hirdetés

FELFEDEZŐ

„Kis prostinak” csúfolták a suliban a lányt, aki most bekerült Anglia legszebbjei közé

Az angol kamaszlányt olyan durván zaklatták a diáktársai, hogy nemcsak az iskolából, az országból is elmenekült. Most a Miss Anglia címért versenyez.
Fotó: Northfoto - Rheanna Cartier/SWNS - szmo.hu
2021. január 18.

hirdetés

Bekerült a Miss Anglia szépségverseny döntőjébe az a 17 éves angol lány is, akit néhány éve olyan durván zaklattak a diáktársai, hogy az országból is elmenekült - számolt be róla a Daily Star.

Rheanna Cartier gyakran költözött a családjával, ezért sokszor kellett iskolát váltania, ami sosem volt egyszerű számára. Majdnem minden évben új intézménybe került, és mire megszokta volna a közeget, már megint máshová kellett mennie. 12 éves volt, amikor egy olyan oxfordi iskolába iratkozott be újra, ahol egyszer már tanult. Már az első napok is borzalmasan teltek, mert az idősebb lányok piszkálni kezdték.

Ribancnak, szajhának, kis prostituáltnak nevezték, egyszer pedig azt is mondták neki, hogy "miért nem ölöd meg magad?". A közösségi oldalakon is rendszeresen zaklatták, durva üzeneteket írtak neki.

A lány szerint azért kezdték ki őt a többiek, mert féltékenyek voltak arra, hogy összebarátkozott egy felette járó fiúval, aki elég népszerű volt az iskolában. Igazi barátja azonban nem volt, így egyedül kellett megküzdeni a zaklatással.

"Senki sem akart olyannak a barátja lenni, akit folyton cikiznek. Egyre rosszabb volt a helyzet. Már féltem végigmenni a folyosókon"

- mesélte Rheanna.

hirdetés

Sokáig tűrte a sok bántást, de egyszer betelt nála a pohár és verekedésbe keveredett. Az édesanyját pedig többször is behívták a suliba, mert a lánya a sok stressz miatt nem tanult jól.

Ekkor a család úgy döntött, hogy ennek véget kell vetni. Rheanna anyjának volt egy dán barátja, aki ajánlott neki egy jó bentlakásos iskolát, ami szerencsére bevált a lánynak. Végre újra jól érezte magát, helyreállt az önbizalma is, így volt bátorsága jelentkezni a Miss Anglia szépségversenyre.

"Korábban túlságosan ideges voltam ahhoz, hogy ezt megtegyem. De nem fogom hagyni, hogy azok az emberek megakadályozzák, hogy azt csináljam, amit szeretnék. Mindig is jelentkezni akartam, de nem a zaklatások miatt. Eddig nem volt meg hozzá az önbizalmam"

- mondta.

Azért is jelentkezett a szépségversenyre, hogy legyen egy platform, ahol felszólalhat az iskolai zaklatások ellen. Szeretne ugyanis a saját tapasztalataival segíteni azoknak, akik hasonlón mennek keresztül, mint ő, és nem tudják, hogyan vessenek véget ennek.

Azt azonban álmában sem gondolta volna, hogy bejut a verseny döntőjébe. Nyáron 27 másik lánnyal mérkőzhet meg a Miss Anglia címért, de már azért is kapott egy koronát, hogy a legszebbek közé került. Ez is erőt ad neki ahhoz, hogy újra önmaga lehessen.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ

Egy hatéves kislányra hagyta mindenét egy angol nyugdíjas, a gyerek életét tönkretette az örökség

Sokan hiszik, hogy a férfi gyerekként szexuálisan bántalmazta a nőt, de ő azt állítja, olyan volt a viszonyuk, mintha nagypapa és unoka lettek volna.
Fotó: klimkin/Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2021. február 26.

hirdetés

Katie Loveridge neve azt követően vált ismertté, hogy egy 72 éves férfi, Wilfred Lamb minden vagyonát az akkor hatéves kislányra hagyta a saját családja helyett. Az eset még 2000-ben történt, Katie azóta felnőtt, és elmesélte, hogyan keserítette meg az életét az örökség - írja a Daily Star.

A 27 éves nő elmondta, az emberek még mindig azt hiszik, hogy szexuális bántalmazás érte Wilfred részéről. Az idős ember felháborodott családja hiába próbálta visszaszerezni a pénzt, 5 év után egy legfelsőbb bírósági ítélet is kimondta, hogy az Katie-t illeti meg.

Katie négyévesen ismerkedett meg a nyugdíjas mérnökkel, apja egyik barátjával, akivel elválaszthatatlanok lettek. A különös duóra a férfi halála után figyeltek fel, amikor Wilfred saját lánya, Josephine helyett mindenét, még 27 hektár földjét is a kislányra hagyta.

“Úgy szeretett, mint egy nagypapa, és én is úgy szerettem őt, mint egy nagypapát. Ennyi volt az egész” - mondja a Worcestershire megyében élő, négygyermekes Katie. Utólag már azt kívánja, bárcsak ne is örökölt volna semmit, mert annyi baja származott belőle.

“Egy kislány voltam, aki soha nem kért ilyesmit. Nem derült ki számomra, milyen a normális élet, és ez kínoz engem. Nem érte meg, mert annyi mindentől megfosztott. Szégyellek utcára lépni, mert az emberek folyamatosan pénzt kunyerálnak tőlem, még olyan férfiak is voltak az életemben, akik loptak a pénztárcámból. Undorítónak és értéktelennek érzem magam, mert sokan azt hiszik, szexuális viszonyért cserébe kaptam a pénzt. De mostanra besokalltam, és szeretném véglegesen tisztázni magam”

- mondja.

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ

Szó szerint csoda: hat lábbal és két farokkal született egy kiskutya Amerikában

Az ilyen rendellenességekkel született kutyák nem szoktak életben maradni.
Fotó: Skippers Journey/Facebook - szmo.hu
2021. február 26.

hirdetés

A tudósokat is lenyűgözte az a különleges kiskutya, amelyik hat lábbal és két farokkal látott napvilágot az Egyesült Államokban- írja a Daily Star.

Skipper az első olyan kutyus, amelyik ilyen adottságokkal született, és életben is maradt.

“Ő itt a Skipper nevű csoda, szó szerint. Tovább maradt életben, mint a gyanúnk szerint bármelyik kutya, amelyik ilyen jellegű eltérésekkel született. Habár Skipper még csak 4 napos, az ilyen állatok nem is szoktak élve születni”

- tette közzé az oklahomai Neel Állatkórház személyzete.

“Feltűnő lehet, hogy kicsit más, mint a többi kutya - 6 lába van! Több örökletes rendellenességgel jött világra, így egy feje és mellürege, de 2 csípőtájéka, 2 alsó húgyúti traktusa és 2 reproduciós rendszere van, emellett 2 farka és 6 lába” - írják.

hirdetés

A border collie és ausztrál juhászkutya-keverék azért születhetett így, mert a megtermékenyült petesejt ikrekre osztódott volna, de nem vált szét teljesen. Nyolc másik, egészséges testvérrel jött világra.

Skipper gerincoszlopa nem záródott le teljesen a fejlődése során, ez néha izomgyengeséghez és bénuláshoz vezethet. Jó hír viszont, hogy a kiskutya minden lába mozog, ezért akár a fizioterápia is elég lehet majd neki idősebb korában.

“A szervei remek formában vannak, nincs gond az emésztésével és nagyon erős” - tették hozzá az állatorvosok, akik továbbra is megfigyelés alatt tartják a nőstény kölyköt, figyelve az esetleges fájdalom jeleire.

Skippert az anyakutya elutasította, ezért jelenleg cumiból táplálják, és adománygyűjtést is indítottak a későbbi állatorvosi költségeire.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Háromból két orosz szerint a koronavírus egy mesterségesen létrehozott biológiai fegyver

A felmérést a Levada Center nevű orosz, független közvéleménykutató végezte.
Címkép: MTI/Bús Csaba - szmo.hu
2021. március 01.

hirdetés

Az oroszok közel kétharmada hisz abban az összeesküvés-elméletben, miszerint a koronavírus egy emberek által mesterségesen létrehozott biológiai fegyver – írja a Moscow Times.

A kutatást a Levada Center nevű orosz, független közvéleménykutató végezte. A megkérdezettek 64 százaléka vélte úgy, hogy a koronavírust mesterségesen állították elő, hogy új típusú biológiai fegyverként használják. Az emberek 23 százaléka válaszolta azt, hogy a vírus természetes módon terjedt, 13 százalék pedig nem szerette volna, vagy nem tudta eldönteni.

A megkérdezettek 56 százaléka ugyanakkor nem fél attól, hogy elkapja a koronavírust, ami rekord, 2020 októberében még csak 46 százaléknyian vallottak így.

A felmérés szerint az oroszok csupán 30 százaléka oltatná be magát a Szputnyik V orosz vakcinával. Különösen a fiatalok elutasítóak az orosz vakcinával szemben, 74 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy nem adatná be magának. Az idősebbek nyitottabbak az orosz oltóanyag felé, de köztük is többségben vannak azok, akik nem oltatnák be magukat vele.

A leggyakoribb okok között volt a mellékhatásoktól való félelem, valamint az oltóanyag hiányos teszteredményei is.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Hős lett a futár, aki elkapta a 12. emeletről kizuhanó kislányt Vietnamban

Rémisztő felvételen az eset, a kétéves gyerek megúszta kéz- és lábtöréssel.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. március 01.

hirdetés

Kiesett egy kislány egy vietnami panelház 12. emeletéről, valaki a telefonján fel is vette a rémisztő pillanatokat. A kislány az erkélyen lógott, az egyik kezével kapaszkodott még, aztán lezuhant.

A kétéves kislány csodával határos módon túlélte a február 28-án történt esetet, mindössze a karja és a lába tört el. Az történt, hogy az utcán épp ott állt egy futár, aki még időben felmászott az épület előtt lévő kisebb tetőre, és elkapta a lezuhanó gyereket.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: