FELFEDEZŐ

Egy vadidegen hónapokig élt a garázsukban, a lakók észre sem vették

Hosszú hónapokig fel sem tűnt nekik, hogy valaki lakik velük az ingatlanban.

Link másolása

Már több mint 700 ezren látták azt a videót, amiben egy ausztrál nő elmeséli, hogy a lakótársával egy furcsa véletlen miatt tudták meg, hogy egy vadidegennel éltek együtt több hónapon át.

A 24.hu összefoglalója szerint éppen költözni készültek, amikor a barátnője szólt neki, hogy pakolja össze a holmijait a garázsban, is, mert ott az a sok holmi.

Ez azért volt furcsa a nő számára, mert ő soha semmit nem vitt le oda, de a lakótársa sem.

Ekkora hosszú idő után együtt lementek a garázsba, és valami egészen különös dolog fogadta őket: egy vadidegen ember cuccaira bukkantak. Minden jel arra utalt, hogy él ott valaki: ott volt pár papucs, egy hálózsák és más egyebek.

„Soha nem láttuk korábban ezt a személyt”

– mondta a nő a videóban.

@thelovedupco Replying to @ℤ???? ♥︎ ♬ original sound - KATE DOOD (The Loved Up Co)

A lakók szerint már hónapok óta ott lehetett az idegen, ezért értesítették a rendőrséget az esetről.

Végül úgy oldódott meg a történet, hogy a jogtalanul beköltöző személynek hagytak egy üzenetet a garázsban, hogy szedje össze a cuccait és költözzön ki. Másnap az illegális lakó megtalálta ezt, majd el is rohant a helyszínről. Ekkor látták először és utoljára az átmeneti lakótársat.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Videó: 20 év után nyitották ki a dédi rejtett szobáját, bizarr dolgokat találták benne
A család eléggé meglepődött, miután sikerült feltörni a két évtizede lezárt ajtót.

Link másolása

Egy mexikói nő, Dayanne Flores egészen meglepő titokra jött rá: a nemrég elhunyt dédije házában talált egy szobát, amit több mint húsz éve nem nyitott ki senki - írta meg a 24.hu.

Az alábbi videón az látszik, hogy egy férfi próbálja feltörni a zárt ajtót annak érdekében, hogy megnézhessék, mit rejt a szoba.

@dayannefloresa ¿Quieren saber que habia adentro? #miedo #fyp #viral #parati #escalofriante ♬ Amityville Horror - Scary Halloween Sound Effects - Halloween Sound Effects

Aztán egy következő videón már lehullt a lepel: a szobában vallási szobrok, bizarr festmények és ijesztő csecsebecsék voltak szétszórva minden felé, és még a keresztre feszítésről is volt egy ábra a falon.

@dayannefloresa no sabemos que nos podamos encontrar ? #miedo #fyp #viral #parati #escalofriante ♬ Horror, suspense strange sound - DN.FACTORY

A nő elmondta azt is, hogy a tervek szerint teljesen átalakítják majd a szobát egy kiadós takarítás után.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
Videón, ahogy rongybabaként dobálnak egy hajót az orkák Gibraltárnál
Egyre gyakoribbak és súlyosabbak a gyilkos bálnák által elkövetett támadások a hajósok ellen.
Fotó: Efraimstochter / Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2023. június 05.


Link másolása

Elképesztő bálnatámadásról készített videót egy hajós Gibraltárnál: a 60 éves Iain Hamilton kapitány felvételein az látszik, ahogy vitorlását a hatalmas állatok úgy lökdösik, mint egy rongybabát. Hamilton szerint az állatok „összehangolt támadást” intéztek hajója ellen, de úgy véli, az orkák csak játszottak a kormánnyal, amivel akaratlanul is nagyon veszélyes szituációba keverték.

A kapitány a BBC Radio 4 csatornának így mesélte az esetet:

„20 mérföldre nyugatra vitorláztam Gibraltártól, észrevettem egy uszonyt, majd érzékeltem egy enyhe ütést, majd egy nagyon nagyot, körbenéztem, egy nagyon nagy bálna úszott ott, és megpróbálta megharapni a kormányt. Volt egy nagyobb és egy kisebb bálna is, és csak lökdösték és lökdösték a hajót, aztán egyiküknek sikerült leszednie az egyik kormányt, amiből kettő van a hajón.

Aztán elvesztettük a második kormányt is, így nem tudtuk kormányozni a hajót, a bálnák irányították azt úgy, hogy lökdöstek minket, mint egy rongybabát”.

Hamilton szerint egy nagyobb nőstény bálna vezethette a támadást, és négy fiatalabb orka csatlakozott a csónak üldözéséhez „szinte szinkronúszásszerűen”.

A gibraltári vizeken dolgozó spanyol Salvamento Maritimo szerint meredeken megemelkedett az orkák (más néven gyilkos bálnák vagy kardszárnyú delfinek) támadása a hajók ellen:

idén kevesebb mint fél év alatt már több mint kétszer annyi, összesen 24 vitorlást kellett a partra segítenie, mint tavaly egész évben.

A szakértők abban reménykednek, hogy a bálnák felszerelése GPS-jeladóval elejét veheti a hasonló támadásoknak, amik egyre veszélyesebbé kezdenek válni.

Hamilton kapitány szerint csak idő kérdése, hogy mikor válik annyira elterjedtté az orkatámadás, hogy a társaságok erre már nem lesznek hajlandóak biztosítást kötni. A kardszárnyú delfinek támadásai már most is annyira gyakoriak a spanyol partoknál, hogy tudósok vizsgálják az eseteket.

(Forrás: Daily Mail)


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Összefogtak a szülők és az iskolák, hogy ne legyen a gyerekeknek okostelefonja a középiskoláig
„Okostelefon-mentességi kódexet” fogadtak el egy ír kisvárosban. Az egészségügyi miniszter az egész országra kiterjesztené a gyakorlatot.

Link másolása

Összefogtak az írországi Greystones városában élő szülök a helyi iskolákkal, és elfogadtak egy „okostelefon-mentességi kódexet”. Ennek értelmében a kezdeményezéshez csatlakozó szülők vállalják, hogy középiskolás korukig nem vesznek okostelefont a gyerekeknek.

A paktumot a szülők kezdeményezték a múlt hónapban, mert sokan tartanak attól, hogy az eszközök segítségével a kicsik túl korán szembesülnek az életkoruknak nem megfelelő tartalmakkal.

Reményeik szerint, ha az egész városban az iskolákkal közösen lépnek fel az ügyben, akkor egyik gyereknek sem kell magát „különcnek” éreznie, amiért neki nem lehet okostelefonja.

Az iskolák első körben felmérték a szülők igényeit, majd szerveztek egy gyűlést is, ahol a többség úgy döntött: az egész városra szükség van ahhoz, hogy a kezdeményezés sikeres legyen.

A kódex azonban nem kötelező érvényű. Ha egy szülő úgy dönt, továbbra is vehet okostelefont a gyerekének. Azonban a kezdeményezők azt remélik, hogy a többség példája jó hatással lesz, és idővel az válik normává, hogy a kisgyerekeknek nincs ilyen készülékük.

A városi iskolákban eddig is tiltották, vagy korlátozták a gyerekek okostelefon-használatát. Rachel Harper, a kezdeményezést vezető St. Patrick iskola igazgatója szerint azonban így is egyre fiatalabb korban kérték a gyerekek az okos eszközöket a szülőktől. Harper szerint azonban az egész városra kiterjedő szabály csökkenti az esélyét, hogy a diákoknak olyan társaik legyenek, akiknek van okostelefonjuk.

Ráadásul a szülők is könnyebb helyzetben vannak, hiszen így a gyerekek nem őket, hanem az iskolát hibáztatják, amiért nem kapják meg az áhított készüléket.

Az ügy felkeltette más írországi és nemzetközi szülői szervezetek, sőt a Greystones közelében élő ír egészségügyi miniszter figyelmét is. Stephen Donnelly azt is felvetette, hogy a gyakorlatot az egész országra is kiterjeszthetnék.

(Forrás: Telex, Guardian)


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A melltartó méretük alapján kínáltak ingyen sört a nőknek egy ausztrál kocsmában
Minél nagyobb, annál jobb - írták a közösségi oldalukon. A pub azóta elnézést kért, és lemondták a promóciót, miután az elég sok embernél kiverte a biztosítékot.

Link másolása

Elég durva felháborodást váltott ki egy ausztrál kocsma lépése, amiért bizonyos melltartómérettel rendelkező nőknek ingyenes italokat ajánlottak fel.

A Ladbible szerint a The Woolshed on Hindley nevű adelaide-i pub egészen döbbenetes promocióval állt elő.

Egyes melltartó mérettel rendelkező nők ingyen kaphattak sört a kocsmában, de a méretet bizonyítaniuk is kellett azzal, hogy le kellett venniük a melltartójukat.

A neten meghirdetett akció lényege az volt, hogy a kisebb méretűek egy, a közepesebb méretűek kettő, a nagyobb melltartó méretűek pedig három ingyen sört kaphattak, amennyiben meg is mutatták a mellüket.

„Minél nagyobb, annál jobb”

- állt az azóta már törölt bejegyzésben, amely érthető módon heves reakciókat váltott ki.

„Ez nem lehet igaz” - írta egy kommentelő a felhívásra reagálva, mások pedig azt jegyezték meg, hogy ezzel a húzással évtizedeket sikerült visszalépni az időben.

A pub később elnézést kért az akció miatt.

"Őszintén elnézést kérünk mindenkitől a melltartós akció miatt. Megértjük, ha a bejegyzés néhány látogatónknál kiverte a biztosítékot, nem volt szándékunk megsérteni senkit. Természetesen lemondtuk a promóciót"

– állt a kocsma bocsánatkérő bejegyzésében.


Link másolása
KÖVESS MINKET: