FELFEDEZŐ

A vásárlóik szexuális szokásait az okosvibrátoraikkal követhették nyomon, milliárdos büntetést kaptak

Miután bukta a pert a kanadai cég, hatalmas kártérítést kellett fizetnie, mert nagyon sok vásárlója volt, akik mit sem tudtak arról, hogy a kis eszközük adatokat továbbít a cégnek.

Link másolása

Egy szexuális játékokkal foglalkozó céget 2,4 millió font (egymilliárd forint) bírsággal sújtottak, mert a vásárlók tudta nélkül nyomon követte a szexuális szokásaikat.

A kanadai We-Vibe márka végül kénytelen volt belemenni, hogy vásárlónként akár több, mint 2,5 millió forintnyi bírságot is kiköhögjön, miután 2017-ben egy peres eljárást követően bebizonyosodott, hogy az úgynevezett "okos vibrátoraik" nyomon követték a használatukat - írta meg a LADBible.

Illinois államban csoportos keresetet indítottak a szexuális játékgyártó anyavállalata, a Standard Innovation ellen, és megállapodtak abban, hogy a vállalat egy nagyobb összeget fizet azoknak, akik a vibrátor mellett a hozzá tartozó alkalmazást is használták, és egy kisebbet azoknak, akik egyszerűen csak megvették a szexuális játékot.

A szóban forgó szexuális játékszer a We-Vibe 4 Plus volt, amely 90 fontba került, és egy alkalmazáson keresztül a világ bármely pontjáról irányítható volt.

Kiderült azonban, hogy az alkalmazás adatokat gyűjtött és küldött vissza a Standard Innovationnak, többek között azt is, hogy milyen gyakran és milyen intenzitással használták - így meglehetősen megbízható információkat adott a felhasználó intim szokásairól.

A bírósági dokumentumok szerint körülbelül 300 000 ember vásárolt Bluetooth-kompatibilis WeVibe termékeket, és ezeknek körülbelül egyharmada használta az alkalmazást is.

A Standard Innovation hangsúlyozta, hogy az információkat csak "diagnosztikai célokra" használták fel.

Egy nő, aki a vibrátort magával vitte, hogy a barátjával használja, még 2017-ben azt mondta a Daily Mirrornak, hogy az egész dolog "megdöbbentő".

A nő azt mondta: "Nem, nem, nem! Azt hittem, hogy megosztok valamit a partneremmel, ami kettőnk magánügye. Egy pillanatig sem gondoltam, hogy információt adok a cégnek. Nem csak arról van szó, hogy a tudtunk nélkül csinálták, hanem arról is, hogy valójában mit gyűjtöttek - ez személyes adat, olyan, mintha megadnád valakinek a szexuális preferenciáidat az ágyban, azt, hogy mi indít be, és ők ezt tudták"

A cég kiadott egy közleményt: "A Standard Innovationnál komolyan vesszük az ügyfelek magánéletét és adatbiztonságát. Továbbfejlesztettük az adatvédelmi közleményünket, növeltük az alkalmazás biztonságát, az ügyfeleknek nagyobb választási lehetőséget biztosítottunk a megosztott adatok tekintetében, és továbbra is vezető adatvédelmi és biztonsági szakértőkkel dolgozunk együtt az alkalmazás fejlesztése érdekében.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
Kommentelők világosították fel Szentkirályi Alexandrát, hogy egy döntőt látott szerdán a Puskás Arénában
A kormányszóvivő várta, ki jut tovább.

Link másolása

A kormányszóvivő a közösségi oldalán osztott meg egy képet, melyen ő látható a budapesti stadionban. Azt írta hozzá:

„Egy újabb európai kupadöntő a Puskás Arénában! Ki fog tovább menetelni, a rekordbajnok Sevilla, vagy José Mourinho AS Roma-ja?!”

A kommentelők azonnal felvilágosították, hogy tévedésben van:

„Mivel ez a döntő, senki se menetel tovább, pont annyit értetek ehhez is, mint a kormányzáshoz.”

„"Ki fog tovább menetelni?" Amúgy nem szóltak hogy ez egy döntő, de írod is "Egy újabb európai kupadöntő a Puskás Arénában!"? A meccs végén szólok hogy ki nyert!”

„Hm nem okos. Ez a döntő senki nem menetel tovább. Megvillant a Fidesz-IQ."

„Kedves Alexandra! Tájékoztatni szeretnélek arról itt már nem fog menetelni tovább senki sem mivel ez már az Európa Liga döntője. Itt az derül ki ki lesz a sorozat végső győztese.”


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
Putyin fontos titkát kotyogta ki véletlenül egy orosz balerina az Instagramon
Anasztázia Volocskova azon dühöngött az Instagramon, hogy az otthona közelében található katonai bázishoz közel robbantottak az ukránok.

Link másolása

Az Instagramon akadt ki az állítólagos ukrán dróncsapások miatt egy korábbi orosz balerina, aki azzal a lendülettel véletlenül egy orosz haditikot is elkotyogott, írja a Daily Star. Anasztázia Volocskovát húsz éve azért rúgták ki a Bolsoj társulatából, mert a Nagy Színház vezetése túl magasnak és túl kövérnek találta a 173 centiméteresre nőtt és akkor nagyjából 50 kg súlyú balerinát.

Az időközben modellkarriert befutó és influenszerré lett művész még május 30-án posztolt meggondolatlanul a közösségi oldalára arról, hogy az otthona közelében található katonai bázisnál elrepült egy feltételezett ukrán drón. A történtekről készült videóról szóló posztban ezt írta:

„Ó, emberek! Két órával ezelőtt ilyen szörnyű robbanásokra ébredtem. Itt van ez a katonai egység, közvetlenül mellettünk Nikolo-Uryupinóban.”

A meggondolatlan balerina nem sokkal később törölte a bejegyzést, de már késő volt, addigra terjedni kezdett az interneten. Az egyik Telegram-csatornán megköszönték neki a segítséget, mivel így már könnyen ki tudták számolni, hogy pontosan hol lehet Putyin egyik titkos katonai bázisa.

„Az adatainak köszönhetően megállapítottuk, hogy Volocskova háza 1,5 kilométerre van a 11105-2-es orosz katonai egységtől.”

A 47 éves Volocskova korábban nyíltan kiállt a Krím 2014-es elcsatolása ellen és kijelentette, hogy számára a félsziget mindig is Ukrajna része marad. A jelek szerint azonban meggondolta magát, és most már az oroszokat támogatja a tavaly február óta zajló háborúban.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Mikróban próbált tojást buggyantani egy nő, szénné égett az arca
A brit anyuka egy TikTok-trendet követve kísérletezett egy új recepttel, de gyorsan megbánta. Égési sérülésekkel került a sürgősségi osztályra.

Link másolása

Shafia Bashir arra figyelmeztet másokat TikTok-oldalán, hogy kerüljék el azt a népszerű online receptet, amely szerint mikrohullámú sütőben kell elkészíteni a buggyantott tojást. Ő maga kipróbálta, és nagyon nem lett jó vége.

A 37 éves brit anyuka azt mondta, pontosan követte a receptben leírtakat: egy nyers tojást tett egy bögre forrásban lévő vízbe, amit aztán a mikróban melegíteni kezdett. Miután kivette a mikrohullámú sütőből a bögrét és beletett egy kanalat, a tojás szökőkútként az arcába robbant, súlyosan megégetve a bőrét.

„Szörnyű és gyötrelmes volt” – mondta Shafia a fájdalmas élményről.

A baleset után a brit nő megpróbálta lehűteni a bőrét a csap alatt, de végül a kórházban kötött ki. Szerencséjére nem alakult ki hegesedés az arcán, amely egy hónap alatt teljesen meggyógyult.

Lapozz a cikk folytatásához!Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Csak borsos felárért vihették volna fel a péksüteményt az utasok a Ryanair egyik járatára, ezért inkább kidobták az édességet
A légitársaság szerint az étel meghaladta a kézipoggyász korlátját, míg mások azt mondják, más gépeken ilyenért nem kérnek külön pénzt.

Link másolása

Nagy felháborodást váltott ki Spanyolországban, hogy egy párnak 45 eurót (mintegy 17 ezer forintot) kellett volna fizetnie azért, hogy péksüteményt vihessen fel a Ryanair egyik járatára.

A két utas a Baleár-szigeteki Palma de Mallorca repülőtéren hagyományos mallorcai péksüteményt, ensaimadát, más néven spanyol brióst szeretett volna felvinni a fedélzetre a kézipoggyászával.

A Ryanair arra hivatkozva, hogy az étel meghaladta a kézipoggyász korlátját, 45 eurót kért azért, hogy a péksütemény felengedjék a gépre.

Ekkor az utasok úgy döntöttek, nem fizetnek ilyen magas díjat, ezért inkább eldobták az ensaimadát.

Az esetből botrány kerekedett, Iago Negueruela, a Baleár-szigetek turisztikai minisztere pedig találkozóra hívta a Ryanair vezetését és a helyi péksütemény-készítők szövetségét „a helyi termékek védelmében és mindenfajta diszkrimináció elkerülése érdekében”.

Lapozz a cikk folytatásához!Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk