FELFEDEZŐ

5 hónapra előre be van táblázva a bútortervezőből lett férfi dada, annyira népszerű a szülőknél

A férfi imádja a munkáját, amiből jól meg is él. A nyári szünet után is csak azért tud új gyerekeket vállalni, mert a 'régiek' már iskolába mennek.

Link másolása

A bébiszitterkedést általában nőkkel azonosítjuk, pedig ahogy az óvodákban is vannak óvóbácsik, úgy férfiak is vigyázhatnak gyerekekre, amíg a szüleik távol vannak vagy elfoglaltak.

A brit Sam Mills is egy férfi dada, aki 2017 végén kezdett el ezzel foglalkozni. Korábban egyedi bútorokat tervezett, de amióta kétgyermekes apa lett, rájött, hogy mennyire szeret a gyerekekről gondoskodni. Kiderült, hogy van is érzéke hozzájuk, hamar megtalálja velük a közös hangot, és imád velük játszani. Mivel azonban a munkája miatt a felesége többet tudott lenni a fiukkal és a lányukkal, egy idő után szinte már féltékeny lett, hiszen ő is ki akarta élvezni a szülőség minden percét.

Ezután találta meg álmai munkáját: a bébiszitterkedést. Feladta a munkáját azért, hogy gyerekekre vigyázhasson, és mint kiderült, ez nagyon jó döntés volt. Sam azóta nagyon népszerű lett a helyiek körében, már 5 hónapos várólistája van!

A férfi 4,50 fontért (1700 forint) vállal egy gyereket egy órára, és vannak olyan 5 év alatti lurkók is, akikre rendszeresen vigyáz. Egy átlagos napon 9-től 3-ig dolgozik. A szülők Sam otthonába viszik a kicsiket, ahol a bébiszitter

számos kreatív és hasznos tevékenységgel köti le a gyerekeket, például együtt sütnek-főznek, barkácsolnak vagy sétálnak az erdőben.

Sam Mills Childcare

House Lightroom Exercise 1

Sam már két éve csinálja ezt hivatásszerűen, és amellett, hogy jól megél belőle, nagyon élvezi.

"Ez volt életem legjobb döntése. Minden nap más. Hiába van egy terved, a gyerekek sokszor felrúgják azt. Én is olyan vagyok, mint egy nagy gyerek, talán ezért is kötődnek hozzám annyira a gyerekek"

- mondta.Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


FELFEDEZŐ
Brutális fejfájása lett egy korty bortól, ledöbbent, amikor kiderült, hogy súlyos beteg
Korábban nem gondolta volna, hogy 23 évesen bárki rákos lehet. Most arra biztat másokat, hogy ha problémájuk van, azonnal vizsgáltassák ki magukat.

Link másolása

A 23 éves Izzy Fletcher az angliai Derbyben él. Tavaly egyik nap munka után beült valahova inni egy pohár bort, de annyira megfájdult a feje, hogy azonnal el is indult haza - írja a LADBible.

"Valamilyen bort rendeltem, de ahogy beleittam, azonnal megfájdult a fejem. Nagyon furcsa volt. A mellkasom összeszűkült, és azt hittem, fel fog robbanni a fejem"

- mesélte a lány. Az is megfordult a fejében, hogy az ital valamelyik összetevőjére, vagy egyenesen az alkoholra lett allergiás.

Miután megállíthatatlanul köhögni kezdett, azonnal orvoshoz ment, ahol több vizsgálat után kiderült, hogy kettes stádiumú Hodgkin-limpfómában szenved.

A Hodgkin-limpfóma a nyirokrendszer daganatos megbetegedését jelenti.

Először 2022 márciusában fordult orvoshoz, mióta pedig kiderült, mi a baja, kemoterápiával kezeik.

"Most már hat hónapja tart a kemó. Nagyon-nagyon esélyem van arra, hogy meggyógyuljak" - nyilatkozta.

Azóta többször is megosztotta a történetét, mivel arra szeretne inspirálni másokat, hogy ne várjanak, ha valami problémájuk van, hanem azonnal menjenek orvoshoz.

"Számomra a legnagyobb tanulság az, hogy ha valami aggaszt, akkor azt azonnal ki kell vizsgáltatni. 23 évesen persze nem gondoltam arra, hogy azonnal mennem kell a háziorvosomhoz, hiszen az ember azt hiszi, hogy ebben a korban úgysem lehet komoly problémája. Arra senki sem számít, hogy 23 éves korában rákos lesz"

- mondta.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

FELFEDEZŐ
Lecserélték a botrányt kavart tankönyv borítóján a Kölcsey–képet
Az előző képen Ferenczy István szobra volt látható Kölcsey Ferencről, de a lehető legrosszabb szemszögből, félreérthető módon.

Link másolása

Ahogy azt mi is megírtuk, Nyáry Krisztián író, kommunikációs szakember szúrta ki a 7. osztályosoknak készült, irodalmi munkafüzet borítóját.

A fotón Ferenczy István szobra látható Kölcsey Ferencről, de a lehető legrosszabb szemszögből, félreérthető módon.

Ezt követően - a jelek szerint - az illetékesek gyorsan intézkedtek, és lecserélték a könyv borítóját. Ezen is Kölcsey látható, de Franz Eybl nevezetes litográfiáját felhasználva - szúrta ki a 24.hu.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Fotók: Közel 300 kiló makkot raktározott el egy harkály egy kaliforniai ház falaiban
A rágcsálóirtó azt írta, hogy még soha nem látott hasonlót.

Link másolása

Meglepő fotókat közölt egy kártevőirtó a közösségi oldalán. Egy falba vágott nyíláson rengeteg makk dőlt ki a szobába. Mint kiderült, egy harkály volt a gyűjtögető, ami közel 320 kilós termést raktározott el magának.

A könnyűszerkezetes ház falaiba dugta az eleséget. A ház tulajdonosai csak azt látták, hogy az épület kívülről tele van lyukakkal. Erről később kiderült, hogy a madár vágta ki magának.

A makkok nyolc zsákot töltöttek meg

- írta a posztoló, aki még sosem találkozott hasonlóval.

Mikor az egyik kommentelő felvetette, hogy makkot általban a mókusok rejtenek el, akkor válaszában megírta, hogy látták, amint az „őrült” madár makkot dobál a falba a lyukon kereztül.

Forrás: abc7news.com


Link másolása
KÖVESS MINKET:


FELFEDEZŐ
A Rovatból
Fotókon a vasárnap esti látványos telihold
Sokan küldtetek remek képeket, ezekből válogattunk.

Link másolása

Vasárnap este telihold ragyogta be az eget. A tiszta időben sokakat megihletett a látvány. A Szeretlek Magyarország Facebook-oldalunkon arra kértünk benneteket, hogy küldjetek fotókat róla.

Sok remek kép érkezett, ezekből válogattunk:

Pécs, Kiefer Béla
Mórágy, Flóris Boglárka
Sopron, Horváth Krisztina
Budapest, Nagy Gabriella
Kolozsvár, Tatár Tibor
Budapest, Németh Yoco
Vál, Nagy Ildikó
Miskolc, Hegyközi Lászlóné


Link másolása
KÖVESS MINKET: