FELFEDEZŐ

DNS-tesztből tudta meg egy nő, hogy valójában a szülei orvosa az apja, aki a saját spermájával termékenyítette meg az anyát

Nem ő az egyetlen, akinek a szélhámos orvos a biológiai apja.

Link másolása

„A laptopomat bámulva végigsöpört rajtam a düh. Hetekig tartott összeállítani a családfámat, és most ott volt előttem, de biológiai apám nem az volt, akit apának hívtam, hanem a szüleim kezelőorvosa” – mesélte nem mindennapi történetét Maia Emmons-Boring a The Sun online napilapnak.

A genetika iránt érdeklődő amerikai nő 2018 októberében vásárolt egy DNS-tesztet, miután meglátta egy hirdetésben. Az eredményeket hat héttel később elküldték el e-mailben, és az derült ki belőlük, hogy angol és német vér is csörgedezik az ereiben. Három nappal később azonban újabb e-mail érkezett a cégtől.

„Egy Crystal nevű nő küldte, aki azt állította, hogy spermadonor segítségével fogant meg, és az eredményeink szerint féltestvérek vagyunk”

– mondja Maia, aki az üzenet láttán teljesen összetört.

A következő nap közölte a hírt testvéreivel, Tahnee-vel és Grace-szel, akik nem hittek neki. Ezután a szüleihez is elment.

„Anya arca elsápadt, majd apa bevallotta, hogy 18 éves korában a hererák következtében terméketlen lett”

– meséli Maia.

„Egy Dr. Paul Jones nevű termékenységi orvoshoz mentek, aki mesterséges megtermékenyítést végzett egy névtelen orvostanhallgató spermájával. Tahnee és én így fogantunk, míg Grace csodababa volt.”

Ám a meglepetések ezután sem értek véget a család számára, ugyanis a DNS-kutató cég további négy féltestvért is talált, akiknek szülei mind ugyanannak az orvosnak a páciensei voltak: róluk is kiderült, hogy az orvos a biológiai apjuk. A féltestvérek összefogtak és 2019 áprilisában egy ügyvéden keresztül kapcsolatba léptek Dr. Jonesszal, hogy megkérjék a 80-as éveiben járó, még mindig praktizáló férfit, ismerje el, ő a biológiai apa, és ossza meg velük kórtörténetét.

Válasz azóta sem érkezett, ráadásul az is kiderült, hogy Coloradóban, ahol Maia fogant, nem is számított illegális tevékenységnek, hogy az orvos a saját spermájával termékenyítette meg édesanyját.

A következő hat hónapban a nőnek pánikrohamai lettek, de végül felvette a kapcsolatot a coloradói Kerry Tipper demokrata képviselővel, akinek segítségével 2020 júliusában elérte, hogy büntethető legyen, ha egy orvos a páciense beleegyezése nélkül használja a saját spermáját a természetes megtermékenyítés során.

A féltestvérek nem hagyták annyiban a dolgot, polgári pert indítottak Dr. Jones és klinikája ellen csalás, szerződésszegés, súlyos gondatlanság, szélsőséges és felháborító magatartás és orvosi bántalmazás miatt. Az esküdtszék végül minden vádpontban bűnösnek találta, és közel 7,5 millió font (3,5 milliárd forint) kártérítést ítélt meg a családoknak.

„Áprilisban a szemébe néztem a bíróságon. Mosolygott, szörnyű pillanat volt”

– emlékezett vissza Maia, akinek a legutóbbi számláláskor 17 féltestvére volt Amszterdamtól kezdve egészen Kanadáig.

A testvérek az interneten keresztül tartják a kapcsolatot, és néhányan a való életben is találkoztak már. Nem csak azért, hogy kapcsolatokat építsenek ki, hanem azért is, hogy a gyermekeik biztosan ne randevúzzanak véletlenül – fogalmazott Maia.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
Lecserélték a botrányt kavart tankönyv borítóján a Kölcsey–képet
Az előző képen Ferenczy István szobra volt látható Kölcsey Ferencről, de a lehető legrosszabb szemszögből, félreérthető módon.

Link másolása

Ahogy azt mi is megírtuk, Nyáry Krisztián író, kommunikációs szakember szúrta ki a 7. osztályosoknak készült, irodalmi munkafüzet borítóját.

A fotón Ferenczy István szobra látható Kölcsey Ferencről, de a lehető legrosszabb szemszögből, félreérthető módon.

Ezt követően - a jelek szerint - az illetékesek gyorsan intézkedtek, és lecserélték a könyv borítóját. Ezen is Kölcsey látható, de Franz Eybl nevezetes litográfiáját felhasználva - szúrta ki a 24.hu.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
Brutális fejfájása lett egy korty bortól, ledöbbent, amikor kiderült, hogy súlyos beteg
Korábban nem gondolta volna, hogy 23 évesen bárki rákos lehet. Most arra biztat másokat, hogy ha problémájuk van, azonnal vizsgáltassák ki magukat.

Link másolása

A 23 éves Izzy Fletcher az angliai Derbyben él. Tavaly egyik nap munka után beült valahova inni egy pohár bort, de annyira megfájdult a feje, hogy azonnal el is indult haza - írja a LADBible.

"Valamilyen bort rendeltem, de ahogy beleittam, azonnal megfájdult a fejem. Nagyon furcsa volt. A mellkasom összeszűkült, és azt hittem, fel fog robbanni a fejem"

- mesélte a lány. Az is megfordult a fejében, hogy az ital valamelyik összetevőjére, vagy egyenesen az alkoholra lett allergiás.

Miután megállíthatatlanul köhögni kezdett, azonnal orvoshoz ment, ahol több vizsgálat után kiderült, hogy kettes stádiumú Hodgkin-limpfómában szenved.

A Hodgkin-limpfóma a nyirokrendszer daganatos megbetegedését jelenti.

Először 2022 márciusában fordult orvoshoz, mióta pedig kiderült, mi a baja, kemoterápiával kezeik.

"Most már hat hónapja tart a kemó. Nagyon-nagyon esélyem van arra, hogy meggyógyuljak" - nyilatkozta.

Azóta többször is megosztotta a történetét, mivel arra szeretne inspirálni másokat, hogy ne várjanak, ha valami problémájuk van, hanem azonnal menjenek orvoshoz.

"Számomra a legnagyobb tanulság az, hogy ha valami aggaszt, akkor azt azonnal ki kell vizsgáltatni. 23 évesen persze nem gondoltam arra, hogy azonnal mennem kell a háziorvosomhoz, hiszen az ember azt hiszi, hogy ebben a korban úgysem lehet komoly problémája. Arra senki sem számít, hogy 23 éves korában rákos lesz"

- mondta.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Fotók: Közel 300 kiló makkot raktározott el egy harkály egy kaliforniai ház falaiban
A rágcsálóirtó azt írta, hogy még soha nem látott hasonlót.

Link másolása

Meglepő fotókat közölt egy kártevőirtó a közösségi oldalán. Egy falba vágott nyíláson rengeteg makk dőlt ki a szobába. Mint kiderült, egy harkály volt a gyűjtögető, ami közel 320 kilós termést raktározott el magának.

A könnyűszerkezetes ház falaiba dugta az eleséget. A ház tulajdonosai csak azt látták, hogy az épület kívülről tele van lyukakkal. Erről később kiderült, hogy a madár vágta ki magának.

A makkok nyolc zsákot töltöttek meg

- írta a posztoló, aki még sosem találkozott hasonlóval.

Mikor az egyik kommentelő felvetette, hogy makkot általban a mókusok rejtenek el, akkor válaszában megírta, hogy látták, amint az „őrült” madár makkot dobál a falba a lyukon kereztül.

Forrás: abc7news.com


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Fotókon a vasárnap esti látványos telihold
Sokan küldtetek remek képeket, ezekből válogattunk.

Link másolása

Vasárnap este telihold ragyogta be az eget. A tiszta időben sokakat megihletett a látvány. A Szeretlek Magyarország Facebook-oldalunkon arra kértünk benneteket, hogy küldjetek fotókat róla.

Sok remek kép érkezett, ezekből válogattunk:

Pécs, Kiefer Béla
Mórágy, Flóris Boglárka
Sopron, Horváth Krisztina
Budapest, Nagy Gabriella
Kolozsvár, Tatár Tibor
Budapest, Németh Yoco
Vál, Nagy Ildikó
Miskolc, Hegyközi Lászlóné


Link másolása
KÖVESS MINKET: