hirdetés

FELFEDEZŐ

„HOGY KAPCSOLJAM KI A CAPS LOCKOT?” – a 10 legviccesebb kérdés a Yahoo Answers fórumról

A sokáig népszerű kérdezős platform májusban megszűnik, ennek apropóján most bemutatunk néhány gyöngyszemet az oldal elmúlt 16 évéből.
Címkép: Alexas_Fotos/Pixabay - szmo.hu
2021. április 15.

hirdetés

16 év után megszűnik a Yahoo Answers nevű fórum. A gyakorikérdések.hu-hoz hasonló kérdezős platform 2005-ben nyitott meg, nemrég azonban bejelentették, hogy május 4-től megszűnik. Április 20. után már nem lehet új kérdéseket feltenni és a kérdésekre válaszolni sem, de május 4-ig még elérhető lesz az oldal. Aki szeretné, a korábban feltett kérdéseit és válaszait június 30-ig letöltheti magának, ezen időpont után viszont már tényleg minden adatot törölnek az oldalról.

A fórum nagyon népszerű volt, több mint 100 millió témáról lehetett beszélgetni rajta. Most, hogy az oldal hamarosan megszűnik, az internet népe elkezdte feleleveníteni a legviccesebb, legbizarrabb, legmeghökkentőbb és legfurcsább kérdéseket, amiket valaha feltettek a platformon.

A Guardian összeszedett ezek közül néhány valóban nagyon megmosolyogtató kérdést.

1. "A babák láthatnak szellemeket?"

"A fiam 6 hetes és mindig bámul valamire, és ha nem is mondok semmit, akkor is elkezd mosolyogni és gügyögni, lehet látni, hogy valamit követ a szemével. Lehet, hogy egy szellemet lát? A szellem nem bánthatja őt, ugye?

Frissítés: Amikor szoptatom őt, akkor is a mennyezetre bámul a vállam fellett. Egészen biztos, hogy lát valamit".

hirdetés

Szerencsére volt olyan, aki nem trollkodott, hanem komolyan vette a kérdést, és megnyugtatta az aggódó anyukát, hogy a kisbabák hathetesen nemhogy szellemet, de jóformán nem sok mindent látnak még a világból.

2. "HOGY KAPCSOLJAM KI A CAPS LOCKOT?"

"TEGNAP VÉLETLENÜL BEKAPCSOLTAM ÉS NEM TUDOM, HOGY KAPCSOLJAM KI! A BARÁTAIM MÉRGESEK RÁM, MERT AZT HISZIK, HOGY KIABÁLOK VELÜK A NETEN. EZ A PROBLÉMA SZÓ SZERINT TÖNKRETESZI AZ ÉLETEMET ÉS SZÉTSZEDI A CSALÁDOMAT. CSAK ÚJRA EGÉSZ SZERETNÉK LENNI. KÉRLEK SEGÍTSETEK!"

Frissítés: ANNAK A SRÁCNAK, AKI AZT MONDJA, HOGY HÜLYE VAGYOK ÉS MAC-ET HASZNÁLOK: EZ AZT MUTATJA, HOGY NEM IS TUDOD, HOGY MIRŐL BESZÉL. CSAK A REND KEDVÉÉRT, NEM MAC-ET HASZNÁLOK, NEM IS WINDOWS-T, MERT MINDKETTŐ SOKKAL KORLÁTOZOTTABB, MINT BÁRMELYIK MÁSIK OPERÁCIÓS RENDSZER.

3. "Szerintetek fognak az emberek valaha sétálni a Napon?"

"Ma mindenfélén gondolkodtam, és felmerült bennem, hogy milyen őrület, hogy az ember már a Holdon és a Marson is járt. Azon tűnődtem, hogy szerintetek valaha képes lehet az ember arra is, hogy a Napon sétáljon? Oké, tudom, hogy nagyon forró, de azon gondolkoztam, hogy ha télen menne, amikor a Nap olyan 30 fokos lehet, szerintem meg lehetne csinálni".

Jött is egy egyértelmű, kiábrándító válasz: "NEM. Még a Nap atmoszférájába se tudsz belépni, akkor hogy tudnál rámenni?"

4. "Lehet a vámpíroknak gyerekük?"

"Egy házifeladatomhoz kell, légyszi segítsetek. Mítosz vagy tény?"

5. "A pókok ugyanazon a helyen maradnak?"

"Az ágyban laptopoztam és egyszercsak észrevettem egy pókot mellettem. Sikítottam egy nagyot, de most is nagyon félek. Anyukám nem találta meg, és most egyedül vagyok itthon. Most már egy másik szobában vagyok, de még mindig félek visszamenni a szobámba. Az elmúlt napokban kb. 10 pókot láttam, kicsit és nagyot is, de ez nagyon nagy volt. Szerintetek ott van még a szobámban? A pókok egyébként inkább télen vagy nyáron jelennek meg?"
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ

Megtaláltak egy fél éve eltűnt nőt Amerikában, aki most a természetben él, mohát és füvet eszik

A nyomozók szerint az asszony valószínűleg mentális betegséggel küzd.
Fotó: piviso/Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2021. május 05.

hirdetés

Rendőrségi drónnal találták meg egy nő sátrát, aki fél éve él nomádként egy nemzeti park területén - írja a Daily Star.

A 47 éves nőt még 2020 novemberében nyilvánították eltűntnek. Mint vasárnap kiderült, Utah államban, egy kihalt kempingben tartózkodik, lefogyott és jelentősen legyengült.

Az asszony, akinek a kilétét nem tették közzé, hónapok óta a megmaradt élelmiszertartalékaiból élt. Emellett füvet és mohát fogyasztott, és egy közeli folyóból ivott.

A rendőrség még az eltűnésekor kezdett kutatni utána, miután elhagyott autóját megtalálták a kemping területén. A sátrat azonban csak most vasárnap, drónnal szúrták ki a közeli Diamond Fork kanyonban. A nyomozók értesülései alapján elképzelhető, hogy a nő mentális betegséggel küzd:

“Most már úgy gondoljuk, tudatosan maradt ezen a területen november óta” - nyilatkozták.

hirdetés

A nőt ezek után egy közeli kórházba szállították, ahol a mentális egészségét vizsgálták. Elképzelhető azonban, hogy szeretne visszatérni az erdei sátorba.

A rendőrség hozzátette:

“Szeretnénk egyértelművé tenni, hogy bár nem sokan választanak ilyen életformát, ez az asszony nem követett el semmi jogsértőt.”

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ

A brit férfiak kétharmada inkább 10 évvel korábban halna, minthogy lemondjon a húsevésről

Volt olyan, aki inkább börtönbe menne, csak húst ehessen, ötödük viszont kihagyná az étrendjéből, ha ettől javulna a szexuális teljesítménye.
Fotó: Illusztráció (Pixabay) - szmo.hu
2021. május 03.

hirdetés

Nem szívesen mondana le a húsról a brit férfiak nagy része - derül ki egy új tanulmányból, amelyet az OnePoll készített.

A 2000 résztvevővel végzett kutatást a No Meat May, azaz a húsmentes május kapcsán készítették, és arra voltak kíváncsiak, mik a hús elhagyásával kapcsolatos vélekedések a nőknél és a férfiaknál.

A férfiak kicsivel több mint 10 százaléka gondolta azt, hogy a húsevés feladása egyet jelentene a férfiassága feladásával.

A nők 39 százaléka, a férfiaknak pedig a 37 százaléka válaszolt nemmel arra a kérdésre, hogy elfogadnának-e vegán párt maguknak.

A férfiak kétharmada azt mondta, hogy akkor sem hagyna fel a húsevéssel, ha biztosan tudnák, hogy tíz évvel korábban halnak meg, sőt, 20 férfiből egy még azt is vállalná, hogy börtönbe menjen, csak a húsról ne kelljen lemondania.

hirdetés
A férfiak 35 százaléka rögtön félretenné a húst, ha tudnák, hogy egészségi állapotukon jelentősen javítana, 18 százalékuk pedig akkor tenné meg mindezt, ha a szexuális teljesítményüket befolyásolná pozitív irányba.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Egy cetlire írt üzenetben tette helyre főnőkét egy angol takarítónő az utolsó munkanapján

A nő a levélben azt írta, azért mondott fel, mert a főnöke tiszteletlenül bánt vele.
Fotó: Michael-T/Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2021. május 05.

hirdetés

A southamptoni Julie Cousins inspiráló módját választotta, hogy beszóljon a főnökének, miután 35 év után felmondott nála - írja az Indy100.

A távozó takarítónő búcsúzóul egy levelet írt minden nőnek, akivel együtt dolgozott a HSBC-nél töltött idő során, ám az üzenetet kiemelten a főnöknőjének címezte.

“Üdv, hölgyek! Holnap takarítok utoljára az HSBC-nél” - kezdte, majd közvetlenül a felettesét megszólítva folytatta:

“Azért lépek ki, amiért lehurrogott az irodában. Agresszív volt és kegyetlen, de ez az ön személyiségére vet rossz fényt, nem az enyémre!”

Cousins a tanulságot is levonta a levél végén:

hirdetés
“Kérném, hogy a jövőben emlékezzen rá, hogy mivel a világon bármi lehet, leginkább legyen kedves, mivel senki sem különb egy takarítónőnél. Üdvözlettel, Julie.”

Az üzenetet a nő fia, Joe osztotta meg a Twitteren, azzal, hogy kellemes nyugdíjas-éveket kíván az édesanyjának. Mostanra több mint 10 ezren osztották tovább, és sokan gratuláltak Julie-nak a bátorságért és őszinteségért, amivel felvette a kesztyűt a főnökével szemben.

“Soha nem értettem, miért gondolják egyesek, hogy a munkájuk típusa határozza meg a fontosságukat. Engem abban a hitben neveltek, hogy a munka az munka, és bárki aki reggel felkel dolgozni, ugyanazt a tiszteletet érdemli meg, mindegy, hogy szemetet szed vagy céget vezet. Minden tiszteletem az anyukádé!”

- írta egyikük.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés

Tudósok kutatják, miért hemzseg a tenger a cápáktól a festői francia szigeten

2011 óta 10 embert öltek meg a partokon a cápák, és emellett több tucat támadás volt annak ellenére, hogy a nyílt vízre már tilos kimenni.
Fotó: Illusztráció (Wikipedia) - szmo.hu
2021. május 04.

hirdetés

Jelenleg is zajlanak a kutatások arról, miért hemzseg a cápáktól a festői Réunion szigete, ahol 2013 óta már úszni sem lehet a ragadozók miatt - derül ki a 9News riportjából.

A Madagaszkártól keletre, az Indiai-óceánban található sziget Franciaországhoz tartozik, partjai világviszonylatban is a cápák által leginkább veszélyeztetett szakaszokként tartják számon. 1 millió emberre 3 cápatámadásos halál jut - ebben a sziget világelső, megelőzve Dél-Afrikát, Ausztráliát és az Egyesült Államokat, holott itt csak egy viszonylag kicsi szigetről van szó. 2013 óta tilos a korall-lagúnán kívüli vizeken úszni vagy szörfözni, olyannyira veszélyesnek ítélték a vizet.

Azt is megfigyelték, hogy főleg az utóbbi évtizedben nőtt meg nagyon a cápatámadások száma:

2011 óta 10 embert öltek meg a partokon a cápák, és emellett több tucat támadás volt annak ellenére, hogy a nyílt vízre már tilos kimenni.

A támadásokért elsősorban a bikacápák felelnek, amelyek nagy számban fordulnak elő a területen. A bikacápák az agresszív cápafajok közé tartoznak, a statisztikák szerint az emberre a harmadik legveszedelmesebb cápafaj a fehér cápa és a tigriscápa után. 1,6 méterestől egészen 3,2 méteres hosszúságúak is lehetnek.

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: