FELFEDEZŐ

Gianni: „Nem jó irány, hogy a fiatalok harminc négyzetméteres lakásokban magányoskodnak a nagyvárosokban"

A magas inflációk és az árváltozások miatt szerinte el fog mozdulni a vendéglátás abba az irányba, hogy hagyományos, jó alapanyagokat kínálnak majd jó áron.

Link másolása

Gianni Annoni a Mandinernek adott interjút, amiben szóba került a vendéglátás helyzete, az identitás, a világpolitika és persze a gasztronómia is.

Gianni szerint a pandémia csak a kezdet volt, a háború és a gazdasági válság azonban hosszú távú következményeket von maga után.

„Nem vagyunk naivak: tisztában vagyunk azzal, hogy sokan nem fognak étterembe járni a nehéz gazdasági helyzet miatt”

– fogalmazott az üzletember, egyben mindenkit arra kért, hogy aki teheti, ne az étterembe járásról, hanem inkább a külföldi utazásról mondjon le és így segítse a Magyarországon működő éttermeket.

Abban továbbra is bízik, hogy a házhozszállításra megmarad az igény. A külföldi turistáknak pedig szerinte most kifejezetten előnyös a forint árfolyama. Pozitív, hogy az energetikai átállás felgyorsult és egyre többen szerelnek fel napelemeket.

De nem csak ebben lát változást. Szerinte egyre tudatosabbak a fiatalok és látják, hogy szép életet lehet élni vidéken. Olaszországban is sokan mennek vissza régi családi házakba, mert kezdik megérteni, hogy miért élt régebben több generáció egy fedél alatt.

"Az, hogy a fiatalok a nagyvárosokban harminc négyzetméteres, erkély nélküli kis lakásokban magányoskodnak, nem jó irány. Úgy tűnik, az élet ezt is megtanítja: vissza kell találni a nagycsaládos életformához, az egészséges privát szférát megtartva".

A nagypolitikára rátérve kifejtette, hogy a nyugati politikai elit már nem foglalkozik az emberek véleményével és már nem a népért vannak.

"Európa elvesztette a valóságérzékelését, és egy bábu lett a világhatalmi játszmában, ahol az Egyesült Államok érdekei érvényesülnek"

- tette hozzá.

A vendéglátással kapcsolatosan elmondta, hogy továbbra is jelentősen emelkednek az árak és várhatóan lesznek olyan alapanyagok, amiket nem tudnak a termelők eladni, ők pedig beszerezni. Ehhez át kell majd nézni az étlapot és ha egy étel árszempontból átlépi a tűrési küszöböt, akkor le fogják húzni onnan.

"Szerintem el fogunk mozdulni abba az irányba, hogy hagyományos, jó alapanyagokat kínáljuk majd jó áron."

Az éttermek bezárását nem tartja jó ötletnek, vész esetén legfeljebb azon gondolkozna el, hogy csak a leg­forgalmasabb négy napon legyenek nyitva a kisebb energiafogyasztásért.

A saját éttermeiben egyelőre nem tapasztalnak változást, decemberre folyamatosak a foglalások. Itt az ünnepek alatt a magyar és olasz hagyományokat is tartják, a két ország ételeit kombinálják.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
Sokan kiakadtak a videón, amin hagymát készítenek elő egy amerikai Mekiben
A széles körben használt módszer egyébként praktikus és takarékos.
Fotó: justinalbert19/TikTok - szmo.hu
2023. január 30.


Link másolása

Egy TikTok-felhasználó közzétette, hogyan készítik elő a hagymát a helyi Mekiben, a videó megtekintői közül pedig sokan émelyítőnek találták a látványt.

A Justin Albert által készített felvételen azt láthatjuk, hogy jeget és vizet öntenek egy doboz kiszárított hagymára, ami így kevéssé étvágygerjesztő trutyivá alakul.

Ez a módszer egyébként gyakori a gyorséttermeknél: nemcsak időt spórolnak meg, hanem a szárítás által az élelmiszerek tartóssága is kitolható.

„Ez most egy vicc?” - tette fel a kérdést az egyik felhasználó, míg egy másik ironizált: „Nem is tudom, mire számítottam volna”.

Mások elnézőbbek voltak:

„Ugye nem hittétek, hogy a Mekiben friss hagymát vágnak fel?” - kérdezte egyikük. Megint másokat egész egyszerűen nem érdekelt: „Én még többet kérek!”, írta valaki.

@justinalbert19how we make onions at mcdonalds! (comment what you want to see next) ##mcdonalds ##fyp ##foryoupage♬ Mc/Donald's - The Inertia King

A tinédzser gyakran posztol videókat arról, hogy készülnek az ételek a gyorsétteremben, így a burgerek, a sültkrumpli és a burritók létrejöttét is nyomon követhetjük a TikTok-profilján. A Mekit láthatóan nem zavarja a tevékenysége:

„Még mindig nem rúgtak ki” - írta Albert egy videója alá.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
Ebben az országban büszkélkedhetnek a legnagyobb pénisszel a férfiak
A „győztes” államban az átlag pasik magasságának több mint 10 százalékát teszi férfiasságuk.
Fotó: Darko Djurin / Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2023. január 29.


Link másolása

Kivételesen nagy nemiszerv-mérettel rendelkező férfiakról készült dokumentumfilmet mutatott be az egyik angol tévécsatorna, írja a Daily Star. A My Massive Cock (magyarul: A hatalmas farkam) című film célja, hogy bemutassa, milyen nehézségekkel kell megküzdenie az átlagosnál nagyobb férfiassággal rendelkezőknek.

Az interjúalanyok kendőzetlenül beszélnek öltözködési gondokról, az állandóan őket bámulókról, de az aktus közbeni problémáikról is, beleértve a partnereik sérüléseit. A dokumentumfilm előrehaladtával lassan kiderül, hogy a szereplők egy része megtanult együtt élni testi adottságaival, míg mások péniszkisebbítő műtétet fontolgatnak.

A nagy érdeklődéssel várt óriásfalloszos film kapcsán a lap felidézi, hogy több kutatás is napvilágot látott a közelmúltban a pénisz átlagos és attól eltérő méretei kapcsán. A brit urológiai folyóiratban megjelent kutatásból kiderült, hogy az országban az átlagos férfi nemiszerv nyugalmi állapotban 9,16 cm hosszú, kerülete pedig 9,32 cm. Izgalmi állapotban a brit péniszek többsége 13,13 cm-re nyúlik, míg kerülete 11,65 cm-re duzzad.

Egy másik idézett felmérésből az is kiderült, hogy

a legnagyobb pénisszel az ecuadori férfiak büszkélkedhetnek.

A dél-amerikai országban 17,62 cm az átlagos méret, miközben az átlagos testmagasság csupán 167 cm. Vagyis az itteni pasik magasságának több mint 10 százalékát éri el a nemiszervük hossza, ami a világon egyedülálló.

A képzeletbeli péniszlista második helyén Kamerun áll 16,67 cm-es átlaggal. Míg a legkisebb férfiasságokat Kambodzsában mérték, ahol mindössze 3 milliméterrel haladta meg az átlag a 10 centimétert.

Szakértők szerint a falloszt a tövétől a hegyéig kell mérni, lehetőleg mérőszalaggal és felülnézetből, semmiképp sem az alsó felét. A kerületének leméréshez pedig a legvastagabbnak tűnő részt kell óvatosan körbetekerni ügyelve a szalag két végpontjának találkozására.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Házakkal szexelt egy tanár, amíg szomszédai le nem buktatták
A floridai lakost végül őrizetbe vették furcsa fétise miatt.
Fotó: Paul Brenner / Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2023. január 29.


Link másolása

Letartóztattak egy amerikai tanárt, miután észrevették, hogy nyilvános helyen “közösül” egy épülettel - írja a Daily Star.

A helyi WFLA hírtelevízió szerint az elkövető a 39 éves Jesse Schroeder, a floridai Carwise Middle School társadalomtudomány-tanára volt.

Schroeder deviáns szexuális aktusát először a szomszédja vette észre: a férfit ing nélkül, lehúzott nadrággal és alsóval találták meg, amint nemi szervét egy Palm Harbor-i lakóház-komplexumhoz dörgöli.

A floridai rendőrséget több aggódó lakos riasztotta a helyszínre, akik élőben láthatták Schroeder csupasz nemi szervét. Egyikük szerint a férfi a parkoló autója körül, sőt a közeli úton is is pucáran sétálgatott.

Schroeder állítólag a társasház lépcsőjének korlátján tartotta és nekidörzsölte nemi szervét, majd azzal is megdöbbentette a szemtanúkat, hogy csípőjét egy tartóoszlophoz nyomta, mintha szexelne az épülettel.

A hatóságok jelentése szerint a tanár nem sokkal később ismét megjelent a nyilvánosság előtt, teljesen meztelenül. Állítólag éjfél körül egy szomszéd által rögzített térfigyelő videón látható, amint a lakóparkban sétál.

A férfit október 27-én, 21 óra körül a Pinellas megyei börtönbe szállították, ahonnan azóta 150 dolláros óvadék ellenében szabadon engedték.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Jó, ha tudod, hogyan trükköznek az éttermek
Mikor fordulj ki egy étteremből, mit ne rendelj, mi történik valójában a konyha lengőajtói mögött? Lássuk, mire érdemes odafigyelni, ha egy vendéglátóhelyre térünk be.

Link másolása

A Pár perc az egészségért egy interaktív blog, ahol egészségügyi témákról és lelki problémákról olvashatsz, ahol közérthető nyelven írja le a szerző a betegségeket, illetve a lehetséges kiegészítő kezelések útmutatóként szolgálnak. A cél a betegség kialakulásnak megelőzése, ennek érdekében Szilvia az egészségre fókuszál, hogy ne akkor kezdj vele foglalkozni, amikor már baj van!

Mit tegyünk, hogy ne csalódottan, rosszabb esetben egy gyomorrontással távozzunk az étteremből?

Vigyázz a napi ajánlatokkal

Sok étteremben az a „különleges ajánlat”, amit gyorsan el kell adni, mielőtt megromlik. Valószínűleg ez az, amitől próbálnak gyorsan megszabadulni, a napi ajánlatok indokai inkább gazdaságiak, mint kulinárisak. Ha a pincér feltűnően erőlteti, hogy milyen fogást rendeljünk, akkor kezdjünk el gyanakodni.

Hogyan befolyásol az étlap?

Az étlap az éttermek egyik reklámfelülete, ez az egyetlen olyan dolog, amit a vendég biztosan meg fog nézni. Egyre több helyen adnak a látványra, az étlapokat ellátják részletes leírásokkal, profi képekkel az adott fogásról. Gyakori eset, hogy a látvány sokkal szebb, mint amit aztán felszolgálnak nekünk. Legjobb példája ennek a gyorséttermek plakátjain szereplő hatalmas, ínycsiklandozó, telepakolt hamburger, mely köszönő viszonyban sincsenek a valóságban elénk rakott étellel. Sem méretben, sem összetevőkben. Ne tévesszen meg minket a látszat!

A házi készítésű nem mindig azt jelenti, hogy „házi”

Néhány helyen például a salátaönteteket üveges kiszerelésben vásárolják, majd hozzáadnak néhány speciális hozzávalót, például egy kéksajt-morzsát vagy friss fűszernövényeket, és házi készítésűnek nevezik az étlapon. De lehet, hogy házi készítésű egy három kilométernyire lévő cukrászdából érkező termék.

A rántotta általában porból készül

Még a világ legjobb svédasztalos reggelijénél is 100-ból 99-szer a nagy serpenyőben lévő rántotta porból készül.

A legtöbb szakács azt javasolja, hogy olyan ételt rendeljünk, ami annak a helynek a specialitása.

Egy steak house-ban nem érdemes halat választani, egy pizzériában pedig ne a libamájjal kísérletezzünk.

A mosdó árulkodik az étteremről

Ha a mosdó piszkos, elhanyagolt, biztosak lehetünk benne, hogy a konyha sokkal rosszabb. A mosdó állapota csak az egyik jele annak, hogy rossz étterembe tértünk be...

Hacsak nem érzed a tengeri levegő illatát, kerüld az osztrigát

Ami az osztrigát illeti, ha helytelenül kezelik és tárolják, nagyon megbetegíthet. Ez tényleg nagyon kényes étel, csakis olyan étteremben szabad rendelni, ahol tengeri fogásokra specializálódtak.

A világhírű Anthony Bourdain szerint, ha egy húst véletlenül túlságosan megsütnek, akkor vagy a kukába kerül, vagy annak szolgálják fel, aki well-done steak-et rendelt.

Ingyen rágcsálnivaló

Az ingyen ropit nem biztos, hogy hátsó szándék nélkül vetik be az éttermek. Bár amikor az asztalon elénk rakja a pincér a ropival vagy sós mogyoróval teli tálat, kedves gesztusnak tartjuk. Pedig a vendéglátók célja csupán az, hogy szomjassá tegyen bennünket, és több italt fogyasszunk. Ráadásul nem túl higiénikus, hiszen ha ezekből a tálakból nem fogy el a harapni való, akkor megy vissza a többi vendéghez, szó szerint kézről kézre jár.

Természetesen szép számmal vannak kivételek, nem szabad általánosítani! Ma már egyre többen adnak a minőségre!

Ha fontos számodra, hogy egészségesen élj és fokozott figyelmet fordítasz a megelőzésre, keresd a Pár perc az egészségért blogot a Facebookon is!

Link másolása
KÖVESS MINKET: