A kukából eszi ki az ételmaradékokat, így spórol egy brit matektanárnő
Több mint havi 350 fontot, azaz 145 ezer forintot spórol meg egy matektanárnő Írországban azzal, hogy a kukákban vadássza az ételmaradékokat. Íde Mhic Gabhannt erre mégis elsősorban a környezettudatosság motiválja - írja a Daily Mail.
A dublini nő elmondta: általában napi 3 étkezésre, sőt, egy nassolásra is elegendő kidobott ételt talál. Éjszakánként keresgél kidobott élelmiszereket, mert zöldség, gyümölcs, hús, de még minőségi csokoládé is mindig akad a szemétben. (Hozzátehetjük, hogy Írországban általában több előre csomagolt élelmiszert találunk a szupermarketek polcain, mint nálunk, és ezek sokszor bontatlanul kerülnek kidobásra.)
“Mivel ezek az áruházakhoz tartoznak, soha semmi undorítót nem találtam bennük, legfeljebb kifolyt joghurtot, vagy kiszóródott kakaóport” - mondja.
Az általa “freeganizmusnak” nevezett étkezés olyannyira fenntartható, hogy 2019 és 2020 februárjában például kizárólag kukából mentett dolgokat evett, és idén is csak a koronavírus választja el attól, hogy ebben a hónapban végig a szemetesből válogasson.