FELFEDEZŐ
A Rovatból

Ezek a világsztárok legnagyobb és legdrágább luxusjachtjai

A divattervezőtől a gyerekkönyvek írójáig ezek a hírességek birtokolják a világ legdrágább luxusjachtjait.
Fotó: Wikipedia - szmo.hu
2023. szeptember 20.


Link másolása

Mozi, helikopter és tengeralattjáró is található a hírességek luxusjachtjain, írja a The Sun. A brit lap a Ritzy Charters jachtbérlési szakértőinek segítségével összegyűjtötte a világ legfényűzőbb szuperhajóit, amik a sztárok tulajdonában vannak.

Giorgio Armani és a Main

A 65 méteres szuperjacht büszke tulajdonosa az olasz divatmogul. Armani saját maga tervezte a belső tereket, amit egyszerre akár 14 vendég is megcsodálhat, valamint az ugyanekkora méretű személyzet.

A Main a hírek szerint 64 millió dollárt (23 milliárd forint) ér.

JK Rowling és az Amphitrite

Az Amphitrite előző tulajdonosa Johnny Depp volt, tőle vette meg a hajót a Harry Potter-könyvek szerzője. A csaknem 23 millió dollárosra (8,2 milliárd forint) becsült jachton 10 vendég fér el kényelmesen, akik ha kedvük tartja használhatják a hajóhoz járó szörfdeszkákat, kajakokat és a kisebb vitorlást is.

Ha JK Rowling és családja éppen nem használja az Amphitrite-ot, bárki kibérelheti tőlük heti 90 ezer dollárért (32 millió forint).

Sir Elton John és a Wabi Sabi

A Wabi Sabot az angol énekes saját elképzelései szerint alakították ki. A hófehér, feltűnő jachtot könnyű kiszúrni a tengeren és a kikötőkben is.

Nyolc luxuskabinjában akár 18 vendég is elfér, értéke pedig 29,1 millió dollár (10,4 milliárd forint). A Wabi Sabi fedélzetén többek között vendégül látták már David Walliams komikust és a színész, Aaron Taylor-Johnsont is.

Sean "Diddy" Combs és a Maraya

Több mint tíz éve vásárolta 65 millió dollárért, mai árfolyamon számolva 23,3 milliárd forintért az 54 méter hosszú jachtot az egykor még Puff Daddy néven megismert rapper. A Marayán hat kabinban lehet elszállásolni legfeljebb 12 vendéget, akiket jacuzzis napozóterasz, privát szakács és edzőterem is kényeztet a fedélzeten.

Ha a zenész éppen nem ér rá hajókázni, bárki kibérelheti tőle a jachtot heti 300 ezer dollárért (107 millió forint).

Tiger Woods és a Privacy

Nyolcszemélyes jacuzzi és saját búvárpalack-töltőállomás is található a világhírű golfozó 29 millió dollárt (10,3 milliárd forint) érő luxushajóján. A Privacy-n akár 9 vendég is utazhat, akiknek kéréseit tízfős személyzet lesi.

A jacht csúcssebessége meghaladja a 30 kilométer per órát.

Jeff Bezos és a Koru

Az Amazon alapítójának jachtja lehet a világ második legdrágábbja, ami egy celeb bortokában van. A hajó értéke félmilliárd dollár (179 milliárd forint) lehet. A Y721 néven is ismert Koru egyben a világ legnagyobb vitorlás jachtja, melyet kifejezetten az üzletember számára építettek.

A 18 vendég befogadására képes hajó árában benne volt többek között a medence, a helikopter leszállóhely, a jacuzzi és a motorcsónak is. Állítólag tartozik hozzá egy tengeralattjáró is, de ezt soha nem erősítették meg.

A hírességek közül többek között Katy Perry és Orlando Bloom is nyaralt már a Korun.

Laurene Powell és a Venus

Steve Jobs özvegyéé a negyedik legdrágább celebhajó. A Phillipe Stark által tervezett Venus 120 millió dollárt (43 milliárd forint) érhet.

A 12 fős vendégsereg és 22 fős személyzet számára kialakított hajó számos luxusfelszereltséggel rendelkezik: többek között padlótól a mennyezetig érő ablakokkal és tágas felső fedélzettel. A Venus képes akár 18 csomós (33 km/H) sebességgel is szelni az óceánt.

David Geffen és a Rising Sun

A világhírű filmproducer és üzletember hajóját tartják a világ legdrágább hírességek által birtokolt szuperjachtjának. Geffen még 2010-ben vásárolta meg a Rising Sunt 200 millió dollárért, melynek értékét ma már 590 millió dollárra (211 milliárd forint) becsülik.

A 139 méter hosszú jacht végsebessége elérheti az 55 kilométer per órát is. A fedélzetén található 82 szobában 18 vendéget és 55 fős személyzetet lehet elszállásolni. A hajón kosárlabdapálya, borospince, mozi, helikopterleszálló, spa és úszómedence gondoskodik a kényelemről és szórakozásról.

A cikkünk borítóképén is látható Rising Sunon megfordult már az utóbbi években többek között Leonardo DiCaprio, Oprah Winfrey, Julia Roberts, Steven Spielberg és Barack Obama is.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Kórházban gyógyuló gyermekeknek szállítanak finomságokat a Provident dolgozói
Idén novemberben és decemberben a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben lábadozó gyermekek kaphatják meg a huszonhat főből álló önkéntes csapat segítségével három üzlet péksüteményeit.

Link másolása

Negyedik éve tartja meg hagyományos karácsonyi előkészületi kezdeményezését a Provident Pénzügyi Zrt., a Csodalámpa Alapítvány és a Jókenyér pékségeket üzemeltető Ludwig és Mentesi Kft. Idén novemberben és decemberben a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben lábadozó gyermekek kaphatják meg a huszonhat főből álló önkéntes csapat segítségével három üzlet péksüteményeit.

Megédesíti a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben gyógyuló gyermekek kórházban töltött napjait az a kis figyelmesség, amelyet a Provident Pénzügyi Zrt. önkéntesei által kiszállított péksütemények jelentenek. A pénzügyi szolgáltató immár negyedik éve dolgozik össze a Jókenyér pékségeket üzemeltető Ludwig és Mentesi Kft.-vel, hogy az egyes üzletekben nap végén megmaradó termékek a lehető legjobb helyre kerüljenek. A kezdeményezésben 26 önkéntes vesz részt, akik a szabadidejükben vállalták, hogy a programban résztvevő 3 üzletből elszállítják a frissen készített, de készleten megmaradt péksüteményeket a kórházba.

„A mosoly gyógyerejét nem kell bemutatni senkinek sem. Gyermekként kórházba kerülni ugyan sosem ideális, de a november és a december – ha lehet ilyet mondani – még kevésbé szerencsés, hiszen a rövid nappalok és a hideg, gyakran borús idő miatt nehezebb felvidítani a lábadozó gyermekeket. Éppen ezért választottuk ezt az időszakot a kezdeményezés megvalósítására, és nagy örömmel vágunk bele idén is. Kollégáink figyelmessége sokszorosan megtérül, tudva, hogy a Jókenyér finomságai egy kis időre el tudják terelni a kis betegek figyelmét, mosolyt csalva az arcukra, ezáltal pedig hozzájárulva mielőbbi gyógyulásukhoz” – mondta el a kezdeményezés kapcsán Pálfalvi Márta, a Provident Pénzügyi Zrt. vállalati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója.

A pénzügyi szolgáltató önkéntesei két csapatban, összedolgozva viszik el a három pékség termékeit a GOKVI portájára, hogy a kórház dolgozóin keresztül eljuthassanak a péksütemények a gyógyuló gyermekekhez.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
A Rovatból
„Biztos befér a kéményen a miniszterelnök úr?” – így reagáltak a kommentelők Orbán Viktor üzenetére, miszerint éjjel érkezik
Nem kímélték a kormányfőt a hozzászólók a szakállas kép alatt. Igaz, voltak olyanok is, akik szerint kifejezetten humoros lett a poszt.

Link másolása

Ahogy arról korábban írtunk, szokatlan, nyárra jellemző szakállal jelentkezett kedd este Facebook-oldalán Orbán Viktor. A miniszterelnök a Mikulásra utalva, az EDDA híres dalának címével azt üzente: „Éjjel érkezem.” A nyomaték kedvéért azt is megírta: „Csizmákat kipucolni, éjjel érkezik a Mikulás”.

Számosan voltak, akiknél betalált a poszt: többen gondolták úgy, hogy ennyi lazaság belefér egy miniszterelnöki posztba, egyesek kifejezetten humorosnak tartották a bejegyzést.

Nem kevesen voltak azonban azok sem, akik – viccesebben vagy határozottabban – arra használták a kormányfő posztját, hogy kritikát fogalmazzanak meg vele szemben.

Íme néhány a legfrappánsabbak közül:

„Éjjel érkezem, száraz, kiégett aggyal – és az új adócsomaggal”

„De szép csizma – mondta a Mikulás, majd eltette a zsákjába”

„Biztos, hogy befér a kéményen, miniszterelnök úr?”

„Ide már ne jöjjön, innen elvitt mindent!”

„Ez a Mikulás nem hoz, hanem visz”

„Noo, akkor reggelre már csizma sem lesz...”

„Inkább az ajtón gyere be, mert a kémény elég szűk lenne neked, harcosom!”

„Ez a Mikulás üres zsákkal jön, és telivel megy”

„Még egy ilyen télapót, aki elől hordja a puttonyát...”

Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Horváth Gréta reagált Meggyes Dávid kiborulására: „Egyetlenegyszer sem kereste a kisfiamat”
Gréta elmondta, hogy neki a gyerek lelki egészsége a legfontosabb, ezért sem taglalta az eseményeket, a történéseket, amik egyébként számára is megdöbbentőek voltak, nemhogy egy 7-8 éves gyereknek.

Link másolása

A Blikk foglalta össze, hogy nemrég mi történt Meggyes Dáviddal: az üzletember annyira a szívén viselte Horváth Gréta kisfiának a sorsát, hogy a szakításuk után egy évvel elsírta magát a kamerák előtt, amikor egy szóról eszébe jutott a Párharc forgatása közben.

Meggyes akkor elmondta, hogy azért érintette ennyire érzékenyen az ügy, mert hároméves kora óta ő is nevelte Gréta gyermekét, és már-már sajátjaként szerette.

Azt is hozzátette, amikor a gyermek 8 éves lett, elváltak útjaik, így a kapcsolatot sem tudta vele tartani.

Ennek kapcsán szólalt meg most Horváth Gréta, aki elmondta, hogy a volt párja egyszer sem jelezte felé, hogy látni akarná Filipet, azt pedig felháborítónak tartja, hogy valaha is eltiltotta volna tőle.

„Én félre tudtam tenni az egómat, ezért a gyerek előtt sosem tüntettem fel őt rossz színben. Különben meg Filipnek van édesapja, aki példásan neveli őt, és akire mindig számíthattunk, és akivel a mai napig jó a kapcsolatunk. Nekem a gyerek lelki egészsége a legfontosabb, ezért sem taglaltam az eseményeket, a történéseket, amik egyébként számomra is megdöbbentőek voltak, nemhogy egy 7-8 éves gyerek számára… Köszönöm szépen, mi jól vagyunk, és Dávidnak nincs keresnivalója az életünkben”

– mondta Gréta a Story magazinnak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Árpa Attila drukkol Tomán Szabinának: „minél jobban keressen, annál kevesebb gyerektartást kell fizetnem”
Van egy 16 éves lányuk, akire nagyon büszke. Sajnálja, hogy nem tud vele gyakran találkozni a munkái miatt.
Fischer Gábor - szmo.hu
2023. december 05.


Link másolása

Árpa Attila Meglepetés Magazinnak adott interjúját szemlézte a Blikk. A médiaszemélyiség vallott magánéletéről is. Beszélt 16 éves lányáról, aki egy vidéki kollégiumban van hétközben, hétvégente jár Budapestre, de Árpa elfoglaltságai miatt „nehéz összehozni egy találkozót”, pedig roppant büszke rá.

„Értelmes lány, karakán, van saját véleménye, kiáll magáért. Az animáció és a grafika érdekli, most azon a pályán képzeli el a jövőjét.”

De nemcsak lányára, annak édesanyjára, Tomán Szabinára is büszke.

„Büszke vagyok Szabina sikerére, minőségi munkát végez, önerőből építette fel a cégét, a birodalmát. Drukkolok neki, hogy minél jobban keressen, mert annál kevesebb gyerektartást kell fizetnem neki.”

– mondta, nyilván viccesen.

A legnagyobb vágya azonban egy kis pihenés.

„Szeretnék most már egy szép nővel kettesben, egy ágyban lenni délelőtt 11 órakor, mert idejét nem tudom, hogy mikor történt meg, mindig valahová rohannom kell,”


Link másolása
KÖVESS MINKET: