News here
hirdetés

FELFEDEZŐ

Kiakadt a menyasszony azon, hogy szülei nem akarják kifizetni az esküvőjét, inkább utazgatnak

A nő azért háborodott fel ezen, mert állítása szerint szülei egész életében azt ígérték neki, hogy állják a lakodalma költségeit, ráadásul a testvére menyegzőjét is teljes egészében finanszírozták.

Link másolása

hirdetés

A Reddit közösségi fórumon osztotta meg bánatát és dühét egy menyasszony, aki teljesen felháborodott azon, hogy szülei nem hajlandóak kifizetni az esküvőjét - írja a Sun.

Elmesélte, hogy a szülők megígérték neki, hogy ha eljön a nagy nap, ők állják majd a költségeket. Még középiskolás volt, amikor az apja már azzal viccelődött, hogy vajon mikor fog tudni nyugdíjba menni, hiszen két lánya esküvőjére kell spórolnia. A nő már majdnem két évvel az eljegyzés előtt jelezte a szüleinek, hogy hamarosan valószínűleg meg fogják kérni a kezét, ők pedig ekkor és ezután is biztosították róla, hogy ne aggódjon, finanszírozzák majd a lakodalmat.

Végül tavaly decemberben el is jegyezte őt a párja, ezután pedig bele is fogott az esküvőszervezésbe. Persze rögtön megkérdezte a szüleit, hogy mi a helyzet az anyagaikkal, ekkor pedig

kiderült, hogy az ő álomesküvője duplaannyiba kerülne, mint a nővére hét évvel ezelőtti kis vidéki lagzija, a szülők pedig nem hajlandóak annál többet fizetni.

A menyasszony szerint ez azért nem fair, mert általánosságban jóval többet költöttek a másik lányukra (például ők állták az idősebb gyerek egyetemi tanulmányait), mint rá, ezért úgy érzi, hogy neki több pénz járna most a menyegzőre.

Azért is van felhárodva, mert szerinte a szülőknek lenne pénze az álomesküvőjére, csak nem akarnak annyit költeni, mert inkább utazgatnak. Ők ugyanis minden évben nagyszabású nyaralásra mennek, és már 2023-ra és 2024-re is terveznek utakat.

A nő szembesítette az anyjáékat azzal, hogy miközben a nővére 22 éves koráig mindent megkapott tőlük, ő már 18 évesen függetlenné vált anyagilag. Nem érzi igazságosnak, hogy míg az idősebb lánynak panasz nélkül kifizették a saját esküvőjét, az ő lagzijára csak annyi pénzt akarnak adni, amennyit a nővér menyegzőjére. Hozzátette, hogy a panaszkodása miatt a szülők belementek abba, hogy egy kicsit többel támogassák a lányukat, de ő továbbra is el van keseredve, mert úgy érzi, hogy a nővére jobban járt.

hirdetés

A Reddit-felhasználók azonban nem sajnálták meg a nőt, szerintük nagyon kicsinyesen és éretlenül viselkedik, és semmi oka nincs a háborgásra. Íme néhány komment:

"Örülj, hogy egyáltalán fizetnek."

"Undorító, hogy amiatt keseregsz, hogy a szüleid nyaralni mennek."

"Te is olyan keselyű leszel, aki már akkor számolja az örökségét, amikor a szülei még élnek és virulnak?"

"Őszintén szólva, ha a szüleid helyében lennék, nem adnék több pénzt neked annál, mint amennyit a nővéred kapott, csak azért, mert ilyen követelőző vagy."

Te mit gondolsz erről?hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
Leharapta egy kutya a nő orrát, de sikerült visszavarrni – örökre sebes lesz az arca
Megpróbálta megakadályozni, hogy kiszökjön a kutya, a következő dolog, amire emlékszik, hogy leszakadt az orra.

Link másolása

hirdetés

A 31 éves Ashley Unger fodrászként dolgozik Illinois államban. Március 17-én házhoz ment hajat vágni, ahol a kliense lakótársának volt egy pitbullja. A fodrász eleinte jól eljátszott vele, simogatta a kutyát, viszont miután végzett a munkával, a kutya egyszer csak megtámadta őt.

Egészen pontosan kinyitotta az ajtót, mire a kutya megindult felé. Unger ekkor leguggolt, és megpróbálta megakadályozni, hogy a kutya kiszökjön, ezután pedig csak azt vette észre, hogy az orra lóg az arcáról, a pitbull ugyanis leharapta azt.

Természetesen azonnal a kórházba vitték, az odaúton pedig kézzel tartotta össze az arcát.

"Életem végéig elkísér ez az ijedtség. Az orvos azt mondta a kórházban, hogy ilyen durva kutyaharapást még sosem látott" - mesélte a fodrász. Azt is elmesélte, hogy poszttraumás stresszben szenved, gyakran felidéződnek benne az emlékek.

Mostanra már összeforrtak a sebei, de ahogy a fenti képen is látszik, ez a heg nem tűnik el.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
Belebetegedett a macska abba, hogy gazdája otthonról dolgozott
Gazdája vitte el a beteg cicát az állatorvoshoz, majd megdöbbenve tapasztalta, hogy kedvence a home office miatt lett rosszul.

Link másolása

hirdetés

Harry Jones nagyon aggódni kezdett, amikor cicája, Helen hangosan sírt és a bejárati ajtót kapargatta, hogy kiengedje őt – írja a Sun.

Széttépte a gazdája által olvasott regényt, ideges lett, amikor a Stuart Little, kisegér című filmet nézte és még nyűgösebb lett, amikor Harry hazaért a munkából.

Harry éppen egy dobhártya műtét után lábadozott, folyton kütyükre és diffúzorokra (bizonyos illatanyagok nyugtató hatással vannak a macskákra) költött, hogy megpróbálja enyhíteni Helen rosszkedvét.

Sehogy sem járt sikerrel, így végső elkeseredésében állatorvoshoz vitte kis barátját.

A vizsgálaton kiderült, hogy

Helen csak egy kis privát szférát akart, mert Harry egész nap otthon volt.

A férfi megzavarta macskája napi rutinját, ami emiatt belebetegedett a túlzott szociális életbe. Ugyanis a macskák húgyhólyaggyulladást kaphatnak, ha stressz éri őket - ez egy költözés vagy akár bútorvásárlás esetén is megtörténhet. Ha megszokták, hogy sokat vannak egyedül és gazdájuk hirtelen több időt tölt otthon, akkor biztonságos búvóhelyre van szükségük, ahová elmenekülhetnek.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
23 éve csak szendvicsen élt a lány, aki most végre kigyógyult a fóbiájából
Hosszas terápia után végre sikerült átesnie az első normális étkezésén.

Link másolása

hirdetés

A 25 éves Zoe Sadler totyogó kora óta kizárólag szendvicset evett, amibe csak chips, hagyma és vaj került. A szülei elmondása alapján már olyan kicsiként is félt az ételektől, kivéve ettől a kombinációtól.

"A szüleim azt mondták, hogy semmi mást nem voltam hajlandó a számba tenni"

– mesélte Zoe. Azt is elmondta, hogy más étel szóba sem jöhetett, ugyanis fizikailag megbetegedett tőlük.

Viszont szeretett volna meggyógyulni, ezért David Kilmurryhez járt hipnoterápiára, ami sikeres volt, így mostanra már tud más ételeket is enni. 23 év után végre az első rendes étkezésén is túl van.

Kép: Northfoto/SWNS

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Beszorult a háztetőbe egy szerencsétlenül járt mosómedve, a lakók szabadították ki
Lyukat rágott a tetőn, hogy bemászhasson a tetőtérbe, de az nem volt elég nagy ahhoz, hogy átférjen rajta. Szerencsére nem lett baja.

Link másolása

hirdetés

Sajnos sokszor látunk példákat arra, hogy egy állat beszorul valahová és önerőből nem tudja kiszabadítani magát, ezért emberi segítségre van szüksége. A legtöbb eset jó véget ér, így történt ez az amerikai Kalifornia államban pórul járt mosómedvével is.

Az állat egy Santa Cruz-i családi ház tetőjén keresztül akart bemászni a tetőtérbe a kicsinyei után, miután kirágott egy lyukat belőle. Csakhogy a lyuk nem volt elég nagy ahhoz, hogy ő is átférjen rajta, így beszorult, ráadásul úgy, hogy a felsőteste a tetőtérben volt, míg a hátsó fele kint.

A ház lakói értesítették a vadállatok mentésével foglalkozó szervezetet, akik segítettek nekik elmagyarázni, hogyan tudják úgy átnyomni a mosómedvét a lyukon, hogy ne fulladjon meg, mivel kritikus volt a helyzet. Végül sikerült kimenteni a nőstény állatot szorult helyzetéből, így újra együtt lehetett a kicsinyeivel. Az állatmentők segítségével biztonságosan kiterelték a családot a tetőtérből, hogy aztán egy számukra megfelelő környezetben élhessenek tovább.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: