News here
hirdetés

FELFEDEZŐ
A Rovatból
hirdetés

94 gyereket nemzett titokban egy orvos: „Amíg én meztelenül feküdtem az asztalon, ő egy másik szobában ejakulált”

Donald Cline évtizedeken át a saját spermáját használta a mesterséges megtermékenyítésekhez, tettére azonban csak 2014-ben derült fény, miután több biológiai gyereke pert indított ellene.

Link másolása

hirdetés

Jövő héten jelenik meg a Netflixen az Our Father című dokumentumfilm, amelyben olyan felnőttek mesélnek, akiknek a biológiai apja ugyanaz az amerikai meddőségi specialista. Dr. Donald Cline a saját spermát használta fel a termékenységi klinikájára érkező nők mesterséges megtermékenyítéséhez, így összesen 94 gyereket nemzett mesterséges úton. Persze mindez az anyák tudta és beleegyezése nélkül történt.

A doktor 1979-ben nyitotta meg a klinikáját, állítása szerint rengeteg nőnek segített megvalósítani az álmát. Évtizedeken át ő volt az egyik legismertebb orvos ezen a területen, rengeteg nő járt hozzá. Akkoriban egy kétgyerekes, mélyen vallásos férfiként ismerték, aki gyakran idézte Jeremiás próféta könyvéből ezt mondatot: "Mielőtt megformáltalak az anyaméhben, már ismertelek, és mielőtt a világra jöttél, megszenteltelek".

Donald Cline évtizedeken át a saját spermáját használta a mesterséges megtermékenyítésekhez, 2009-ben vonult vissza. Tettére csak 2014-ben derült fény, miután több általa nemzett nő pert indított ellene.

Az ügy éveken át húzódott, mivel az orvos sokáig nem volt hajlandó elismerni a vádat, azt állította, hogy ismeretlen férfiak voltak a spermadonorok, az őt perelők pedig csak be akarják feketíteni. A nyomozás során viszont DNS-tesztekkel bizonyították, hogy a klinikáján született több embernek is ő a biológiai apja. Végül 2017 decemberében ismerte el, hogy néhány alkalommal valóban a saját spermáját használta, a bíróságon azonban soha nem mondta el, hogy miért tette ezt. Az eljárás dokumentumaiban viszont azt írják, Cline néhány általa nemzett felnőttnek azt mondta, 50-szer használta a saját mintáját a megtermékenyítésekhez, és azért, mert segíteni akart a páciensein, de nem volt elegendő sperma a klinikáján. A meddőségi specialista végül 365 nap felfüggesztett börtönt kapott, de nem a munkája során elkövetett tettéért, hanem azért, mert akadályozta az igazságszolgáltatást. Azért, amit titokban művelt a pácienseivel ugyanis nem tudják elítélni, mert Indiana államban, ahol dolgozott, nincs olyan törvény, amely szerint ez bűncselekmény lenne.

"Én úgy gondolom, hogy ez egy kísérlet, egy beteg játék volt számára. Minden egyes nap a miértjén gondolkozom"

- mondja Jacoba Ballard, az orvos egyik biológiai gyereke.

A 41 éves nő mindig is furcsállta, hogy ő az egyetlen szőke hajú, kék szemű a családjában, ahol mindenkinek sötét a haja. Amellett, hogy felmerült benne a gondolat, hogy örökbe fogadták, mindig is vágyott egy testvére. 10 éves volt, amikor az édesanyja elmondta neki, hogy egy spermadonor segítségével született. Attól a naptól kezdve Jacoba abban reménykedett, hogy egyszer megtalálja a testvéreit. 18 éves korában el is ment Cline klinikájára, de az orvos azt mondta, nem adhat ki információt az esetleges féltestvéreiről. Akkoriban még nem voltak kereskedelemben kapható DNS-tesztek, így egészen 33 éves koráig kellett várnia arra, hogy kiderüljön az igazság. Amikor megcsinálta a tesztet, kiderült, hogy hét testvére is van. Fel is kereste őket, velük közösen kezdett el nyomozni. Még viccelődtek is azon, hogy Cline lehet az apjuk, de amikor ez bebizonyosodott, nagyon ledöbbentek.

hirdetés
"Sokkot kaptam. Rengeteg érzelem és kérdés volt bennem. Miért tette ezt? Mióta? Hány testvérem lehet még?"

- idézte fel Jacoba.

Az egyik féltestvére egy Julie Harmon nevű nő, akinek az édesanyja a férjével együtt ment el a termékenységi klinikára, de az apajelölt mintája helyett az orvos a sajátját használta fel a megtermékenyítéshez. Azután derült ez ki számukra, hogy Julie meglátta a tévében Jacoba Ballardot, aki Cline-ről nyilatkozott, férje pedig felfedezte, hogy a felesége és a tévében szereplő nő mennyire hasonlít egymásra. Julie elvégzett egy DNS-tesztet, ami igazolta, hogy ahhoz a férfihoz, akit az apjának hitt egész életében, semmi köze nincs biológiailag.

"Mindketten sírtunk a telefonban. Ki kellett találnom, hogy mondom ezt el a férjemnek, mert tudtam, hogy ez teljesen tönkre fogja tenni. Sírni kezdett, aztán azt mondta: 'mindent elvett tőlem'. És ez igaz is. Soha nem felejtem el ezeket a szavakat"

- mondta Julie édesanyja, Dianna Kiesler.

Hozzá hasonlóan Liz White is a meddőségi specialista áldozata lett. A nő két évig sikertelenül próbálkozott a mesterséges megtermékenyítéssel, ezért nagyon boldog volt, amikor Cline klinikáján végre összejött a baba, akit ajándéknak tartott. Amióta kiderült, hogy fia a 17. gyerek, akit Cline nemzett, már rosszul van, ha belegondol, mi történt vele a klinikán. Elmondása szerint az orvos mindig egyedül volt a szobában hétköznapokon, hétvégén és esténként is, amit mindig is furcsállt.

"Most már tudom, hogy amíg én levetkőztem, felfeküdtem az asztalra és beletettem a lábamat a kengyelbe, addig ő egy másik szobában ejakulált. Számomra ez a legszomorúbb és legundorítóbb az egészben"

- mondta White.

Egy másik érintett, Shereen Faber vegyes érzelmekkel gondol arra, hogy ikerlányai is ugyanígy fogantak meg. Elfogja az undor, ha arra gondol, hogy az orvos a saját spermájával termékenyítette meg őt, másrészről viszont hálás neki a gyerekeiért. "Van két bűbájos ikerlányom, nem lehet dühös azért, mert megkaptam, amire mindig is vágytam" - fogalmazott.

Egyik lánya, Alison azonban duplán is érintett az ügyben, hiszen ő is Cline-hoz járt mesterséges megtermékenyítésre.

"Brutális volt megtudni, hogy a férfi, akire egészen kicsi korom óta felnéztem, nem a biológiai apám. De a történet másik része is durva, hiszen Cline volt az én meddőségi specialistám is. Két éven át ő végezte el az összes nőgyógyászati vizsgálatot, beleértve a belső- és az emlővizsgálatokat is. Nem hiszem, hogy bármelyik nő szeretné, hogy egy közeli rokona így nyúljon hozzájuk."

A Cline ügyében folytatott nyomozás során kiderült, hogy összesen 94 gyereknek ő a biológiai apja. Bár az egymásra talált féltestvéreknek nem sikerült elérni, hogy az orvost megbüntessék tette miatt, az eljárás lezárása után egy évvel elfogadtak egy törvényt Indianában, amely szerint már illegális az ilyen módon történő mesterséges megtermékenyítés.

Cline óta egyébként 44 orvosról derült ki az Egyesült Államokban, hogy a saját spermájukat használták mestereséges megtermékenyítésre, de Cline volt a "legtermékenyebb" azzal, hogy 94 gyerek születésében volt szerepe.

Az érintettek a Netflix dokumentumfilmjében bővebben is mesélnek történetükről.

Forrás: Sun


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
FELFEDEZŐ
Levideózta őket szex közben a hotel egyik dolgozója a nyaralásukon - állítja egy brit pár
Akkor vették észre, hogy valaki figyeli őket, amikor pozíciót váltottak. A hotel szerint ez hazugság, és a pár részeg volt.

Link másolása

hirdetés

Bizarr eset történt egy brit párral spanyolországi nyaraláson: azt állítják, hogy a hotel egyik dolgozója figyelte és kamerázta is őket, amikor szeretkeztek a szobájukban - írja a Daily Mail.

Abigail Higson és Usama Qazi Mallorcán, a HSM Sándalo Beach hotelben szálltak meg, 11 éjszakára foglaltak szobát 558 fontért (253 ezer forint). Igyekeztek kihasználni, hogy két gyerekük nélkül tölthetnek egy kis időt kettesben. Éppen egy "maratoni szex" közepén voltak, amikor egy pozícióváltáskor észrevették, hogy a 3 csillagos szálloda egyik férfi alkalmazottja videózza őket.

"Amikor megláttam, sikítani kezdtem. Nagyon megrémültem. A kezében volt a telefon és úgy tűnt, mintha filmezne minket. Kitessékeltem a szobából és kiabálva kérdeztem tőle, hogy 'mit csinálsz, te perverz?'"

- mesélte a 28 éves Abigail.

Azt állítja, ezután kihívták a rendőrséget, ám a hotel képviselője szerint éppen az ellenkezője történt. Mint mondta,

ők értesítették a rendőrséget, mert a pár részeg volt és hangoskodott. Azt is hozzátette, hogy ők "igyekeztek kézben tartani a problémákat, amiket a két részeg vendégük okozott".

A történtek után a két 28 éves fiatal átköltözött egy másik szállodába. Azt mondják, az állítólagos incidens nem tette tönkre a nyaralásukat, továbbra is folytatják a "maratoni" hancúrozást, de ezentúl elbarikádozzák a szobájuk ajtaját, hogy még véletlenül se lesse meg őket senki.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
FELFEDEZŐ
„Ez volt az egyetlen előnyös tulajdonságod” – Mellkisebbítő műtéte után durva kommenteket kapott egy kanadai lány
A fiatal nő egészségügyi okokból is műttette meg magát, sok férfit viszont ez sem hatott meg. Azt is írták neki, hogy emiatt a férje el fogja hagyni, de nem volt igazuk.

Link másolása

hirdetés

Döbbenetes dolgokat vágtak egy 20 éves kanadai lány fejéhez, aki mellkisebbítő műtétnek vetette alá magát a hatalmas mellei miatt - számolt be róla a Daily Star.

Janel Nelson keblei ugyanis akkorára nőttek, hogy már brit méretezés szerint 28H, európai méretezés szerint 60L-es kosárméretű melltartót kellett hordania. Ráadásul nemcsak nagyok voltak a mellei, de meg is ereszkedtek, ami miatt rendszeres kiütések, hátfájás és migrén gyötörte, és a testtartása is rosszabb lett.

"Sokat híztam és fogytam, számos fogamzásgátlót is kipróbáltam, hol szedtem, hol nem. A mellem úgy megnyúlt és megereszkedett, hogy már nem úgy nézett ki, mintha egy fiatal felnőtt testéhez tartozna"

- mondta a fiatal nő.

Januárban végül rászánta magát egy mellkisebbítő műtétre, amelynek köszönhetően

már nyolc kosármérettel kisebb melltartó is elég neki, a melle pedig arányos lett a testéhez képest.

A lány egy videót is posztolt TikTok-oldalára az elképesztő változásról, amelyet már több mint 32 milliószor néztek meg február óta és 5,4 millió lájkot kapott rá. Ebben más-más stílusú ruhákat próbál fel a műtét előtt és után, a különbség óriási. Az egyik felvételen még a könnye is kicsordult, amikor meglátta, hogy mennyivel jobban áll rajta az egyik ruha most, a kisebb mellekkel.

hirdetés
"Mindig szerettem a testemet, de most még jobban szeretem. Úgy érzem, mintha egy teljesen új ember lennék. Már nincsenek hátfájdalmaim, migrénjeim, kiütéseim, és sokkal több az önbizalmam"

- mondta.

@janellynnnelson #breastreduction #beforeandafter #breastreductioncheck #surgery ♬ i got guns in my head - janel nelson

A videó alatti kommentekben sok nő dicsérte, amiért belevágott a műtétbe, mert láthatóan nagyon megérte. Ugyanakkor számos durva hozzászólást is kapott, amelyek megdöbbentették.

"Nem lepett meg, hogy a gyűlölködő kommentek többségét férfiak írták. De egy-kettő azért lesokkolt, például az, hogy ezzel most pofán vágtam Istent, meg hogy ez volt az egyetlen előnyös tulajdonságom. Vagy az, hogy: 'figyeljétek meg, a férje el fogja hagyni, 3...2...1". Én tudom, én érzem a különbséget, imádom az ereményt - nekem csak ez számít."

Az egyik gonoszkodó kommentelőnek pedig egyáltalán nem volt igaza. Janel férje, Chandler nemhogy nem hagyta el a lányt, de nagyon is örül annak, hogy felesége meglépte a műtétet. A népszerű videó alatt övé a topkomment, ami így szól: "Ez volt a második legjobb döntésed, amit valaha meghoztál az után, hogy hozzám jöttél".


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
Tetoválásokkal borítja be egyéves kisfia testét egy amerikai anya, sokan kritizálják emiatt
A floridai nő nem érti az emberek reakcióját, szerinte ebben nincs semmi rossz, és ettől nem lesz rossz anya.

Link másolása

hirdetés

Azzal híresült el a közösségi médiában egy amerikai divattervező, hogy tetoválásokkal lepi el alig egy éves gyerekét - írja a Sun.

Shamekia Morris maga is tele van tetoválásokkal, szinte az egész este ki van varrva. Egy interjúban elmondta, már azzal kiakasztotta a kommentelőket a közösségi oldalain, hogy 8 hónapos terhesen egy tetoválószalonban csináltatott magáról kismamafotókat. Volt, aki azt írta, a baba bőrmérgezést fog kapni, más pedig azzal jött, hogy a gyerek már egy csomó tetoválással fog megszületni.

A floridai nőt azonban ez nem állította meg abban, hogy kisfiát már nagyon korán bevezesse a tetkók világába.

A kicsi még csak fél éves volt, amikor Shamekia elkezdett ideiglenes tetoválásokat tenni rá. De nem ám apró , hanem szinte a teljes testét beborító mintákat, ráadásul olyanokat, amiket inkább felnőtteken tudna elképzelni az ember.

A büszke anya pedig rendszeresen mutogatja a "tetovált" fiáról készült képeket a TikTokon és az Instagramon. Sok kommentelő szerint a kisgyerek már most úgy néz ki, mint egy gengszter, mert az anyja azt nevel belőle. Azt is írták már neki, hogy ha így folytatja, a fiát le fogják lőni az utcán a megjelenése miatt.

"Borzasztó az emberek reakciója. Ez bánt engem, mert tudom, hogy nem vagyok rossz anya, ők meg mindenfélének neveznek. Ez őrület. Ha egy 30 másodperces videó alapján ítélsz meg valakit, az a te dolgod, de az, hogy te mit gondolsz vagy mit mondasz másról, az nem fogja meghatározni azt, hogy milyen lesz az az ember a jövőben"

- mondta Shamekia.

hirdetés

A kritizálók és a rosszindulatú hozzászólók mellett bőven akadnak olyanok is, akik nem ítélik el az anyát ezért, sőt, imádják és mindig várják a kis Treylin újabb tetoválásait. A nőt egyébként több mint 319 ezren követik a TikTokon, a kisfiának létrehozott Instagram-oldalnak pedig 43 ezer követője van.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
FELFEDEZŐ
„Ízléstelen”, és „inkább a hálóba való” – kiakadtak a kommentelők egy divattervező szexi esküvői ruháján
Az 1,4 millió forint értékű darab nemcsak nagyon kivágott hátul, de nem sokat bíz a képzeletre fenéktájékon sem.

Link másolása

hirdetés

Manapság egyre népszerűbbek azok az esküvői ruhák a menyasszonyok körében, amelyek mélyen kivágottak, és sok helyen csak az átlátszó anyagra varrt díszes minták takarnak. Rue De Seine divattervező arról ismert, hogy ilyen modern, bohém és meglehetősen szexi ruhákat varr a házasságra készülő hölgyeknek. Az egyik általa tervezett darab azonban sokak szerint már túlságosan is sokat mutat.

A Daily Star szúrta ki, hogy a weddingsunion Instagram-oldalon megosztottak néhány képet a tervező egyik menyasszonyi ruhájáról, amely

nemcsak szinte a teljes hátat szabadon hagyja, de nagyjából az egész egy átlátszó anyagból áll, amire számos, különböző mintájú díszítést varrtak. Az egyik fotón jól látszik, hogy még a modell feneke is szinte teljes egészében kirajzolódik a levelek és virágok alól.

A kommentelők többsége szerint már túl sok, nem is rejtették véka alá a véleményüket. Íme néhány hozzászólás:

hirdetés

"Ez förtelmes esküvői ruhának!"

"Bizonyos dolgok jobb, ha takarásban vannak."

"Senki nem akarná ezt látni."

"Jóformán meztelenül megy férjhez."

"Nem, nem és nem. Ebben mindent megmutat magából. Nagyon ízléstelen."

"Inkább a hálószobába való, nem egy esküvőre. Ha lenne alatta egy réteg, gyönyörű lenne, de így egy közönséges, ízléstelen sztriptíztáncos ruha."

Akadtak azért olyanok is, akiknek tetszik a dizájner darab, de többen is megjegyezték, hogy sokkal ízlésesebb és komfortosabb is lenne, ha lenne egy plusz réteg benne, amely takar ott, ahol kell. Volt olyan is, aki a tervező Instagram-oldalán azt írta, ez az örök kedvenc ruhája, más pedig hajlandó lenne csak azért megházasodni, hogy felvehesse ezt a darabot.

A ruhakölteményt egyébként 3150 fontért, vagyis nagyjából 1,4 millió forintért lehet megvásárolni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: