News here
hirdetés

FELFEDEZŐ

Cuki nyuszis palacsinták, gyönyörűen megfont kalácsok, ínycsiklandozó sonkák - ilyen a húsvét az Instagramon

Az Instagramon húsvétkor is a szemet gyönyörködtető fotóké a főszerep.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2018. április 02.


Link másolása

hirdetés

Sokan vitatkoznak az Instagram fotók miatt, hiszen olyan csodálatos terítékeket, tálalásokat látunk, amiket valljuk be egy sima hétköznapon tuti nem csinálnánk meg magunknak. Na de húsvétkor mindenhol előtérbe kerültek a cuki nyuszi alakú reggelik, a hibátlanul megfont kalácsok, az omladozó sonka szeletek és a tökéletesre sütöt répatorták.

Nézzük, hogy a magyar Insta-közösség milyen fotókat készített húsvétkor.

íme az idei @fordos_ze féle húsvéti kalács ??? aki még gondolkozik, hogy megsüsse e holnapra a locsolóknak, annak üzenem: nagyon egyszerű, és százszor jobb lesz, mint a bolti verzió ??? #nekemisazelső #húsvétikalács

hirdetés

Lili Szalma (@liliszalma) által megosztott bejegyzés,

Finomságokkal teli Húsvét hétfőt mindenkinek! ?????☕️ Tavaly ilyenkor 39 fokos lázzal fetrengtem itthon a legszörnyűbb Calici vírus közepette, és sajnos a tavalyi ünneplés és lakoma nekem teljes mértékben kimaradt, úgyhogy ezért most duplán örülök a mai napnak! Gondoltam meg is lepem Tomit egy szolid kis ünnepi reggelivel ? Nálunk mindig az volt a hagyomány, hogy anyukám csinálta meg a húsvéti sonkát, de mióta együtt lakom Tomival, azóta nagyon fontosnak tartom, hogy tovább örökítsem ezeket a hagyományokat, és az új otthonunkban is legalább olyan különlegesen éljük meg az ünnepet, mint gyermekkoromban a szüleimmel ❤️ #husvet #husvetireggeli #husvetisonka #mutimiteszel #eastern

Dorottya Kovacs (@chloeknows) által megosztott bejegyzés,

Húsvéti Burger reggelire #bestbrekfast #húsvétireggeli #kispestcity #4ever4cc

József Mázás (@mazas_jozsef) által megosztott bejegyzés,

(HU?) ?Vegan no-bake Carrot Cake? You asked for the recipe, so here you have it☺️ Let me know if you make it, please tag me in your pictures, I'd love to see your creations and how you liked it? Base: 3/4 cup grated almonds (walnuts or any other nuts will work too) 3/4 cup desiccated coconut 3/4 cup oat flakes blended into flour 1.5 tsp cinnamon (flat spoon) 1/2 tsp gingerbread mix 2-3 pinches of salt ( depends how strong your salt is) 1.5 cups peeled and grated carrots, squeeze the juice out, before using it 1 medium sized apple, peeled and grated, squeeze the juice out before using it 3 Tbsp raisins 2-3 Tbsp orange juice 3 Tbsp agave syrup 2 Tbsp lemon juice grated skin of 1/2 a smaller lemon . Cream: 1 medium sized apple, peeled and grated, squeeze the juice out before using it 1 Tbsp coconut flour/desiccated coconut if you don't have flour 1 Tbsp lemon juice 1 Tbsp agave pinch of vanilla powder pinch of salt . Top: Blend sunflower seeds with cinnamon and coconut sugar. Top with grated carrots and almond slices✨ . HOW TO: For the base: Blend the dry ingredients (almonds, coconut, oats) with the spices first in your blender. Add in the grated carrots and apples and blend together. Transfer into a bowl and mix in the remaining ingredients with a spoon. Try if it tastes good to you and add in some more cinnamon etc. if needed. Spread this layer on a 17cm tin. Put it into the freezer until it hardens (but do not freeze completely!). For the cream layer simply mix everything with a spoon and layer it on top of he base. Top with the cinnamony sunflower seeds and carrots and enjoy? Store in the fridge for up to 3 days. . . . . #vegan #carrotcake #húsvét #foodie #letscookvegan #plantbased #veganworldshare #veganblogger #healthylifestyle #veganforhealth #bloggerlife #veganfoodblog #bloggerstyle #vegancake #bestofvegan #healthyvegan #whatveganseat #healthyrecipes #mutimiteszel #healthyeating #onthetable #glutenfree #whatieatinaday #cakerecipe #sütemény #veganrecipes #recipeshare #easterrecipes #torta #recept

Nora's aspiration | vegan | HU (@noraspiration) által megosztott bejegyzés,hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
Belebetegedett a macska abba, hogy gazdája otthonról dolgozott
Gazdája vitte el a beteg cicát az állatorvoshoz, majd megdöbbenve tapasztalta, hogy kedvence a home office miatt lett rosszul.

Link másolása

hirdetés

Harry Jones nagyon aggódni kezdett, amikor cicája, Helen hangosan sírt és a bejárati ajtót kapargatta, hogy kiengedje őt – írja a Sun.

Széttépte a gazdája által olvasott regényt, ideges lett, amikor a Stuart Little, kisegér című filmet nézte és még nyűgösebb lett, amikor Harry hazaért a munkából.

Harry éppen egy dobhártya műtét után lábadozott, folyton kütyükre és diffúzorokra (bizonyos illatanyagok nyugtató hatással vannak a macskákra) költött, hogy megpróbálja enyhíteni Helen rosszkedvét.

Sehogy sem járt sikerrel, így végső elkeseredésében állatorvoshoz vitte kis barátját.

A vizsgálaton kiderült, hogy

Helen csak egy kis privát szférát akart, mert Harry egész nap otthon volt.

A férfi megzavarta macskája napi rutinját, ami emiatt belebetegedett a túlzott szociális életbe. Ugyanis a macskák húgyhólyaggyulladást kaphatnak, ha stressz éri őket - ez egy költözés vagy akár bútorvásárlás esetén is megtörténhet. Ha megszokták, hogy sokat vannak egyedül és gazdájuk hirtelen több időt tölt otthon, akkor biztonságos búvóhelyre van szükségük, ahová elmenekülhetnek.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
Leharapta egy kutya a nő orrát, de sikerült visszavarrni – örökre sebes lesz az arca
Megpróbálta megakadályozni, hogy kiszökjön a kutya, a következő dolog, amire emlékszik, hogy leszakadt az orra.

Link másolása

hirdetés

A 31 éves Ashley Unger fodrászként dolgozik Illinois államban. Március 17-én házhoz ment hajat vágni, ahol a kliense lakótársának volt egy pitbullja. A fodrász eleinte jól eljátszott vele, simogatta a kutyát, viszont miután végzett a munkával, a kutya egyszer csak megtámadta őt.

Egészen pontosan kinyitotta az ajtót, mire a kutya megindult felé. Unger ekkor leguggolt, és megpróbálta megakadályozni, hogy a kutya kiszökjön, ezután pedig csak azt vette észre, hogy az orra lóg az arcáról, a pitbull ugyanis leharapta azt.

Természetesen azonnal a kórházba vitték, az odaúton pedig kézzel tartotta össze az arcát.

"Életem végéig elkísér ez az ijedtség. Az orvos azt mondta a kórházban, hogy ilyen durva kutyaharapást még sosem látott" - mesélte a fodrász. Azt is elmesélte, hogy poszttraumás stresszben szenved, gyakran felidéződnek benne az emlékek.

Mostanra már összeforrtak a sebei, de ahogy a fenti képen is látszik, ez a heg nem tűnik el.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
Memóriavesztése lett egy férfinak, miután lefeküdt a feleségével
Egyik pillanatról a másikra minden emlékét elvesztette a korábbi két napról.

Link másolása

hirdetés

Amnéziában szenvedett egy férfi, miután szexelt a feleségével – írja a LADBible.

Az Irish Medical Journal szakmai folyóirat májusi számában megjelent beszámoló szerint a 66 éves férfinak 10 perccel azután lett emlékezetkiesése, hogy a délután folyamán lefeküdtek a feleségével.

A férfit kórházba szállították, ahol kiderült, hogy egyik pillanatról a másikra minden emlékét elvesztette a korábbi két napról. És az is, hogy nem ez volt vele az első ilyen eset: elmondása szerint hét évvel korábban is amnéziás rohama volt a feleségével folytatott szexuális együttlét után.

A kórház orvosai szerint az eset bizonyítja, hogy nagyon ritka esetekben a szex kiváltó oka lehet a hirtelen memóriavesztésnek.

Ezt az orvosok szerint hagyományosan a migrén vagy az intenzív testmozgás válthatja ki, de ritkábban a forró vagy hideg víz, az érzelmi stressz, az erős fájdalom, és ahogy ez az eset is mutatja, a szexuális együttlét is.

A tanulmány szerint a férfi, miután meglátta a telefonján a kórházban, hogy milyen nap van, „elkeseredett, hogy elfelejtette az előző napi házassági évfordulójukat”. Valójában azonban meg is ünnepelte azt.

hirdetés

A férfi hosszútávú memóriája nem sérült, és más eredményei is rendben voltak – az egyedüli panasza az volt, hogy kiesett neki minden, ami az előző két nap vele történt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
23 éve csak szendvicsen élt a lány, aki most végre kigyógyult a fóbiájából
Hosszas terápia után végre sikerült átesnie az első normális étkezésén.

Link másolása

hirdetés

A 25 éves Zoe Sadler totyogó kora óta kizárólag szendvicset evett, amibe csak chips, hagyma és vaj került. A szülei elmondása alapján már olyan kicsiként is félt az ételektől, kivéve ettől a kombinációtól.

"A szüleim azt mondták, hogy semmi mást nem voltam hajlandó a számba tenni"

– mesélte Zoe. Azt is elmondta, hogy más étel szóba sem jöhetett, ugyanis fizikailag megbetegedett tőlük.

Viszont szeretett volna meggyógyulni, ezért David Kilmurryhez járt hipnoterápiára, ami sikeres volt, így mostanra már tud más ételeket is enni. 23 év után végre az első rendes étkezésén is túl van.

Kép: Northfoto/SWNS

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: