FELFEDEZŐ

Egy kitalált országért van oda az internet, már zászlója, himnusza is van, és a nagy világcégek is bejelentkeztek

Elképesztő ötletparádét indított el egy Twitter-felhasználó, aki csak poénkodni akart az amerikaiak földrajzi ismereteinek állítólagos hiányosságán, ezért tette közzé a megrajzolt térképet.

Link másolása

Egy amerikaikon gúnyolódó mémmel indult Listenbourg, a fiktív európai ország története, amelynek a kreatív Twitter-felhasználóknak köszönhetően már miniszterei, térképe és nemzetközi kapcsolatai is vannak - írja az RTL.hu. A hely annyira népszerű, hogy egy légitársaság már közölte, indít járatokat az országba, és több üzletlánc is jelezte, hogy hamarosan ők is szállítanak majd az új európai országba.

Az ország itt található:

Listenbourg egy Gaspardo nevű Twitter-felhasználónak köszönheti létét. Ő csak poénkodni akart az amerikaiak földrajzi ismereteinek állítólagos hiányosságán, ezért tette közzé a megrajzolt térképet. „Biztos vagyok benne, hogy az amerikaiak még a nevét sem tudják ennek az országnak” – írta a bejegyzéshez.

A képen az "országot" is bejelölte, jelezve, hogy az unió része.

Az egyik - viccet értő - felhasználó azonnal reagált is rá.

"Ki ne ismerné Listenbourgot?" És ezzel elszabadultak az agyak.

Volt aki megmutatta, milyen szép az ország:

Majd elkészült a címere és hímnusza is:

A Waze France hivatalos Twitter-oldala azt írta, „Listenbourg, legalább már tudjuk, hogy juthatunk el oda!”, a L’Europe Ensemble pedig közölte: támogatják az ország EU-tagságát. A 2024-es párizsi olimpia hivatalos oldalán már gratuláltak is az EU-csatlakozáshoz, a Prime Video pedig közölte, hogy hamarosan forgatnak az országban.

Több politikus is beszállt a játékba: a szocialista Olivier Faure a Twitteren üdvözölte a Listenbourgi Szocialista Párt létrehozását, Jean Lassalle volt francia elnökjelölt pedig egy fotóval közölte, hogy részt vett a Listenbourgi Mezőgazdasági Fesztiválon.

A Le Figaro egy útibeszámolót is írt, megemlítve egy vonatbalesetet, de kitértek a kulturális életre is. A Ryanair is közölte, hogy hamarosan új központot nyit Listenbourgban. Erre azonnal létrejött a Listen Airlines nevű Twitter-oldal is. A Nizza Côte d'Azur reptér is bejelentkezett azzal, hogy Nizzából Lurenbergbe lehet repülni a Listen Airlines-szal.

Listenbourgnak pedig már szimfonikus zenekara, bankja, meteorológiai szolgálata, hírlapja, sőt kormánya is van. És ki tudja, mi minden derül még a különleges országról.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
Brutális fejfájása lett egy korty bortól, ledöbbent, amikor kiderült, hogy súlyos beteg
Korábban nem gondolta volna, hogy 23 évesen bárki rákos lehet. Most arra biztat másokat, hogy ha problémájuk van, azonnal vizsgáltassák ki magukat.

Link másolása

A 23 éves Izzy Fletcher az angliai Derbyben él. Tavaly egyik nap munka után beült valahova inni egy pohár bort, de annyira megfájdult a feje, hogy azonnal el is indult haza - írja a LADBible.

"Valamilyen bort rendeltem, de ahogy beleittam, azonnal megfájdult a fejem. Nagyon furcsa volt. A mellkasom összeszűkült, és azt hittem, fel fog robbanni a fejem"

- mesélte a lány. Az is megfordult a fejében, hogy az ital valamelyik összetevőjére, vagy egyenesen az alkoholra lett allergiás.

Miután megállíthatatlanul köhögni kezdett, azonnal orvoshoz ment, ahol több vizsgálat után kiderült, hogy kettes stádiumú Hodgkin-limpfómában szenved.

A Hodgkin-limpfóma a nyirokrendszer daganatos megbetegedését jelenti.

Először 2022 márciusában fordult orvoshoz, mióta pedig kiderült, mi a baja, kemoterápiával kezeik.

"Most már hat hónapja tart a kemó. Nagyon-nagy esélyem van arra, hogy meggyógyuljak" - nyilatkozta.

Azóta többször is megosztotta a történetét, mivel arra szeretne inspirálni másokat, hogy ne várjanak, ha valami problémájuk van, hanem azonnal menjenek orvoshoz.

"Számomra a legnagyobb tanulság az, hogy ha valami aggaszt, akkor azt azonnal ki kell vizsgáltatni. 23 évesen persze nem gondoltam arra, hogy azonnal mennem kell a háziorvosomhoz, hiszen az ember azt hiszi, hogy ebben a korban úgysem lehet komoly problémája. Arra senki sem számít, hogy 23 éves korában rákos lesz"

- mondta.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
Mi történik, ha 10 000 liter kólába szódabikarbónát dobunk? Egy orosz youtuber bemutatta
Kipróbálta, hogy senki másnak ne kelljen.

Link másolása

Elég nagyban próbálta ki a kóla-mentos kísérletet egy orosz youtuber, aki tízezer liter kólát változtatott több méter magas gejzírré.

Maxim Monakhov, aki Mamix néven vezeti Oroszországban elég sikeres vlogját, két évvel ezelőtt arra vállalkozott, hogy kipróbálja a híres kólás-mentosos kísérletet, csak épp nem egy üveggel, hanem több ezerrel.

Csapatával egy mezőn állította fel a szerkezetet, amely egy összetákolt fémtartály volt. A 10 ezer liter kóla kamionnal érkezett a helyszínre, ezt öntötték bele a tartályba, amelynek a tetejére mintegy kupakként került a szódabikarbónát tároló kisebb edény. Egy kar segítségével engedték bele az anyagot a kólába, hogy aztán pár másodperc múlva kitörjön a több méter magas barna gejzír.

Maxim a videóban elmondja, hogy azért használt mentos helyett szódabikarbónát, mert sokkal olcsóbb, igaz, a hatás is más egy kicsit - sokkal látványosabb.

Volt is oka min spórolni, a kísérletre ugyanis 700 ezer rubelt, azaz nagyjából 3,5 millió forintot költött.

Szerencsére úgy látszik, hogy Youtuber-szemmel mérve nem volt felesleges pénzkidobás, a videója már 27 milliós nézettséggel büszkélkedhet.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Lecserélték a botrányt kavart tankönyv borítóján a Kölcsey–képet
Az előző képen Ferenczy István szobra volt látható Kölcsey Ferencről, de a lehető legrosszabb szemszögből, félreérthető módon.

Link másolása

Ahogy azt mi is megírtuk, Nyáry Krisztián író, kommunikációs szakember szúrta ki a 7. osztályosoknak készült, irodalmi munkafüzet borítóját.

A fotón Ferenczy István szobra látható Kölcsey Ferencről, de a lehető legrosszabb szemszögből, félreérthető módon.

Ezt követően - a jelek szerint - az illetékesek gyorsan intézkedtek, és lecserélték a könyv borítóját. Ezen is Kölcsey látható, de Franz Eybl nevezetes litográfiáját felhasználva - szúrta ki a 24.hu.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Fotók: Közel 300 kiló makkot raktározott el egy harkály egy kaliforniai ház falaiban
A rágcsálóirtó azt írta, hogy még soha nem látott hasonlót.

Link másolása

Meglepő fotókat közölt egy kártevőirtó a közösségi oldalán. Egy falba vágott nyíláson rengeteg makk dőlt ki a szobába. Mint kiderült, egy harkály volt a gyűjtögető, ami közel 320 kilós termést raktározott el magának.

A könnyűszerkezetes ház falaiba dugta az eleséget. A ház tulajdonosai csak azt látták, hogy az épület kívülről tele van lyukakkal. Erről később kiderült, hogy a madár vágta ki magának.

A makkok nyolc zsákot töltöttek meg

- írta a posztoló, aki még sosem találkozott hasonlóval.

Mikor az egyik kommentelő felvetette, hogy makkot általban a mókusok rejtenek el, akkor válaszában megírta, hogy látták, amint az „őrült” madár makkot dobál a falba a lyukon kereztül.

Forrás: abc7news.com


Link másolása
KÖVESS MINKET: