hirdetés

FELFEDEZŐ

Profi homokszobrászok készítettek hatalmas homokvárat a partifecskéknek Angliában

Videó is készült a hosszú homoképítmény kialakításáról, amely több száz apró madárnak nyújt helyet, hogy itt költsenek és neveljék fel fiókáikat.
MTI, fotó forrása: Surrey Wildlife Trust - szmo.hu
2021. március 29.

hirdetés

Hatalmas homokvárral csábítják költésre a partifecskéket az angliai Surrey megyében. Az állatvédők által létrehozott 400 tonnányi építmény célja, hogy 25 év után visszacsábítsák a vándormadarakat a természetvédelmi területre.

A Surrey Wildlife Trust szervezet kezdeményezésére

profi homokszobrászok segítségével készült a partifecskék leendő élőhelye a Spynes Mere természetvédelmi területen.

Ezek a madarak Afrika szubszaharai régiójából érkeznek ide és március közepétől szeptemberig tartózkodnak itt, de fészket nem raktak itt már 25 éve - írja a The Guardian online kiadása.

A húsz méter hosszú homoképítmény több száz apró madárnak nyújt helyet, hogy itt költsenek és neveljék fel fiókáikat.

Az állatvédők szerint egyre jobban csökken a partifecskék számára megfelelő költőhely. Ezek a 12 centiméteres kis madarak karmaikkal a homokban 50-90 centiméter mély odút vájnak, a végén pedig egy kis kamrát alakítanak ki és ebbe teszik tojásaikat.

hirdetés

A Surrey Wildlife Trust vezetője, James Herd szerint a partifecskék száma az elmúlt 50 évben két alkalommal is jelentősen csökkent az afrikai telelőhelyen kialakult szárazság miatt.# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ

Kiutasítanák Afrikából a szexi cseh vadászlányt, aki az általa lelőtt állatok mellett pózol

Nem érintik meg a gyűlölködő kommentek, mert elmondása szerint imádja az állatokat, a képeiért kapott pénzből pedig az elejtett vadak orvosi ellátását is finanszírozza.
Fotók: Northfoto - mediadrumworld.com/@michaelkashuntingwild - szmo.hu
2021. április 08.

hirdetés

Többezer dollárt keres hetente az a fiatal nő, aki fegyverekkel és lelőtt állatokkal pózol egy erotikus tartalommegosztó oldalon - írja a Daily Mail.

A cseh Michaela Fialova állítása szerint csak azért teszi közzé a képeket, hogy azzal egy természetvédő egyesületet és az állatok orvosi ellátását támogassa.

Michaela először 13 évesen vett részt egy szarvasvadászaton, majd miután Dél-Afrikába költözött, hivatásos vadász lett belőle. Idén kezdte el megosztani a szexi fotókat, amelyeken elpusztult krokodilokkal, zsiráfokkal és zebrákkal pózol, általában fehérneműben. Legnagyobb eredményének egy óriási antilop elejtését tartja, amivel egy teljes falu lakosságának szerzett élelmet.

A megosztó fotók óriási felháborodást váltottak ki - sokan egyesen azt követelték, hogy a lányt utasítsák ki Afrikából. Michaela azonban azzal védi a tetteit, hogy a természetvédelmi területek megóvásának érdekében próbál pénzt gyűjteni.

“Továbbra is annyi tartalmat igyekszem feltölteni, amennyit csak tudok, hogy ezzel finanszírozzam az állatok orvosi ellátását. Ezzel a céllal kezdtem el ezt az egészet: hogy segítsem és védjem őket”

- mondta.

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ

Egy magyar pornós a Manchester United három játékosának is szexuális szolgáltatást nyújtott

Shona River állítása szerint a világhírű focisták nem igazán akarták kifizetni a szolgáltatásait.
Fotó: Instagram/shonariverofficial - szmo.hu
2021. április 09.

hirdetés

A Manchester United három focistája is igénybe vette egy magyar pornószínésznő szexuális szolgáltatásait, de a fizetéssel mindegyik esetben gondok voltak, írja a Mirror a 'How to be a pornstar' (Hogyan legyél pornósztár?) című podcastban elhangzottak alapján. Az egyórás műsorban Shona River egyik focistát sem nevezte meg.

A 28 éves pornószínésznő a beszélgetésben elmondja, hogy az egyik játékos 200 eurót (71 ezer forint) vont le a tiszteletdíjából, hogy kifizessen egy csomó pizzát, amit a barátainak rendelt. Mindezt úgy tette a játékos, hogy nem szólt előre a nőnek. Később azzal indokolta a levonást, hogy sajnos alig volt nála készpénz.

A pornósztár úgy véli, hogy az egész pitiáner jelenet inkább egyfajta erődemonstráció lehetett a focista részéről, akinek "valószínűleg sértette az egóját", hogy fizetnie kell a szolgáltatásért.

A pornós karrierjét öt éve kezdő Shona River szerint egyébként is jellemző, hogy a híres emberek nem szívesen fizetnek a szexért. Megfigyelései szerint az ismert emberek azt hiszik, bőven elég a lányoknak az, hogy egy-egy ismert ember társaságában tölthetnek el néhány órát, és ezzel el is van rendezve minden. Persze komoly kapcsolatra egyikük sem vágyik, inkább csak bármikor előkapható szeretőnek tartanák meg a lányokat.

A teljes angol nyelvű beszélgetést itt lehet végighallgatni:

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Egy tehén zavarta meg a kocsiban szexelő párt, a sürgősségin kötöttek ki Amerikában

A különös történetet tovább bonyolította, hogy a nő apja is a sürgősségire sietett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. április 10.

hirdetés

Brian és Hannah több mint 9 éve voltak már együtt, mikor arra gondoltak, hogy feldobják valamivel a nemi életüket, írja a Sun. A pár a TLC Szex vészhelyzetek című műsorában mesélte el a bizarr történetet.

Izgatottak voltak, mert ritkán lehettek együtt úgy, hogy csak ketten vannak. "Egy gyerek és a közös vállalkozás elindítása után le kellett picit lassítanunk" – magyarázta Hannah.

Brian és Hannah aznap este ezért egy közeli mezőhöz mentek kocsival. "Nem volt teljesen fura, de azért nem is olyan volt, mintha a hálószobánkban lennénk" – idézte fel a nő.

"Voltak kínos pillanatok, néha meg is álltunk és elröhögtük magunkat" – emlékezett vissza Brian.

Arra azonban egyáltalán nem számítottak, ami ezután történt. Amikor ugyanis Hannah kinézett a kocsi ablakán, a tekintete egy tehénnek az orrával találkozott.

Hannah szinte halálra rémült, és hirtelen erős fájdalmat is érzett. Férje egyből a sürgősségire vitte, ahol kiderült: petefészekcisztája volt, ami megsérült a szex közben és vérezni kezdett.

hirdetés

A különös történetet tovább bonyolította, hogy a nő apja is a sürgősségire sietett.

Hiába tudta, hogy házasok vagyunk és van egy gyerekünk, mégis csak a lányáról van szó... Határozottan kínos volt

– mesélte Brian.

Hannah az eset után teljesen felépült, Brian szerint pedig hosszútávon még jót is tett az apósával való kapcsolatának, ami történt. "Kevés olyan téma van, amiről ezek után ne mernénk beszélni" – fűzte hozzá Brian.

Videó: A TLC adása a párról


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés

44 évig ült ártatlanul börtönben egy amerikai férfi, nem éri be a 750 ezer dolláros kárpótlással

Szerinte nem lehet pénzben kifejezni, mennyi időt rabolt el tőle az igazságtalan ítélet.
Fotó: CBS This Morning/YouTube - szmo.hu
2021. április 08.

hirdetés

44 éven át ült börtönben ártatlanul az észak-karolinai Ronnie Long, aki ezek után nem éri be a neki odaítélt 750 ezer dolláros kárpótlással - írja a CNN.

A fekete férfi még 1976-ban került bíróság elé rablásért és nemi erőszakért, majd életfogytiglanra ítélték.

Évtizedeken keresztül küzdött az igazáért, számtalanszor fellebbezett, bizonygatta az ártatlanságát. Végül 2020-ban, kormányzói kegyelemmel engedték szabadon, miután a bíróság úgy találta, tévesen ítélték el.

Az állam jogrendszere szerint a ma 65 éves Longot 50 ezer dollár illeti meg minden év után, amit ártatlanul töltött rács mögött. Egyelőre mégis összesen 750 ezer dollárt, azaz mintegy 226 és félmillió forintot ítéltek oda neki, ami 15 évnek lenne megfeleltethető.

“Ez az összeg nem kompenzálja ügyfelemet azért, hogy 44 éven keresztül megvonták tőle a szabadságát. Ketrecbe zárva élt, amikor a szülei meghaltak, amikor a fiának születésnapja volt, vagy lediplomázott”

- mondja Jamie Lau, a férfi korábbi ügyvédje, aki emlékeztetett rá, másokkal is történt már hasonló.

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: