hirdetés

FELFEDEZŐ

„Szeretett viccből fegyvert fogni másokra, hogy lássa a reakciójukat” – gyilkosok ismerősei mondták el, mik voltak a figyelmeztető jelek

Hátborzongató történeteket meséltek el. Többen nem is gondolták volna, hogy ilyenre képes az ismerősük.
Címkép: Republica/Pixabay - szmo.hu
2021. június 23.


Link másolása

hirdetés

Félelmetes történeteket meséltek el a Redditen olyan emberek, akik ismertek valakit, aki később gyilkossá vált. Egy felhasználó kérésére osztották meg azokat a figyelmeztető, árulkodó jeleket, amelyek alapján gondolhatták volna, hogy az illető képes lehet megölni egy embert.

A BuzzFeed összeszedte a leghátborzongatóbb sztorikat:

1.

"Amikor anyukám középiskolás volt, visszautasított egy srácot, aki megszállottan rajongott érte, és persze ezt nem viselte jól. Anya pincérnőként dolgozott, a fiú pedig mindig bement, leült az ő részlegére és mindig csak fél pennyt adott borravalónak. Képes volt csak ezért félbevágni egy pennyt. Később megölte a barátnőjét."

2.

"Egy lány, akit a középiskolából ismertem, most gyilkosság miatt ül börtönben. Megölt egy srácot valami droggal kapcsolatos vita miatt. A legárulkodóbb figyelmeztető jel az volt, hogy egyszer kést rántott egy barátomra, aki bement a mosdóba, ahol ő éppen egy lánnyal verekedett."

3.

"Csak gyilkossági kísérlet volt, mert a nő valahogy túlélte a támadást. Egy srác követte el, akivel együtt nőttem fel. Gyakran aludtam náluk, mert a húga a barátnőm volt. A srác mindig is nagyon agresszívan és erőszakosan viselkedett. Emlékszem, hogy egyszer megkérdeztem az anyját egy sérüléséről, és nem nagyon akart róla beszélni. A barátnőm mondta el, hogy a bátyja megszúrta az anyjukat egy ceruzával egy vita közben. Sok évvel később a srác az anyjával ült a kocsiban és olyan ideges lett rá, hogy rátámadt. Többször is megszúrta késsel az arcát, a nő életveszélyes állapotba került. Ő meg csak mosolygott a bajsza alatt."

hirdetés
4.

"Az unokatestvérem férje eleinte egy normális fickónak tűnt, amikor összeházasodtak. Bár furcsának találtam, hogy az unokanővéremnek volt egy gyereke, aki nem élt velük, de mivel fiatal voltam, elhessegettem ezt a gondolatot. Egy évtizeddel később megtudtam, hogy a férfi erőszakos és bántalmazó volt, az unokatestvérem el is akart válni tőle. A férfi erre lelőtte őt a munkahelye előtt. A hírekben is benne volt. Szerencsére hamar elkapták a rendőrök."

5.

"Ismertem egy srácot, aki lelőtte egy ismerősömet. Szeretett viccből fegyvert fogni emberekre, hogy lássa a reakciójukat. Ez inkább csak erőfitogtatás volt, szerintem beteges élvezetet nyújtott neki, ha ezt csinálta."

6.

"Megkérdezte, hogy akarok-e vele lógni valamikor. Aztán rögtön eltekert hozzám biciklivel 8 mérföldet hajnali 4-kor. Még csak hetedikesek voltunk. Pár évvel később megfojtott egy lányt a Central Parkban."

7.

"Ismertem valakit, aki megpróbált megölni valakit. Azt vettem észre rajta, hogy folyamatosan bámulta azokat az embereket, akiket nem kedvelt. Rengetegszer csinálta ezt a suliban, és mindig nagyon kellemetlen volt, amikor azon kaptad, hogy téged bámul. Mindig úgy csinált, mintha sosem történt volna ilyesmi."
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ

Több millió forintnyi összeget adott a Doritos egy tinilánynak, aki talált egy furcsa formájú, pufi chipset

„Sokan azt mondták, csak egyem meg és ne foglalkozzak vele. Nekik üzenem, hogy ilyesmi is megtörténhet” - mondta Rylee.
Fotó: m0mmymilkerza/TikTok - szmo.hu
2021. július 26.


Link másolása

hirdetés

Kevesen vennék észre, amit egy ausztrál tinilány azonnal kiszúrt, amint kibontotta az apjától kapott Doritos chipset - írja a Metro.

A 13 éves Rylee Stuart a háromszög alakú chipsek közt egy olyan darabra lett figyelmes, ami mindhárom oldalán kerekded. Ahelyett, hogy megette volna, inkább félretette magának.

Azután különös ötlete támadt: egy aukciót indított az eBay-en, ahol kevesebb, mint egy dolláros induló áron kínálta a félresikerült nasit.

A pufi Doritosra özönleni kezdtek a licitek, amelyek végül a 100 ezer ausztrál dollárt, azaz a 22,5 millió forintot is elérték. Most pedig, miután a chipsről készült videót a TikTokon is több millióan megtekintették, maga a cég ajánlott fel a kislánynak 20 ezer ausztrál dollárt, azaz több mint 4 és félmillió forintot.

“Amikor a licitet megláttam, sikítottam! Amikor pedig a Doritos is megkeresett, még sírtam is, mert nem számítottam erre. Sokan azt mondták, csak egyem meg a chipset, és ne foglalkozzak vele. Nekik üzenem, hogy ilyesmi is megtörténhet”

- mondta Rylee.

hirdetés

“Nagy hatást tett ránk Rylee merészsége és vállalkozói szelleme, ezért szerettük volna megjutalmazni a Stuart családot a kreativitásukért, és mert szeretik a Doritost. Rylee és a családja szédületes napokon van túl, és mi örömmel követtük a történetét” - tette hozzá Vanita Pandey, a Doritos marketingvezetője.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ

Erősebb vérzés, rendszertelen ciklus - egyre több nő jelzi, hogy a koronavírus elleni oltás beadása után megváltozott a menstruációja

Az AstraZeneca-oltás után jelentették eddig a legtöbb menstruációs zavart.

Link másolása

hirdetés

Egyre több nő jelzi, hogy a koronavírus elleni vakcina beadását követően megváltozott a menstruációjuk: erősebb lett a vérzésük vagy indokolatlanul sokat késett - derül ki a britek gyógyszerügynökségének beszámolójából, amelyet a Sunday Times ismertetett.

A Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) szerint közel 4000 visszajelzés futott be hozzájuk, mind olyan nőtől, aki változást észlelt a menstruációjával kapcsolatban azt követően, hogy beadatták maguknak valamely koronavírus elleni védőoltást.

A legtöbb panasz az AstraZeneca oltása után érkezett: 2734 nő vett észre valamilyen változást. Ezt követi a Pfizer, amely után 1158-an tapasztaltak valamilyen, menstruációt érintő tünetet is, a Moderna 66 nőnél okozott változást. Nagy-Britanniában nem oltanak keleti vakcinákkal, így a Szputnyik és a Sinopharm nem képezte részét a beszámolónak.

Elsősorban a 30 és 49 év közötti nők számoltak be változásokról, ami a leggyakrabban a megszokottnál erősebb vérzés vagy a felboruló ciklus képében jelentkezik.

June Raine, az ügynökség vezetője szerint azonban mindez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a vakcinák veszélyt jelentenének a menstruációra. Rámutatott arra, hogy Nagy-Britanniában a nemzőképes nők negyedének egyébként is van valamilyen menstruációs problémája, és mivel a visszajelzések száma meglehetősen kicsi, jelenleg lehetetlen biztos következtetéseket levonni azzal kapcsolatban, hogy milyen kapcsolat van az oltások és a menstruációs panaszok kialakulása közt, így további vizsgálatok szükségesek.

Nem is lenne olyan meglepő, ha a vakcina befolyásolná mindezt, a cikkben linkelt blog szerint ugyanis a HPV és az influenza elleni védőoltások esetében már kimutatták, hogy egyeseknél tényleg zavart okoz a ciklusban az oltás.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Gyűlöletbeszédért tiltotta le a Facebook, mert megkérdezte, miért buták a férfiak

A Detroitban élő nő csak egy ártalmatlannak hitt kommentet írt egy poszt alá.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2021. július 27.


Link másolása

hirdetés

24 órára letiltott a Facebook egy Amerikában élő nőt, aki egy poszt kommentjében megkérdezte, miért ilyen buták a férfiak - számolt be róla az Indy.

"A nők egyenesen a szemedbe nézve rögtön megmondják, hogy ez két különböző szín" - áll azon a képen, amelyen két, egymástól tényleg csak halvány árnyalatában eltérő színű műkörmöt lehet látni. Ez alá kommentelte azt Candace, hogy

ez tényleg két különböző szín, miért ilyen buták a férfiak?

Öt másodperccel később a kommentje eltűnt, és kapott egy üzenetet a Facebooktól azzal, hogy a hozzászólása „nem felelt meg a gyűlöletbeszédre vonatkozó közösségi normáknak.”

Kép: Twitter

A Detroitban élő nő azt mondta, nem férfigyűlölő, és csak viccelni próbált a kommentjében. Szerinte az lehet az oka annak, hogy gyűlöletbeszédként értékelték a kommentjét, és letiltották, hogy ezeket a kommenteket legtöbbször nem emberek, hanem a Facebook algoritmusa értékeli.

hirdetés

24 órával később megszűnt a tiltás, de a Facebook figyelmeztette őt, hogy következő alkalommal szigorúbb büntetésre számíthat.

A Facebook a közösségi alapelvek között a következőképpen határozza meg a gyűlöletbeszédet: "a gyűlöletbeszéd közvetlenül támad másokat általunk védett tulajdonságként meghatározott szempontok – faji hovatartozás, etnikai származás, nemzetiség, fogyatékosság, vallási hovatartozás, kaszt, nemi irányultság, nem, nemi identitás vagy súlyos betegség – miatt. A támadást a következőképpen határozzuk meg: erőszakos vagy emberi mivolttól való megfosztásra irányuló beszéd, ártalmas sztereotípiák, alsóbbrendűségre utaló kijelentés, megvetés, undor vagy elutasítás kifejezése, káromkodás illetve a kirekesztésre vagy szegregációra való felhívás."


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Csődbe ment az ország egyetlen szexbaba-bordélyháza a koronavírus miatt

Meg kellett válniuk az alkalmazottaktól, vagyis a szilikon szexbabáktól is, amiket viszont jó pénzért el tudtak adni.

Link másolása

hirdetés

Hiába volt eleinte óriási a forgalom, a koronavírus-járvány miatt teljesen eltűntek a kuncsaftok az ország egyetlen szexbabás bordélyházából, ezért a tulajdonos kénytelen volt bezárni, a szilikon babákat pedig elbocsátani - írja a Bors magazin.

A szexszalont négy élethű babával nyitotta meg Nagy András három évvel ezelőtt Budapesten. A rendhagyó piros lámpás ház ötlete onnan jött, hogy egy cikkben olvasott egy bécsi bordélyról, ahol a nők mellett szexrobotok is "dolgoztak". Utóbbiakról kiderült, hogy óriási belőlük a választék a piacon: a beszélő vagy sikító babától kezdve, a vékonyon vagy a kövéren át a kismellű vagy nagymellű robotokig elérhető mindenfajta baba.

Az üzlet hamar sikeres lett, de aztán jött a járvány, ami véget vetett mindennek. Hiába fertőtlenítettek rendszeresen a bordélyban minden babát, kelléket és helyiséget, a kuncsaftok teljesen eltűntek. Andrásék pedig arra kényszerültek, hogy lehúzzák a rolót és megváljanak a babáktól.

Öröm az ürömben, hogy nagy az igény a szexrobotokra, ezért borsos áron el tudták adni őket. A tulajdonos elmondása szerint

egy-egy szilikonnő ára hatszázezer forinttól kezdődik, de extrától függően, akár kétmilliót is fizetnek érte.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: