hirdetés

FELFEDEZŐ

Elképesztő dolgokat hagynak az emberek a vetítések után a mozikban egy dolgozó szerint

Elképzelni sem merik a mozisok, mire kellhetett valakinek egy egész uborka A szürke ötven árnyalata vetítése alatt.

Link másolása

hirdetés

Egy pohár vizeletet, használt óvszert és egy egész uborkát is találtak már a filmek után eldobálva a mozik dolgozói, írja a Daily Star. A lapnak az egyik legnagyobb brit mozihálózat egykori munkatársa mesélt a vetítések után uralkodó állapotokról.

Az egész uborkát még néhány éve találták A szürke ötven árnyalata egyik vetítése után a széksorok között.

Akkor a film erotikus témája miatt úgy gondolták, hogy ez valamilyen bizarr tréfa része lehetett csupán. Ettől függetlenül bele sem mertek gondolni, mire használhatták a zöldséget a kétórás előadás alatt.

Ennél is gyomorforgatóbb volt azonban, amikor a maratoni hosszúságú, közel háromórás A hobbit: Váratlan utazás alatt az egyik néző egyszerűen belepisilt a poharába, majd a film végén sem vitte magával az újratöltött poharat.

Nemcsak a szemetelés, hanem bizonyos esetekben a nézők viselkedése is gondot okoz a filmszínházakban. Egyes mozik odáig jutottak, hogy a vendégek fenyegetése miatt inkább biztonsági őröket alkalmaznak, hogy megvédjék a dolgozóikat. Előfordult ugyanis, hogy néhány néző még a jegykezelők családját is veréssel fenyegette meg, amikor kiderült, hogy érvényes jegy nélkül próbáltak belógni az előadásra.

hirdetés

Gyakran előfordul az is, hogy az emberek egyszerűen nem bírnak magukkal, ha a teremben egy híresség is megjelenik.

Volt már példa arra, hogy egyes nézőket azért kellett kitessékelni a teremből, mert folyamatosan zaklatták a celebeket.

A korábbi mozis ugyanakkor megjegyezte, hogy nem csak nehéz és kellemetlen helyzetekből jut ki a hálózat dolgozóinak. Gyakran kapnak ingyenjegyeket valamint időnként exkluzív éjféli vetítéseket is rendeznek az alkalmazottaknak a legújabb premierfilmekből.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ

Önzőnek nevezték a menyasszonyt a szülei, amiért autista húgát nem hívta el az esküvőjére

A fiatalabb testvérnek megtetszett a nővére vőlegénye, nem érti, hogy nem illik közeledni hozzá.
Fotó: Pexels/Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2021. október 20.


Link másolása

hirdetés

Nem hívta meg autista húgát saját esküvőjére egy amerikai nő, mivel félt, hogy tönkreteszi a ceremóniát - írja a Daily Mail. A menyasszony szülei azonban nem bizonyultak megértőnek, sőt, “betegnek és önzőnek” nevezték a lányukat, amiért nem akar a nagy napon a testvérével mutatkozni.

A menyasszony a Redditen mesélte el, hogy húga, Anna betegsége miatt nem érti a társas érintkezés határait. Ráadásul megtetszett neki a vőlegénye, Michael, akivel egyfolytában csókolózni akar, illetve rohamokat kap, ha nem tartózkodhat a férfi közelében. A család hiába próbál hatni rá, sajnos nem érti, hogyan kéne nyilvánosan viselkednie.

Amikor a nő bejelentette szüleinek, hogy húga nem vehet részt az esküvőn, önzőnek bélyegezték, hozzátéve: akkor ők sem jelennek meg a ceremónián, mivel a lányuk “inkább valami férfit” választ a testvére helyett.

“Megmondtam a szüleimnek, hogy szeretnék egyetlen napot, ahol Michael a partnerem lehet, nem csak Anna vigasztalója. Azt is jeleztem, nem szeretném, ha Anna jönne, még akkor sem, ha emiatt ők sem jönnek” - magyarázta a menyasszony.

hirdetés
A szülők ekkor azzal támadtak a lányra, hogy Annának talán soha nem lesz esküvője, örökre egyedül marad, és Michael éppen ezért lehetne valamivel megértőbb vele. Amikor a menyasszony javasolta, hogy a testvére esetleg egy szakember felügyelete mellett vegyen részt az esküvőn, vagy online nézze azt, anyja és apja még attól is eltiltották, hogy a jövőben meglátogassa őket.

A kommentelők ugyanakkor a menyasszony pártját fogták:

“Egy autista gyereknek szinte lehetetlen megtanítani, hol vannak a másik ember határai. Mégis a szülők felelőssége biztosítani, hogy a gyerekük ne legyen más terhére. Nekem is van egy autista fiam, és legalább száz meghívást lemondtam már. Nem tehetem ki a fiam olyan társasági helyzetnek, ahol nem állja meg a helyét, és nem várhatom el emellett mindenki mástól, hogy alkalmazkodjon hozzá” - írta egy hozzászóló.

Egy másik csak annyit fűzött hozzá:

“A partnered megérdemli, hogy soha ne zaklassák szexuálisan, különösen nem az esküvője napján. Nem várható el tőled, hogy a szüleid nyomora a te életedet is meghatározza.”

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés

Csont nélküli lábakkal született egy kislány, az amputáció után már boldogan jár a protézisekkel

A kislány szülei soha nem gondolták volna, hogy valaha is járni fog a gyerekük.

Link másolása

hirdetés

Csont nélküli lábakkal jött világra egy angol kislány, aki ma már az amputációt követően boldogon jár a művégtagjain, írja a Yorkshire Post.

Posie-Aurora Sadler-Smith-nél még 20 hetes korában szúrták ki az orvosok, hogy valami nincs rendben a lábaival, de csak születése után derült ki, hogy fibuláris hemiméliával jött világra. Ez egy olyan rendellenesség, amikor a szárkapocscsont részben vagy teljes egészben hiányzik az esetek többségében csak az egyik lábból. Az angol kislány esetében azonban a rendellenesség mindkét lábat érintette, és szinte alig volt csont a lábaiban.

A gyereknek eleinte az is komoly kihívást jelentett, hogy megtanuljon kúszni, de nem adta fel. Kitartó munkával fel tudta húzni magát a kanapéra, hogy összebújjon a család kutyájával. A szülők és az orvosok végül arra jutottak, hogy kislány érdekében amputálni kell a gyerek lábait, és meg kell tanulnia protézissel élni.

Az első műtétet Posie-Aurora első születésnapja után hajtották végre: ekkor a bokától amputálták a bal lábát, a művégtag pedig rózsaszínű lett, ami a kislány kedvenc árnyalata.

hirdetés

Mivel a gyerek jobb lábában combtól lefelé szinte egyáltalán nincs csont, így ez a végtag elfér a protézisben addig, amíg a szülők és az orvosok még októberben döntenek az újabb amputáció szükségességéről. Erre a kislány meglehetősen instabil térde miatt lehet szükség a jövőben.

A gyerek szülei azt mondják, hogy bár hiányoznak nekik az aranyos babalábujjak, de lenyűgözi őket Posie-Aurora ereje. Ahogy megkapta a kislány a mesterséges végtagokat, olyan volt, mintha hirtelen felnőtt volna. Az anyuka és az apuka nagyon hálásak az orvosoknak, mivel korábban meg sem fordult a fejükben, hogy valaha látják majd járni a lányukat, aki most gyakorolja a járást.

A család elhatározta, hogy két hónap múlva 100 mérföldet gyalogolnak a kislánnyal a babakocsiban. Az egész hétvégés séta alatt pedig pénzt gyűjtenek annak az ortopéd kórháznak, ami segített a kis Posie-Aurora lábra állásában.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Egyre többen akarnak túladni a járvány alatt vett kutyáikon úgy, hogy kóbor kutyáknak tettetik őket

Emiatt előfordulhat az Egyesült Királyságban, hogy pont azokon a kutyákon nem tudnak segíteni a menhelyek, amelyeknek tényleg nincsen gazdájuk.

Link másolása

hirdetés

Egyes kutyatulajdonosok úgy próbálták a menhelyre beadni a kutyájukat az Egyesült Királyságban, hogy úgy tettek, mintha az utcán találták volna őket, írja a BBC.

Az egyik, wales-i menhely szerint náluk még soha nem adtak le annyi kutyát 15 éves fennállásuk alatt, mint az utóbbi időszakban.

Volt olyan eset, amikor a kóbor kutyaként bevitt ebről másnap kiderült, hogy a gazdája korábban egy apróhirdetési oldalon több mint 200 ezer forintért árulta a „kedvencét”.

A menhely munkatársa szerint csak az elmúlt héten öt olyan kutya érkezett a központba, amelyekről tudták, hogy valójában nem kóbor kutyák, a valós szám pedig még magasabb lehet.

Emiatt előfordulhat, hogy pont azokon a kutyákon nem tudnak segíteni, amelyeknek tényleg nincsen gazdájuk, tette hozzá.

"A menhelyek megteltek, az állatorvosok pedig minket hívnak, hogy van-e rá esély, hogy befogadjuk őket, mert attól félnek, hogy különben el kell altatniuk a kutyát" - mondta.

Kiemelte, a probléma forrása, hogy a koronavírus-járvány miatti lezárások alatt sokan fogadtak be, vagy vásároltak kutyákat, és később rájöttek, amikor az élet visszatért a normális kerékvágásba, hogy nem tudnak róluk gondoskodni.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés

Drónokkal mentenének ki három kutyát a Kanári-szigeteken kitört vulkán környékéről

A misszió sikere azon múlik, a három kutya hogy reagál a drónra.
Fotó: The Telegraph/YouTube - szmo.hu
2021. október 20.


Link másolása

hirdetés

Drónokkal sietnek az éhező kutyák segítségére, amelyek a nemrég kitört La Palma vulkán közelében ragadtak a láva miatt - írja az iheartintelligence. Az állatokat távirányítású hálókkal emelhetik ki a területről és szállíthatják biztonságos helyre.

Egy spanyol drónüzemeltető október 19-én kapott engedélyt, hogy kimentse a La Palma környékéről a kutyákat. A három eb már hetek óta tartózkodik Todoque-ban, egy elhagyatott udvaron, amelyet ellepett a vulkáni hamu.

Az állatok annak köszönhetően vannak még életben, hogy a Volcanic Life és a Ticom Soluciones nevű cégek korábban eledelt juttattak be nekik a területre, ám az még megoldásra vár, hogyan juttassák őket ki onnan.

A helikopterek használata jelenleg tiltott a még mindig szivárgó gáz miatt, így esett a választás a drónokra.

Jaime Pereiora, az Aerocamaras nevű cég vezetője egy 50 kilós drónt tervez bejuttatni a területre egy széles hálóval. Ezzel egyenként lehetne felemelni a kutyákat, hogy a drón aztán biztonságos, 450 méteres magasságban repüljön át velük a láva fölött.

hirdetés

Az üzemeltetőnek gyorsan kell cselekednie, mivel csupán négy perc áll rendelkezésre egy kutya befogására, és további négy perc arra, hogy biztonságba juttassák.

“Ez az első alkalom, hogy drónnal mentünk és fogunk be állatot, de ha a kutyáknak ez az egyetlen esélyük, hát megpróbáljuk. A legrosszabb az lenne, ha kifogyna az elem, amikor a láva fölött repülünk velük” - mondta Pereoira.

A férfi azt is hozzátette: a misszió sikere azon múlik, a kutyák hogy reagálnak a drónra.

“Hetek óta nagyon keveset esznek. Talán együttműködőek lesznek, talán megijednek a dróntól. Minden az ő viselkedésükön múlik.”

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: