News here
hirdetés

FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés

Durván megugrott a kereslet a világvégebunkerek iránt Putyin nukleáris fenyegetései miatt

Az egyik bunkergyártó cég szerint sokan attól tartanak, hogy Oroszország más országokra is kiterjeszti az Ukrajna elleni háborút, ami újabb globális konfliktushoz vezethet. Ezért egyre több megrendelést kapnak.

Link másolása

hirdetés

Hirtelen megnőtt a kereslet a kifejezetten a "világvége szintű" katasztrófák túlélésére épített bunkerek iránt Nagy-Britanniában, miután Vlagyimir Putyin vasárnap elrendelte az orosz nukleáris erők legmagasabb fokú készültségét - írja a Daily Mail.

A Subterranean Spacesnél a hétvégén 2021 februárjához képest 100 százalékkal nőtt az érdeklődők száma. Már az ukrajnai invázió első két napján, csütörtökön és pénteken is érkeztek hozzájuk megkeresések kisebb és nagyobb családoktól is Londonból, Walesből, de még a francia Alpokból is. Charles Hardman alapító azt is elmondta, hogy az érdeklődők azt is megkérdezték, hogy kínálnak-e olyan alapbunkereket, amiket ők maguk csinálhatnának készre.

A brit cég egyébként olyan testreszabott menedékhelyeket árul, amelyekben konyha, légszűrő rendszer, sőt még videójáték-szimulátor is van. A legolcsóbb 100 ezer fontba (~46 millió forint) kerül, de például egy hattagú család számára megfelelő bunkerért már 900 ezer fontot (~413 millió forint) kell fizetni. A cég maga építi ezeket a kertben kialakított menedékhelyeket, amelyek kb. négy hónap alatt készülnek el.

Egy másik ezzel foglalkozó cég, a Love Property is arról számolt be, hogy február 23. óta nagyon megugrott a kereslet a bunkereik iránt: 259 százalékkal nőtt az oldalletöltések száma az oldalukon. De a texasi székhelyű Rising S Bunkers is rengeteg telefonhívást kapott: ők 1000 százalékos keresletnövekedést tapasztaltak az Egyesült Királyságban, Kanadában, Dániában, Olaszországban, Japánban és az Egyesült Államokban. Nagy-Britanniából pedig több mint 100 ember kereste meg őket az elmúlt napokban.

A cég csak csütörtökön öt túlélő menedékhelyet adott el, miközben egy hónapban értékesítenek 2-6 darabot, a tél pedig általában csendes időszak náluk. Most kénytelenek voltak újabb eszközöket, kellékeket vásárolni a bunkerépítéshez, hogy lépést tudjanak tartani a gyorsan növekvő kereslettel. Ők olyan luxus menedékhelyeket gyártanak, amelyek 11 méterrel a föld alatt vannak, és nemcsak élelmiszert lehet termelni egy speciális helyiségükben, de fel lehet szerelni lifttel, szaunával, úszómedencével, fitneszteremmel, sőt akár lőtérrel, tekepályával és színházteremmel is.

Gary Lynch, a Rising S Bunkers alapítójának elmondása szerint a vásárlók száma azért ugrott meg most, mert sokan tartanak attól, hogy Oroszország más országokra is kiterjeszti az Ukrajna elleni háborút, ami újabb globális konfliktushoz vezethet. Úgy véli, jogosak ezek a félelmek, hiszen Putyin már atomháborúval fenyegetőzik, ez pedig olyasmi lenne, amit a világ még sosem látott.

hirdetés
"Hirosimát már megtapasztaltuk. És ha az, amivel fenyegetnek, annál is rosszabb, akkor mindenképpen aggódnunk kell"

- mondta.

Lynch arra is felhívta a figyelmet, hogy nem szabad gúnyolódni azokon az embereken, akik világvégi bunkereket akarnak vásárolni jogos félelmeik miatt, hiszen ők csak a szeretteiket akarják megvédeni ezekben a szörnyű időkben.

A Rising S Bunkers egyébként már 2019 óta küld olyan biztonsági menedékhelyeket Ukrajnába a hadsereg számára, amelyeket gyorsan fel lehet építeni, lebontani és áthelyezni. Ezeknek most az orosz invázió idején is nagy hasznát vehetik.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
Nincs itt semmi látnivaló, csak egy férfi a 4-es 6-os villamoson nyalogatta az egereit – videó
Amikor már azt hinnénk 2022 nem tartogat több meglepetést, szembejön velünk egy ilyen videó.
Fotó: Alexa / Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2022. augusztus 14.


Link másolása

hirdetés

Aki a 4-es 6-os villamoson szokott közlekedni az tudja, hogy ez a vonal olyan mint egy párhuzamos univerzum, ahol bármi megtörténhet - és meg is történik.

Nemrégiben például egy férfi szállt fel az egereivel a villamosra - ebben még nem is lenne semmi különös. Csakhogy a Redditre felkerült videó szerint

az ingben utazó úriember, miután kiengedte két kedvencét a ketrecből, az egyiket a kezébe vette, majd egy kis simogatás után nyaldosni kezdte.

Eközben a másik rágcsáló a párkányon szaladgált.

Ha nem hiszed el, hogy ez megtörtént (de miért ne hinnéd, hiszen 2022-ben már semmin sem lepődünk meg), akkor íme az esetről a videó:

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
Ezek lehetnek a közelgő halál jelei egy egészségügyi szakértő szerint
Foltos lesz a bőr, állandó fáradtság gyötri a haldoklót, aki enni és inni sem szeretne már. A közelgő halálnak mindenkinél más előjele lehet.

Link másolása

hirdetés

Akár hónapokkal korábban észre lehet venni egy emberen, ha megkezdődött a haldoklás folyamata - írja a Mirror egy amerikai egészségügyi portál alapján. A WebMD szakértője szerint a halál előtt számos apró jel utal arra, hogy az illető életének végéhez közeledik. Ha ezeket időben észrevesszük, magunkat is fel tudjuk készíteni az elkerülhetetlenre, ahogy könnyebb lehet az elmúlás szerettünk számára is.

Az egyik legfontosabb jel, hogy a haldokló szemmel láthatóan kevesebbet eszik és iszik, mint korábban. Ezzel párhuzamosan visszahúzódóbb lesz, és már nem okoznak örömet számára olyan elfoglaltságok, amik a kedvenc időtöltései közé tartoztak korábban.

Az életük végéhez közeledő idős emberek hajlamosak arra, hogy kevesebbet beszéljenek. Ezzel szemben a haldokló gyerekeknél ennek akár az ellenkezője is tapasztalható, és be nem áll a szájuk.

Ennél valamivel egyértelműbb jele a közelgő halálnak, ha valaki huzamosabb ideig olyan fáradt, hogy alig bír felkelni. Ebben az esetben a tapasztalatok alapján néhány hét múlva bekövetkezhet az elkerülhetetlen.

hirdetés

Akad olyan haldokló, akinél heves fájdalommal jár életének utolsó szakasza. Ilyenkor többnyire megváltozik a vérnyomás, a légzés, és a szívverés ritmusa is átalakul. Egyeseknél a betegségtől és állapottól függően zavartság léphet fel. Sokan hallucinálnak is, és úgy viselkednek, mintha kábulatban lennének.

Az utolsó órákhoz közeledve az emberek testhőmérséklete lecsökken, egyáltalán nem kívánják már az ételt és italt, nem járnak ki a mosdóba sem, de egyes esetekben elfordulhat fájdalomérzet is. További árulkodó jel lehet, hogy a bőrön kékes-lilás foltok jelennek meg a térden, kézfejen vagy a lábon, valamint nehézkessé válik a légzés.

Az orvosok felhívják a figyelmet arra, hogy teljesen általános jelei nincsenek a közelgő halálnak, ez minden ember esetében más és más. Ellenben a fentiek közül ha egyet vagy többet tapasztalunk idős rokonaiknál, akkor érdemes lehet felkészülni a legrosszabbra.

Érdemes felhívni a barátokat és hozzátartozókat, hogy még időben elbúcsúzhassanak a haldoklótól. Figyelembe véve, hogy az élete utolsó szakaszába érőknek sokkal fárasztóbb egy-egy ilyen beszélgetés, mint az egészséges embereknek.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Diákjától esett teherbe egy amerikai tanárnő, a szülésről iskolai oktatófilmet szeretne forgatni
Hat éve egy szórakozóhelyen jött össze akkor 16 éves diákjával. Most közös gyerekük születik, de a nő egyedül akarja felnevelni a babát.
Fotók: Instagram/Amy Kupps - szmo.hu
2022. augusztus 14.


Link másolása

hirdetés

Volt diákjától esett teherbe egy egykori tanárnő, akivel egy szórakozóhelyen jött össze - írja a Daily Star. Amy Kupps ráadásul azt tervezi, hogy az az ősszel esedékes szülésről filmet forgat majd, amit az OnlyFansen tesz elérhetővé a rajongók számára, de az iskolákba is szeretne eljutni az alkotással.

A most 33 éves nő korábban egy észak-karolinai oktatási intézményben tanított, ahonnan éppen az előfizetős szexoldal miatt rúgták ki. Amikor a tantestület rájött, hogy Kupps mivel egészíti ki fizetését, azonnal felmondtak neki.

Az egykori tanárnő ezután egy szórakozóhelyen jött össze egy nála fiatalabb férfival. Úgy derült ki, hogy az akkor 16 éves fiú korábban a tanítványa volt, hogy az első szeretkezés után Miss Kuppsnak szólította. Azóta hat év telt el, de egészen a közelmúltig mindenki előtt titkolt tartós párkapcsolatban éltek.

Amy Kupps azonban úgy tervezi, hogy az októberben születő gyereket már egyedül neveli fel. Miután kiderült, hogy terhes, megbeszélte a fiatal férfival, hogy inkább váljanak külön az útjaik. A nő megnyugtatta az fiatal apát, hogy nincsenek anyagi gondjai, és jó katolikus révén az abortusz szóba sem jöhet. Ugyanakkor nem akarja akadályozni a 22 éves férfit legszebb éveinek megélésében, akinek a családja ráadásul semmit nem sejt a titkos viszonyról és a hamarosan érkező unokáról.

A korábban biológiát is oktató Kupps szülésznő segítségét szeretné kérni a nagy esemény rögzítéséhez. Úgy tervezi, hogy korábbi biológia szakos tanárként oktatóanyagot készít a gyerek világra jöveteléről, ami akár az iskolákba is eljuthat.

Amy Kupps nem először kerül a bulvárlapok címoldalára. Tavaly év végén óriási orgiát tervezett, amivel a koronavírus-járvány végét szerette volna megünnepelni:

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
A strandolók szeme láttára szeretkezett egy pár a tengerparton Walesben
Csak egy rövid ideig volt látható az interneten a swansea-i aktusról készült felvétel.
Fotó: Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2022. augusztus 14.


Link másolása

hirdetés

Fényes nappal esett egymásnak pénteken Wales egyik népszerű tengerpartján egy férfi és egy nő. Még az sem zavarta az önfeledten szeretkező párt, hogy tőlük néhány méterre mit sem sejtő gyerekek és családok strandoltak - írja a Wales Online.

Az enyelgő pár a swansea-i strandon kívánta meg egymást, nem messze a csillagvizsgáló és egy helyi lakópark házaitól, ahonnan tökéletesen lehetett látni, hogy mi történik a magas fűben.

Az Instagramon 24 óráig látható felvételt később a Twitteren is megosztották egy rövid időre. Itt a posztoló azt írta megjegyzésképp a videóhoz, hogy „a meleg időjárás mindenkit begerjeszt”.

A lap megjegyzi, hogy a strandon szeretkezés nem minősül bűncselekménynek, de egy 1986-os törvény alapján könnyen minősíthetik zaklatásnak és közszeméremsértésnek. Ilyen esetekben a leggyakoribb büntetés a pénzbírság kiszabása lehet.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: