FELFEDEZŐ

Egy Google alkalmazottat kizártak a rendszerből, így tudta meg, hogy kirúgták, az utolsó napjáról videót készített

Az első gyanús jel az volt, amikor a főnöke felajánlotta neki, hogy felhívhatja. Aztán a laptopjához ülve szembesült azzal, hogy már nincs is munkája.

Link másolása

Hidegzuhanyként ért egy Google-dolgozót a kirúgása: úgy tudta meg a rossz hírt, hogy reggel már nem tudott belépni a rendszerbe - számolt be róla a LADBible.

A Google anyavállalata, az Alphabet január 20-án jelentette be, hogy hat százalékkal csökkenti munkavállalói számát - ez körülbelül 12 ezer embert jelent.

Azonban ahelyett, hogy egyértelműen közölték volna az érintettekkel, hogy menniük kell, sokakat egyszerűen kizártak az informatikai rendszerből.

Így járt egy fiatal nő, Nicole is, aki a TikTokon mutatta meg, hogy értesült az elbocsátásáról. A lány számos videót készített már arról, hogy néznek ki a napjai a Google dolgozójaként. Most is egy ugyanolyan napi vlogot készített, mint máskor, ez viszont más lett, mint a többi.

Az első furcsaság az volt, amikor reggel kapott egy Messenger-üzenetet, amiben a főnöke azt írta, nyugodtan hívja fel őt, ha akarja. Nicole-nak ekkor még fogalma sem volt arról, miért kellene beszélnie a főnökével. Utána viszont olvasta a hírt, miszerint 12 ezer dolgozót elbocsátanak a Google-től.

Sietve odaült a számítógépéhez, ahol aztán azzal szembesült, hogy nem tud belépni az e-mail-fiókjába, és a naptárát sem tudja megnézni.

„Felhívtam a főnökömet, és gyakorlatilag csak sírtunk a telefonba, mert ő is csak aznap értesült arról, hogy elbocsátottak engem” - mesélte a lány.

A délelőtt folyamán aztán egyre többen jelezték neki, hogy őket is kirúgták, ráadásul ugyanúgy tudták ezt meg, mint Nicole. A fiatal nő szerint az egész egy orosz rulettnek érződött, mivel úgy tűnt, hogy teljesen véletlenszerűen választották ki azokat, akiknek menniük kellett. Amikor ránézett a Linkedin nevű üzleti közösségi oldalra, egyértelművé vált számára, hogy

számos korábbi Google-dolgozót ért ugyanúgy hidegzuhanyként a menesztésük.

Nicole-t annyira megviselte ez, hogy a nap nagy részében csak sírdogált. Aztán kitalálta, hogy mivel dobja fel a kedvét: elment a Disneylandbe.

A TikTok-videóját már több mint 4,5 milliószor nézték meg. Sokan együttéreztek vele a kommentekben, de arra biztatták, hogy sokkal jobb munkát is talál majd ennél, ezért ne keseredjen el. Számos hozzászóló viszont nem kímélte a Google-t, szerintük nagyon kegyetlenül intézik az elbocsátásokat.

@nicolesdailyvlog The Google layoffs were not how I expected to start off 2023, but I know it’s only up from here ? #techlayoffs #googlelayoffs #techgirl #corporatelife #techvlog #dayinmylife #techlayoffs2023 ♬ Flowers - Miley Cyrus


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
A Rovatból
ValóVilág: 1000 darab energiaital, 320 mirelit pizza – kiderült, miből mennyit kaptak eddig a villalakók
Kenyérből, sajtból és csirkemellből is rengeteg fogyott az évad indulása óta.

Link másolása

Bár a ValóVilág 11. évadának játékosai most a Fitt hét keretein belül egészséges étkezésre kényszerültek, azért a nézők láthatják, hogy a villában egyébként igazi jólét van, a bentlévők gyakorlatilag azt esznek és isznak, amit akarnak.

A Blikk most a valóságshow főgyártásvezetőjétől, Parajdi Szabolcstól megtudta, miből mennyit juttattak be eddig a műsor készítői a villalakóknak (az első beköltözők november 20-án foglalták el a villát):

• 85 kg csirkemell

• 206 kg kenyér

• 78 kg sajt

• 1000 db energiaital

• 2000 palack ásványvíz

• 320 mirelit pizza

• 550 csomag felvágott


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
20 éven keresztül mindennap lefotózta magát egy férfi, íme az eredmény
Már akkor szelfizett, amikor még azt se tudtuk, mi az a szelfi.

Link másolása

Bár egyre többen készítenek összevágott videót abból, hogy naponta lefotózzák magukat, Noah Kalina már azelőtt elkezdte ezt, hogy egyáltalán kitalálták volna a szelfi szót.

A férfi 2000. január 11-én kezdte magát fotózni, 2006-ban pedig közzé is tette az első hat év termését, amelyben több száz fotót vágott össze egy majdnem hatperces videóban.

Ott azonban nem állt meg, és most láthatjuk az újabb eredményt - írja a Petapixel:

a 20 év alatt készített több mint 7000 összevágott képen azért már látványosan öregszik a férfi.

A projektnek még mindig nincs vége, Noah ugyanis nem áll le a szelfizéssel, tovább folytatja a már most tekintélyes hosszúságú szelfiprojektjét.

Aki pedig esetleg arra lenne kíváncsi, hogyan mutatnak egymás mellett a képek kicsiben, annak Kalina Instagram-oldala nyújt segítséget:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Élete első lottószelvényével 12 milliárd forintos nyereményt zsebelt be egy 18 éves lány Kanadában
A fiatal nő nem akarja elkölteni a 48 millió kanadai dollárt, más tervei vannak. Most tanul, de tervei szerint orvos lesz majd.

Link másolása

Különösen szerencsés volt a 18 éves Juliette Lamour, aki élete első lottószelvényével azonnal annyit nyert, hogy ő lett a legfiatalabb kanadai lottónyertes az országban.

A fiatal nő 48 millió kanadai dollárral (kb. 12 milliárd forint) lett gazdagabb. Bevallása szerint nem költi el, hanem félreteszi. Most tanul, de tervei szerint orvos lesz majd.

„Még mindig nem hiszem el, hogy a legelső lottószelvényemmel megütöttem a jackpotot!”

- árulta el. Hozzátette:

el is felejtette a szelvényt egészen addig, amíg nem hallotta meg, hogy valaki az ő városából nyert. A munkahelyén tudta meg, hogy ő a szerencsés nyertes. A főnöke felajánlotta neki, hogy előbb elmehet, de anyja ragaszkodott hozzá, hogy dolgozza végig a műszakot - írja a BBC alapján a Telex.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
„A karma visszavág” – megfenyegette a pornókarrierbe kezdő tanárnő az őt lebuktató nőt
Férjével többek közt az iskolájukban is készítettek szexvideót, emiatt kirúgták őket. Az amerikai nő bosszút forral.

Link másolása

Bosszút ígér egy amerikai nő annak a nőtársának, aki leleplezte, hogy középiskolai tanárnőként erotikus tartalmakat gyárt az internetre - írja a UNILAD.

Samantha Peer történetéről tavaly novemberben számoltunk be. Az amerikai Arizona államban élő nő és férje is ugyanabban az iskolában dolgoztak,

mivel azonban nem tudtak megélni a pedagógusi fizetésükből, mellékesként szexvideókat és egyéb erotikus tartalmakat készítettek, amelyeket az OnlyFans fizetős tartalommegosztó oldalon kínáltak pénzért. Arra is volt példa, hogy az iskolában forgattak pornót - igaz, a nő állítása szerint hétvégén tették ezt, amikor egy diák sem lehetett bent.

A házaspár nem akarta, hogy kitudódjon a dolog, ezért az OnlyFans-profiljukat is úgy állították be, hogy Arizona államban ne lehessen látni. Ennek ellenére mégis lebuktak: valaki ugyanis értesítette a tankerületet. Peer szerint rosszindulatú kollégái szóltak a diákoknak az iskolában készített szexvideójukról, amely aztán terjedni is kezdett a tanulók körében.

Az iskola vezetősége végül a nőt és férjét is kirúgta. De ha ez nem lett volna elég, az OnlyFans is befagyasztotta mindkettejük fiókját, így ottani tevékenységükkel is fel kellett hagyniuk. Szerencsére jó pár hasonló oldal van még, ahol pénzért oszthatnak meg erotikus képeket és videókat, ezért nem is hagyták abba a meztelenkedést.

Samantha Peert azonban nem hagyja nyugodni, hogy valaki árulkodásának köszönhetően rúgták ki őket az iskolából. Tudja is, hogy ki tette ezt, most nyilvánosan üzent is neki:

„Novemberben a családunk egyik barátja úgy döntött, hogy kitálal rólam a sajtónak. Ma reggel rájöttem, hogy a férje és én ugyanakkor szoktunk edzeni. A karma visszavág, te rohadt köcsög!”

A kommentelők ezt nagyon izgalmasnak gondolták, többen is azt írták, hogy már alig várják, hogy kiderüljön, hogyan akar visszavágni a tanárnő a lebuktatásért. Sokan persze rögtön arra tippeltek, hogy Samantha biztosan el akarja csábítani a nő férjét, de gyorsan tisztázta, hogy nem ezt tervezi.

„Nem értem, hogy jelentheti a karma egyesek számára azt, hogy lefekszem egy másik férfivel? Már tíz éve ugyanazzal a férfivel szexelek, és fantasztikus. Azoknak, akik pedig el akarják rontani a meglepetésemet: az lett volna a bosszú, hogy megveszem tőle a nyavalyás ételbüfés kocsiját, ha becsődöl, kivisszük a sivatagba és abban forgatunk valamit.”

Remélhetőleg a célszemély nem látta ezt a Twitter-bejegyzést, különben biztosan nem adja el az extanárnőnek a büféskocsit. Persze az is lehet, hogy Samantha már egy másik ördögi tervet eszelt ki.


Link másolása
KÖVESS MINKET: