FELFEDEZŐ

Durván megugrott a kereslet a világvégebunkerek iránt Putyin nukleáris fenyegetései miatt

Az egyik bunkergyártó cég szerint sokan attól tartanak, hogy Oroszország más országokra is kiterjeszti az Ukrajna elleni háborút, ami újabb globális konfliktushoz vezethet. Ezért egyre több megrendelést kapnak.

Link másolása

Hirtelen megnőtt a kereslet a kifejezetten a "világvége szintű" katasztrófák túlélésére épített bunkerek iránt Nagy-Britanniában, miután Vlagyimir Putyin vasárnap elrendelte az orosz nukleáris erők legmagasabb fokú készültségét - írja a Daily Mail.

A Subterranean Spacesnél a hétvégén 2021 februárjához képest 100 százalékkal nőtt az érdeklődők száma. Már az ukrajnai invázió első két napján, csütörtökön és pénteken is érkeztek hozzájuk megkeresések kisebb és nagyobb családoktól is Londonból, Walesből, de még a francia Alpokból is. Charles Hardman alapító azt is elmondta, hogy az érdeklődők azt is megkérdezték, hogy kínálnak-e olyan alapbunkereket, amiket ők maguk csinálhatnának készre.

A brit cég egyébként olyan testreszabott menedékhelyeket árul, amelyekben konyha, légszűrő rendszer, sőt még videójáték-szimulátor is van. A legolcsóbb 100 ezer fontba (~46 millió forint) kerül, de például egy hattagú család számára megfelelő bunkerért már 900 ezer fontot (~413 millió forint) kell fizetni. A cég maga építi ezeket a kertben kialakított menedékhelyeket, amelyek kb. négy hónap alatt készülnek el.

Egy másik ezzel foglalkozó cég, a Love Property is arról számolt be, hogy február 23. óta nagyon megugrott a kereslet a bunkereik iránt: 259 százalékkal nőtt az oldalletöltések száma az oldalukon. De a texasi székhelyű Rising S Bunkers is rengeteg telefonhívást kapott: ők 1000 százalékos keresletnövekedést tapasztaltak az Egyesült Királyságban, Kanadában, Dániában, Olaszországban, Japánban és az Egyesült Államokban. Nagy-Britanniából pedig több mint 100 ember kereste meg őket az elmúlt napokban.

A cég csak csütörtökön öt túlélő menedékhelyet adott el, miközben egy hónapban értékesítenek 2-6 darabot, a tél pedig általában csendes időszak náluk. Most kénytelenek voltak újabb eszközöket, kellékeket vásárolni a bunkerépítéshez, hogy lépést tudjanak tartani a gyorsan növekvő kereslettel. Ők olyan luxus menedékhelyeket gyártanak, amelyek 11 méterrel a föld alatt vannak, és nemcsak élelmiszert lehet termelni egy speciális helyiségükben, de fel lehet szerelni lifttel, szaunával, úszómedencével, fitneszteremmel, sőt akár lőtérrel, tekepályával és színházteremmel is.

Gary Lynch, a Rising S Bunkers alapítójának elmondása szerint a vásárlók száma azért ugrott meg most, mert sokan tartanak attól, hogy Oroszország más országokra is kiterjeszti az Ukrajna elleni háborút, ami újabb globális konfliktushoz vezethet. Úgy véli, jogosak ezek a félelmek, hiszen Putyin már atomháborúval fenyegetőzik, ez pedig olyasmi lenne, amit a világ még sosem látott.

"Hirosimát már megtapasztaltuk. És ha az, amivel fenyegetnek, annál is rosszabb, akkor mindenképpen aggódnunk kell"

- mondta.

Lynch arra is felhívta a figyelmet, hogy nem szabad gúnyolódni azokon az embereken, akik világvégi bunkereket akarnak vásárolni jogos félelmeik miatt, hiszen ők csak a szeretteiket akarják megvédeni ezekben a szörnyű időkben.

A Rising S Bunkers egyébként már 2019 óta küld olyan biztonsági menedékhelyeket Ukrajnába a hadsereg számára, amelyeket gyorsan fel lehet építeni, lebontani és áthelyezni. Ezeknek most az orosz invázió idején is nagy hasznát vehetik.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
Megfejtették a halott férj titkát, aki a felesége szerint egy étteremben szerepelt egy videón 9 évvel a halála után
A fia jött rá, hogy az anyukája tévedett. El is mondta, miért nem lehetett a videón se ő, se az apja.

Link másolása

Mindenféle megfejtések terjedtek az interneten, ám megoldódott egy férfi rejtélye, aki kilenc évvel a halála után látszólag egy indiai étteremben eszegetett, és ott fotózták le.

Az igazság kedvéért, jegyzi meg a LADBible, ha van valami, amiért érdemes visszatérni a halálból, az egy curry és egy peshwari naan lenne...

A bizarr történet akkor kezdődött, amikor Lucy Watson megnyitotta a Facebookot, és a West Sussexben található Spice Cottage indiai étteremben megosztott felvételeken meglátta azt, akiről rögtön azt hitte, hogy a férje, Harry.

Az 59 éves Lucy megkérdezte a poszt alatt, hány éves a felvétel, majd később hangsúlyozta, akkor „nem volt kétséges”, hogy a férje az.

Az étterem azonnal kizárta, hogy ez egy régi felvétel lenne, a videó egyhetes volt mindössze.

Watson persze hazugsággal vádolta az éttermet, ám a Spice Cottage rámutatott, hogy az éttermet nemrégiben felújították, és a frissítések láthatók a videón.

"2023 januárja előtt minden asztalunkat fehér és piros asztalkendő borította, tehát nyilvánvaló, hogy ez a felvétel a közelmúltban készült. Értjük, hogy ez egy nagyon szokatlan helyzet, és reméljük, hogy mindez tisztázza a félreértéseket."

Na de akkor ki volt a férfi a felvételen? Harry fia, Alex most megfejtette a rejtélyt.

Watson azt állította Facebook-kommentjében, hogy Alex is szerepelt a videóban a férje mellett, és ezt írta: "Hány éves a felvétel? A néhai férjem és a fiunk volt a videón, noha Harry 2014-ben meghalt?"

A 39 éves Alex a MailOnline-nak adott interjújában kifejtette : "Semmiképp nem az apám, és nem én vagyok. Rosszul gondolta anya."

A Facebook-hozzászólások azt bizonyították, hogy az embereket izgatja a rejtély, és tudni akarják a megoldást rá.

"Amikor kinyitottam a laptopomat, teljesen nyilvánvaló volt. Bárki, aki ismeri az apámat, szintén azonnal tudja" - érvelt Alex.

"Az ember a videón először úgy néz ki, mintha kopasz lenne. A feje tetején kopasz. A srác, aki vele szemben van viszont idősebb nálam."

Az étteremnek mindenesetre nem tett rosszat az ingyenreklám.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
Kettévágatná a péniszét a Black Aliennek nevezett extrém testmódosításairól híres férfi
Bár veszélyesnek tartja a beavatkozást maga is, arról nem beszélt, hogy a pisilés és a szex ezek után hogy is működne nála...

Link másolása

Miután eltávolíttatta a füleit és az orrát, telitetoválta a testét, és lilára festette a fogait, kérdés volt, hogy a Black Aliennek nevezett férfi mit tud még felmutatni a testmódosításások terén.

Hát kettévágatja a péniszét, mintha mi se lenne magától értetődőbb.

A 33 éves férfi, akinek a valódi neve Anthony Loffredo, az évek során számos extrém testmódosításon esett át, ő úgy indokolta ezt, hogy az volt mindig az érzése: nem a saját testéhez tartozik.

Az átalakulás részeként egyebek közt eltávolították Loffredo ujjait, a szemgolyóit tetoválták, és eltávolították a felső ajkát is, de ezzel még nem volt vége.

A Rene ZZ-nek adott interjújában megerősítette, azt tervezi, kettévágatja a péniszét, bár az nem világos, ez pontosan mit jelentene a mindennapokban, például amikor pisilésről vagy szexről van szó, de Loffredót nem riasztja el semmilyen akadály.

"Nem vagyok ideges" - mondta a mindenki számára borzasztóan hangzó műtétről: "Nem tudom, számomra ez csak egy módosítással több. Veszélyes, mint az összes többi"

Azért vannak problémái a mindennapokban, a megjelenése nem teszi vonzóvá az emberek többsége előtt. A LADbible-nek adott interjújában Loffredo elmondta, hogy néha elfordulnak bizonyos asztaloknál tőle, hogy ne lássák.

"Ha étteremben akarok enni, néha a pincér azt mondja, hogy ne egyek a teraszon."

Úgy érzi, hogy mindezzel együtt támogatást talált azokban az emberekben, akik „nyitott gondolkodásúak”, és hajlandóak elfogadni őt.

„Nem tehetek mindenkit nyitottá mindenre” – mondta.

A Black Alien úgy gondolja, hogy jelenleg még csak "46 százalékban" van kész az átalakulásával, és ha megnézzük mindazt, amit már megtett, nyilvánvalóan vannak még ijesztő tervei a jövőre nézve.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Egy este alatt 3,5 milliót kereshet vetkőzéssel az az amerikai rendőrnő, akit kirúgtak, mert a fél őrssel lefeküdt
A nashville-i sztriptízbár szerint ez egy remek ajánlat, figyelembe véve Maegan Hall jelenlegi anyagi helyzetét.

Link másolása

Összesen 10 ezer dollárt (3,5 millió forint) ajánlott egy nashville-i sztriptízbár két műsorért annak a rendőrnőnek, akit még január elején rúgtak ki, miután kiderült, hogy több kollégájával is lefeküdt, írja a Unilad. Maegan Hallt a Deja Vu Showgirls március 17-én szeretné felléptetni két alkalommal. A klub szerint Hall jelenlegi anyagi helyzetét figyelembe véve ez egy jó ajánlat.

Hallt a hónap elején bocsátotta el a La Vergne-i Rendőrkapitányság. Akkor egy belső vizsgálat kiderítette, hogy a rendőrnő hat munkatársával tartott fenn szexuális viszonyt, ráadásul akadt köztük olyan, akit szolgálat közben elégített ki. A kapitányságon végigsöprő szexbotrány után nemcsak Maegan Hallt, hanem több érintett rendőrt is elbocsátottak vagy felfüggesztettek.

A nyomozás azt is kiderítette, hogy két esetben nemcsak a munkatársai, hanem a férfiak feleségei is részt vettek a hancúrozásban.

Burrell Davis rendőrfőkapitány a nyomozást követően azt mondta, hogy bár az eset megtépázta a rendőrség hírnevét, néhány ember viselkedése miatt nem lehet elítélni az őrs valamennyi dolgozóját. Ugyanakkor azzal is tisztában van, hogy jó ideig el fog tartani, mire helyreállítják a La Vergne-i Rendőrkapitányság jó hírnevét és feddhetetlenségét.

A szexbotrány ellenére a rendőrnő férje továbbra is kitart felesége mellett. Jedidiah Hall munkatársa szerint a férfi mindent megtesz a házasságuk megmentése érdekében, holott valójában ő az igazi áldozat a történetben.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Kirúgták, mert nem ment el egy céges buliba, most félmillió eurós kártérítést is kaphat
A bíróság már megítélt neki egy 1,2 millió forint értékű kártérítést. A kirúgott alkalmazottnak viszont van egy ennél sokkal nagyobb összegű követelése is.

Link másolása

A francia legfelsőbb bíróság kimondta, hogy jogtalanul bocsátottak el egy férfit, amiért nem ment el iszogatni a kollégáival - számolt be róla a Vice.

A bírósági dokumentumok szerint a csak "T. úrként" emlegetett férfit még 2015-ben menesztették a párizsi székhelyű Cubik Partners tanácsadó cégtől, mert nem volt hajlandó részt venni a hétvégi csapatépítő eseményeken.

Az ügyvédei szerint a férfi úgy érezte, a céges rendezvényekre „túlzott alkoholizmus” és „promiszkuitás” volt jellemző. Állítása szerint a vállalat „szórakoztató” kultúrája „a megalázó és tolakodó gyakorlatokban” merült ki. Többször durva beceneveken szólították egymást, valamint az ágyat is meg kellett osztani egy másik alkalmazottal.

A Cubik Partners jogászai azzal érveltek, hogy egykori alkalmazottjuk időnként „demotiváló hangnemben” beszélt a beosztottjaival szemben, és nem viselte jól a negatív visszajelzéseket, ahogy azt sem, ha valakinek más volt a véleménye egy adott kérdésben.

A Semmítőszék azonban kötelezte a vállalatot, hogy fizessen a volt alkalmazottnak 3000 euró (nagyjából 1,2 millió forint) kártérítést, valamit egy későbbi időpontban vizsgálják meg T. úr további 461 406 eurós (187 millió forintos) követelését.


Link másolása
KÖVESS MINKET: