FELFEDEZŐ

A férfi, aki úgy élt le 82 évet, hogy soha nem találkozott egyetlen nővel sem

Az édesanyja a születése után meghalt, és Mihajlo Tolotosz a görögországi Athosz-hegy egyik kolostorában nőtt fel, és ott is élt haláláig. Márpedig arra a területre nők soha nem léphetnek be.

Link másolása

Elég valószínűtlennek tűnik, hogy úgy éljen le valaki egy életet férfiként, hogy sose lásson egyetlen nőt sem, az pláne, ha 82 éven keresztül él így.

Márpedig Mihajlo Tolotosszal éppen ez történt, és mivel régen meghalt már sosem fogjuk megtudni, hogy ha azt hallotta, hogy "nő", hogyan is képzelte el őket - írja a Ladbible.

Úgy sejtik, hogy Tolotosz 1856-ban született, erről pontos adatok nincsenek, de nem sokkal utána az édesanyja meghalt. Az árván maradt újszülött kisfiút ortodox szerzetesek fogadták örökbe a görögországi Athosz-hegy egyik kolostorában, és ők nevelték fel.

Mihajlo természetesen az ottani szigorú szabályok szerint élt, amelyek között az egyik legfontosabb, hogy nők nem léphetnek be a területre, és ez a mai napig így van. Mivel a terület "Szűz Mária szent kertje", ezért nő nem léphet erre a földre. A nők belépési tilalmát a félszigetre IX. Kónsztantinosz bizánci császár hirdette ki hivatalosan még 1046-ban.

Ha többet akartok olvasni az Athos-hegyi köztársaság furcsa, ám nagyon érdekes történetéről, itt találtok róla információkat.

Tolotoszról az maradt fenn az emlékezésekben, hogy soha nem hagyta el az Athosz-hegyet. A nők létezéséről maximum társaitól, valamint könyvekben található leírásokból értesülhetett, de a valóságban soha nem látott egyet sem.

Tolotosz 1938-ig élt a kolostorban, amikor 82 évesen meghalt, a szerzetestársai úgy tartották, és ez is maradt fenn róla, hogy ő az egyetlen ember a világon, aki úgy halt meg, hogy nem tudta, hogy néz ki egy nő.

Valószínűleg nem csak a nők voltak azok, akiket Tolotosz a kolostorban soha nem láthatott, sem autót, sem filmet, sem repülőgépet nem látott soha.

Minden bizonnyal ő lesz az utolsó ember a világon, aki így élte le az életét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
Tuti tipp, ha napelemre vágyik
Felmondott a napelemes telepítője? Még nem választott kivitelezőt? Az E.ON szakértelmével hosszútávú partnerséget ajánl.

Link másolása

Hosszútávú partnerséget ajánl az E.ON a napelemes rendszert választóknak

Zajlik az élet a háztartási méretű kiserőművek piacán: az elmúlt évben a rendkívüli kereslet mellett alkatrészellátási nehézségek is akadályozták a zöld energiára vágyók életét. Az E.ON hosszútávú partnerséget ajánl mindazoknak, akik fenntartható forrásból fedeznék energiaszükségletüket.

A napelempiac kiszámíthatatlansága korábban nem látott mértéket öltött, amit jóformán már csak azok tudnak átvészelni, akik több lábon állnak, és biztos háttérre támaszkodhatnak. A piacon lévő vállalkozásokat megrostálja a sok nehézség: az ellátási láncok akadozása nyomán előállt inverterhiány miatt a korábban szerződéssel lekötött kivitelezéseket nem, vagy csak lassan tudták végrehajtani, ez felduzzasztotta a várakozó ügyfelek számát. Az októbertől változó hálózatba történő betáplálás szabályrendszere újabb több tízezerrel növelte meg a napelemet telepíteni szándékozók számát.

A mostani turbulens időszakban ezért különösen fontos, hogy olyan társaság végezze el a telepítést, amely képes tartani hosszú távon is kötelezettségét. Az E.ON nemcsak a szakembergárdát, a színvonalas kivitelezést és a garanciát vállalja, hanem egyéb olyan termékkel rendelkezik, amellyel egy ház zöldenergiával történő ellátásától a különféle hűtés-fűtés megoldásokig terjedő igényét is biztosítani tudja.

Sok vállalkozó számára az is nehézséget jelent ebben a helyzetben, hogy a 100 százalékos támogatású projektek nagy részben utófinanszírozottak, tehát a vállalkozóknak előre kell biztosítaniuk az anyagi hátteret. Stabil pénzügyi hátterének köszönhetően az E.ON ilyen jellegű kivitelezéseket is vállal.

A versengő ajánlatokat ma különösen nehéz összehasonlítani. Ha egy vállalkozás viszonylag rövid időn belül tudja vállalni a telepítést, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy hosszútávon is számíthatunk majd rá a garanciális teljesítésben. Az E.ON-t az elmúlt években több mint 20 ezer ügyfél választotta, a magyar energiapiac megbízható és stabil szereplője, így a napelemekre vonatkozó 12 év, és azok teljesítményének 80%-ára vállalt 25 év garancia is érvényesíthető marad.

Az E.ON a SolarHome mellett további termékeket kínál, így Komfort Klímát, Komfort Hőszivattyút, sőt otthoni autótöltő rendszereket is, amelyekre egyidőben is megköthető az adott termékre vonatkozó szerződés. Digitális megoldásai révén pedig az otthoni energiahasználat menedzselése is egyszerű: az E.ON Home alkalmazással valós időben követhető a napelemek teljesítménye, vagy akár autónk töltését is vezérelhetjük segítségével.


Advertisement
Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
A Rovatból
Sokkoló: így tudta meg egy örökbefogadott férfi, hogy a felesége valójában a nővére
A párnak ráadásul közös gyerekei is vannak. A férfi összeomlott, amikor kiderült az igazság.

Link másolása

Egészen elképesztő történetet osztott meg a Redditen egy férfi: egy szükségből elvégzett DNS-teszt miatt kiderült, hogy a saját felesége valójában a nővére.

Hogyan lehetséges ez?

Az azóta már törölt posztban a férfi leírta, hogy őt születése után nem sokkal örökbefogadták, és semmit nem tudott arról, hogy kik a biológiai szülei.

Nemrég azonban szükségből el kellett végeznie egy DNS-tesztet, miután a felesége súlyosan lebetegedett, és veseátültetésre szorult. A férfi sejtette, hogy nem lesz könnyű vesedonort találni, ezért aztán felajánlotta a sajátját.

A vizsgálat végül kimutatta, hogy nagyon nagy a hasonlóság az ő és a felesége DNS-ei között.

Az orvosok azt mondták, hogy nem is találkoztak ilyennel, hogy ennyire magas azonosság legyen férj és feleség között. A biztonság kedvéért újabb teszteket végeztek el, amelyek után végül kiderült, hogy a férfi és a felesége valójában rokonok.

Először ő maga sem hitte el, de ez azt jelentette, hogy a gyermekei anyja valóban a saját nővére.

A férfi teljesen összeomlott az eredmények hallatán, és nem is igazán tudta még feldolgozni a történteket.

Néhány kommentelő azt írta, hogy ez van, ezt már nem lehet visszacsinálni, el kell fogadni ezt a bizarr szituációt. Volt, aki azt tanácsolta neki, hogy adományozza a veséjét a feleségének, mert ezt a tényt már úgysem tudja megváltoztatni.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Videón, ahogy élő adásban elájul egy meteorológus
A kollégái először észre sem vették, hogy az időjós egyszercsak összeesett.

Link másolása

A CBS Los Angeles tévéműsorának munkatársa élő adásban esett össze szombat reggel.

Az időjós a kora reggeli tévéműsorban beszélt volna a várható időjárásról, de még bele se kezdett, amikor hirtelen elfehéredett, a szemei fennakadtak, majd lassan előredőlt, és a feje nekiütődött az asztalnak.

A New York Post szerint Alissa Carlson Schwartz műsorvezetőtársai, Nichelle Medina és Rachel Kim először észre sem vették azt, hogy elájult a kollégájuk, de amikor látták, hogy baj van, azonnal kapcsoltak, és annyit mondtak, hogy "most gyorsan tartunk egy rövid szünetet".

A meteorológus még aznap délután írt egy rövid bejegyzést a közösségi oldalán, hogy minden rendben van vele, már jól van, és köszöni az ismerősöknek és a nézőknek az aggódó üzeneteket és a jókívánságokat.

Nem ez volt az első ilyen esete Allisonnak: 2014-ben hasonló módon már rosszul lett egy másik tévécsatorna élő adásában.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
Videó: így építették fel a farmjukat a semmiből 3 év alatt a Remény Farm tiktokosai
„Sokkal nehezebb az életünk, mióta a farmra költöztünk, de még sosem voltunk ilyen boldogok” – mondja Juhász Szép Anna és Goldmann Dávid.

Link másolása

Egyre népszerűbb a Remény Farm nevű kezdeményezés, ami „egy pici farm mindennapjait” mutatja be Juhász Szép Anna és Goldmann Dávid segítségével - ma már több mint 330 ezer követőjük van a TikTok-csatornájukon, ahol a mezőgazdaság és a vidéki életmód szépségeit és árnyoldalait mutatják meg egyszerű, de hatásos videókkal.

A Remény Farm Annája például azt is elárulta magáról korábban, hogy miért őszült meg ennyire fiatalon - akkor kapott is néhány nem túl kedves kommentet.

Anna és Dávid most arról beszélt legújabb videójukban, hogy nem volt azért könnyű mindezt felépíteni.

Az egész azzal kezdődött, hogy Dávidnak elege lett a városi életből, és kiköltözött a természetbe úgy, hogy még egy telefont se vitt magával. Aztán megismerkedett Annával, aki úgy döntött, hogy kiköltözik hozzá a semmi közepére.

A Remény Farm alkotói a videóban visszaemlékeznek a kezdeti nehézségekre: az elején még borzalmas körülmények voltak.

Nem volt vécé, egy lakókocsiban laktak, és patakban fürödtek.

Aztán az önkéntesek, a barátok és a család segítségével felépítettek mindent a nulláról. Az első évben 1500 csirkét neveltek fel, a következő évben már 4200-at, aztán egyre nagyobb lett a vásárló körük, és a biznisz beindult.

„Ha őszinte akarok lenni, sokkal nehezebb az életünk, mióta a farmra költöztünk, de még sosem voltunk ilyen boldogok”

- mondta Dávid a jelenlegi helyzetükről.


Link másolása
KÖVESS MINKET: