News here
hirdetés

FELFEDEZŐ

Befagyasztották számláját, ezért félig kész ajakfeltöltéssel kellett távoznia a pakisztáni influenszernek

A Tiktok-sztárt pénzmosással gyanúsítják, miután egy videójában két nagy halom készpénzzel pózolt.
Forrás: Mirror, fotó: Instagram/Hareem Bilal shah - szmo.hu
2022. február 04.


Link másolása

hirdetés

Hareem Shah, egy pakisztáni influenszer és tartalomkészítő, a jelek szerint a pakisztáni Szövetségi Nyomozó Ügynökség (FIA) látókörébe került, miután közzétett egy videót, amelyen két nagy halom készpénzzel pózol.

A nyomozók állítólag január 12-én kezdték meg a vizsgálatot Shah ellen, mivel azt gyanítják, hogy a tiktoker pénzmosással tett szert a pénzre.

Szerencsétlenségére akkor kapott hírt bankszámlája befagyasztásáról, mikor ajakfeltöltése közepén tartottak. Nem volt benne biztos, hogy ki tudja fizetni a kezelést, így távozott a szalonból.

Természetesen Shah egy videót is posztolt, hogy beszámoljon 6,5 millió követőjének a bizarr helyzetről.

Az India Today által fordított videóban a következőket mondta:

„Most éppen az Egyesült Királyságban vagyok. Ma elmentem az orvoshoz, hogy feltöltsék az ajkaimat. Az orvos éppen benyomta a töltőanyagot az ajkam egyik oldalára, amikor kaptam egy hívást. Megtudtam, hogy a pakisztáni Szövetségi Nyomozó Iroda befagyasztotta a bankszámláimat.”

A továbbiakban kifejtette, hogy miért volt elég készpénze ahhoz, hogy aggodalomra adjon okot, és elmondta, hogy "súlyos összeget" váltott át angol fontra, amit az Egyesült Királyságban költött el.

hirdetés
Azt állította, hogy azért döntött a készpénz használata mellett, mert a pakisztáni kormány "nem növelte a pakisztáni valuta értékét, ahogyan azt megígérte". Ezután figyelmeztette azokat, akik készpénzzel terveznek utazni, hogy "legyetek óvatosak", mert "elkapnak titeket".

A Tiktok-sztár a helyi média értesülései szerint hétfőn kérvényezte, hogy a pénzmosás miatt tartott tárgyalást halasszák el március 8-ra. A tárgyalást eredetileg január 19-re tűzték ki, néhány nappal azután, hogy az FIA állítólag megkezdte a nyomozást. De Shah ügyvédei kijelentették, hogy a vlogger az Egyesült Királyságban tartózkodik, így nem tud időben visszaérni Pakisztánba.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
Kilógott a pénisze az olasz tízpróbázónak futás közben, a kezével próbálta menteni a helyzetet
Alberto Nonino végül utolsóként ért célba a 400 méteres futáson.

Link másolása

hirdetés

Igen kínos helyzetbe került egy olasz sportoló a kolumbiai Caliban rendezett U20-as atlétikai-világbajnokság tízpróba számában szombaton. A Daily Mail beszámolója szerint Alberto Nonino bár jól rajtolt a 400 méteres futásban, a táv közepe felé komoly problémája akadt.

Mivel a 18 éves versenyző

elfelejtett alsónadrágot húzni, ezért a nemi szerve kilógott a nadrágjából futás közben.

A közvetítés távoli képein is kivehető, ahogy Nonino a kezével próbálja megregulázni a szabadon lengedező hímtagot. Ez azonban annyira lekötötte a sportolót, hogy végül utolsóként haladt át a célvonalon, 51,57 másodperces idővel.

A fiatal sportoló később azt írta az Instagramon, hogy az eset „nyilvánvalóan baleset volt”, és most már próbál nevetni az egészen, de a verseny után szörnyen érezte magát.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Konok Péter: „A benzinkutakon lassan kifogy az üzemanyag. Kell a láncfűrészekbe.”
Összekötötte a válság két fajsúlyos elemét az ismert publicista.

Link másolása

hirdetés

„A benzinkutakon lassan kifogy az üzemanyag. Kell a láncfűrészekbe.”

– írta Konok Péter a Facebookon.

A publicista, történész így kommentelte azokat a híradásokat, miszerint egyre több benzinkút kénytelen ideiglenesen bezárni, mert egyszerűen kifogytak az üzemanyagból.

Ahogy a kormány azon intézkedését is, hogy a rezsicsökkentés részleges megszüntetése miatt egy csütörtöki kormányrendeletben lazítottak az erdővédelmi szabályokon, így védett területen is egyszerűbb lesz a fakivágás.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Belső vizsgálat indult a turisták feje fölött landoló Wizz Air-gép ügyében
Kielemzik a repülési adatokat és beszélnek a pilótákkal is.

Link másolása

hirdetés

A Wizz Air belső vizsgálatot indított, hogy minél több részletet megismerjen a nagy port kavart szkíathoszi landolás pontos körülményeiről - írta a Telexnek a légitársaság.

Mi is beszámoltunk róla, hogy augusztus 5-én

a Wizz Air Airbus A321neo repülőgépe annyira alacsonyan közelítette meg a görög szigeten található kifutópályát, hogy az még az erre felkészült bámészkodókat is meglepte.

A társaság most azt írta: a gép alacsony szögben közelítette meg leszállópályát, mely a repülőtér kialakításának sajátossága.

„Bár személyi sérülés nem történt, a légitársaság belső vizsgálatot indított, hogy kielemezze a repüléshez kapcsolódó adatokat, beszéljen a pilótákkal, és megtudjon minél több részletet a landolás pontos körülményeiről” - írták. Az eredményekről későbbre ígértek tájékoztatást.

A szokatlanul izgalmasra sikerült landolásról a görög GreatFlyer videósa készített felvételt.

hirdetés

Az üggyel kapcsolatban Háy György balesetvizsgáló és nyugalmazott pilóta a Telexnek azt mondta, hogy

létező probléma, ha kisebb szögben száll le egy gép. Ennek több, nem szándékos oka is lehet: jöhet például egy váratlan széllökés, ami lejjebb nyomja a repülőt, vagy bezavarhat egy éjszakai érzéki csalódás.

Bár az embereket fizikailag még így sem tudja elsodorni a gép, mert a leszállópálya szintje magasabban van a kerítésen kívüli talajszintnél, a szakértő szerint ennek ellenére „nagy marha”, aki ilyen helyeken a repülőgép turbinája közelébe megy.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
Szuperhold lesz péntek hajnalban, idén utoljára
Zsinórban a negyedik hónapban fordul elő szuperhold. Aki látni akarja, korán kell kelnie.

Link másolása

hirdetés

Az idei év negyedik és egyben utolsó szuperholdja lesz péntek hajnalban - írja a LiveScience.

Szuperholdnak nevezik azt, amikor a telihold fázisa az ellipszis alakú holdpálya Földhöz legközelebbi pontján következik be, ilyenkor láthatjuk a legnagyobbnak a Földről a Holdat. Ez egy nem tudományos elnevezés, a csillagászok inkább közeli holdnak hívják ezt a jelenséget.

Bár a hold szerda és péntek este is fényesnek és telinek fog tűnni,

teliholdat pontosan csütörtökről péntekre virradó éjjel, magyar idő szerint 3:36-kor láthatunk.

Zsinórban a negyedik hónapban lesz szuperhold, májusban ráadásul ez az esemény teljes holdfogyatkozással is párosult. Az augusztusi szuperhold után idén már nem lesz több, úgyhogy aki szeretné látni, ne maradjon le róla.

Telihold nagyjából havonta egyszer fordul elő.

hirdetés
A következő ilyen alkalom szeptember 10-én lesz, ezt arató holdnak hívják.

Mostanában egyébként egy másik látványos égi jelenséget is meg lehet figyelni: a Perseidák hullócsillagzáport augusztus 14-ig is lehet elcsípni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: