News here
hirdetés

FELFEDEZŐ

Súlyos pénzbüntetést kaphatnak a gazdik Ausztráliában, ha nem sétáltatják minden egyes nap a kutyájukat

Egyelőre csak a fővárosi tartományban van érvényben, de állatjogi szervezetek szeretnék, ha az egész országban bevezetnék a szigorú szabályok betartására kötelező törvényt.

Link másolása

hirdetés

Az egész országra kiterjesztenék állatjogi szervezetek azt a szigorú állatvédelmi törvényt, amely az ausztrál fővárosi területeken már érvényben van - írja a Daily Mail.

Ausztrália legkisebb önkormányzattal rendelkező közigazgatási egységében (ahol a főváros, Canberra is található) tavaly márciustól

kötelezővé tették a kutyatulajdonosoknak, hogy minden nap el kell vinniük sétálni. Ha nem teszik, 4000 ausztrál dollárra (885 ezer forint) büntethetik őket.

A jogszabály szerint azért van szükség erre, mert az állatok is érző lények, akik ugyanúgy éreznek fájdalmat, szenvedést vagy örömöt, és a környezetük hatással van a hangulatukra. Ráadásul nagyon fontos számukra a mindennapi mozgás, ezért nem lehet egész nap a házban tartani őket. Azokat a gazdikat nem büntetik meg, akiknek a kutyája udvarban él, vagy a saját jóléte érdekében kell bent tartani.

Szintén 4000 dollárral sújtják azokat az állattulajdonosokat is, akik nem adnak megfelelő élelmet, vizet és menedéket kedvenceiknek. A kutyaviadalokban részt vevő és más erőszakos, állatokkal szembeni kegyetlenséget elkövető lakosok pedig akár 48 ezer dolláros (10,6 millió forint) pénzbüntetést és három év börtönt is kaphatnak.

Állatjogi szervezetek most azért kampányolnak, hogy a törvényt egész Ausztráliára terjesszék ki. Rebecca Linigen, a FOUR PAWS Australia igazgatója szerint nem kellene, hogy törvény szabályozza, hogy megfelelően gondoskodjunk szeretett társainkról, de ha ez a jogszabály segíti az állatok jólétét, akkor támogatni kell. Azt is elmondta, miért fontos, hogy a kutyák rendszeresen mozogjanak és a gazdik sokat foglalkozzanak velük.

hirdetés

"Elegendő testmozgás hiányában viselkedési problémák léphetnek fel náluk, például állandóan ugatnak, vagy csalódottságukban tönkretesznek dolgokat. Sajnos ez azt eredményezi, hogy évente rengeteg állatot adnak be menhelyre. A megfelelő szocializáció az, ha a kutyánkat elvisszük sétálni, vagy kutyaparkba játszani, ilyenkor találkozhat más kutyákkal és emberekkel is. Szocializáció hiányában a kutyák agresszívvé és ellenségessé válhatnak más kutyákkal és emberekkel szemben."

Linigen úgy véli, Ausztráliában még ennél is szigorúbb törvényekre van szüksége az állatok védelme érdekében, és súlyosabb szankciókra az állatkínzóknak. A kormánynak például szigorúbb jogszabályokat kellene bevezetnie a nem normális fizikai adottsággal és genetikai rendellenességgel rendelkező kutyák tenyésztésének megakadályozására is.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
Konok Péter: „A benzinkutakon lassan kifogy az üzemanyag. Kell a láncfűrészekbe.”
Összekötötte a válság két fajsúlyos elemét az ismert publicista.

Link másolása

hirdetés

„A benzinkutakon lassan kifogy az üzemanyag. Kell a láncfűrészekbe.”

– írta Konok Péter a Facebookon.

A publicista, történész így kommentelte azokat a híradásokat, miszerint egyre több benzinkút kénytelen ideiglenesen bezárni, mert egyszerűen kifogytak az üzemanyagból.

Ahogy a kormány azon intézkedését is, hogy a rezsicsökkentés részleges megszüntetése miatt egy csütörtöki kormányrendeletben lazítottak az erdővédelmi szabályokon, így védett területen is egyszerűbb lesz a fakivágás.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
Három típusa van a női orgazmusnak egy tanulmány szerint: lavina, vulkán vagy hullám
A kutatáshoz 54 nőt kértek meg egy Bluetooth-kapcsolattal rendelkező okosvibrátor használatára.

Link másolása

hirdetés

Egy új kutatás szerint a női orgazmus a medencefenéki izmok mozgása alapján három kategóriába sorolható, írja a Metro.

Amikor ugyanis a nők a csúcspont közelébe érnek, ezek az izmok leginkább a vulkánkitöréshez, a lavinához vagy a hullámokhoz hasonlóan viselkednek.

A prágai Károly Egyetem idegtudományi intézetének egyik professzora 54 nőt kért arra, hogy egy Bluetooth-kapcsolattal rendelkező vibrátort használjon önkielégítésre. A Lioness nevű eszköz úgy működik, hogy használat közben érzékeli a medencefenék összehúzódásának erősségét, így képes elemezni a mozgás ritmusát is. Az önkéntesektől James Pfaus azt kérte, hogy napokon keresztül juttassák csúcsra magukat az okosvibrátor segítségével.

A professzor és csapata az adatok elemzése után arra jutott, hogy

a többség a hullámokhoz hasonló orgazmust él át. Ilyenkor a nők izmai ritmikusan megfeszülnek és elernyednek.

Ennél valamivel ritkább a lavinaszerű orgazmus, melynek során elképesztő erővel következik be a csúcspont, majd folyamatos apró hullámokban vezeti le a feszültséget. Ennek éppen ellentéte a vulkán, amikor kisebb összehúzódásokkal kezdődik az orgazmus, majd hirtelen óriási erővel robban be az utolsó lökés.

A tudós megjegyzi, hogy a kutatás mintája meglehetősen alacsony, ezért nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, vagy további orgazmus-típusok létezését kizárni. Terveik szerint a közeljövőben szélesebb körben folytatják a felméréseket azoknál a nőknél, akik ilyen típusú vibrátort használnak.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
Szuperhold lesz péntek hajnalban, idén utoljára
Zsinórban a negyedik hónapban fordul elő szuperhold. Aki látni akarja, korán kell kelnie.

Link másolása

hirdetés

Az idei év negyedik és egyben utolsó szuperholdja lesz péntek hajnalban - írja a LiveScience.

Szuperholdnak nevezik azt, amikor a telihold fázisa az ellipszis alakú holdpálya Földhöz legközelebbi pontján következik be, ilyenkor láthatjuk a legnagyobbnak a Földről a Holdat. Ez egy nem tudományos elnevezés, a csillagászok inkább közeli holdnak hívják ezt a jelenséget.

Bár a hold szerda és péntek este is fényesnek és telinek fog tűnni,

teliholdat pontosan csütörtökről péntekre virradó éjjel, magyar idő szerint 3:36-kor láthatunk.

Zsinórban a negyedik hónapban lesz szuperhold, májusban ráadásul ez az esemény teljes holdfogyatkozással is párosult. Az augusztusi szuperhold után idén már nem lesz több, úgyhogy aki szeretné látni, ne maradjon le róla.

Telihold nagyjából havonta egyszer fordul elő.

hirdetés
A következő ilyen alkalom szeptember 10-én lesz, ezt arató holdnak hívják.

Mostanában egyébként egy másik látványos égi jelenséget is meg lehet figyelni: a Perseidák hullócsillagzáport augusztus 14-ig is lehet elcsípni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Belső vizsgálat indult a turisták feje fölött landoló Wizz Air-gép ügyében
Kielemzik a repülési adatokat és beszélnek a pilótákkal is.

Link másolása

hirdetés

A Wizz Air belső vizsgálatot indított, hogy minél több részletet megismerjen a nagy port kavart szkíathoszi landolás pontos körülményeiről - írta a Telexnek a légitársaság.

Mi is beszámoltunk róla, hogy augusztus 5-én

a Wizz Air Airbus A321neo repülőgépe annyira alacsonyan közelítette meg a görög szigeten található kifutópályát, hogy az még az erre felkészült bámészkodókat is meglepte.

A társaság most azt írta: a gép alacsony szögben közelítette meg leszállópályát, mely a repülőtér kialakításának sajátossága.

„Bár személyi sérülés nem történt, a légitársaság belső vizsgálatot indított, hogy kielemezze a repüléshez kapcsolódó adatokat, beszéljen a pilótákkal, és megtudjon minél több részletet a landolás pontos körülményeiről” - írták. Az eredményekről későbbre ígértek tájékoztatást.

A szokatlanul izgalmasra sikerült landolásról a görög GreatFlyer videósa készített felvételt.

hirdetés

Az üggyel kapcsolatban Háy György balesetvizsgáló és nyugalmazott pilóta a Telexnek azt mondta, hogy

létező probléma, ha kisebb szögben száll le egy gép. Ennek több, nem szándékos oka is lehet: jöhet például egy váratlan széllökés, ami lejjebb nyomja a repülőt, vagy bezavarhat egy éjszakai érzéki csalódás.

Bár az embereket fizikailag még így sem tudja elsodorni a gép, mert a leszállópálya szintje magasabban van a kerítésen kívüli talajszintnél, a szakértő szerint ennek ellenére „nagy marha”, aki ilyen helyeken a repülőgép turbinája közelébe megy.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: