News here
hirdetés

FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés

Könyörgött, hogy vágják le a lábát, olyan durva fájdalmakkal küzd egy 10 éves brit kisfiú

A fiú szinte állandóan ordít a fájdalomtól, azt is mondta, hogy meg akar halni. Anyja szerint a betegség egy életfogytig tartó büntetés gyermeke számára.

Link másolása

hirdetés

Olyan elviselhetetlen fájdalmai vannak egy 10 éves brit fiúnak, hogy legszívesebben megszabadulna folyton sajgó lábától - számolt be róla a Daily Mail.

Dillon Wilford 2021 novemberéig egy teljesen átlagos, egészséges, boldog kisfiú volt. Egyik nap úgy ébredt fel reggel, hogy a jobb lába zsibbadt és nagyon fájt. Ez pedig nem csak egy egyszeri alkalomnak bizonyult, ugyanis három hónap elteltével, számos vizsgálat után kiderült, hogy komplex, regionális fájdalomszindrómában (CRPS) vagy másnéven Sudeck-szindrómában szenved. Ez azzal jár, hogy a beteg az egyik karjában vagy lábában krónikus fájdalmat érez, bizonyos ingerek hatására még jobban fáj, duzzanat kelethezhet az érintett helyen, a bőr pedig kipirosodhat.

Édesanyja elmondása szerint a fiú akkor is szenvedett, amikor epret evett és egy darabka ráesett a lábára, de a macskaszőrt sem tudja elviselni a lábán. A folyamatos fájdalmak miatt iskolába se tud már járni, és annyira szenved, hogy azt szeretné, ha egyszerűen levágnák a lábát.

"Ez maga a pokol számára. Egy gyereknek ez a betegség egy életfogytig tartó büntetés. Könyörgött nekem, hogy vágják le a lábát. Azt mondta, hogy meg akar halni. Rettenetes látni, hogy a zsivány kisfiam így szenved"

- mondta az anya, Melanie.

A betegségre nincs gyógymód, a hatékony kezelések pedig korlátozottak. Mivel az Egyesült Királyságban nincs olyan specifikus kezelés, amely segíthetne Dillonon, a család arra gyűjt, hogy elvihessék az Egyesült Államokba, ahol például fényterápiát és oxigénkezelést kaphatna. Egy Arkansas állambeli klinikán ápolnák 16 hétig minden egyes nap, a kezelésekhez pedig több mint 120 vérvizsgálatot is elvégeznek. A költségek finanszírozására a GoFundMe oldalon gyűjtenek adományt.

hirdetés

Az anya azért mesélte el fia történetét, mert szeretné felhívni a figyelmet erre a súlyos betegségre, és arra, hogy bár az Egyesült Királyságban nincs lehetőség kezelésekre, máshol igen. Melanie nehezményezte, hogy miután a fájdalomtól ordító kisfiát elvitte a sürgősségire, azt mondták nekik, hogy nincs semmi baja, és hiába kérte, hogy vegyék fel őt a Manchesteri Gyerekkórházba kivizsgálásra, elutasítást kapott. Az orvosok először azt hitték, hogy Dillonnak azért vannak fájdalmai, mert nem kap elég vért a lába. Morfiumot adtak neki, amire a gyerek nagyon rosszul reagált.

Az édesanya arról is beszélt, hogy a betegség nagyon rossz hatással van fia mentális egészségére, hiszen állandóan fáj a lába.

"Minden éjszaka ordít. Reggel, amikor felkelek, az első, amit hallok, az a fiam ordítása. Egyfolytában ordít"

- mondta.

Azt reméli, sikerül eljuttatnia a fiát az amerikai klinikára, ahol a speciális kezelések segíthetnek enyhíteni borzasztó tüneteit, és így normálisabb életet élhet.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
Véletlenül hatalmasat villantott egy brit anyuka az iskolai sportnapon, azóta több száz férfi írt neki
Katie Hannaford elindult a szülők futóversenyén a kislánya iskolájában, csakhogy röviddel a rajt után megbotlott és elesett. A szoknyája a hátáig felcsúszott, így az egész feneke kilátszott.

Link másolása

hirdetés

Különös hírnévre tett szert egy angol anyuka egy véletlen balesetnek köszönhetően. A Mirror cikke szerint a 36 éves Katie Hannaford a nyolcéves lánya iskolai sportnapján állt rajthoz a szülők futóversenyén.

Az anyuka azonban röviddel a rajt után megbotlott és elesett, a ruhája pedig felcsúszott a hátára, megvillantva így a jelenlévőknek a fenekét.

Az esetet valaki rögzítette, a felvétel pedig a héten terjedni kezdett.

Katie-t azonban ez nem zavarja, mivel elmondása szerint többnyire pozitív üzeneteket kap. Azóta

több mint ötszáz férfi írt az egyedülálló anyukának a világ minden tájáról:

nem értik, hogy a nőnek miért nincs párja, illetve többen is elképesztő anyának, illetve MILF-nek nevezték. Ez utóbbi kifejezés a pornóban ismert, ahol az érettebb, szexi nőkre használják, tehát egyfajta bóknak is tekinthető.

A nőnek persze nemcsak pozitív üzenetek küldenek, de azt mondta, hogy a trollokkal nem foglalkozik.

hirdetés
„Az egész világ látta a fenekemet, de nem tudok ez elől elbújni, nem érdekel. Ez nem kínos, hanem vicces”

- mondta az anyuka, aki azt is hozzátette, hogy minden percét imádja a hírnévnek, amiért nem tett semmit.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
18 ezren jelezték, hogy elmennének, ha Orbán Viktor a Duna jegén koronáztatná meg magát
Iszonyú gyorsan emelkedik a Facebookon meghirdetett kamueseményen részt venni szándékozók létszáma. Reméljük, mindenkinek van humorérzéke!

Link másolása

hirdetés

„Orbán Viktor megkoronázása a Duna jegén” - ezzel a címmel hirdettek a Facebookon egy eseményt civilek január 24-ére, most, nyolc órakor már több mint 18 ezren jelezték, hogy a helyszínen is megnéznék a nagy eseményt.

Természetesen ez egy vicc, még mielőtt bárki komolyan venné. A "szervező" ezzel reagált a kormány törvénymódosítási tervére, amivel a megyékből vármegyéket, a kormánymegbízottakból pedig főispánokat csinálnának.

Az eseményt Váradi Gábor hozta létre, és ezt írta mellé:

„A tizenkilenc vármegye fő ispánjai megidézik a Hunyadiak szellemét, hogy ünnepélyesen s a hagyományokat tisztelve felhelyezzék dicső vezérünk dicső kobakjának legmagasabb pontjára országunk legbecsesebb ékszerét, a magyar Szent Koronát. Áldassék a Király!”


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
Egy médium több ezer km-ről mondta el, merre keressenek egy eltűnt férfit, meg is találták, de már holtan
Állítása szerint kapcsolatba tudott lépni a férfival, aki arccal lefelé feküdt a vízben. A hatóságok nem vették komolyan, a helyiek viszont pont ilyen helyzetben találták meg az elhunytat.

Link másolása

hirdetés

Megtalálták egy eltűnt férfi holtestét Angliában, miután egy médium több ezer kilométer távolságból elmondta, hol keressék – írja a Sun.

A 27 éves Alex Holland tavaly november végén tűnt el szülei családi házából az Anglia délkeleti részében fekvő Kentből. Miután a hatóságok nem jutottak közelebb a férfi megtalálásához, januárban édesanyja beszélt egy több mint 7000 km-re, Floridában élő médiummal, aki azt állította, tudja, hol van a fia.

A médiumnak állítása szerint sikerült kapcsolatba lépni a férfi szellemével, és látta, hogy arccal lefelé fekszik a vízben.

A médium térképeket is átadott a rendőrségnek, hogy mely vízterületeken keressék a férfit, de a rokonai szerint a hatóságok nem vették komolyan a nőt, aki azt is állította, hogy három ember gyilkolta meg a férfit.

A férfi holttestét végül helyiek találták meg, a Sun szerint egy vízterület mellett, arccal lefelé a vízben.

A halál pontos okát boncolás után sem sikerült kideríteniük, a férfi szervezetében kis mennyiségű alkoholt és kokaint találtak, de ez a szakértő szerint nem valószínű, hogy jelentős szerepet játszott a halálában. Az édesanyja elmondta, hogy

hirdetés
fiát a vízben találták meg, de a tüdeje nem telt meg vízzel, ezért arra gyanakszik, hogy meggyilkolták.

A rendőrség szerint egyelőre nem találtak idegenkezűségre utaló nyomot, de az édesanya panasza nyomán további vizsgálatokat folytatnak le.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Tudom, hogy csak egy bizonyos ideig lehetek vele - 83 évesen lett ismét apuka egy Argentínában élő férfi
Alberto Cormillo minden nap hangüzeneteket és videókat hagy a kisfiának, hogy a jövőben is hallhassa majd őt.
Fotó: Instagram - szmo.hu
2022. június 24.


Link másolása

hirdetés

83 évesen lett ismét kisgyermekes apuka az orvos, aki minden nap tudatosítja magában, hogy nem fogja látni a fiát felnőni. A táplálkozási szakértőként dolgozó Alberto Cormillot azt mondja, mindent megtesz annak érdekében, hogy minél több emléket adjon a Emilionak, ezért kora ellenére is aktívan részt vesz a nevelésében. Felesége, a mindössze 35 éves Estefania Pasquini mesterséges megtermékenyítés útján esett teherbe a kisbabával – írja a The Sun.

„Tisztában vagyok vele, hogy az élet nem végtelen. Itt van ez a kissrác, és csak egy bizonyos pillanatig kísérhetem az útján. Amíg ez meg nem történik, azt tervezem, hogy minden napot a lehető legjobban kiélvezek és rövidebb távú terveket készítek”

– mondja Alberto, aki rendszeresen rögzít hangüzeneteket is kisfiának, hogy Emilio a jövőben is hallhassa őt:

„Bár még kisbaba, van egy telefonszáma WhatsApp-on, ahol hangüzeneteket és videókat küldök neki.”

Albertónak már van két felnőtt fia, Renee és Adrian, valamint három unokája is. Első felesége, Monika Arborgast 2017-ben halt meg. Az Argentínában élő férfinél 2012-ben vastagbélrákot diagnosztizáltak, de végül műtét segítségével sikerült eltávolítani a teljes daganatot.

A házaspár azt is megosztotta a nyilvánossággal, hogy azonnal elkezdték tervezni gyermekük jövőjét, amint megtudták, hogy a baba úton van.

Kilenc hónapos kisfiuk számára felbéreltek egy kínai nyelvtanárt, mert Alberto szerint ez a „jövő nyelve”. Édesapja ráadásul még hangszeren is tanítja őt játszani.

A 83 éves férfi minden vele töltött percben igyekszik felkészíteni fiát a jövőre, amíg még teheti.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: