FELFEDEZŐ
A Rovatból

Megint az első osztályon pózolt az influenszer, aki egyszer már kamuzott ezzel, most se hisznek neki a kommentelők

A francia nő azt állítja, ezúttal tényleg fizetett azért, hogy az első osztályon lehessen. Követőit így sem sikerült meggyőznie.

Link másolása

Mint megírtuk, elég kínos helyzetbe hozta magát egy francia influenszer, aki megpróbálta elhitetni követőivel, hogy egy repülő első osztályán utazott, pedig valójában a turistaosztályra szólt a jegye.

Oceane El Himer egy Dubajból Monacóba tartó repülőgépen fotózkodott, erős sminkben, designer ruhában, méregdrága táskával a hóna alatt és divatos frizurában pózolt a repülőgép legdrágább osztályán, mintha csak éppen most kelt volna fel az egyik ülésből. A fotóhoz csak annyit írt, hogy a következő megálló Monaco, és egész éjszaka repült.

A 27 éves nő pechjére azonban egy követője is a gépen utazott, aki megörökítette az ezzel szemben elég hétköznapi igazságot, majd a fotót ki is posztolta a Twitterre: Oceane valójában a többi utas között foglalt helyet a turista osztályon.

Az influenszer nem reagált az őt kamuzással vádoló és rajta nevető kommentekre, de egy másik képhez fűzött mondatával lényegében elismerte, hogy az előző alkalommal csak besurrant az első osztályra, és nem oda szólt a jegye.

Legutóbbi képén egy barátnőjével ül a business classon pezsgővel a kezében, és csak ennyit fűzött hozzá egy kacsintós emoji kíséretében: "Ezúttal fizettem érte, ígérem."

A fotó alá számos a hozzászólás érkezett, a legtöbb tele van sírva nevetős emojival. A kommentelők pedig elég egyértelművé tették, hogy most sem hisznek az egyszer már kamuzó lánynak.Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Új coffice várja a freelancereket és a digitális nomádokat a Margit körúton - ismerd meg a KLIQ Coffice-t!
Ideális választás azoknak, akik inspiráló helyszínt keresnek a napi munkához, üzleti találkozókra vagy egyszerűen csak egy kellemes kávézásra vágynak.

Link másolása

Buda szívében, a Margit körúton kibontakozó, egyre pezsgőbb közösségi élet közepette egy új kávézó és munkaterület nyitotta meg kapuit, kifejezetten azokra szabva, akik rugalmas munkakörnyezetre vágynak. A KLIQ Coffice egyedülállóan ötvözi a coworking tér nyújtotta rugalmasságot és a kávézói élményt. Nem csak a modern munkavégzés igényeit elégíti ki, hanem figyelmet fordít az ízletes, gondosan válogatott alapanyagokból készült harapnivalók és italok kínálatára is. Ideális választás azoknak, akik inspiráló helyszínt keresnek a napi munkához, üzleti találkozókra vagy egyszerűen csak egy kellemes kávézásra vágynak.

A KLIQ Coffice új színfolt a coworking kultúrában

Egy hely, ahol a kávé élvezete mellett tárgyalhatsz, prezentálhatsz, és mindezt egy segítőkész közösségben teheted, ahol a munkavégzés minden feltétele adott. A lokáció nem csupán a könnyű hozzáférhetőség miatt megfelelő, de a budai oldal szellemiségét is magában hordozza.

A produktivitás és a kreativitás fontos szerepet játszik a KLIQ Coffice életében és ezt minden apró lépéssel igyekeznek is támogatni a tulajdonosok, ahogy ezt a szlogen is összefoglalja “Be inspired in a comfy place to get things done.” A hely designja is ezt a célt szolgálja, minden részletében a kényelmet és a funkcionalitást helyezve előtérbe.

A kialakítás során kiemelt figyelmet fordítottak a digitális nomádok és a távmunkát végzők igényeire. Az asztalok és ülőhelyek sokfélesége lehetővé teszi mindenki számára, hogy megtalálja a legkényelmesebb munkapozíciót, legyen szó akár egy hagyományos asztalról, egy magas állóasztalról, vagy egy kényelmes fotelről. A kávézóban minden adott a zavartalan munkavégzéshez - minden asztalnál elérhető konnektorok, mobiltelefon-töltők és laptoptartó párnák várják a dolgozni vágyókat.

A KLIQ Coffice nem csupán egy munkahely, vagy kávézó, hanem egy közösségi tér is, ahol a látogatók kapcsolatokat építhetnek. A helyszín ösztönzi a szakmai találkozókat és a networkinget, hiszen a coworking kultúra fontos része a személyes kapcsolódás és inspiráló véleménycsere. A szabadon lapozható könyvek pedig lehetőséget kínálnak a feltöltődésre és az önképzésre.

Fotós: Hegyi Júlia Lily

Üzleti megbeszélések újratöltve

A szolgáltatások skálája igazodik a modern vállalkozó és szabadúszó igényeihez, legyen szó egy üzleti megbeszélés helyszínéről vagy egy személyre szabott reggeliről. Ezek közé tartozik a "Meeting table" csomag, amely ideális megoldást nyújt üzleti találkozókra. A csomag tartalmaz asztalbérlést, frissen főzött kávét, valamint egészséges, agyműködést serkentő snackeket, így garantálva, hogy a megbeszélések a lehető legproduktívabbak legyenek. Továbbá, üzleti reggelik személyre szabható választékát kínálják 2, 4 vagy 6 fő részére, lehetőséget biztosítva a vendégeknek, hogy édes vagy sós reggelivel, frissítő limonádéval és kiváló minőségű kávéval kezdjék a napot.

KLIQ Coffice - coworking kávézóba csomagolva

A KLIQ Coffice nem csak munkateret, hanem egy olyan társasági helyszínt is kínál, ahol a pult mögött álló segítőkész csapat mellett a többi látogató is nyitott a közös gondolkodásra és az új ötletek megosztására. A nappali munka után a helyszín esténként különböző programokkal válik a városi élet részévé: a KLIQ Talks beszélgetésektől kezdve a különféle meetupokon és workshopokon át egészen az üzleti könyvklubig. Ezzel egy multifunkcionális térként szolgál, ahol a munka és a személyes fejlődés kéz a kézben jár. Mindehhez társul alkalmanként egy-egy kiállítás megnyitó, így időről-időre újabb műalkotások kerülnek a falakra. Így válik a városi élet egy dinamikus és inspiráló szigetévé.

A KLIQ Coffice rendezvények mellett nyugodtan lehet a helyszínnel tervezni akkor is, ha saját esemény szervezéséről van szó, vagy a teljes helyszínt ki szeretné valaki bérelni. Ehhez a teljes infrastruktúra rendelkezésre áll egy nagy TV-vel, Apple eszközökkel, de a klasszikus flipchart, vagy nyomtató is igénybe vehető.

Fotós: Hegyi Júlia Lily

Ahol a Nutella és a matcha turmix is otthonra talál

A helyszín büszkén szolgál fel olyan ételeket és italokat, amelyek nem csupán a nap folyamán adnak energiát, hanem az ízlelőbimbókat is kényeztetik. A gondosan válogatott alapanyagokból készült szendvicsek mellett a kávézó egyedi finomságokat is kínál - kérhetsz Nutellát kanállal, termelői mézzel készült vajas-mézes molnárkát vagy frissítő matcha turmixot is.

A finom falatok mellett a hazai pörkölésű CafeNash kávékat kortyolhatunk, ami kétségkívül megadja a nap keretét, legyen az a Green Balance 100% arabica, el salvadori kávéból készült latte, vagy a Castro Cuba-ból, kubai Serrano Superior arabica kávészemekből varázsolt tüzes, eredeti ízű doppio.

KLIQ Coffice megnyitása a modern munkavégzési formák támogatásával nem csak a helyi freelancereknek és digitális nomádoknak kínál otthont, hanem mindenki számára, aki egy kreatív és inspiráló közösségi térre vágyik.

Aki tehát kedvet kapott hétköznapokon reggel fél 8-tól este 6 óráig élvezheti a KLIQ Coffice vendégszeretetét  Budapesten a Margit körút 38/A szám alatt. Az aktuális eseményekről és frissítésekről pedig a kávézó közösségi média oldalain lehet tájékozódni, ahol folyamatosan frissülő tartalom várják az érdeklődőket.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
A Rovatból
Suhajda Szilárd felesége először beszélt a tragédiájukról: „Meg kellett mondanom a kisfiunknak, hogy apa nem jön haza!”
Legindi Tímea elárulta, egy pszichológussal is átbeszélte, mit kell mondani egy ilyen korú kisfiúnak ebben a szívszaggató helyzetben.

Link másolása

Suhajda Szilárd tavalyi tragédiája óta most először beszélt hosszabban a nyilvánosság előtt a hegymászó özvegye, Legindi Tímea, aki Csisztu Zsuzsa műsorában azt mondta, a legmesszebbmenőkig megbízott férjében és hitt abban, hogy képes meghódítani a Mount Everestet.

Tímea beszélt azokról az órákról is, amikor először kapott információt arról, hogy férje meghalhatott a csúcstámadás során, de még keresik.

„Nem rohantam a fürdőszobába zokogva, hanem valahogy úrra lett rajtam a megfontoltság, és a magam számára is meglepő módon azt válaszoltam a hír hozójának, hogy várjuk meg, amíg ezt egy másik forrásból is megerősítik, csak akkor mondjuk el a médiának” – mondta az özvegy a Csisztu Channel videójában.

Tímea azt mondta, férje remek formában, teljes mértékben felkészülve indult a csúcstámadásra. Hozzátette,

Szilárddal szinte mindennap beszélt telefonon, a végső hajrá előtt is „összeszedett volt, térben és időben, teljesen el tudta magát helyezni, semmi jel nem vetítette előre a később bekövetkezett tragédiát. Ha ott állok mellette, akkor sem tudom visszafordítani és nem tudom lehozni.”

Miután bebizonyosodott, hogy férje nem tér vissza a Mount Everestről, Tímea egy pszichológussal is beszélt, hogy átsegítse magát és 5 éves kisfiát, Somát a családfő elvesztésén. A szakember többek között abban is segített, hogy mit kell mondani egy ilyen korú kisfiúnak ebben a szívszaggató helyzetben.

„Csak négynapi nem alvás után tudtam rávenni magam, hogy leüljek beszélgetni Somával. Szívbe markoló pillanat volt, amikor meg kellett mondanom neki, hogy apa nem jön haza!” – mondta Tímea.

A teljes beszélgetést ITT tudod megnézni.

via Blikk

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

FELFEDEZŐ
A Rovatból
Beszorult egy középkori toronyba a magyar kutató, egy szemceruza és egy vattapamacs segítségével sikerült kiszabadulnia
Ilkó Krisztina gyerekkorában nagyon kedvelte a MacGyvert. A címszereplő most biztos büszke lenne rá.

Link másolása

Hét órára beszorult egy középkori toronyban kialakított vécébe a Cambridge-i Egyetem magyar kutatója. Ilkó Krisztina végül egy szemceruza és egy vattapamacs segítésével szabadult ki - számolt be róla a BBC.

A középkori történelemmel foglalkozó 33 éves kutató a 16. századi filozófus, Erasmus egykori lakrészében él. A történelmi toronyban vastag falak és nehéz faajtók vannak, a kialakított fürdőszobán pedig nincs ablak. A fürdőszoba ajtajának reteszét letörte egy vízvezeték szerelő, miközben a zuhanyzót javította. A nehéz faajtó azonban csütörtökön becsukódott Krisztina mögött, aki így bentragadt, és a takarítók csak a következő hétfőn jöttek.

„Próbáltam felidézni, hogy meddig lehet életben maradni csak vízzel, és reméltem, hogy nem halok meg ott. Vajon ha az emberek keresnének, megnéznék a fürdőszobát, vagy meg kellene várnom a hétfőt? Próbáltam a zuhanyrózsával verni az ajtót, erővel betörni, és segítségért kiabálni, de semmi sem működött, senki sem hallott meg”

- emlékezett vissza a magyar kutató.

Krisztina azonban felidézte gyerekkorának egyik kedvenc sorozatát, a MacGyvert, amelyben a címszereplő a legkülönfélébb hétköznapi tárgyak segítségével húzta ki magát a szorult helyzetekből. Ebből inspirálódva Krisztina egy vattapamacsból kampót készített, egy szemceruzával pedig sikerült lenyomnia a reteszt. Így hét óra elteltével végül siekrült kiszabadulnia a fürdőszobából.

„Arra számítottam, hogy legalább öt napig ott leszek” - mondta később a kutató. A zárat azóta levették az ajtóról.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Sokkoló videón, ahogy diákok egymás lábujjait nyalogatják és szopogatják egy iskolai rendezvényen
Az oklahomai Deer Creek középiskolában készült felvételt 24 óra alatt több mint 50 millióan látták a közösségi médiának köszönhetően. Az illetékes oktatási hivatal vizsgálatot indított az ügyben.

Link másolása

Vizsgálat indult az oklahomai Deer Creek középiskola ellen, miután a közösségi médiában elterjedt egy videó, melyen a tanulók mogyoróvajat nyalogatnak és szopogatnak diáktársaik lábfejéről az iskola tornatermében.

A felvételt csütörtökön készítettek egy adománygyűjtő eseménysorozat részeként. Az iskola tájékoztatása szerint a 9. és 12. osztályos diákok önként jelentkeztek a „lábnyalogatós versenyre”, amelyen az nyert, aki legelőbb lenyalta az összes mogyoróvajat az adott lábfejről.

A jótékonysági rendezvény bevételét egy fogyatékossággal élő embereket alkalmazó helyi kávézónak ajánlották fel, és végül összesen csaknem 153 ezer dollár (több mint 55 millió forint) gyűlt össze a célra.

A Deer Creek középiskola vezetése először pozitívan nyilatkozott az általuk sikeresnek ítélt adománygyűjtő akcióról, de miután a lábnyalogatásról készült videó villámgyorsan elterjedt a közösségi médiában és 24 óra alatt több mint 50 millióan látták, általános felháborodás célkeresztjébe kerültek a verseny szervezői. Sokan gusztustalannak és megalázónak nevezték a „lábnyalogatós versenyt”, és azonnali felelősségre vonást követeltek. Az iskola később elnézést kért a diákoktól és a szülőktől az incidens miatt.

Ryan Walters, az Oklahoma állami oktatási hivatal főfelügyelője undorítónak nevezte a Deer Creek középiskola tornatermében történteket, egyúttal pedig bejelentette, hogy hivatalos vizsgálatot indítottak az eset miatt.

A verseny szervezői elismerték felelősségüket és azt, hogy a „lábnyalogatós játék” megsértette a diákok méltóságát, amivel hibát követtek el, ezért elnézést kértek minden érintettől és a helyi közösségtől.

Forrás: New York Post


Link másolása
KÖVESS MINKET: