy egyre emberszerűbb a megjelenésük."

Dr. Levy említést tett a japán kormány terveiről is, a távol-keleti országban ugyanis a robotokat már bevonták az intézetek, irodák és iskolák hétköznapjaiba.

Az ország lakosságának elöregedése kihat az ellátási rendszerre is: annyi idős lehet, hogy már nem marad elég fiatal, aki a gondjukat viselje. Ezért is fektettek sokat a robotok fejlesztésébe, amelyek átvehetik tőlük ezt a feladatot.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
Azt hitte, egy macska vadászik a csirkéire, de egy kihaltnak hitt állatot talált az ausztrál farmer
A több mint 100 éve kihaltnak hitt agyaras állatot egy farmer fogta el Dél-Ausztráliában. Máshol előfordul még, de itt 130 éve csak mendemondákban létezett. Eddig.
Fotó: Wikipedia - szmo.hu
2023. szeptember 30.


Link másolása

A dél-ausztráliai hatóságok foltos farkú erszényesnyesteket keresnek, miután egy farmon csapdába ejtettek egyet. A poén az, hogy ezt a fajt több mint 130 éve nem látták azon a területen az országban - írta a Daily Star.

Egy gazdálkodó fogta be a korábban kihaltnak hitt agyaras állatot, miután csapdát állított, hogy megtalálja a bűnöst, aki a csirkéire vadászott.

Az ausztrál hatóságok megerősítették, hogy az állat valóban a foltos farkú erszényesnyest - más néven tigrisnyest - volt, amelyet az 1880-as évek óta nem láttak az ország déli részén.

Pao Ling Csaj akkor nézte meg jobban az állatot, amikor ellenőrizte a hatóságok által felállított csapdát, miután lefényképezte a titokzatos bűnözőt, arra számítva, hogy egy kisebb ragadozót talál.

"Azt gondoltam, hogy macskát találok, de helyette ez a kis állat volt ott" - mondta Pao az ABC South East SA helyi híradónak. "Hihetetlen volt. Először fogalmam sem volt, hogy mi lehet az."

Az állat az ország más részein ugyan előfordul, de délen már több mint 130 éve nem látták.

"A fajt kihaltnak tekintették Dél-Ausztráliában, mintegy 100 éve vagy még annál is több ideje nem volt hivatalos feljegyzés róla" - mondta a Newsweeknek Ross Anderson, a Nemzeti Parkok és Vadvédelmi Szolgálat körzeti rangerje.

"Azóta vannak ugyan nem hivatalos észlelések, de senki sem fényképezett le, vagy tartott a kezében egy állatot ennyi ideig.

"Elképesztő, hogy valami, amiről azt hittük, hogy kihalt, egyszer csak felbukkan a hátsó ajtónk előtt."

A foltos farkú erszényesnyest a szárazföldön és Tasmánia déli szigetén veszélyeztetett - számolt be a Guardian. A vadon élő példányok száma mindössze 14 000-re tehető.

"Itt kihaltnak számítanak az élőhelyük elvesztése, a ragadozókkal, a macskákkal és rókákkal való versengés miatt" - mondta Anderson.

"Nem lehetünk biztosak abban, hogy honnan származik. Talán egy olyan állatról van szó, amely még mindig létezik itt? Vagy egy példány, ami megszökött a fogságból? Vagy csak egy magányos állat, ami nagyon messziről jött" - tette hozzá.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
Egy magyar férfi megdöntötte a részegség rekordját: az orvosok is csodálkoztak, hogy maradhatott életben
Már 0,35-0,45 gramm/liternyi véralkohol-koncentráció is halált okozhat, az ő szervezetében ennek 12-szerese volt. Eközben a bácskertesi férfi még biciklire is pattant.

Link másolása

Egy részeg kerékpárossal szemben intézkedtek a rendőrök a magyarlakta vajdasági Bácskertesen – írja a delhir.info. Miután a férfinek sikerült leszállnia a bicikliről, a rendőrök megfújatták vele a szondát, az eredményen pedig ők is meglepődtek. A műszer ugyanis 5,67 ezrelék alkoholszintet mutatott. Így

megdöntötte annak argentin sofőrnek a „rekordját”, akinél tavaly 5,5-ös véralkoholszintet mértek tavaly.

A lap egy szakértő alapján azt írja, hogy már 0,35-0,45 gramm/liternyi véralkohol-koncentráció is halált okozhat. A bicikliző férfi szervezetében 12 halálesetnek megfelelő alkoholmennyiséget találtak. A szerb sajtó szerint az orvosok azon csodálkoztak, hogyan maradhatott életben a bácskertesi férfi, akinek eközben az egészségügyi paraméterei a normálisnak számító határokon belül mozogtak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Lefotóztak egy gyorshajtót, egy kutya ült a Skoda volánja mögött
A szlovák rendőrök igencsak meglepődtek. A sofőr azt mondta, hogy a jószág hirtelen az ölébe ugrott.

Link másolása

Igencsak meglepődtek a szlovák rendőrök, amikor megnéztek egy gyorshajtóról készült felvételt, a volán mögött ugyanis egy kutya ült.

Az autót Cseterőcön állították meg a zsaruk, és

a Skoda 31 éves sofőrje azt állította, hogy a jószág hirtelen az ölébe ugrott.

A hatóságot azonban ez nem hatotta meg és a férfit megbírságolták.

A történetet a Facebook-oldalán osztotta meg a szlovák rendőrség.

(Forrás: Bumm.sk)

Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Hivatalos, eldőlt: Kókai Tibornak van a legnagyobb töke Magyarországon
851 kilós. A martonvásári 2023. évi Országos Óriástök mérés eredményei szerint.

Link másolása

Az Óriástök.hu facebook bejegyzésben adta hírül, hogy tegnap lezajlott a 2023 évi óriástök mérés.

A mondhatni családias légkörű rendezvényen 10 versenyző 13 tökét hozták el. A képek tanúsága szerint a tököket raklapokon kellett szállítani.

A legnagyobb, gigantikus darab nem kevesebb, mint

951 kilós volt,

Kókai Tibor termelő áldozatos munkájának eredménye.

Különdíjat kapott Vörös Farkas 4 éves martonvásári töknövesztő, aki 5 kg-os tökét családja kíséretében hozta el a versenyre.

Házi feladat: számolja ki (aki akarja), hány adagnyi tökfőzelék készülhet a rekorder tökből!


Link másolása
KÖVESS MINKET: