News here
hirdetés

FELFEDEZŐ

Antall József grafikonnal tanította meg Jeszenszky Gézának, hogyan kell örömet okozni a nőknek

A volt miniszterelnök gimnáziumi tanára volt az ex-külügyminiszternek, a diákokkal pedig meglehetősen laza, nyitott hangnemet ütött meg.

Link másolása

hirdetés

A Klubrádió Világtalálkozó című műsorának legutóbbi, szombaton sugárzott adásában Czutor Zoltán zenész mellett Jeszenszky Géza történészprofesszor volt Kadarkai Endre vendége. Az egykori külügyminiszter mesélt Antall Józsefhez való viszonyáról is.

A volt kormányfő a gimnáziumban tanára volt a most 80 esztendős Jeszenszkynek. A tanítvány elmondása szerint a mindössze 9 évvel idősebb Antall nagyon jó viszonyt ápolt diákjaival, és közvetlen hangnemet is ütött meg. Ez annak fényében különösen meglepő, hogy későbbi politikai és más, nyilvános megszólalásaiban, bár időnként élt a humor eszközével, kifejezetten visszafogott stílusban nyilvánult meg.

Jeszenszky elmondása szerint a későbbi miniszterelnök szexuális tanácsokat is adott a nebulóknak, arról, miként lehet örömben részesíteni a nőket.

„Ez egy fiúgimnázium volt, így lányokról fűződő viszonyról nagyon hasznos dolgokat hallottunk tőle. Ha példaként elmondhatom: hogyan tud egy férfi örömet szerezni egy nőnek, hogy ne csak saját örömével törődjön. Még grafikont is rajzolt hozzá”

– avatott be a részletekbe az egykori nebuló.

Antall egyébként magyar Irodalmat és művészet történetet tanított. És sok tanítványával, ahogy vele is, igen közeli viszony alakult ki. Jeszenszky Géza egyébként 55 éve él boldog házasságban, felesége pedig Antall József unokahúga.

hirdetés

Az ötvenes években egyébként finoman szólva nem volt divat a fiatalok hatásos és nyílt felvilágosítása. Az ilyen témákkal leginkább a Magyar Ifjúság, majd később az Ifjúsági Magazin hasábjain lehetett találkozni, hullámzó színvonalú írásokban. A szabadszájú stílusa miatt népszerű Veres Pál autodidakta szexológus is csak később kezdte meg tanácsadását az ifjúsági sajtóban.

A Blikknek egy névtelenséget kérő forrás is nyilatkozott, aki a volt miniszterelnökről szólva elmondta:

„Mondhatjuk, hogy Antall József valójában megelőzte a korát, akkor még nem volt divat iskolákban nyíltan beszélni a szexről. Antall egykori diákjai egyébként nekem is megerősítették, hogy téma volt a szex, ők arról beszéltek, hogy közös sörözések alkalmával ejtettek szót minderről.”


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés
Egy ukrán menekültet fogadott be a brit kétgyerekes család, tíz nap múlva lelépett az apával a nő
Hamar kiderült számukra, hogy együtt szeretnének élni, ezért mikor Tony párja el akarta küldeni Szofiját, a férfi is inkább távozott.

Link másolása

hirdetés

Egy ukrán menekült nőt fogadott be egy brit család az otthonába, de a nő felforgatta az életüket - írja a Sun.

A kétgyerekes Tony és párja Lorona a háborút látva döntött úgy, hogy segítene egy menekültnek. Így került hozzájuk a 22 éves Szofija, aki Lviv városából érkezett hozzájuk. Két hét múlva azonban a szőke szépség az apukával együtt távozott, hogy közösen új életet kezdjenek.

Tony elmondta, hogy ő segítene szeretett volna. Az ő nagyapja 60 éve menekült el Oroszországból az Egyesült Királyságba, és mások segítségével tudott új életet kezdeni. Ő is szeretett volna jót tenni, de a dolgok váratlan fordulatot vettek.

„Múlt szombaton azonban úgy alakult a helyzet, hogy a párom, Lorona elkezdett Szofijával ordítozni, csúnyán beszélt vele, elmondta fűnek-fának, amitől ő sírva fakadt. Ezután azt mondta nekem, hogy nem tud így tovább velünk maradni. Ekkor fordult át bennem valami, ezen a ponton döntöttem el, hogy vele megyek én is.

Nagyon sajnáljuk, hogy fájdalmat okoztunk ezzel, de őszintén mondom, hogy olyan kapcsolatot fedeztem fel Szofijával, amilyenben még soha nem volt részem”

– árulta el. „Életünk hátralévő részét együtt tervezzük” – tette hozzá.

hirdetés

Szofija annyit fűzött hozzá: „Amint megláttam, megkedveltem őt. Az ilyen dolgok csak úgy megtörténnek”. Úgy vélte: „Tudom, hogy az emberek rosszat fognak gondolni rólam, de megtörténik. Láttam, milyen boldogtalan Tony”.

Az új páros most új otthont keres közös életükhöz a belvárosban.

Lorna egyik barátja ezt mondta: „Teljesen le van törve. Tíz évig volt együtt Tonyval, és tíz nap leforgása alatt a családja szétesett".


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
Megszólalt a nő, akinek a férje egy befogadott ukrán menekült miatt hagyta el a családját
A családfő, Tony és a 22 éves Szofija között az első pillanattól kezdve „megvolt a kémia”.

Link másolása

hirdetés

Szombaton mi is hírt adtunk egy rosszul elsült jótékony esetről, amelyben egy brit család befogadott egy ukrán menekültet, ám végül a családfő elhagyta a feleségét a 22 éves nőért.

Most a Daily Mailnek nyilatkozott az anyuka is, aki így egyedült maradt a két gyerekével.

Lorna, aki 10 éve élt együtt férjével, úgy gondolja, hogy Szofija már az első pillanattól el akarta csábítani a férfit.

„Nem érdekelte, milyen rombolást hagy maga után. Mindössze néhány nap alatt minden a feje tetejére állt körülöttem”

– állítja a nő.

hirdetés

A férj, Tony állítása szerint ő és a gyerekek nagyon hamar kijöttek a fiatal nővel, Lornát azonban kezdetektől fogva zavarta a jelenléte. Mivel Tony szlovákul, Szofija pedig ukránul tudott, a két nyelv pedig hasonlít egymásra, rendszeresen nem angolul beszélgettek, s így Lorna nem értette, miről társalognak.

Először csak nagyon jó baráti kapcsolat alakult ki közöttük, de egy idő után már fizikailag is közel kerültek egymáshoz. Lorna – érthető módon – egyre féltékenyebb volt, és ez egyre többször torkollott veszekedésbe a házban.

Szofija végül úgy érezte, nem tud tovább a házban élni, ám ekkor Tony is úgy döntött, hogy vele tart. A férfi – habár most nagyon szerelmes – elmondása szerint rosszul érzi magát a történtek miatt, mert nem akarta megbántani sem a feleségét, sem a gyermekeit.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
„Felvettük a babaváró hitelt, erre megcsalt a férjem” – Mit tehet az elkeseredett nő?
Arra már nem lát esélyt, hogy a férfival újrakezdje, de a lakásra fordított hitel miatt komoly áldozatokat kell hozniuk.

Link másolása

hirdetés

Felvették, majd felhasználták a babaváró hitelt, most pedig külön költöznének - mesélte el történetét egy nő a Napi.hu-nak.

A hitelt lakásra fordították, de később a koronavírus-járvány idején megromlott a kapcsolata a párnak. Nemrég pedig az is kiderült, hogy a férfinak van valakije.

Ezért most szeretnének elválni, és a nő azt kérte, hogy a férje menjen el a lakásból. De akár kisebb lakást is hajlandó lenne venni, ha ezzel megoldódna a szétköltözésük - mondta el a nő.

A csalódott asszony szerint a férje azzal érvel, hogy ha elválnak, akkor egyedül marad a hitelre, az is lehet, hogy magasabb lesz a törlesztőrészlet. Szerinte még az is felmerülhet, hogy a férfi szeretne visszatérni hozzá, de ő már nem tud megbocsátani neki - árulta el.

Arról, hogy mik a lehetőségek, a lap azt írta:

Ha nem születik meg a vállalt gyerek az igénylést követő öt éven belül, akkor elesnek a kedvezménytől.

hirdetés

A válás önmagában is megszünteti a támogatást. Ekkor 120 napjuk van rá, hogy az addig igénybe vett támogatást visszafizessék, a hitel pedig átalakul piaci kamatozásúvá.

Egy megoldás lehet még:

Ha a nő újra férjhez megy és "szeretne az új férjétől is gyereket, akkor a kamattámogatás elvesztése nem feltétlenül tart a 20 éves futamidő végéig. A jogszabályok szerint lehetőség van újra igénybe venni a kedvezményt, ha a támogatott személy a válás után, de még a kölcsön folyósításától számított öt éven belül újra megházasodik".


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
„Egy hajvágás mentette meg az életemet”, állítja egy nő, akit a fodrásza figyelmeztetett egy kék anyajegyre
Először azt hitte, csak a kisfia firkált rá a fejére. A bőrgyógyász azt mondta neki, 30 év alatt nem látott ilyen anyajegyet.

Link másolása

hirdetés

Egy hajvágás mentette meg az életét, állítja egy nő, akinek a fodrásza hívta fel a figyelmét egy kék anyajegyre – írja a Metro.

A 43 éves, Ausztráliában élő nő éppen fodrásznál volt, mikor felfigyeltek a fején egy kék foltra. A nő először azt hitte, hogy csak hétéves fia firkálta össze a fejét, és egyszerűen letörli azt. Miután azonban sehogy nem akart „lejönni”, úgy döntött, orvoshoz megy.

A bőrgyógyász közölte vele, hogy egy kék anyajegy van a fején, és hogy 30 év alatt még soha nem látott ilyet.

Három műtétje is volt, és végül sikeresen, további komplikációk nélkül eltávolították a füle fölötti anyajegyet.

Az egy évvel ezelőtt történt esetre visszagondolva a nő azt mondta: szerencsésnek tartja magát, mert akár rosszindulatúvá is válhatott volna az anyajegye. „Bármi, ami ilyen gyorsan nő a fejeden, nem ideális, ezért eléggé aggódtam” – fogalmazott.

hirdetés

Hozzátette, az orvosaitól megtudta, hogy a ritka anyajegytípus bizonyos fényhatások miatt alakulhat ki, az ő esetében a fejének azon az oldalán, amelyet általában vezetés közben ért a napfény.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: