hirdetés

FELFEDEZŐ

Szexi fotót posztolt az apja temetéséről egy influenszer, most szétszedik a neten

A lány apja koporsója előtt pózolt, a képet pedig feltöltötte az Instagramra. Óriási botrány lett belőle.
Címkép: Reddit - szmo.hu
2021. október 25.


Link másolása

hirdetés

Egy influenszerlány szexi pózba vágta magát az apja koporsója előtt, a képet pedig feltöltötte az Instagramra.

A meg nem nevezett influenszer az apja nyitott koporsóját használta háttérnek a szexi pózhoz. Az Instagram-poszt alatt egyből meg is jelentek a követői, akik tiszteletlennek ítélték a lányt, és követelték tőle, hogy szedje le a képet.

Így is tett, a Redditre viszont felkerült a fotó, ahol azóta is elérhető. A kommentelők itt sem kímélték, volt, aki ilyen tiszteletlenséget még sosem látott, mások megjegyezték, hogy borzalmas az egész. Valaki azt írta, hogy

"ez egyszerűen szomorú, remélem, valaki leordította a fejét."

A kép alább látható, a lányon fekete, kivágott ruha van, harisnyával és magassarkúval.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ

Így lehetnek zöldek az ünnepek

Közeledik az ünnepi időszak és ezzel a karácsonyi összejövetelek és az ajándékvásárlások is. A nagy év végi hajrában érdemes azonban a környezetre is gondolni, néhány egyszerű lépéssel ugyanis sokkal zöldebbek lehetnek az ünnepek!

Link másolása

hirdetés

A szelektív szemétgyűjtés és a műanyaghulladék mennyiségének csökkentése mellett az ünnepi időszakban is sokat tehetünk a környezetért. A menü, az ajándékok csomagolása, a díszítés mind olyan dolgok, amelyek a természetre is hatással vannak.. Ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy le kell lemondanunk az ünnepi szokásainkról: néhány apró változtatással máris rengeteget segíthetünk. Összeszedtünk öt tippet, amelyekkel környezetbarátabbá tehetjük ezt az időszakot.

1. Csomagoljunk okosan!

Egy 2017-es felmérés szerint a britek 108 millió gurigányi csomagolópapírt, 100 millió zacskónyi egyéb csomagolóanyagot és 40 milliónyi guriga celluxot dobnak ki az ünnepek után. Egy átlagos háztartás pedig átlagosan négy guriga csomagolópapírt használ fel ebben az időszakban, amelynek nagy része műanyagból készült. Szakemberek szerint már azzal rengeteget segíthetünk, ha újrahasznosítjuk a tavalyi csomagolóanyagot vagy éppen újrahasználható papírba, esetleg többször használatos dobozokba vagy textilbe csomagoljuk a meglepetéseket.

2. Nem muszáj újat venni

Az egyik legnagyobb hulladéktermelő a divatipar „fast fashion” ágazata, és ez ugyanúgy igaz az ünnepi alkalomra vásárolt ruhákra. A már Magyarországon is egyre népszerűbb karácsonyi ronda pulcsik például jelentős mennyiségű hulladékot termelnek a érvről évre a világon.A pulóverek nagy része pedig műanyagból készül, ami a kidobás után tovább szennyezi a környezetet. Az ilyenkor népszerű csillámpor sem igazán környezetbarát: a Greenpeace arra hívja fel a figyelmet, hogy a csillámok apró műanyagdarabkák, amelyek végső soron a folyókban és tavakban kötnek ki miután megszabadultunk a csillámló ünnepi kártyáktól vagy sminktől. Ha lehet, ne vásároljunk ajándékba „fast fashion” ruhát, csúnya pulcsit pedig egy kis kreativitással magunk is készíthetünk már meglévő gardróbunk és eszközeink felhasználásával.

3. A környezetnek is fontos, mit eszünk

Az ünnepi időszakban azzal is segíthetünk a környezetnek, ha odafigyelünk arra, mit eszünk. Az ételeknek ugyanis ugyanúgy van környezeti lábnyoma: a helyben termelt klímabarátabb, mint amit távolról szállítanak, a szezonális jobb (nem csak a klíma szempontjából), mint az üvegházi vagy a primőr*. Általánosságban elmondható, hogy a marhahús és a bárányhús rendelkezik a legnagyobb környezeti lábnyommal egy gramm fehérjére vetítve, míg a növényi eredetű élelmiszerek általában kisebb a környezeti lábnyomuk. Fogyasszunk karácsonykor is több helyi és szezonális ételt, hiszen a változás az egyén szintjén is kiemelten fontos, és nem is gondolnánk, milyen kis lépések is sokat segíthetnek. A tudósok becslése szerint az étrendben bekövetkezett változások hatására 2050-re több millió négyzetkilométernyi föld szabadíthatna fel, és akár nyolc milliárd tonnával is csökkenhetne a globális szén-dioxid-kibocsátás évente.

4. Nézzük meg, mi megy a kukába!

Az étkezés mellett az élelmiszerpazarlás is hatalmas globális problémát jelent. Különösen igaz ez az ünnepi időszakban, amikor hajlamosak vagyunk túlvásárolni magunkat. Az Európai Unióban évente átlagosan 88 millió tonna élelmiszerszemét keletkezik, a háztartások pedig átlagosan 11 százalékát dobják ki az élelmiszereknek. Ezzel jelentős mértékben járulnak hozzá a környezetszennyezéshez, a globális üvegházhatású gázok kibocsátásának 8-10 százaléka ugyanis az elfogyasztatlan élelmiszerekhez kötődik. Arról nem is beszélve, hogy az élelmiszerpazarlás csökkentésével lassítani lehet a természet pusztulását, hiszen kevesebb földterületet alakítanának át az élelmiszeripar számára.

hirdetés
5. Óvatosan a gyertyákkal!

Az ünnepek alatt gyakrabban kerülnek elő a gyertyák, hogy még hangulatosabbá tegyük a környezetünket. A gyertyák égetése során bizonyos biztonsági szabályokat be kell tartani, de azt már kevesebben tudják, hogy használatuk közben a levegő minőségére sem árt ügyelni. Talán meglepő, de az Európai Környezetvédelmi Ügynökség szerint egy átlagos forgalmú városi utca levegője adott esetben tisztább lehet, mint a levegő a nappalinkban. A South Carolina State University kutatása szerint a paraffin alapú gyertyák olyan mérgező vegyi anyagokat bocsátanak ki, mint a toluol és benzol. Tehát, ha gyakran és egyszerre sok gyertyát gyújtunk meg, pláne, ha ezt egy rossz szellőzésű helyiségben, azsúlyosbíthatja például az asztmát, allergiás tüneteket okozhat, vagy irritálhatja a légzőrendszert.

*Az energiahasználat elsősorban az évmilliókkal korábban élt állati és növényi szervezetek maradványiból képződött fosszilis tüzelőanyagok elégetésével járul hozzá a földi életfeltételek rontásához. A füst szén-dioxid-tartalma a légkörben üvegházhatású gázként viselkedve fokozza a felmelegedést. Nem ártalmatlan ugyanakkor a füstgáz többi összetevője sem: az égéstermékek számos légúti és daganatos megbetegedés okozójaként ismertek. Hasonló a helyzet az égéssel és füsttel járó hagyományos dohánytermékek esetében is. A cigarettafüst szintén tartalmaz szén-dioxidot, de emellett közel száz olyan egyéb égésterméket is, amelyek bizonyítottan ártalmasak a dohányzóra és a környezetére is. Ezért az a legjobb, ha rá sem szokunk, vagy ha rászoktunk, akkor mielőbb leszokunk. Amennyiben ez nem sikerül, akkor fontos tudni, hogy az égés és füst nélkül működő alternatívák használatakor lényegesen kevesebb káros- és potenciálisan káros anyag szabadul fel, mint a hagyományos dohánytermékek esetében. Hiteles, megbízható forrásból történő tájékozódással és a megfelelő alacsonyabb károsanyag-kibocsátással járó alternatívák kiválasztásával nagy lépéseket tehetünk az ártalomcsökkentés útján.

További információ: www.dobjle100at.hu

A cikk társadalmi célú reklám, megrendelője a Philip Morris Magyarország Kft.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ

Hagyta a mínusz 8 fokban fagyoskodni a tetőn ragadt kamaszlányát az apa, hogy móresre tanítsa

A férfi azt felelte a lányának, amikor felhívta, hogy ő többször elmondta neki, egyedül ne másszon ki a tetőre. Két órával később segített neki bejönni.

Link másolása

hirdetés

Egy apa a Redditre posztolt egy sztorit, amiben leírta, hogy egyszer kint hagyta a 17 éves lányát a tetőn. A lány szobájából ugyanis viszonylag könnyen ki lehet jutni oda az ablakon keresztül, visszajutni viszont nem olyan egyszerű, pláne ha egyedül van az emebr.

A lány gyakran kimegy oda a barátaival, visznek takarót és nassolnivalót, de most egyedül mászott ki, mínusz 8 fokban.

Visszajutni már nem tudott, ezért felhívta az apját, hogy segítsen neki. Ő erre azt felelte, hogy már rengetegszer elmondta, hogy egyedül ne menjen ki, és biztosította arról, hogy majd megy.

Két óra után ért haza segíteni a lányának, aki addig két kabátban ácsorgott a tetőn.

A férfi biztosított mindenkit, hogy a lány hozzá van szokva a hideghez, ugyanis Kanada egyik tartományában, Saskatchewanban élnek, ahol nem szokott túl meleg lenni.

Ettől függetlenül a kommentelők nem kímélték, gonoszul járt el. Nem kellett volna így büntetnie a lányát, hiába bírja a hideget. Viszont voltak olyanok is, akik viccesen fogták fel a dolgot és odaírták a saját, gyerekkori, tetőn ragadós sztorijaikat.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

„Nyugi, nem haltam meg, csak 57 lettem” - mondta a youtuber a videóban, majd öt nap múlva meghalt

Szokása volt minden szülinapján bejelenteni, hogy még életben van, nem halt meg.

Link másolása

hirdetés

Tor Eckhoff, vagy ismertebb nevén Apetor november 22-én osztott meg egy videót az 1,2 millió követőjével, amelynek az a címe, hogy "Nem haltam meg, 57 éves lettem ma" - írja a Ladbible. Ebben a videóban befeküdt egy kád vízbe kint, vodkázott és megcsókolt egy fát is.

A videó feltöltése után öt nappal életét vesztette, miután beszakadt alatta a jég egy tavon, a norvégiai Kongsberg mellett.

Mindez november 26-án történt, Eckhoff valószínűleg épp videót forgatott. A környéken voltak emberek, akik kiabálást hallottak, hívtak segítséget, de a youtuber másnap a kórházban meghalt.

Párja, Tove Skjerven elmondta, hogy nagyon hiányzik neki a férfi, és a közös gyereküknek is, aki nagyon szerette az édesapját. A nő Facebook-posztban köszönt el Eckhofftól, ebben leírta, hogy búvárok húzták ki a jeges vízből. Az asszony és a fia éppen a férfinél voltak a kórházban, amikor az orvosok lekapcsolták őt a gépekről.

A követői is elbúcsúztak tőle az utolsó videója alatti kommentek között. Többen írták, hogy sosem feledik el őt, és a rengeteg boldog pillanatot, amit a videóival okozott.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

61 ember ragadt egy kocsmában a hóvihar miatt Angliában, napok óta nem tudnak kiszabadulni onnan

Mondjuk nem is annyira bánják: összetákolt ágyakon és kanapékon alszanak, kvízeket tartanak, filmeket néznek és jókat esznek.

Link másolása

hirdetés

Az Arwennek keresztelt vihar nagyot pusztított Anglia középső részén, elektromos vezetékeket szakított le és akkora hótorlaszok alakultak ki, hogy 61 ember nem tudta elhagyni a Tan Hill Inn nevű fogadót. Péntek este játszott ott a Noasis nevű, Oasis tribute-zenekar, a legtöbben erre érkeztek, és azóta se tudják elhagyni a kocsmát - írja a Ladbible.

Összetákolt ágyakon és kanapékon alszanak, de annyira nincs dolguk, hogy az egyik vendég azt mondta, igazából nem is nagyon akar elmenni onnan. Kvízeket tartanak, filmeket néznek és jókat esznek.

528 méterrel a tengerszint felett van, ezzel a Tan Hill Inn a legmagasabban fekvő fogadó az országban, emiatt az időjárásnak eléggé ki van szolgáltatva a hely.

Az ott tartózkodók arról számoltak be, a szél úgy összefújta a havat, hogy az emeleti ablakokat is eléri néhol.

Nicola Townsend, a kocsma általános vezetője elmondta, hogy mindenkinek jó a hangulata, barátságok jöttek létre.

Szombaton összekalapoztak 300 fontot a személyzetnek, akik szintén nem tudtak hazamenni a vihar miatt, vasárnap pedig karácsonyi díszekbe borították a helyet, ami után karaoke estet tartottak. Közben ástak egy alagutat a főútig, amit viszont azóta se lehet használni, így még maradnak egy darabig.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: