News here
hirdetés

FELFEDEZŐ

„Gyerekként döbbentem rá, hogy apám szexkönyveket ír”

Sarah ma már kreatív munkatársként segít apjának a könyvekben, igaz, még mindig furcsának érzi, hogy apja egy-egy szexpózzal kapcsolatban az ő tanácsát kéri.

Link másolása

hirdetés

Sarah Faith Alderman a BBC-nek mesélt arról, milyen volt kiskorában megtudni, hogy édesapja valójában mivel foglalkozik.

A nő a nyolcvanas évek Bostonjában nőtt fel a szerető családi közegben. Édesapját, Irát már kiskora óta heroizálta, ő volt az az ember, akivel mindent meg tudott beszélni - csak éppen azt nem tudta, valójában mivel foglalkozik. A gyereket egyszer egyedül hagyták otthon, ő pedig unalmában a családi könyvespolcot nézegette. Feltűnt, hogy a legmagasabb polcon van még egy sor könyv, amelyek láthatóan úgy voltak odatéve, hogy ne legyenek szem előtt. Egy gyereknek ennél nem is kell több, lehalászta őket onnan, és máris megértette, miért voltak olyan magasan:

a Szexuális útmutató 30 felett és a Hogyan szedjünk fel nőket című könyvek nem épp gyereknek való olvasmányok. Ami viszont még ennél is sokkolóbb volt, hogy Ira Alderman neve állt a könyveken - így hívták édesapját.

Nem volt túl sok ideje feldolgozni a tényt, hogy apja szexkönyveket ír, mivel hallotta, hogy megérkeznek a szülei, és villámgyorsan visszapakolta inkább a könyveket a helyére, nehogy kiderüljön a turpisság.

"Szerintem minden gyereknek megvan az a pillanat, amikor rájön, hogy szülei nem feddhetetlen emberek, nem szuperhősök, nem mindentudók. Sokaknál ez akkor jön el, amikor rájönnek: "Úristen, a szüleim szexelnek, szexeltek azért, hogy én megszülessek, és valószínűleg még mindig csinálják"

- jellemezte a nő nagy felismerést.

Nem sokkal később kiderítette, hogy apja kifejezetten sikeres szerző, több millió példány kelt el a könyveiből, és számos nyelvre lefordították őket. Sarah nem vallotta be, hogy tud a könyvekről, bár azért kíváncsiságból visszajárt a polchoz, és nézegette a könyveket.

hirdetés

Két évtizeddel később apja elveszítette a munkáját, és egyidejűleg Alzheimer-kórt diagnosztizáltak nála. Ekkor jött az ötlet, hogy újra könyveket kezd írni, első körben gyerekkönyvekre gondolt. Amikor azonban lányával erről beszélgettek, a férfi bevallotta, amit a lány amár 20 éve tudott: régen kifejezetten sikeres szexkönyveket írt, így lehet ahhoz térne vissza inkább. Sarah hallgatott arról, hogy tud minderről, és támogatta apját, sőt, még a munkába is beszállt. Édesapja ugyanis vele nézeti át a szövegeket, segít javítani, és ötleteket ad.

Ennek köszönhetően apja gyakran hívja fel például azzal kapcsolatban, hogy egyes szexpózokról vagy trendekről mit gondol.

"Kreatív munkatársként dolgozom vele, még akkor is, ha néha ezt szó szerint félig behunyt szemmel tudom csak csinálni" - mesélte utalva arra, hogy azért valahol még mindig bizarr számára, hogy az apja szexkönyveket ír.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
Kilógott a pénisze az olasz tízpróbázónak futás közben, a kezével próbálta menteni a helyzetet
Alberto Nonino végül utolsóként ért célba a 400 méteres futáson.

Link másolása

hirdetés

Igen kínos helyzetbe került egy olasz sportoló a kolumbiai Caliban rendezett U20-as atlétikai-világbajnokság tízpróba számában szombaton. A Daily Mail beszámolója szerint Alberto Nonino bár jól rajtolt a 400 méteres futásban, a táv közepe felé komoly problémája akadt.

Mivel a 18 éves versenyző

elfelejtett alsónadrágot húzni, ezért a nemi szerve kilógott a nadrágjából futás közben.

A közvetítés távoli képein is kivehető, ahogy Nonino a kezével próbálja megregulázni a szabadon lengedező hímtagot. Ez azonban annyira lekötötte a sportolót, hogy végül utolsóként haladt át a célvonalon, 51,57 másodperces idővel.

A fiatal sportoló később azt írta az Instagramon, hogy az eset „nyilvánvalóan baleset volt”, és most már próbál nevetni az egészen, de a verseny után szörnyen érezte magát.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
Videón, ahogy közvetlenül a turisták feje felett landol egy Wizz Air-gép Görögországban
Még a felkészült bámészkodókat is meglepte az igen alacsonyan sikerült landolás.

Link másolása

hirdetés

A szokottnál is izgalmasabbra sikerült a Wizz Air Airbus A321neo repülőgépének pénteki landolása a görögországi Skiathoson. Az Airportal cikkében azt írja, hogy a szigeten a tengerpart mellett vezető úthoz nagyon közel van a repülőtér futópályájának küszöbe, ezért

sok turista látogat ki erre a helyre, hogy az alacsonyan érkező gépeket megfigyelje.

A pénteki landolásnál azonban a Wizz Air gépe annyira alacsonyan közelítette meg a kifutópályát, hogy az még az erre felkészült turistákat is meglepte. Az esetről a görög GreatFlyer videósa készített felvételt, ami alapján

úgy tűnik, hogy a gép mindössze néhány méterrel repült el a bámészkodók feje fellett.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Lenyelte a bálna, egy törött lábbal megúszta
Az amerikai férfi egy Massachusetts állambeli partfoknál búvárkodott. Elmondása szerint egy koromfekete, húsos üregben találta magát, és a légzőkészülékét is elvesztette.
Címkép: Wikimedia Commons - szmo.hu
2022. augusztus 07.


Link másolása

hirdetés

Michael Packard éppen egy Massachusetts állambeli partfoknál búvárkodott, homárokat keresve tavaly júniusban, mikor érzésre hirtelen egy nagyjából 100 tonnás teherautónak megfelelő méretű lény ütötte el – írja a Mirror.

A férfi nagyjából 13-14 méter mélyen volt, amikor a Föld egyik legnagyobb élőlénye, egy hosszúszárnyú bálna lenyelte. A bálnák akár 1,4 tonnányi apró halat vagy krillt meg tudnak enni.

A tapasztalt búvár először azt hitte, hogy egy hatalmas cápa nyelte le. Miután azonban tudatosult benne, hogy az állatnak nem voltak fogai, és leírása szerint egy koromfekete, húsos üregben találta magát, már arra hajlott, hogy egy bálna nyelhette le.

Ezután elmondása szerint heves küzdelmet folytatott az életéért, elvesztette a légzőkészülékét, és a sötétben kellett tapogatóznia – minden értelemben.

Elég kilátástalannak tűnt a helyzete, gondolatai a kisgyermekeire és a családjára terelődtek, amikor hirtelen a sötétségből fény lett, a bálna kinyitotta a száját, és visszadobta az óceán felszínére.

A férfi egy törött lábbal megúszta a nem mindennapi találkozást.

Kutatók szerint fizikailag szinte lehetetlen, hogy egy hosszúszárnyú bálna egészben lenyeljen egy embert. A történelem során csak egyszer fordult elő, hogy lenyelt egy embert egy bálna. Az 1890-es években James Bartleyt, aki éppen egy bálnavadász expedíción volt a Falkland-szigetek közelében. Hihetetlen módon túlélte.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Előre kifizettetnék a temetésük és mentésük költségeit a Mont Blanc-ra induló hegymászókkal
Úgy viszonyulunk hozzájuk, mintha öngyilkosságot készülnének végrehajtani - mondta egy francia polgármester a szerinte felelőtlen túrázókról.

Link másolása

hirdetés

Letétbe helyeztetné a Mont Blanc meghódítására indulú hegymászókkal a mentésük és a temetésük költségeit a csúcs közelében fekvő Saint-Gervais-les-Bains polgármestere - számolt be a Telegraph.

Jean-Marc Peillex a lapnak azt mondta, hogy

„a hegymászók sokszor felelőtlenül orosz rulettet játszanak a hegycsúcson”,

és vannak olyanok, akik nem veszik figyelembe Mount Blanc veszélyeivel kapcsolatos figyelmeztetéseket.

Peillex ezért 15 eurós, vagyis átszámítva közel hatmillió forint letétet javasolt. Ebből tízezer eurót tenne ki az esetleg mentés költsége, ötezer euróból pedig a temetést szerveznék meg. A polgármester szerint az ostoba emberekre olykor csak buta ötletekkel lehet hatást gyakorolni.

„Úgy viszonyulunk hozzájuk, mintha öngyilkosságot készülnének végrehajtani, ezért megkérjük őket, hogy fizessék meg nekünk az ezzel járó költségeket”

- fejtette ki Peillex.

hirdetés

A 4808 méter magas Mont Blanc az Alpok, Nyugat-Európa és egyben az Európai Unió legmagasabb hegye, amely a francia Haute-Savoie és az olasz Valle d’Aosta régiók között fekszik. A hatóságok évente körülbelül 700 mentési akciót hajtanak végre a csúcson, ezek 95 százalékához helikopter szükséges.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: