News here
hirdetés

FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés

Köszönjön a résztvevőknek, foglaljon helyet! – ezek az utasítások is szerepeltek az amerikai elnök sugókártyáján

Joe Biden véletlenül villantotta meg a kártyát a fotósok előtt.

Link másolása

hirdetés

Újabb igen kínos jelenetbe szaladt bele Joe Biden. A Daily Mail cikke szerint a 79 éves amerikai elnök csütörtökön az amerikai szélipar képviselőivel találkozott a Fehér Házban. Az elnök a találkozó előtt azonban véletlenül felvillantotta azt a súgókártyát, amit a munkatársai állíthattak össze neki.

Ez még önmagában nem volna olyan nagy baki, azonban

a fotókon már az is látható, milyen utasításokkal látták el az Egyesült Államok 79 éves elnökét.

Ezek sorrendben a következők voltak:

 • Menjen be a Roosevelt szobába, és köszönjön a résztvevőknek!
 • Foglaljon helyet!
 • Utasítsa a résztvevőket, hogy ők is foglaljanak helyet!
 • Mondja el kétperces beszédét a résztvevőknek!
 • A résztvevők megszólalásait hallgassa meg!
 • Tegye fel kérdését Liz Shulernek, az Amerikai Munkaügyi Szövetség elnökének!
 • Köszönje meg a részvételt!
 • Távozzon!
 • A vicces közjáték után azonban a találkozó már gond nélkül lezajlott.

  Nem ez volt azonban az első eset, amikor Biden kínos szituációba keveredett: nemrég például a kamerák előtt esett el a biciklijével, amire később azt mondta, hogy beakadt a lába.

  hirdetés  hirdetés
  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  Címlapról ajánljuk

  Címlapról ajánljuk


  hirdetés
  FELFEDEZŐ
  Ezek lehetnek a közelgő halál jelei egy egészségügyi szakértő szerint
  Foltos lesz a bőr, állandó fáradtság gyötri a haldoklót, aki enni és inni sem szeretne már. A közelgő halálnak mindenkinél más előjele lehet.

  Link másolása

  hirdetés

  Akár hónapokkal korábban észre lehet venni egy emberen, ha megkezdődött a haldoklás folyamata - írja a Mirror egy amerikai egészségügyi portál alapján. A WebMD szakértője szerint a halál előtt számos apró jel utal arra, hogy az illető életének végéhez közeledik. Ha ezeket időben észrevesszük, magunkat is fel tudjuk készíteni az elkerülhetetlenre, ahogy könnyebb lehet az elmúlás szerettünk számára is.

  Az egyik legfontosabb jel, hogy a haldokló szemmel láthatóan kevesebbet eszik és iszik, mint korábban. Ezzel párhuzamosan visszahúzódóbb lesz, és már nem okoznak örömet számára olyan elfoglaltságok, amik a kedvenc időtöltései közé tartoztak korábban.

  Az életük végéhez közeledő idős emberek hajlamosak arra, hogy kevesebbet beszéljenek. Ezzel szemben a haldokló gyerekeknél ennek akár az ellenkezője is tapasztalható, és be nem áll a szájuk.

  Ennél valamivel egyértelműbb jele a közelgő halálnak, ha valaki huzamosabb ideig olyan fáradt, hogy alig bír felkelni. Ebben az esetben a tapasztalatok alapján néhány hét múlva bekövetkezhet az elkerülhetetlen.

  hirdetés

  Akad olyan haldokló, akinél heves fájdalommal jár életének utolsó szakasza. Ilyenkor többnyire megváltozik a vérnyomás, a légzés, és a szívverés ritmusa is átalakul. Egyeseknél a betegségtől és állapottól függően zavartság léphet fel. Sokan hallucinálnak is, és úgy viselkednek, mintha kábulatban lennének.

  Az utolsó órákhoz közeledve az emberek testhőmérséklete lecsökken, egyáltalán nem kívánják már az ételt és italt, nem járnak ki a mosdóba sem, de egyes esetekben elfordulhat fájdalomérzet is. További árulkodó jel lehet, hogy a bőrön kékes-lilás foltok jelennek meg a térden, kézfejen vagy a lábon, valamint nehézkessé válik a légzés.

  Az orvosok felhívják a figyelmet arra, hogy teljesen általános jelei nincsenek a közelgő halálnak, ez minden ember esetében más és más. Ellenben a fentiek közül ha egyet vagy többet tapasztalunk idős rokonaiknál, akkor érdemes lehet felkészülni a legrosszabbra.

  Érdemes felhívni a barátokat és hozzátartozókat, hogy még időben elbúcsúzhassanak a haldoklótól. Figyelembe véve, hogy az élete utolsó szakaszába érőknek sokkal fárasztóbb egy-egy ilyen beszélgetés, mint az egészséges embereknek.

  hirdetés
  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  hirdetés
  FELFEDEZŐ
  A világ legrégebbi levese közel 50 éve fő Bangkokban – 3 generáció adta át már egymásnak a fakanalat
  A riporter szerint életében nem evett ilyen ízletes és aromás levest, mindössze 5 dollárért.

  Link másolása

  hirdetés

  A világ legrégebbi levese immár 50 éve fő folyamatosan. Bangkok legendás étterme, a Wattana Panich, egy kis családi cég, amely a fél évszázados marhahús- és kecskeleveséről híres. Az étteremről elragadtatott kritikák olvashatók az interneten, a rajongók "ízletes és aromás" ételeket írnak le, amelyeknek "igazi ízmélységét nehéz megmagyarázni" - írja az Insider.

  Bangkok központjában található, Ekkamai utcában fellelhető étteremnek csodájára járnak az emberek. A lap riportere, Marielle Descalsota így emlékszik vissza az élményre:

  „Amikor megérkeztem az étterembe ebédelni, a futárok, helyiek és turisták tömegei szorgoskodtak a rendelések összegyűjtésével és leadásával. Egy szakács éppen egy hatalmas üstben forró levesből készítette az ételeket. Az illat mennyei volt. Nattapong Kaweenuntawong, az étterem tulajdonosa elmondta, hogy a főző nő az édesanyja. Elmagyarázta, hogy a családi vállalkozás már a harmadik generációnál tart, és a szüleivel együtt ő készíti az ételeket.”

  „A leves már több mint 45 éve fő. Soha nem készítünk újat, ehelyett minden este elraktározzuk, és minden nap új hozzávalókat és vizet adunk hozzá. Az üst soha nem ürül ki”

  - mondta Kaweenuntawong.

  Az étterem nagyjából 40 vendéget tud befogadni, akiknek többsége helyi lakosok és a régióból érkező turisták általában. Az étlapjukon, amelyet Kaweenuntawong tulajdonos szerint a kínai konyha befolyásol, a legnépszerűbb ételek: a kínai gyógynövényekkel ízesített kecskepörkölt és a marhahúsos tésztaleves.

  hirdetés

  Kaweenuntawong elmondta, hogy a kínai gyógynövények miatt a levesük különbözik a hagyományos thai húslevesektől, amelyekben olyan összetevőket használnak, mint a citromfű és a helyi chili. A levesben használt húsok között pedig szerepel a kecske, a szarvasmarha (ami néha bivaly is lehet) és a marhahús. A hozzávalókat tűzhelyen főzték meg, mielőtt belekeverték volna a forrásban lévő levesbe. Mellé köretként rizst is felszolgáltak.

  „Illatos és ízletes volt, és húsos, de nem vadhúsos. Annyira finom volt, hogy önmagában, rizs vagy más ételek kísérete nélkül is megehettem volna. A kecske pedig az egyik legjobb volt, amit valaha is ettem, ha levesekről van szó - nagyon zsenge volt. Néhány perc alatt megettem”

  – mesélte az ízélményt a lap riportere.

  Az étel és egy üveg hibiszkus lé 200 bátba került, azaz 5,6 dollárba. Kaweenuntawong és családja rendkívül vendégszeretőek voltak és mivel tudták a riporterről, hogy külföldi, és nem beszél thaiul, időt szántak arra, hogy elmagyarázzák neki az étlapot.

  „Amikor fizettem az ételért, egy kis, de nagyra értékelt 50 bátos, azaz 1,40 dolláros kedvezményt adott”

  – mondta Marielle.


  hirdetés
  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  hirdetés
  FELFEDEZŐ
  Elaltatták Freyát, a rozmárt, amely az oslói kikötő látványosságává vált
  A norvég halászati felügyelet szerint a rozmár épségét éppen az veszélyeztette volna, ha erőszakkal eltávolítják a kikötőből.

  Link másolása

  hirdetés

  Elaltatták Freyát, a rozmárt, az állat az elmúlt hetekben az oslói kikötő hajóira mászott fel. A látványossággá vált rozmár, amely 600 kilót nyomott, napozás közben néha elsüllyesztette a napágynak használt hajókat.

  A probléma emellett az volt, hogy az állat nem tudott nyugodtan létezni, mert az emberek nem tartották tőle a távolságot.

  Egyszer egy fürdőzőt be is kergetett a vízbe. A norvég halászati felügyelet közzétett egy képet, amelyen "csodálói" karnyújtásnyira vannak Freyától.

  A felügyelet szerint minden más lehetőséget is számításba vettek, de a rozmár épségét éppen az veszélyeztette volna, ha erőszakkal eltávolítják a kikötőből.

  Az elaltatás után állatorvosok vizsgálják majd meg az állat tetemét.

  Freya július közepe óta volt Oslóban, de korábban látták Anglia, Hollandia, Dánia és Svédország partjainál is.

  hirdetés


  hirdetés
  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  hirdetés
  FELFEDEZŐ
  Videó: Pánikszerűen hagyta el a tömeg a sanghaji Ikeát, miután egy covidos beteg miatt karanténba kerültek volna
  A bennragadt vásárlókra két nap karantén és ötnapos egészségügyi felügyelet vár.

  Link másolása

  hirdetés

  A közösségi médiában már több videón is láthatták, ahogyan vásárlók tömege rohan a kijáratok felé, amikor a sanghaji Ikeát lezárják. A városi egészségügyi hatóságok azután rendelték el az áruház lezárását, miután egy koronavírus-fertőzés közvetlen kapcsolatát a helyszínre vezették vissza - írja a CNN.

  Ezen a videón is látható, amint a vásárlók kiabálva és egymást lökdösve próbálnak menekülni az épületből, mielőtt az ajtók bezárulnának.

  A CNN felkereste az Ikea sanghaji sajtóirodáját, hogy kommentálja az esetet. Zhao Dandan, a sanghaji egészségügyi bizottság igazgatóhelyettese azt mondta, hogy az áruház és az érintett terület két napig le lesz zárva.

  hirdetés
  Az ott tartózkodó embereknek pedig két nap karanténon és öt nap egészségügyi felügyeleten kell átesniük.

  Hétfőn a városi egészségügyi hatóságok hat, helyileg terjedő Covid-19-es esetet jelentettek Sanghajban, amelyek közül öt tünetmentes volt.

  Sanghaj az év elején két hónapra le volt zárva, ami széles körű közfelháborodást váltott ki. A lakosok arról számoltak be, hogy nehézséget okozott a napi szükségletek, köztük az élelmiszerek és a gyógyszerek beszerzése.

  A hirtelen zárlatok általánossá váltak az országban, így a lakosság egyre frusztráltabbá válik a szigorú szabályok miatt, miközben a gazdaság küzd, hogy alkalmazkodjon a zavarokhoz.

  A múlt héten több mint 80 ezer turista rekedt egy népszerű üdülőhelyen, Hainan szigetén, miután a hatóságok a vírus kitörésének megfékezése érdekében zárlatot rendeltek el.


  hirdetés
  Link másolása
  KÖVESS MINKET: