hirdetés

FELFEDEZŐ

Csontokat szúrtak ki Csernobil közelében a Google Mapsen, rejtély, hogy kerültek oda

A Google Maps furcsaságait sokan próbálják megfejteni az internetes fórumokon.
Fotó: googlemapsfun/TikTok - szmo.hu
2021. február 24.

hirdetés

Különös csontrakásra bukkantak az internetezők a Google Mapsen, amikor a Csernobil környékén készült felvételeket nézegették. A csontok a nukleáris katasztrófa területén belül, egy elhagyatott épület előtt szerepelnek a képeken. Többeket elborzasztott a látvány, és azt feltételezték, emberi maradványokat látnak.

A felvételekből készült videót a TikTok-os googlemapsfun csatornán tették közzé, ahol virtuális formában nézhetünk szét az egykori atomerőmű roncsai közt. A köré épült ukrán város lakosságát a négyes reaktor felrobbanása után, 1986-ban evakuálták, és azóta is lakatlanul áll.

A gömb alakú építményt több kameraállásból is láthatjuk, majd a fűvel benőtt padlón kerül a szemünk elé a csonthalom, amiben mintha lábszárcsontok és egy koponya is helyet kapna. A különös videót több mint négymillióan látták az elmúlt napokban.

hirdetés
“Ezek nyilvánvalóan emberi csontok” - írták többen is. Volt, aki fellelkesedett, és eldöntötte, hogy személyesen keresi meg az építményt.

Biztosat nem tudhatunk, de valószínűbb, hogy a csontok egy állathoz tartoztak, mivel a város évtizedek óta lakatlanul áll. A sugárfertőzésben elhunytakat kórházban kezelték, sőt, betonkoporsóba temették, mivel haláluk után is radioaktívak maradtak.

A területen azóta elszaporodtak a nagy emlősök, így a medvék, farkasok, hiúzok, szarvasok és jávorszarvasok is, ahogy a természet lassan visszafoglalta a város romjait.

Google Maps-rejtélyek egyébként hetente bukkannak fel, és állandó találgatás tárgyát képezik az internetes fórumokon. Több csatorna is az ilyen felvételekre specializálódott, sokan vitáznak az eredetiségükről a kommentekben.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ

„De a kórház?” - 17 év után bemutatkozott a mentésirányító, aki a mémmé vált telefonbeszélgetés egyik szereplője volt

Ki ne emlékezne a nénire, aki felhívta a békéscsabai mentőket?
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. április 19.

hirdetés

17 évvel ezelőtt egy különös hangfelvétel szivárgott ki a Békéscsabai Mentésirányításról. A beszélgetés az egyik mentésirányító és egy vélhetően idős asszony között zajlott, és akkora népszerűségre tett szert, hogy ma már szinte nincs is olyan, aki nem röhög fel hangosan, ha meghallja a következő párbeszédet:

"- Békéscsaba, mentők.

- A kórház?

- Békéscsaba, mentők.

- De a kórház?"

Az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán most bemutatkozott a mentésirányító, akit a telefonban hallhatunk.

hirdetés
"Guska Bea egykori mentésirányítónk türelmes hangját az egész ország megismerhette, amikor 17 évvel ezelőtt egy különös hangfelvétel szivárgott ki a Békéscsabai Mentésirányításról"

- olvasható a posztban, amiből az is kiderül, hogy Guska Bea azóta mentőtiszt lett, aki a helyszínre sietve segíti a bajbajutottakat. Egy bajtársához ment férjhez és két gyermek büszke édesanyja, akik sorra nyerik az elsősegélynyújtó versenyeket.

"A kiváló mentőtiszt szívesen elfelejtené már a kultikussá vált beszélgetést, de még ennyi idő után is sikerül meglepni olyan feldolgozásokkal, amiken végül mégis elmosolyodik a jólelkű életmentő"

- írják róla.

Guska Bea azt is elmondta a róla készült videóban, hogy soha nem fogja elfelejteni azt a bizonyos beszélgetést, és a mai napig szó szerint tudja idézni a részeit.

"Aki mentőt kér, lehet, hogy izgul, nekünk segíteni kell neki, nem szép dolog kinevetni"

- mondja a mémmé vált beszélgetés egyik szereplője, aki azt is elárulta, hogy a néni később visszahívta a megadott számon, és akkor felvette a szállítását.

VIDEÓ: Bemutatkozik a mémmé vált telefonhívás egyik szereplője


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ

Az izomjelmez a legújabb őrült hozománya a járvány miatti bezártságnak

A bezárt konditermek és a tespedés miatt fellendült a kereslet az izomruhák iránt.
Fotó: Smitizen / Taobao - szmo.hu
2021. április 19.

hirdetés

Bár a szilikoningek nem számítanak újdonságnak, a járvány ezt a piacot is felpörgette. Megélénkült ugyanis a kereslet a kamuizmokat kínáló szettek iránt, amelyekkel a karantén alatt elpuhult, de a mozgásra magát rá nem vevő embereket, illetve a bezárt konditermeket siratókat célozzák meg: olyan öltözékeket kínálnak, amelyekbe izmokat is építenek. Mindezt nem a jelmezbálokra tervezett gagyi verzióban árulják, hanem orvosi szilikonból készített, meglepően élethű változatban - írja a Ladbible.

A járványhelyzet miatt egyrészt világszerte bezártak a konditermek, másrészt a fél emberiséget a kanapékra száműzte a járvány, így a mozgás és a testedzés kardinális kérdéssé vált sokak számára. És bár nyilván konditerem nélkül is lehet testet építeni, vélhetően sokkal többen puhultak el az elmúlt egy évben, mint azelőtt. A kínálat pedig igazodott az igényekhez:

egyre több helyen kínálnak olyan öltözéket, amely egy izmos testet formáz. Magára véve az ember egyből úgy néz ki, mintha ki lenne pattintva, anélkül, hogy komoly diétát és életmódváltást iktatott volna az életébe.

A Smitizen például az egyike azoknak a cégeknek, akik ezzel foglalkoznak: szilikonból készülő élethű maszkokat készítenek az egész testre kiterjedően. A webshopjukban nagyon sok bizarr dolog is van - lehet kapni például élethű Thor-maszkot, de a kereslet az izmos testek iránt lendült most fel leginkább. Felsőtesteket és teljestestes "ruhát" árulnak - az utóbbit azoknak, akik a lábnap gondolatától is irtóznak.

A szettek viszont nem olcsók, bár a nagyon elhivatottak vehetik úgy, hogy a több hónapnyi kondibérlet ára legalább ugyanúgy izmokra cserélődik:

a legolcsóbb felsőtestek 168 dollártól, azaz kb. 50 ezer forinttól kezdődnek, míg a még kigyúrtabb darabok 300-400 dollár közt vannak.

Az egésztestes izmokért még ennél is többet, majdnem 500 dollárt (150 ezer forint) kérnek.

hirdetés

A viselet egyébként meglepően élethűnek tűnik, viszont nem túl kényelmes, mivel a szilikon miatt nem szellőzik igazán. A keresletet a termék iránt jól mutatja, hogy egy sor kínai oldalon is rengeteget találni belőle.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Kis dinoszauruszt látott a kertjében egy floridai nő - egy videó alapján eldöntheted, igaza van-e

A felvétel tényleg elég zavarba ejtő, ember legyen a talpán, aki biztosra mondja, mit látunk rajta.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. április 20.

hirdetés

A floridai Palm Coaston élő Christina Ryannek meggyőződése, hogy egy kisebb dinoszauruszt látott átrohanni a kertjén néhány napja.

A hölgy a Fox News helyi szerkesztőségének egy felvételt is eljuttatott a különös állatról, ami az éj leple alatt szaladt át a kertben.

Nem lehet azt állítani, hogy a nő nagyon elrugaszkodott volna a valóságtól, hiszen a felvételen látható lény tényleg nagyon emlékeztet egy kisebb raptorra.

„Lehet, hogy túl sokszor láttam a Jurassic Parkot, de szerintem az akkor is egy raptor, vagy valami más kicsi dinoszaurusz” - mondta el a hírportálnak Christina.

Sajnos az állat nem tette meg azt a szívességet, hogy belenézett volna a biztonsági kamerába, de még csak nem is lassított, így az internet népéhez hasonlóan mi is csak találgathatunk: vajon tényleg egy velünk maradt őshüllő látható a képeken vagy egy, a környéken nem ritka más hüllő, netalán egy kutya látható a rövid felvételen?

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ

Meghalt az USA legidősebb embere, aki több mint kétszer annyi ideig élt, mint a párja

A 115 vagy 116 évesen elhunyt asszonynak több mint 300 leszármazottja született élete során.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. április 20.

hirdetés

Meghalt az Egyesült Államok legidősebb emberének tartott asszony, aki több mint 110 évig élt - számolt be róla a Charlotte Observer nevű amerikai lap.

Hester McCardell Ford egyes dokumentumok szerint 1904-ben született, míg más papírok szerint 1905-ben. Annyi biztos, hogy a születésnapját augusztus 15-én ünnepelte, így ha 1904-ben látta meg a napvilágot, akkor 116 és fél évesen hunyt el.

Az idős asszony az Észak-Karolina állambeli Charlotte városában lakott, családja közlése szerint otthonában, békésen halt meg múlt szombaton.

Több mint kétszer annyi ideig élt, mint néhai férje, John Ford, aki még 1963-ban hunyt el alig 57 évesen.

A Dél Karolina államban született nő még csak 14 éves volt, amikor hozzáment a szerelméhez, 15 évesen pedig már meg is szülte első gyereküket, akit még 11 utód követett.

Hester még szinte gyerek volt, de hamar fel kellett nőnie, ugyanis ő gondoskodott a háztartásról, a gyerekekről és a farmról is, ahol a családjával élt. Mivel azonban ő maga is egy farmon nőtt fel, a gazdálkodás nem volt ismeretlen számára. Férje eközben egy helyi acélgyárban dolgozott, hogy eltartsa a családot.

hirdetés

A házaspár végül eladta a farmot, majd Charlotte-ba költöztek, ott építettek maguknak házat. Miután férje meghalt, Hester egészen 108 éves koráig egyedül élt abban a házban. Miután azonban egyszer elesett a fürdőkádban és súlyos sérüléseket szenvedett, a szerettei jobbnak látták, ha valaki beköltözik hozzá és segít neki a mindennapokban. Az asszony egyébként egész életében csak egyszer szorult kórházi kezelésre, a fürdőszobai balesete után.

Most rengeteg szerette gyászolja őt, ugyanis 68 unokája, 125 dédunokája és legalább 120 ükunokája született élete során.

Az egyik dédunokája szerint Hester volt a népes család legnagyobb támasza, aki mindenkit támogatott és mindenkihez megértéssel fordult.

De nemcsak a szerettei, a helyiek is nagyon kedvelték és tisztelték az idős asszonyt. A polgármester például Hester McCardell Ford-napnak nyilvánította augusztus 15-ét a nő tiszteletére.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: