FELFEDEZŐ

Íme a lista: ők a legértékesebb magyar influenszerek

A Forbes történetében először állította össze a listát. Dancsó Péter nincs az első tízben.
Címlapkép: Forbes - szmo.hu
2023. február 08.


Link másolása

Tíz év alatt a TheVR az influenszerpiac csúcsára pörgette a nevét, a megosztóan extravagáns Whisperton pedig az egyik legeredményesebb tartalomgyártó – derül ki a Forbes idei, a legértékesebb magyar influenszereket bemutató listájából, akik először mérték fel a digitális tartalomgyártók énmárkájának értékét.

A Forbes módszertana négy kategóriában osztályozta az influenszereket 1-től 10-ig terjedő skálán: követőbázisukat, kedveltségüket, aktivitásukat és profizmusukat mérték meg.

„A nagyvállalati márkák képviselői és az ügynökségek már rég túllendültek a kissé becsapós követőszámokon. A már nem aktív, vagy vásárolt követők helyett az elérés, a lájkok-kommentek-megosztások követőbázishoz mért aránya, a reklámtevékenységek sűrűsége vagy a közösségépítő erő mind-mind fontosabb követelményként érvényesülnek az influenszermarketing piacán” – mondja Knittel Martin, a Forbes újságírója, a lista szerkesztője.

A közel száznyolcvan fős gyűjtést a szereplők közösségi médiás aktivitása, követőbázisa, potenciális elérése és üzleti tevékenysége alapján szűkítette az üzleti magazin negyven főre, majd őket elemezte részletesen. Az összeállítás alapja Forbes és az influenszer-adatbázis HypeAuditor a tartalomgyártók online mutatószámaira kiterjedő adatgyűjtése és osztályozása, valamint a SentiOne online médiafigyelő platform márkaegészségét tartalmazó elemzése.

Ezen felül megvizsgálták az influenszerek üzleti sikerességét és márkaegyüttműködéseit, továbbá a reklámügynökségek, hazai vezető nagyvállalati márkák és a média képviselőinek szakmai zsűrijével közösen értékelték őket.

„A szakmai zsűri azokat az influenszereket díjazta, akik pénztermelő képességük és ismertségük mellett aktívan figyelnek saját énmárkájuk építésére, tartalmuk produkciós színvonalának fejlesztésére. Ez a piacon is valós előnyhöz, üzleti lehetőségekhez juttatja a szereplőket" – mondja Knittel Martin.

„Ugyan Viszkok Fruzsi követőbázisának aktivitása az elmúlt években kissé visszaesett, tartalmi minőségének és imázsának köszönhetően még mindig presztízs nála hirdetni. Profizmusát a zsűri a lista legjobb pontszámával értékelte, ezzel jutott a top 10 legértékesebb influenszer közé.”

Profizmusának – és az évek alatt összegyűjtött követőbázisának – köszönhetően került fel Dancsó Péter is a legértékesebb influenszerek listájára. A huszadik helyen szereplő videós követőtábora tíz év folyamatos figyelem után Viszkokhoz hasonlóan már kevésbé aktív, de igazán nagyot a SentiOne márkaegészség-indexével zuhan: számításuk szerint a róla születő kommentek és tartalmak csupán egyharmada pozitív.

Ezzel Dancsó lett húszas mezőny legmegosztóbb személyisége.

Mindezek alapján íme a Forbes listájának első tíz helyezettje:

 • 10. Csecse Attila
 • 9. Viszkok Fruzsi
 • 8. Forstner Csenge
 • 7. Körcsönyei Polla
 • 6. JustVidman
 • 5. Nessaj
 • 4. Abosi Barna
 • 3. Whisperton
 • 2. Pamkutya
 • 1. TheVR


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

 • Címlapról ajánljuk


  FELFEDEZŐ
  Újít a Pepsi: így fog kinézni az új logójuk
  Bár a jelenlegiben a Pepsi szó a kör mellett van, a többségnek nem ez ugrik be, úgyhogy a cég nem erőlteti tovább.

  Link másolása

  Ismét logót vált a Pepsi, először csak Észak-Amerikában, majd jövőre a világ minden táján - írja a CNN.

  A Pepsi legutóbb 2008-ben változtatott logót, és bár hivatalosan a Pepsi szó a piros-fehér-kék kör mellett van, az emberek többségének az ugrik be, hogy a szó benne van.

  "Ezt nem hagyhattuk figyelmen kívül. Ahelyett, hogy tiltakoznánk ellene, inkább elfogadjuk - mondta a CNN-nek Mauro Porcini, a cég arculatért felelős vezetője.

  Az új dizájn főleg arra emlékeztet, amit a 90-es években használt a cég,

  és sokak fejében ez rögzült, de kicsit modernebb: a Pepsi szó ezúttal feketével van a kör fehér részén, és más a betűstílusa és a szegélye. A cél az, hogy a Zero termékekre emlékeztessen, amelyek fontos részei a cég stratégiájának.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  FELFEDEZŐ
  A Rovatból
  Kiderült, hogy miért fekszik le egyre több női börtönőr a fogvatartottakkal
  A rutinos őrök pályát változtatnak, a helyükre tapasztalatlan fiatalok kerülnek, akiket könnyen manipulálnak a rabok.

  Link másolása

  A brit igazságügyi minisztérium nyilvántartása szerint 2019 óta harmincegy tisztet bocsátottak el a fogvatartottakkal nem megfelelő kapcsolat fenntartása miatt. Akad köztük olyan is, akinek a gyereke született az egyik rabtól, írja a LADbible.

  A Sun a megelőző négy évben 32 hasonló okok miatt elbocsátott őrről tud, akik közül tizenkilenc nő volt és férfi fogvatartottal volt viszonya, hét esetben férfi börtönőr volt kapcsolatban egy női elítélttel, míg hat esetben nem hozták nyilvánosságra a részleteket. Egy volt börtönőr szerint a helyzet kezelhetetlenné vált, és arra is van elképzelése, miért ilyen kiugróan magasak ezek a számok.

  Neil Samworth 11 évig dolgozott a manchesteri Strangeways börtönben. Meglátása szerint a börtönőrök kiválasztása és képzése soha nem volt ideális, de annyira tapasztalatlanok mégsem voltak az őrök, mint manapság. A tapasztalt börtönőr szerint az iskolából éppen csak kikerülő 18-20 éves fiatalok állnak munkába a börtönökben, amit gátlástalanul kihasználnak a rácsok mögött élő rabok.

  Az elítéltek gyakran próbálják manipulálni vagy megfélemlíteni a pályakezdő őröket. Gyakran nemcsak egyszerűen szexet akarnak, hanem egy olyan embert keresnek a naiv fiatal őrök között, aki időnként becsempészne nekik holmikat.

  Samworth szerint a helyzet mostanra annyira elfajult, hogy már a raboknak nem is kell megkörnyékezni a fiatal őröket, hanem ők maguktól kérdezik, mit hozhatnak nekik. Az egykori börtönőr szerint minden képzeletet felülmúló léptéket öltött a csempészet a börtönökben, és ebben sokszor az őrök is érintettek. A helyzetet ráadásul tovább rontja, hogy a tapasztalt szakemberek közül sokan elhagyják a pályát, így a pályakezdő, naiv fiatalok egyedül maradnak a problémákkal.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  FELFEDEZŐ
  Megcsalta a feleségét a nő testvérével, most mind a ketten terhesek, egyikük ikreket vár
  A férj a nő bocsánatáért könyörög, és folyamatosan ígéreteket tesz, hogy vesz neki új lakást, új autót vagy akármit, csak maradjon mellette.
  Sassy.hu, Fotó: illusztráció, forrása: Pixabay - szmo.hu
  2023. március 28.


  Link másolása

  Szörnyű történetet osztott meg egy nő a Redditen - írta a Sassy.hu.

  Egy fiatal nő nem tudja, hogy mitévő legyen, mert két hónapja kiderült, hogy a férje megcsalta őt a saját nővérével.

  Lehetetlen helyzetbe került ezzel a kismama: a megcsalás ténye két hónappal ezelőtt derült ki, azóta a férfi a nő bocsánatáért könyörög, és folyamatosan ígéreteket tesz, hogy vesz neki új lakást, új autót vagy akármit, csak maradjon mellette.

  "A férjem azt is mondta, hogy annak a gyereknek akar az apja lenni, akinek én vagyok az anyja"

  - írta a nő a Redditen a Mirror cikke szerint.

  A történethez hozzátartozik az is, hogy a nővére ráadásul ikreket vár.

  A feleség azt is leírta a bejegyzésében, hogy már arra készült, hogy elválik férjétől, ezek után viszont úgy érzi, hogy nem teheti ezt meg, mert nem tudná eltartani a gyereket.

  A nő azt is megosztotta az interneten, hogy már évek óta erre vágyott, hogy megszülessen a kisbabája, erre most végre összejött, de ezek után fogalma sincs, hogyan tartja majd el a gyermekét, ha otthagyja a férjét.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:


  FELFEDEZŐ
  Az amstetteni rém „jó embernek” tartja magát és több száz szerelmes levelet kap a börtönben
  Josef Fritzl 24 évig tartotta fogva a lányát a pincében. Ezerszer erőszakolhatta meg Elisabeth-et, hét gyerekük született, miközben a házban élő felesége semmit sem sejtett.
  Fotó: Getty Images - szmo.hu
  2023. március 28.


  Link másolása

  Könyvet ír a börtönben az amstetteni rém néven elhíresült Josef Fritzl, írja a LADbible. A most 87 éves férfit még 2009-ben ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre miután kiderült, hogy saját lányát 24 évig tartotta fogságban a pince egyik hangszigetelt helyiségében. Az évek alatt ezerszer erőszakolhatta meg Elisabeth-et, a vérfertőző kapcsolatból pedig hét közös gyerekük született.

  Fritzl az egyik legbiztonságosabb osztrák börtön pszichiátriai osztályán ügyvédje segítségével dolgozik a könyvön, melynek címe a hírek szerint „Josef F. szakadékai” lesz. Az osztrák és német médiában megjelent részletek alapján az amstetteni rém még mindig nem hajlandó felelősséget vállalni tetteiért. Egyelőre kérdéses, hogy a könyv megjelenhet-e valaha egyáltalán.

  A lányát fogva tartó férfi a kötetben azt írja magáról, hogy „jó ember” és „felelősségteljes családapa”. Azzal kérkedik, hogy a börtönben „levelek százait” kapta, főképp olyan nőktől, akik „akik szerelmesek belé”. Fritzl írásából kiderül, hogy nem érti, miért hagyta el a felesége, aki semmit sem tudott a pincében zajló eseményekről.

  A börtönévekről vallva kiderül, hogy Fritzl jó barátja lett egy prostituáltakat gyilkoló férfi, aki rendre finom ételeket főz neki. A vérfertőző apa azonban próbál odafigyelni az étkezésre, mert nem szeretne elhízni. Ennél azért jóval nehezebb az élete a rácsok mögött: az idős férfi próbálja kerülni a börtön udvarát, mert több rab csak arra vár, hogy alaposan helyben hagyhassa.

  Josef Fritzl tavaly kérvényezte, hogy helyezzék át egy másik börtönbe, ami egyúttal a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségét is magában hordozhatta volna. Ezt végül elutasították.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET: